• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Sahte Yuzuk, cok uzgunum....cok

mary01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
5
0
36
Adana
Merhaba,

Ben buranin uyeligini sirf bu konuyu sizinle paylasmak icin actim. Bana yardim ederseniz mutlu olurum.

Ben 5 ay once "sozlendim". Cok basit yuzukler taktik ve parasini paylastik. Sozden sonraki gun sabah sozlum bana bir yuzuk verdi. "oylesine" bir veristi ve kutuda bile degildi. Bunun ustune yuzuk bana biraz eski ve kullanilmis geldi. Tek tas degildi. Babaannemin yuzugune benziyor diyebilirim. Bende sustum ve kabul etmek zorunda kaldim. Eger bana "simdilik bunu al biraz zaman sonra degistiririz" deseydi anlayabilirdim. Ama hic bir yorum yapmadi. Bende uzuldum tabi.

Yilbasi gecesi bana cok guzel bir yuzuk aldi. 3 buyuk tasli bir tek tas. Cok mutluydum. Biliyordum benim onun icin degerli oldugumu falan. 2 gun sonra bana verdigi yuzugun sahte oldugunu ve taslarinin "cam" oldugunu birisi soyledi. Inanmadim ilk basta ama sonra tesadufen uzman birisi bana aynisini soyledi. Kendimi aldatilmis ve degersiz hissettim.

Materialistik gorunmek istemiyorum. Eger bana suan bana boyle bir yuzuk alabilecegini soyleseydi cok mutlu olurdum. Ama bana hic yorum yapmadi. Kendimi aldatilmis hissediyorum. 2. kez!

Bana aldigi butun seylerin ucuz oldugunu fark ettim. Beni sevdigini biliyorum ama insan sevdigine deger vermez mi? Bunun ustune maddi olmayan bircok seyde bana haksizlik edildigini hissediyorum. Mesela bana evlenme teklifini(en cok bekledigim an) internette cok onemsiz bir sekilde etti(ayri ulkelerde yasiyoruz). Ona bunlari soylemek istemiyorum cunku ben onun kalbinden gelmesini istiyorum ama ayni zamanda ne yapim diye dusunuyorum. Ona artik guvenemiyorum...

Ne dusunuyorsunuz?

not: maddi durumunun iyi oldugunu soyluyor.

Yuzugu bana verirken pirlanta oldugunu falan soylemedi. Eger bana "suan pirlanta alamiyorum" deseydi onemli degil. Ama boylece ben kendimi basit hissettim. Degersiz hissettim.

5 aydir sozluyuz, cocuklugumuzdan beri tanisiyoruz...

Son düzenleme:
maddi olarak durumu nasıl olmadığından mı yoksa cimriliğinden mi yapıo ki acaba

benim anlamadığım maddiyat senin için önemli mi belki durumu yoktur sana söylemeye çekiniyordur. şahsen benim sevgilim bana koparılmış bir dal çiçek verse dünyalar benim olur.

benim anlamadığım maddiyat senin için önemli mi belki durumu yoktur sana söylemeye çekiniyordur. şahsen benim sevgilim bana koparılmış bir dal çiçek verse dünyalar benim olur.

cnm bence konu maddiyat deqil durumunu açıklasa bu kadar üzülmezdi ama hiçbişe demeden werdiqi için kandırlmış basite alınmış qibi hissetmiş kendini :26:

beni anladigin icin tessekkur ederim.. aynen oyle..aynen

rica ederm cnm bence bunu sözlüne kalbini kırmadan onu suçlayarak deil de laf arasında qeçiyomuş qibi sorabilirsin mesela ' ha aşkım bişe sorcaktım aklıma takıldı sen bu yüzüqü nerden aldın bizim bi kuyumcu tanıdıqımız bana bunun sahte olduqunu söyledi kandırlıdın mı yoksa ' qibisine söylersen sana sebebini açıklayabilir belki :31:

maddi durumu iyiyse, insan sevdigine en kiymetlisini almazmi?bu durumda cimridir."altarafi tas bir yuzuge okadar para verirmiyim". bu cok sahici anlamaz diye sahtesini vereyim.gibi dusunmus olabilir.bence ona :yuzugu degistirmek istiyorum, begenmedim de.yurtdisindan alinmis bir yuzukse vede gercek bir yuzukse mutlaka netten satinalma linkide vardir..ordan ayrintilari yakalayabilirsin..bunun karsisinda sana yuzugun sahtemi gercekmi olduguna dair ipucular verecekdir.ozaman gercekden ne dusundugunu sorarsin ve icindeki sorun isaretlerin son bulmus olur..ben olsam direkt sorardim.yuzuk konusunda uzman biriyle oturuyorduk yuzugume dikkat kesildi ve yuzugun sahte oldugunu soyledi.cok mahcup oldum bende dersinn..bu yuzuk sahiden sahtemi? diye soruver gitsin...

Son düzenleme:
canım bütün yüzükler camdır. pırlanta hariç. kristal dedikleri şey camın işlenmiş halidir. yani piyasadaki "pırlanta" hariç diğer yüzüklerin hepsinin taşı kristaldir.(zümrüt,yakut gibi renkli taşlar hariç). yani boşuna üzülüyorsun. bende sözlendim. söz yüzüklerinin hepsi camdan, benimkide :)
pırlanta yüzük gereksiz zaten canım, güzel görünmesi önemli, zaten oda bunun ezikliğini hissedip yılbaşında yüzük almış tekrar. birde erkekler yüzük meselesinden fazla anlamıyor söyleyim. beyaz altınla gümüşü ayırt edemez onlar :)) canını sıkma

Hayir hic birsey demedi. Baya uzun zamandir tanisiyoruz. Aillelerimiz birbilerini taniyor

o zaman neden kandırılmıs hissediyorsun?

cocuk sana pırlanta aldım dememiş ki? yukarıdaki arkadasında dedigi gibi pırlanta haric diger tek tasların hepsi camdır zaten

kafana takmana gerek yok kimse seni kandırmamıs

eger bak sana pırlanta aldım deseydi neyse yani

o zaman neden kandırılmıs hissediyorsun?

cocuk sana pırlanta aldım dememiş ki? yukarıdaki arkadasında dedigi gibi pırlanta haric diger tek tasların hepsi camdır zaten

kafana takmana gerek yok kimse seni kandırmamıs

eger bak sana pırlanta aldım deseydi neyse yani

bana tek tas aldim dedi

bana tek tas aldim dedi

tek tas= pırlanta demek degil

kuyumcuya git gorursun tek tas diye gecen ve pırlnta olmayan ole cok yuzuk var ki

hepsi tek tas... kuyumcu bile sorar nasıl bişey bakıyosunuz bunlar pırlanta bunlar degil die

babamla anneler gunu icin anneme almıstık ve aynen dedigim gibi iki ayrı seri gosterdi kuuyumcu

tek tas pırlanta dememiş cocuk da tek tas demiş... bu butun yuzukleri kapsar

Pırlanta olsa ne olur cam olsa ne olur?
Sonuçta sizin parmağınıza bir yüzük takmış yaa...
İlkini babaanne yüzüğü gibi diye ikinicisini cam diye beğenmemişsiniz acaba sizin almasını beklediğiniz farklı bir yüzük mü vardı bunun için memnun olmadınız?
Bence sorun etmeyin ilerde sizin beğendiğinizi alırsınız =)

Şimdi birincisi maddi durumunun iyi olduğunu -söylüyor- diyorsun. İnsan sözlüsünün ve üstelik çocukluktan beri ailece tanıştığı birinin maddi durumunu bilmez mi?
İkincisi bi arkadaş demişki ''belki maddi durumu yoktur sana söylemeye çekiniyordur''. Bu bana biraz yanlış bi düşünce gibi geldi. Sözlenilmiş artık, hani bu daha çocukluk zamanlarındaki bi flört durumu değilki karşı taraf senden bir şey gizlesin, artık sözlenilmiş düğün olacak bu durumda karşı tarafın bir şeylerden çekinmesi bana tuhaf gelir. Ha ben de nişanlıyım, nişanlım memur, yani durumunu biliyorum elbette,diyelimki böyle maddi bi konu oldu 'durumumuz elverdiği miktarda yaparız, ederiz' der. Ya da başka bir durum olsa 'durumumuz bunu elveriyordu bunu yaptık' der. Hani direkt böyle demişliği yoktur ben örnek verme amaçlı söyledim ama çekinme etme gibi durumlar olmaz-ki olmamalı da bence nişanlılar arasında..
Üçüncüsü her tek taş pırlanta değildir canım, benim tek taşımda değil. Belki arkadaşların pırlanta aldığını düşünüp o yüzden sahte demişlerdir. Ben sahte yüzük deyince altın olmayan falan anlamında anlamıştım. Ki öyle olsa bile bazen erkeklerin -düşünmesi bile yeter- emin ol.

herkes ne güzelde demiş. tek taş denilen şey pırlanta olarak geçmiyor zaten artık.her bütçeye göre alternatifleri çıkıyor herşeyin.
hem gerçekten pırlanta olsa ne olur cam olsa ne olur, sana verdiği değeri buradan anlayamazsın.
bu forumda neler neler okuyoruz, daha yolun başındasın ve ufacık bir cam parçası canını bukadar yakmamalı.
erkekler o denli anlamazlar tek taşın taşının ne olması gerektiğinden ,sana alınan çiçeğin çiçeklerin renklerinin ne anlama geldiğinden filan.
biz kadınlar büyütüyoruz bunları
onu seviyorsan, onunda seni sevdiğini hissediyorsan,sözleriyle, bakışıyla kalbine ve ruhuna dokunabiliyorsa tamamdır.
yolun başından sıkma canını bu ufak şeylere bence

Kendinizi yok yere üzüyorsunuz gibi geldi bana..
Tek taş demek illa pırlanta demek değil ki, yüzüğün ismi o her tek taş pırlanta değil sonuçta.
Evet sana pırlanta aldım dese sonra pırlanta olmadığı anlaşılsa kandırmaca olur da böylesi değil.
Sizin gibi bakmıyordur belki olaya ilerde pırlanta olanını takarsınız.:132:

Çocuk doğru söylemiş sana tek taş almış..
Sana tek taş pırlanta aldım dememiş..
Ama biz reklamlar sayesinde sadece tek taşın pırlanta olduğunu sanıyoruz..
Ayrıca pırlantalar çok pahalı..
Gösterişli bir pırlanta olması için baya para vermesi lazım diğer türlü mercekle bakmanız gerekir..
Bence hiçbirşey demeyin aksine ben sana pırlanta aldım demedim deyip seni utandırır kendi de utanır...

Back