''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

bayanlar ben yavastan kacıyorum herkese sımdıden hayırlı ıftarlar azcık ütü işim var sıcaklarda zor oluyor ama napalım hadı allaha emanet olun ....

aslında yemeğim vardı ama canım sıkıldı reçelin stresini attım hem... kaydirigubbakcemile3
zaten mercimek köfte hastasıyım... ramazandan önce hergün yapardım... tek yediğim buydu... cokacimcoook

yeşilim yeni gördüm güllacını ya
bak bizle çene çaldığı yerde yapıp geldin afferim kız
biz kadınlar istersek hem çenemiz hem elimizkaydirigubbakcemile3

hımm enfes görünüyor.. eline sağlık canım..adı ne canım tam olarak... hiç duymamıştım sodayla hamur mayalandığını...

mai mercimek köftesine bayılırım.hem de kıvırcığa sarıp şöyle limon sıkıp öyle ye benim yerime bi tanekaydirigubbakcemile3çok güzel görünüyor

maicim bunun adı yok ben uydurdum
çünki evde süt bitmişti.bizim fırınımızn meşhur sütlü hamurunu alıp kızartıyordum.benim sıpam bayılırda
bi gün gene tutturdu böyle akşamdı.ee fırın yok süt yok ben de sodayla mayaladım.şimdi fırının sütlü hamurunu istemiyo eşim.böyle yumuşacıc puf puf oluyo

Domates Çorbası

Kremalı Patates (fırında)

Milföyden Peynirli Börek

Salata

Tatlı eşimden Baklava meyve Fanta bol bol suuuu

kızlar bu sodayla olan hamur nasıl oluyo
içine fazladan sodamı katıyosunuz başka bi esprisimi varCADIARZU

hımmmm marulla enfes olurdu ama malesef evde marulum yok... kuzu kulak diye bi ot var ona sarıp yemeği düşünüyorum...

canım bizim pişi dediğimiz tarife benziyo sanki... boş vaktinde tarifi yazar mısın ben de denemek istiyorum merak ettim...

kızlar huuu
hala iftarı bitiremediniz galiba
ben türk kahvemi aldım geldim bile
yanında da un kurabiyem
bugün sahur hakkında hiç bi fikrim yok
ee
nerdesiniz

yeşilim yeni gördüm güllacını ya
bak bizle çene çaldığı yerde yapıp geldin afferim kız
biz kadınlar istersek hem çenemiz hem elimizkaydirigubbakcemile3

bız kadınlara yemek oldu mu hıc durmuyoruz bir de ben hamıleyım canım ne cekse hemn gıdıp yapmak ıstıyorum ama bı ıkı catal alıp bırakıyorum bunu da aynen öle yaptım normalde tatlıyı severım ama hamılelgımn basından berı nedense pek yıyemıyorum 40ta 1 canım cekıyor böle yapıom azcık yıyom gerısı duruyor

oo bayanlar nereye gıttınız sesınız cıkmıyor ıftarı fazla mı kacırdınız?

bu pofuduk sodalı pogacayı kızartmasakta fırında pişirsek nasıl olur kı acaba?

bu akşam kuskus pilavı, mantar-tavuk soteli krep rulo, kırmızı biber közlemesi ( zeytinyağı,sarımsak,yoğurt,nane, nar ekşisi soslu ) ve tatlı olarak da vişneli tart vardı

bu akşam kuskus pilavı, mantar-tavuk soteli krep rulo, kırmızı biber közlemesi ( zeytinyağı,sarımsak,yoğurt,nane, nar ekşisi soslu ) ve tatlı olarak da vişneli tart vardı

ımmmm bu hos bı seye benzıyor nedense yemeklerde hıc mantar kullanmadım nasıl olur kı acep? yanı hıc böle karısık olarak yapmadım tavukla falan

:1hug:
Eve yeni geldik,geçen gün de bahsettiğim üzre,iftara davetliydik Libyalı arkadaşlarımıza.Çok hoş bir geceydi..Gelir gelmez bloga yazdık,uzunca bir yazı,onun tesiri var hala üzerimde..Biraz sizlere bakmak,istedim:asigim:

Mesajları derinden okuyamadım yanlız resimleri gördüm enfes olmuş,
Leylek,Mai beyaz harika , ikisi birbirini tamamlamış,vallahi ne tatlı olmuş..
Bugün yemyeşilimizden de güllacımız var ohhh maşallah maşallah kaydirigubbakcemile5

ya yeşillim demek sen hamileydin bak koca etiketi de görmüyorum he
ee sen burda her gördüğünü aşerirsen o hooo yandın
her seferin kalkıp yap sonra da yeme
işin zor valla
Raabim sağlıklı sıhhatli almayı nasip etsin bebişini
fırında da olur tabi ama o zaman bu puf kıvamından çıkar poğaça şeklinde olur o zaman da hamuruna 3 yumurta ve bi su bardağı zeytinyağı da eklersin
sodalı mayalı poğaça olur ama tabi lezzet olarak farklı olur
ama poğaça şeklini de bi kere deniycem ben
narsius menü harika tartı sen mi yaptın tarifini paylaşır mısın bizlerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…