Sağlıklı Yaşam

Bir ay beş kilo mükemmel sonuç. Ama daha mükemmel olanı bunu kendini hırpalamadan farkındalıkla sağlıklı beslenmeyi ilke edinerek yapmak. Darısı başıma nice 30 günler olsun
Yolun 1/3'ü gitti. Kaldı diğer kısmı. Ama asıl önemli olan daha sonrası.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah 40 dakika yürüyüş yaptım. Saat 10:30 civarı da kahvaltımı yaptım. Bu haftayı böyle tamamlarım inşallah. Cumartesi günü sabah erkenden İzmir'e doğru yola çıkacağız. Akşam Çeşme'de kalacak ve ertesi gün Sakız Adasına geçeceğiz. 1 hafta oradayız. Ayın 7'sinde İzmir'de bir düşüne katılıp; 8'inde Ankara'ya döneceğiz.

İlk defa tatilde sağlıklı beslenmeye gayret edeceğim. Normalde bir yere gittiğimizde ne bulursam yer ve tatilden kilo alarak dönerim. Bu durumu bu sefer değiştirmek istiyorum. Kalacağımız otel kahvaltı ve akşam yemeği dahil şeklinde. Bu tatil için aksiyon planım şu şekilde:
  1. Sabah kahvaltılarında kesinlikle beyaz un ve şeker tüketmeyeceğim. Çünkü yersem bütün gün yemek peşinde koşmam gerekiyor. Mümkün mertebe evde yaptığım kahvaltıya yakın tabaklar oluşturmaya çalışacağım. Giderken ceviz ve badem götüreceğim.
  2. Akşam yemeklerinde et/balık zeytinyağlı/ salata ve yoğurtlu bir şeyler gibi tabaklar oluşturmayı planlıyorum.
  3. Açık büfede tabağımı doldurmayacağım, önce bir gezip bakacak, yemek istediklerimden azar azar alıp yavaş yiyeceğim.

Merhabalar
Sağlıklı beslenme 6. Gün

Sabah melemen peynir zeytin domates salatalık biber ve kuruyemiş

Ara: yarım muz yarım elma

Akşam yeşil fasülye 3 yk pilav 2 bardak ayran

Her zamanki takviyeler alındı duvar pilatesi yapıldı.

günaydın benim de ikinci haftam birden mükemmel diyet moduna geçemedim ama bedenimi ruhumu hazırlıyorum ve motivasyonumu arttırıyorum koşturmacadan akşam spor yapamadıgım için iki gündür sabah sporu yapıyorum iki ya da üç ay gluteni kesmem gerekiyor hassasiyetim çıktı bu döneme hazırlıyourum kendimi

Ne güzel plan yapmışsın, ben bu sene zaten 5 kilo ile açmıştım yazı +4 kilo ile de tatilden döndüm tatilden. Ve pazartesi itibari ile ekmek, pilav vs gluten şeker tüketmiyorum. Umarım çabuk toparlarım. Kıyafetlerimin içine girememek çok kötü bir duygu. Ve direk,popo ve basenden kilo almak da cabası

Mükemmel diyet modu diye bir şey yok bence. Ben artık her öğünde sağlıklı seçimler yapacağım diye düşünerek hareket etmek lazım.

İşte bu benim normal yaz rutinim. Bunu bu yılın son tatilinde kırmak niyetindeyim bakalım.

Bu sabah kızlara tost yaptım. İkisi de yarım yiyip bıraktılar. Normalde ben o kalan kısımları yerdim. Ama bu sabah streçleyip kaldırdım. Bir süredir çocuklardan kalanları yeme alışkanlığım üzerinde çalışıyorum. Hala çöpe atmak doğru gelmiyor. Bu nedenle kalanları bu şekilde kaldırıp bir öğünün yanında veriyorum. Onda da yemezlerse o zaman atıyorum. Mesela artık kızlara bir büyük tost yapıp, ikiye bölmeye karar verdim. Her seferinde kalıyor çünkü.

Merhaba sizi çok severek takip ediyorum. Sağlıklı beslenmek sağlıklı yaş almak benim de hedeflerim arasında. Şuan için kilo problemim yok. Ama dediğim gibi sağlıklı beslenmeyi çok önemsiyorum. Evde de o şekilde yemek pişirmeye dikkat etmeye calisiyorum. Ama esim ve çocuklar maalesef abur cuburu çok seviyorlar. Şimdilik kısıtlayarak dengeli gitmeye calisiyorum çocuklar için. Ama ilerleyen yıllar ne gösterir bilmiyorum.

Ben abur cubur işine şöyle bir çözüm buldum. Evde bulundurmuyorum. Cumartesi gününü sağlıksız beslenme günü ilan ettik. Ne istiyorlarsa eve sipariş veriyorum. Ancak o gün bitecek miktarda alıyoruz. Çocuklarda tamamen kısıtlama bence iyi bir fikir değil.

Mükemmel diyet modu diye bir şey yok bence. Ben artık her öğünde sağlıklı seçimler yapacağım diye düşünerek hareket etmek lazım.
doğru söylüyorsunuz günde ufakta olsa kaçamaklarım devam ettiği için tam olarak yapamıyorum gibi hissediyorum

Kisitlamaktan kastim. Belirli kurallara uyarak vermek gibi . Örneğin yemektennonce yemelerine izin yok. Eve de çok miktarda almıyorum. Açıldıysa ve bitirmezlerse arıyorum direknsaklamiyorum. Mesela cips aldılar 1 paket. Ikisine bölüyorum ve kucukntabaklara koyuyorum sanki çok yemiste bitirmişler gibi algılasınlar diye .

Merhabalar sağlıklı yaşamın 7. Gününden merhaba. Benim için bugün önemli çünkü uzun zamandır yedi günü devirememiştim. Çok şükür hiç zorlanmadan ve kendimi kısıtlanmış hissetmeden bir haftayı tamamladım. Nice haftalarım olsun.

Bugün 12.30 gibi
2 yumurtadan omlet 1 parça peynir kuruyemiş domates salatalık zeytin 2 kuru kayısı

Ara yok

Akşam 1 kabaktan tarator 3 köfte salata 2 bardak ayran biraz kuruyemiş

Egzersiz 15 dk pilates takviyeler aynı

Mutlu oldum, mahcup oldum. Ben de bu platformdan , sizlerden o kadar çok şey öğrendim ki. Var olun, sağ olun.

Herkese selam!

Dün 60 dak yürüyüş ve koşu yaptım
Bugün 30 dak yürüyüş yaptım

Beslenmemi iki gündür esnettim.
Ama yoldayım devam ediyorum.

Gün içerisinde hareket halindeydim . Yüzme yürüyüş dans tenis.

Kilomu bilmiyorum ama incelmiş görünüyorum .

Ah ben bu konuyu görmemiştim. Kilo olarak çok fazlam yok ama yine de daha sağlıklı beslenmek ve biraz sıkılaşmak istiyorum. Okulun başlamasıyla birlikte düzene sokacağım beslenmemi ve hayatımda ilk kez spora yazılmaya niyet ettim bakalım

Günaydın dün yazmayı unutmuşum

Sabah 2 yumurta börülce salatası domates salatalık kuruyemiş

Akşam 6 yk barbunya 3 yk pilav salata 1 bardak ayran

Ara 2 kuru kayısı kuruyemiş

Dün akşam yemeğinden sonra çok acıktım ve bir ara öğün yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…