Sahte hayatlar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En başında belirttim “derdim yok “ sadece bu konular hakkında kk üyeleri ne düşünüyor bunu merak ettim :) bu kadar
Derdim yok ama “bir derdim var” bölümüne açmalıyım çünkü burda daha çok okunuyor ve yazılıyor dediniz sanırım.
Siz de daha çok görülmek istediniz aslında şu niye böyle yapıyorlar ya diye eleştirdiğiniz kişiler gibi davranmışsınız

Sosyal medya demek yalan hayat demektir :) bu sosyal medyayı ciddiye almamayı öğrenmeniz en iyisi.. benim etrafımda böyle çok var gösterişli gösterişli sanırım sonradan görme derler yani ben niye 7/24 saat kahve bardağı izleyim vs? Bunu anlamıyorum mesela. Ben ayda 1-2 paylaşım yaparım oda seyahat yaptığım hatıralardır.. günde 38383838 kere aynı paylaşımı yapan kahve ev turu yapan varsa genelde sessize alıyorum

Son düzenleme:
canım benim bunu lisede en geç üniversitede bitirmem gerekiyordu sence gerçek olabilir mi o hayatlar
Böyle yerden yere vurdum gibi tavırları hiç sevmiyorum ben küçümsemek gibi geliyor insanların fikirlerini merak edip sordum :) bence sakin olun

Ben de üzülüyorum bu sosyolojik bi problem boşverin kapatın edin demekle olmuyor. Saçma sapan şeyler gittikçe yaygınlaşıyor.

Şimdi insanlarda inanılmaz bir cehalet artı özgüven var. Adam cahil, tembel ve bunla övünebiliyor.

Eskiden genel kültürünü geliştirebilmek için çaba gösterirlermiş insanlar. Şimdi bilgi o kadar kıymetsiz ki kimsemin umrunda değil.

Mesela şiir defteri diye bir şey vardı ablalarda abilerde.. Şimdilerde şiir bilen yok.

Her şeyi anlarım da şu kahve çekip paylaşmayı hiç mi hiç anlayamicam hiç mi kahve görmediniz kardeşim
Ya bi de kahve dediğimiz şey günde 5 6 kere içilen alelade bir şey değil mi bana da hep, ben çalışmayan birisiyim ve kocam bana bakıyor, rahatim, sefam olsun paylaşımı gibi geliyor

Demi bir de o durum var ben daha evli değilim ama kişisel temizlik genel temizlik severim ama bu dağınıklık olayından kurtulamıyorum
Böyle yerden yere vurdum gibi tavırları hiç sevmiyorum ben küçümsemek gibi geliyor insanların fikirlerini merak edip sordum :) bence sakin olun
Olabilir canım diğer konuya sinirlendim de ben de çok görüyorum böyle tipler ama cidden çoğunun gerçek hayatını da biliyorum kimse gerçek değil

Sosyal medyayı bi kenara bırakın yüz yüze oturup konuştuğunuz insanlar bile aile, sosyal yaşantısını size iyi, mutlu, eğlenceli yanlarını gösterdiğini bilirsiniz sadece. Neden sosyal medyada üzüntü ve kederlerini paylaşsın ki? Asıl bu saçma olurdu bana göre. Güzel ve eğlenceli anları paylaşmak için var. Bunlardan keyif almayan birinin inatla sosyal medya kullanması bana daha komik geliyor. Bağımlısı oluyorlar. Bakmaktan kendilerini alıkoyamıyorlar. İlgi alanınız ve takip etmekten hoşlandığınız, hayatını samimi bulduğunuz kişileri takip edin sizde. Diğerlerinin hikayesini gizleyin ya da takip etmeyin. Ben de bu sosyal medyayı fazla önemseyip sitem edenleri anlamıyorum. Ben mesela seyahat canavarıyım :) Kampçıları, fotoğrafçıları takip ederim onların kar amacı da yok genelde influencer da değiller yani tam bana hitap ederken Dilan Polat gibi gösteriş meraklılarını, altınını paylaşanları izleyip durmam saçma olurdu.

Kesinlikle çok doğru , şimdilerde cehalet aldı başı gitti ve içinden çıkılmıyor cidden aslında çoğu isyanım bu yüzden

Bayılıyorum bu önyargı ile günahımı alanlara ben :) hayır insanlar görüp fikirlerini belirtsinler diye bunu yaptım , keşke sizler başkalarına olan sinir kin nefret vb şeylerinizi başkalarını tanımadan onlara direk negatif yorun yaparak çıkarmasanız .

"-de" bağlaç değil burda da. Öf neyse bana ne yaa.. Iyi geceler.
Hayatın içerisinde bu kadar kurallara takılı yaşarsanız zor olur hastalığa çevirir Allah korusun sonuçta size tez yazmadım ? Ayrıca bu platformda postlar içerisinde dikkat eden insanlardan biriyim bana biraz art niyetli geldiniz

Gecenin bir vakti sinirlendiğim kimse yok şahsen.
Mutsuz hayatımın acısını burda çıkarmıyorum yani iddia ettiğiniz gibi.
Sanırım insanların sosyal paylaşımlarına önyargı ile yaklaşıp negatif yorum yapsaydım önyargısız ve mutsuz insan olacaktım bu sefer de olmadı:)

Allah aşkına şu insanları bir salın ya! Ne yapmak ne göstermek istiyorlarsa onu yapsınlar yani bize ne! Mesela biri güzel bir şey paylaşınca “aaa aslında me kötü hayatı var kim bilir” demiyorum hiç düşünmüyorum da açıkçası. Çok mutlu oluyorum valla. Hep mutlu olsunlar istiyorum. Tanımadığım insanları zaten takip etmiyorum. Link paylaşanları takip etmiyorum, doktorları vs faydalı insanları takip ediyorum. Bir de komik bir iki kişiyi linklerine rağmen ediyorum çünkü çok beğeniyorum.
Yani demem o ki bence siz tamamen silin bu uygulamaları, size göre değilse silin yani. İnsanlara da karışmayın bırakın kim nasıl istiyorsa onu yaşasın.
Belki sadece öyle mutlu oluyordur, isterseniz onu da ellerinden alalım?!! Sebep ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…