Sağlıklı Yaşam

Sen
Diyet yapıyorum diye sevmediğim şeyleri yemeye çalışmak benim en büyük hatam inanılmaz bunalıp atak geçiriyorum. Sağlıklı altarnetifleri sevdiğim şeylerin yerine koymak için uğraşıyorum.
İkincisi yavaş yemeyi öğrenmek. Bu konuda ezbere gittiğim çok oluyor ama aklıma geldikçe hemen yavaşlayıp daha çok çiğnemeye odaklanmaya çalışıyorum. Yemek de meditasyon gibi farkındalıkla yemek lazım
Bu konuda Aslıhan Dönmezin Yeme Bozukluğunun Üstesinden Gelmek kitabını tavsiye edebilirim eğer okumadıysan. Güzel uygulamalar var.

Şehrimi seviyorum

Bugün de yürüyüşle başladı gün
Hedef 40 dak

Eklentiler

• IMG_6280.jpeg
    75,2 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_6281.jpeg
    63 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_6282.jpeg
    191,5 KB · Görüntüleme: 42
Peynir de vardı
Balın, çikolatanın, patatesin sadece tadına baktım
Salatayı bol tutunca diğerlerine yer kalmıyor

Kahvaltıyı 12.10 gibi yaptım.

ara öğünü bir e düşüreceğim.

Şimdi biraz uyuyup, uyanınca kahvemin yanında bi tablet çikolata yiyeceğim.

Not: Bir aile meselesi” youtube kanalında bir yeni video izledim . Orda zihnime not aldığım bir konuşmadan aklımda kalanları, buraya eklemek isterim.

Kaygı “ tehlike çanıdır ve insanı hayati bir durumdayım’ düşüncesine sevk eder. Vücut da gerçekten sıkıntıda mı değil mi bilemez. İnsan ise her şeyin yolunda olduğunu “ yaşamaya devam ettiğini ispatlamak için “ yemek yer” yeme davranışı ben hayattayım duyabiliyorum demek ki tehlike yok” anlamına geliyor. Minvalinde şeyler söyledi.
Bir ışık yandı bende.
Ben de kaygılandığımda yerim içerim, elim abur cubura gider vs. Demek ki ben de her şey olunda sakin ol demenin bu yolunu seçiyorum.
Artık açlık krizlerinde bu durumu sorgulayacağım. Şu an beni üzen kaygılandıran şey ne? Bunun için ne yapabilirim ? Bir de frontal korteks i yani beynin mantık kısmını devreye sokup harekete geçirmenin kaygıyı kontrol etmekte işe yaradığı bilgisini edindim. Etraftaki renkleri saymak, kitapları renklerine göre kategori etmek, bedeninin toprağa değdiğini kolun koltuğa değdiğini hissetmek” gibi gibi… mantığı aktive edip , yemek davranışlarını kısıtlayabilir ya da ortadan kaldırabiliriz “ i zihnime yerleştirmek isterim.

Eklentiler

• B9E45B13-8574-4675-BA49-85B927D939C6.jpeg
    101,7 KB · Görüntüleme: 45
Merhaba bir gün daha geride kaldı. Bugün annem gilin yanına geldim kahvaltıya. İnsanın annesine yakın olması güzel şey vesselam.

Sağlıklı beslenme 3.gün 24.08.2024

Sabah 2 haşlanmış yumurta 3 incir 7 zeytin 1 parça peynir domates salatalık biber

Ara bir kase kadar haşlanmış taze fıstık

Akşam 1 tabak patlıcan yemeği 1 kase yoğurt

20 dk yürüyüş yaptım. Kendimi çok başarılı hissettim bugün. Annem gilde sürekli bir şeyler yeniyor ben düzeni bozmadan kalabildim. Aferin bana

Yemeğim yoktu
Çocuklar dışarda yediler
Ben de buzluktan bi içli köfte çıkardım salata ayran yedim içtim

Eklentiler

• CBE9418E-1CC3-4373-B195-10BA6DC2D435.jpeg
    128,6 KB · Görüntüleme: 39
Akşam
Haşlanmış nohut yoğurtladım.

Sabah klasik kahvaltı yaptım.

Yarın itibariyle nasipse tatile gideceğiz. Otelde nasıl dengeleyeceğim bilemiyorum. Diyetisyenimle paslaşacağız. Orda da spora devam etme niyetindeyim. Bu hafta için Kg da sabit kalmam yeterli bir hedef benim için .

Bugün tartıldım. Aslında tartı günüm yarın . Ancak yaylaya geldiğim için , tartım evde.

74.3 kg - 2. Haftamda 1.2 kg verdim.
Son 4-5 gün sindirimde problem yaşıyorum. Yarın bu durumu konuşup aksiyon alacağım nasipse.

Sağlıklı beslenme 4.gün 25.08.2024

Merhabalar dünde gayet güzel geçti hemen yazayım

Sabah 2 yumurta domates salatalık peynir biber zeytin

Ara: kuru elma 1 kase yoğurt

Akşam 5 tane mercimek köftesi bulguru az mercimeği yoğun bol salata

Spor 15 dk pilates 20 dk yürüyüş

26.08.2024-30. GÜN

Selamlar Hanımlar,

Bugün 30 günü geride bıraktım. Sabah tartıldım, 74.8 kiloyum. 30 günde tam 5 kilo vermişim. Kendimi tebrik ediyorum zira hiç kendimi aç bırakmamadan, sakin bir şekilde ilerledim. Bundan sonra da aynı şekilde ilerlemek niyetindeyim. İstediğim kiloya indiğimde de sabah yürüyüşlerine ve sağlıklı beslenmeye devam etmek istiyorum.

Bu hafta sabah rutinime cumartesi-pazar ara verdim. Geçen hafta cumartesi yapıp, pazar bırakmıştım. Ondan önceki hafta da hem cumartesi hem pazar uygulamıştım. 3 haftalık deneyimim sonrasında hafta sonları kendimi rahat bırakmaya, kendiliğimden uyanmaya ve günü kendi akışı içerisinde geçirmeye karar verdim.

Dün öğlen misafirlerimiz vardı. Bu sefer kendim hazırlık yapmak istedim. Mercimek köftesi, patates kavurması, yoğurtlu kabak- havuç tarator, kek ve paçanga böreği yaptım.

Normalde sabahları kahvaltı yapar, hazırlık yaparken atıştırır, misafirler ile birlikte yer, kalanları da akşam yerdim. Bu davranış paternimin yanlış olduğunun uzun zamandır farkındayım. Bu sefer değişiklik yapıp, kendimi denemek istedim. Öncelikle hazırlıkları bir gün önce tamamladım. öyle olunca sabah erken kalkmama gerek kalmadı. Misafirler gelene kadar hiç bir şey yemedim. 13:00'de geldiler ve sofraya oturduk. Tabağıma önce salatalardan aldım ve yavaş yemeğe dikkat ettim. İyice doyduğumu hissettiğimde bir çatal börekten bir çatal da kekten yedim. Karnım tok olduğu için daha fazlasını yemek istemedim.

Akşam ise buzlukta dondurulmuş falafel vardı. Çiftlikten de karabuğday yufkası almıştım. Kendime falafel dürüm yaptım. Yanına da yarım kase ayran aşı çorbası içtim. Benim için oldukça lezzetli ve tatmin edici bir öğün oldu.

Okumadım bir bakayım. Tavsiye için teşekkür ederim. Bence diyet kafasından çıkmamız lazım. Ben bundan sonra sağlıklı beslenen bir insanım diye düşünerek hareket etmemiz ve istediğimiz kiloya indiğimizde eski yeme alışkanlıklarımıza geri dönmememiz gerek.

Türk kaahvesinin yanında maden suyu ben de çok severim. Ancak öğleden sonra içtiğim maden suyunun akşam daha çabuk acıkmama sebep olduğunu fark ettim.
Bir arkadasim tam tersi aç iken tuketirdi maden suyunu.
Ben de alistigim icin aksam 18.00 deki aksam yemeginden sonra 02.00 gibi uyudugum icin cok aciktigimda icmeye basladim, iyi geliyor bu sekilde bana ama saglik acisindan ac iken icmek iyi mi bilmiyorum.
1 ayda 5 kilonun gitmesi cok hoş, tebrikler
Ayrica bazi aliskanliklari degistirip bu sonucu alman daha da guzel

Selamlar, ben hala ailemin evindeyim, bu sebeple sayfaya girmeyi unutuyorum, henuz yeni katildigim icin aliskanlik olmadi tam.

Saglikli beslenmeye, her gun yuruyus yapmaya, su icmeye, duzenli masaj aletini kullanmaya, sac ve yuz bakimlarimi yapmaya devam ettim.
Tarti olmadigi icin bir kac gune eve gecince tartilacagim.

Diyeti bozmadim burada fakat tarzi bazi gunler degisik oldu.
Karbonhidrat pek almiyordum ama misal dun cok acken misafir oldugum yerde sarma yemek durumunda kaldim,az yiyerek kendimce denge kurdugumu dusunuyorum.

Merhabalar, kesinlikle bu...
40 kiloyu verirken hedefledigim kilo vermek değil, sağlıklı beslenmek, sağlıklı alışkanlıklar kazanmak ve sağlıklı bir yaşam surmekti. Çok şükür başardım.
Maaile başardık.
Umarım niyetine giren herkes ister, azimle yola devam eder ve başarır.

Bir ay beş kilo mükemmel sonuç. Ama daha mükemmel olanı bunu kendini hırpalamadan farkındalıkla sağlıklı beslenmeyi ilke edinerek yapmak. Darısı başıma nice 30 günler olsun

Merhabalar
Sağlıklı Beslenme 5.gün

Bugün sabah işe başlamamı yaptım evrak işleri ile uğraşırken öğlen oldu eve geldim kahvaltı ettim 12.30 gibi
2 yumurta 1 parça peynir domates salatalık biber yarım avuç kadar kuruyemiş

Ara yarım şeftali ve kuruyemiş

Akşam 1 kase tarhana çorbası ve kabak tarator

Gerçekten hiç farketmeden beş gün bitti bile. Bundan sonraki hayatımda böyle beslenmeye niyet ettim bende. Diyetteyim değil de ben şeker ve beyaz un tüketmeyen sağlıklı beslenmeye özen gösteren bir insanım. Benlik algımıza bunu yerleştirip kimlik olarak tanımladığımızda tamam bu iş

Bu mesajı yazarken aklımdan geçtiniz, hatta etiketlesem mi diye düşündüm. Sizi sağlıklı beslenme, annelik ve bütçe yönetimi konularında rol model almaya çalışıyorum. Sizden çok şey öğrendim, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…