• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

bu akşam yemeği ben yaptım yine anneme fırsat vermedim :)

zeytinyağlı pırasa
sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan
kaymaklı domates-biber yemeği(bu babaannemin yazları hafif olduğu için yaptığı bi yemek)
kola,karpuz

az kaldı herkese afiyet olsun

sahur da esım yoktu sımdı yıne yok..

tek basımayım planım sadece corba ıcmek ,sonrasında nescafe ıle yaspasta yemek ..

canim hicte agir degil bi baklava var okadar ,sen sayinca gozune cok gorunuyor
ramazanin ozelligi bu cok fazla yenmesede sesit oluyor yani hepsinden az az yapcaksin
menun harika afiyet olsun simdiden
hayır ben biliyom şimdi,çorbayı yedim mi altına su,üstüne su,başlıycak mideme kramplar girmeye 2 kaşık yemekten zor alıcam,midem patlıycak yiyemiycem diye gezicem ortalıkta..sonra emeklere yazık olucak,çok üzülüyom dökülünce:((
Ahh Ezinem hoşgeldin :)
(Senin nezdinde yeni gelen tüm arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyelim.)
Mönü bence de süper,afiyet,şifa olsun

yakın takibindeyim libyanacım:)

Aysen:)
Babam Karadenizli gürcü göçmeni,
Annem muhacir Eskişehir-Bilecik
Ben Kocaeli doğumluyum - İzmit
Tam meleziz yani..
Kızım da Orta Asya doğumlu,az rus az türkmen karışımı bir memleketten :)
Farklı kültürlerin muhteşem bileşimine,o renkli mozaiğe bayılıyorum..
Siz de öylesiniz,ortak noktalar var ne ala.. :)

Ezinem Rahman c.c razı olsun hep yakınımızda ol,muhabbetle dolalım inşaAllah - sözde değil özde ve yürekten dua ile-

Allegria ohh maşallah sana ellerine sağlık..
Sumak afiyet olsun

Ahh bi dakika orada bir kaymaklı domates biber yemeği gördüm sanki :)
Hemii de babanne tarifi,hemen rica ediyorum gülüm,bizimle paylaşırsan çok seviniriz

sahur da esım yoktu sımdı yıne yok..

tek basımayım planım sadece corba ıcmek ,sonrasında nescafe ıle yaspasta yemek ..

canım ben de yanlızım... PC nin başına getirdim yemeğimi... yanlız hissetmiyim diye kendimi...
gel bibirimize arkadaş olalım...
tek başına iftar zor oluyomuş yaa...:gitme:
canım bişey istemiyo...:gitme:

ya ya sahur da da kötü oluyor bende pc basında yedım yemegımı :gitme:

tek çorba yetıyor

Libyana aslında biliyorsunuzdur
önce biberleri kavuruyoruz sonra çok küçük doğranmamış hafifçe iri doğranmış domatesleri kavuruyoruz bu kadar
domatesler eğer suluysa kendi suları yetiyo yemek hafif sulu oluyo ama dometesler fazla su salmamışsa göz kararı biraz sıcak su eklenebilir
ocaktan aldıktan bi 5 dk sonra falan da göz kararı kaymak ekleyip karışıtıroruz daha yumuşak bi yemek olmuş oluyo
kısa zamanda yapılabilen ve ağır olmayan pratik bi babaanne yemeği :)
istenirse kaymak yerine,domatesle biber pişerken süt de katılabilir ama kaymaklı daha leziz oluyo

Libyana aslında biliyorsunuzdur
önce biberleri kavuruyoruz sonra çok küçük doğranmamış hafifçe iri doğranmış domatesleri kavuruyoruz bu kadar
domatesler eğer suluysa kendi suları yetiyo yemek hafif sulu oluyo ama dometesler fazla su salmamışsa göz kararı biraz sıcak su eklenebilir
ocaktan aldıktan bi 5 dk sonra falan da göz kararı kaymak ekleyip karışıtıroruz daha yumuşak bi yemek olmuş oluyo
kısa zamanda yapılabilen ve ağır olmayan pratik bi babaanne yemeği :)
istenirse kaymak yerine,domatesle biber pişerken süt de katılabilir ama kaymaklı daha leziz oluyo

Çok ilginç allegria..Özel bir adı ya da yöresi var mı?Bir de kaymak ne kadar konuluyor?..bilmiyorumkismile

Allegria'cığım kaymaklı olması ilgimi çekti,eminim nefistir.
Babanne-anneanne tariflerine bayılıyorum o kadar tatlı,lezzetli reçeteleri var ki istifade etmeli.
Ellerinize,gönlünüze sağlık ..

Setr-i Nisa :)
Hoşgeldin , hepsi çok hoş bilhassa kısıra bayılıyorum ve bence çay saatleri dışında da harika gidiyor.Afiyet,bereket,şifa ola..
O oğluşunu da kocaman öperim

selamlar ola can:)

amin canım duan ecmain olsun inşaAllah...
aynen öyle harika oldu herkese tavsiye ederim hem doyurucu hem salata tadında ...
oğluşumdan da sizlere kocaman öpücükler, gülücükler :)))

ellerine saglik canim bende bugun mercimek corba yapicam aylar oldu yapmaya cok ozledim simdiden diyorum kac tas icicem diye :)

menu cok hafif iste evdeki kisilerin ne yiyip yemedigine bagli menulerde biraz
hayirli ramaznlar canim

Allah razı olsun hem sempatik hem de becerikli bayan:)
ben de en son kışın içinde yapmıştım mercimek çorbasını
ilk defa içermişçesine içtik tabak tabak
ne mübarek bir yemek

sofralarımız sevgiyle donansın O'nun izniyle...

yarın misafire mangal düşünmüştüm ama vazgeçtim. çorba, tavuk dolması yapmaya karar verdim ama bi yemek daha yapmalıyım . ne olacağına yardım edin

sevgili perininkızı uzmanlarımızda taavsiyelerde bulunurlar muhakkak ama benim naçizane fikrim
patatesi istediğin şekilde doğrayıp biraz sıvıyağ, tuz ve baharatlarla fırına verebilirsin
bu patatesin püf noktası susuz pişmesi
garnitür niyetiyle doyurucu bir yemek olduğunu söyleyebilirim
şimdiden kolaylıklar canım :)

sahura menemen yapacim inşaAllah
mis gibi pide ile aman sabahlar olmasın
şimdiden iştahım kabardı
hamurişine hiç girmedim daha
pidenin tadına doyamadık ki henüz..

sofralarımız bereketli
gecelerimiz ibadetli olsun dostlar...

Cokmasum ellerine sağlık gülüm

Leyli,neden aktaramıyorsun ki bacıcığım?
Nerde var sıkıntı tam idrak edemedim,oruçella modunda bazen böyle olabiliyor da ;)

bende şimdi limonata yaptım kendi elcağızlarımla :1:
bakalım nasıl oldu ilk defa denedim bölesini
attım buzluğa ohhhhhhhhhh
yarım saat kaldı
herkese hayırlı iftarlar allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin inşlhhh

sahura menemen yapacim inşaAllah
mis gibi pide ile aman sabahlar olmasın
şimdiden iştahım kabardı
hamurişine hiç girmedim daha
pidenin tadına doyamadık ki henüz..

sofralarımız bereketli
gecelerimiz ibadetli olsun dostlar...
aman aman :3: canim arkadaslarimin hepsini burada yakaladim sansa bak nasilsinz KIZLAR?? hayirli ramazanlar

ya libim ne alınması o ne demek estağfirullah daha neler
ne güzel bi tılsım yakaladık şurda
ee tabi libim hem teknoloji hem edet töre bi arada gidiyoruz biz.ne de olsa Türk kanı var bizde.valla beni istemeye geldiklerinde eşim yapmadığımız pasta börek çeşidi kalmamıştıaklinialirimsmile
işin şakası tabi dünürlük falan Rabbim bütün evlatlarımızı hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah:Saruboceq:
demek sen pekmezsiz yapıyosun
zaten senin eşindeki şans kadının kızında yoktur.adam hergün başka bi kokuyla giriyo içeriye
içeriyo girerken kapıdan hala nasıl sığıyo hayretler edeiyorum vallahi.
deneme tahtasında çalışyım bi gün eklerim inşallah resimleri ben de bi gün.bacım oruç neyim de değilim ben de bilmiyorumki arızayı nerde yapıyorum.ben kendim accık arızalıyım demekkifisfisfis
inşallah libyanacım eşimle bu sene bi yurtdışı projemiz var. eğer olur da yolumuz düşerse sana yük olmam canım ama seninle tanışmayı çok arzu ediyorum gerçekten:1hug:

Son düzenleme:
smeagol Allah seni davul etmesin emi
kız kaç kez dedim senin gibi sanatçı bi hatuna şu avatar yakışıyomu diye
tutturdun gizem yapıcam:mymeka: diye
oğlum yanıma geldi bakıyo bilgisayara bi baktı
''anne gece rüyama girmez dimi'' dedi
ben de kahkayı bi patlattım çocuk öyle gerilmişki ödü koptu:roflol:

Back
X