Şaka gibi her şey mi ters gider

venus12

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
788
801
Merhaba arkadaşlar bu yaşadıklarıma inanamıyorum üzerimde gerçekten bir şanet var gibi daha önce başlık açmıştım 16 temmuzda düğünüm vardı 15 temmuzsa kınam vardı kınaya gittik güzel geçti derken akşam eve dönerken malum olaylar gelişti ülkede bir kaos televizyonu açtık darbe diyorlar sokağa çıkma yasağı diyorlar o kadar kötü oldum ki inanın O anları tam net hatırlamıyorum bile Şok'ta gibiydim tek hatırladığım hüngür hüngür ağladığım şimdi ne olacak 1 yıldır hazırlığını yaptığım her şeyine ödendiğim düğünüm mahfil uçtu tabi ülkede daha önemli şeyler oluyordu ama ben o an onları düşünemiyordum bile ongun sabaha kadar ağladım hiç uyumadım sabah fotoğraf çekimim vardı her şey iptal tabi akşama düğünün olup olmayacağı bile belli değil sonra darbe girişimi başarımı oldu dediler çok şükür ama ortalık karışık neyse şehir dışından gelen akrabalarımız vardı düğünü ertelesek onlar gelemeyecek bir daha ki en yakınımız olanlar artı hangi güne erteleyeceğiz belli değil ben sadece ağlıyorum allahım ben yaptım ki bunlar oldu diyorum 1 yıldır beklediğim özendiğini düğünüm ne hale geldi olanlara inanamıyordum şaka gibiydi her şey sonra neyse bir şekilde yaptık düğünü misafirlerin çoğu gelemedi o gün şehir dışından gelecekler gelemedi kimileri korktu çıkamadı gelemedi biz gelenlerle yaptık düğünü erken bitirdik zaten sırf olsun diye yaptık hiç bir şey istediğim gibi değildi en yakın arkadaşlarım bile Korktu evden çıkmaya gelemedi sonra neyse oldu bitti düğün bari balayıma gidelim de kafamızı dağıtırız biraz dedik ama tabi şanssızlık peşimizi bırakmıyor pat izinler iptal yine bir yıkım neyse araştırdık biraz nikah izinleri iptal değilmiş balayımızı yaptık ama 2 gün sörf bu işlerle uğraştık yani devamında yıllık iznimiz bardı o da yandı neyse sağlık olsun dedik hayatımıza baktık aka işe başladığımdan beri insanları beni yılın şansızlığı ayy yazık bahtsız kız demeleri çok üzdü ama atlatmaya çalıştım neyse ki eşimi seviyodum evliliğim iyi gidiyordu çok şükür yapamadığımız foto çekimşnş yapalım bari bir albümümüz olsun dedik kuaförümle daha önce konuşmuştuk zaten bugün aradım randevu almak için bir de ne öğreneyim benim düğünden 2 gün sonra kuaför salonu yanmış be halen tadilat devam ediyormuş yani foto Çek'imi için Şam'ımı yapacak kuaförüm yok yani me diyryim ki artık bı Nasıl bir şanssızlık normalde şansız bir insan değildim ama artık her şeyime o kadar çok engel çıkıyor ki büyümü bar üzerimde lanet mi var ne var bilmiyorum inancımı sorgular duruma geldim düğününe gidip en bayaa takı taktığım arkadaşlarım gelmedi düğünüme sonra aramadılar bile evime de gelmediler tek dedikleri çok şanssızsın

Fotoğraf Çek'imi için Şam'ın (!) ne bilmiyorum ona yorum yapamayacağım .

Altınlar geri gelmeyecek o anlaşıldı . Oysa isteyen düğünden sonra evine gelip hayırlı olsun diyebilirdi . Bu şanssızlık değil de , etrafındakilerin ohh altından yırttık planı .

Düğününe gelince ... o günlerde bildiğim gideceğim 4-5 düğün iptal olmuştu . Yani bir kısmetsizlik varsa toplu yaşandı .

Kendini bu kadar bende bir şey var , her şey ters gidiyor moduna sokma . Cidden iyi giden bir şey kalmaz o zaman .

Bence şanssızım diye diye enerjini iyice düşürmüşsün. Bundan sonra bu cümleyi aklından sil söyleyenlerede birdaha bunu duymak istemediğini nasipten öte yol olmadığını söyle halen devam edenlerle görüşme konuşma. Altınlar içinde sen topluca evine davet et biliyorsunuz o günler çok kötü günlerdi hem evimi öğrenirsiniz hem de ufak bi kutlama yapmak istiyorumn en yakın arkadaşlarımla diye çağır bakalım eğer halen gelmiyorlarsa bil ki onlar görüntüde arkadaşmış. Çok fazla düğüne takılma asıl önemli olan evliliğin güzel gitmesi bu da ancak 1-2 yılda anlaşılır iyi mi kötü mü gidiyor.

Hangi dilde yazıldı bu yazı? Türkçeye benziyor ama tam da çıkaramadım.

Anladığım gek şey darbe döneminde düğününüz olduğu. Sizinle birlikte türkiye çapında 8 bin kızın daha düğünü vardı o akşam.

Bütün kuaförler mi yanmış
Saçınızı yapacak hiç mi kimse yok
Çok şükür deyip önünüze bakın...
Normal şeyler, herkesin başına gelebilecek şeyler..
O şansızlık dediğin olaylarda çoğu insanın evine ateş düştü..
Takı olayı da vicdan meselesi İş arkadaşları bir kere çağırabilirsin belki de. O zaman takmak isteyen takar zaten.
NOT: TDK değiliz ama nokta koymak bukadar mı zor?

Kuaforunuzun telefonu varsa evinizde yapsin sacinizi ve makyajinizi ki ben dugun gunumde kuaforumu evime getirmistim. Ayrica cekimlerin ertelenmesi de cok iyi olmus cunku fotograf cekiminden sonra dugun cok cok yorucu olmali. Kendi kendinizi şanssız ilan edip evran bana karsi tutumunuzdan kurtulun yoksa aksilikleri ustunuze cekersiniz. Her seyde bir hayır vardir demekki sizin icin hayirlisi boyleymis.

ülkede zor zamanlar geçirildi kimse düğün düşünecek görecek durumda değildi bundan dolayı yaşadıklarınızın o kısmı normal,
izinler iptal oldu sizin balayı yandı o da normal,
şam dediğiniz baş galiba kuaför dükkanı yanmış o da garip bir şanssızlık,
arkadasınız gelmemiş altınlar takıp gelecegını garantilemiş miydınız hayır gelmemiş olabilir kendi tercıhı.
belki oturmaya gelır bır ev hedıyesı ıle,
kötü başlamış kurşun falan döktür istersen.

kesinlikle katılıyorum, birkaç nokta çok iyi olurdu, gözlerim yerinden çıkacak sandım

Kızlar telefondan Yazdığım için kötü oldu kusura bakmayın . Ama gerçekten insanların ay şey de seni buldu yazık evlenmese miydin bu bir işaret miydi gibi laflar etmesi beni çok üzdü. Bir de bir kaç Arkadaşımın da yakın tarihler de düğünleri var onların ay çok şükür biz de her şey yolunda gibi izinler de açılıyor demesi de beni üzüyor tabi ki onlarınki güzel olsun benimki gibi Olmasın ama işte nisbet yapar gibi söylemesi senin evlenmememen mi gerekiyordu acaba demeleri üzüyor beni. Ben gerçekten çok emek vermiştim masada ki her süsü bile kendim seçmiştim ekstra paralar ödemiştik anlayacağınız çok güzel bir Düğünümüz olsun Aklımızda güzel yer etsin istemiştik ama çok kötü bir şekilde yer etti maalesef

Hiç üzülmeyin
Düğünü o tarihe denk gelen bir sürü çift var
Size ah vah edenlere nasip böyleymiş
Millet can derdindeyken ben düğün düşünemeyecek kadar vatanseverim eşimle de çok mutluyum şükür de kapat ağızlarını
Benim tavsiyem;
Başka bir kuaför bulun
Foto çekimi akşamına küçük bir yer tutun
Düğüne gelemeyen akraba ve arkadaşları birde ailelerinizi çağırın
İkinci bir düğün yapın
Çok masraf olmasın diye ikramlıkları pasta içecek şeklinde ayarlayın
Nikah şekeri yada düğün hediyeliklerinizden arttiysa onlari dagitin
Sizinde icinizde kalmamis olur
Eglenin bir guzel
Eviniz bahcesi falan varsa ya da bir yakininizin orada da yapabilirsiniz
Biraz para harcayin ama guzel bir aniniz olsun
Allah mesut etsin
Mutluluklar dilerim

Darbe birtek sana olmadi. Butun ulkeye oldu. Kendine mal etme olayi. Bizde turizm isi yapiyoruz butun sene yazi bekliyoruz. E yaz geldi olaylar belli. Napalim. Kuafor bulursun cok mu zor bi Kuafor bulmak.

Arkadaşım sakin ol
İyisini düşün.

Bende gezi olaylarında evlendim çok farkımız yok.

Ensevdiğim insanlar gelemedi.

Senin madem foto çekimin olucak bunu iyi değerlendir akşamına bi mekan ayarla o gelemeyen arkadaşlarını çağır hem eğlen hemde çifte düğün gibi olur

Malesef bir yer tutup öyle bi şey yapamam çünkü yine geleceklerini düşünmüyorum gelenler zaten geldi onlar da akrabalarım ve 2 tane arkadaşım dı diğerleri de gelebilirdi bence ama korktuk dediler eşimin çoğu arkadaşı geldi dıdımın dıdısı gelemedi ama gelselerdi eğlenceli olurdu diye gelmelerini isterdim bir de şehir dışından o gün gelecek 50 kişi vardı onlar gelemedi onlar da küçül bir eğlence için gelmezler gelemeyenler iş arkadaşlarım ve çoğunun yakın tarihlerde düğünü var o yüzden gelmezler evime bile gelmiyorlar şu aralar düğünümüz var diye düğün hediyeliklerim bile elimde kaldı oysa ki o kadar gezip en güzelini seçmiştim

Ne olursa olsun sevdiğiniz adamla berabersiniz. Olaya biraz da bu açıdan baksanız çok daha mutlu olursunuz bence. O gün onlarca insan hayatını, sevdiklerini kaybetti. Siz milleti eğlendiremedim diye üzülüyorsunuz. Gidin saçınızı başka bi kuaförde yaptırın olsun bitsin bu kadar dramatikleştirmeye gerek yok.

Uzakta olanları değil yakında olanlarla yapın yüzlerce kişi olmasına gerek.
15-20 kişiylede gayet güzelolur

Sonrası güzel geçsin de nasıl başladığo hiç önemli değil dillere destan düğün yaparsınız 2 aya ayrılırsınız bu daha mı iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…