Sağlıklı Yaşam

Selamlar Hanımlar,

15 gün önce 78.9 kg ile yeniden ve bu sefer son kez olmasını ümit ederek kilo verme yolculuğuma başladım. Bugün 76 kg ile devam ediyorum. Niyetim 1 Ocak tarihine kadar 60-63 kg arasına inmiş olmayı başarmak. Bu süreçte diyetisyen ile çalışmayacağım. Kendime bir yol haritası belirledim. Onlara göre hareket ediyorum. Bunlar neler:

1. Şeker tüketmeyeceğim: Bu benim için zor bir madde değil. Zira tatlı çok sevmiyorum.
2. Gazlı içecek tüketmeyeceğim: Ayran, maden suyu ve kahve dışında hiç bir içecek tüketmeyeceğim.
3. Beyaz un tüketmeyeceğim: Benim için zor olan madde bu. Bazı muadil ürünler buldum. Canım tost istediğinde yulaf tost, ekmek istediğinde tahin ekmeği ve lavaş istediğinde de karabuğday lavaşı tüketeceğim.
4. Aralıklı Oruç: Sabah kahvaltısı 10:00-11:00 arasında, akşam yemeği 18:30-19:30 arasında olacak şekilde günde 2 öğün besleneceğim. Akşam yemeğinde et/baklagil veya sebze grubundan bir yemek, yanında yoğurt, turşu ve salatalık şekliden besleneceğim. Her iki öğünde meyve de yiyebilirim.
5. Yürüyüş: Here gün 20-40 dakika yürüyüş yapacağım. Bu yürüyüşler mümkün mertebe açık havada olacak. Havanın müsaade etmediği günler yürüyüş bandında yürüyeceğim.
6. Takviyeler: Günlük olarak omega-3, prebiyotik ve magnezyum takviyesi alacağım.
7. Serbest Zamanlar: Yeni bir yere gittiğimizde oranın yöresel yemeklerini tüketeceğim. Birine misafirliğe gittiğimizde ya da bizim eve geldiğinde salata ve bulgurlu ürünler (kısır, mercimek köftesi gibi) tüketeceğim. Bayramlarda kendime izin veriyorum.

Ara öğünüm 1-
Normalde 13.00 saati ancak hastaneden yeni geldiğim için bu saate kaldı

kefir üzerine keten tohumu öğütülmüş şekilde koydum

Eklentiler

• 5EE66DB7-70F4-4B01-B2CC-D62F094A0545.jpeg
    120,7 KB · Görüntüleme: 73
İyi akşamlar hanımlar

Sizin kilo almanıza sebep olan alışkanlıklarınız neler? Ben benimkileri yazayım. Zira bu alışkanlık döngüsünü kıramazsak, verdiğimiz kiloları geri almak kaçınılmaz olacaktır.

1. Hızlı yemek yemek
2. Hareketsiz yaşam
3. Büyük porsiyonlar yemek
4. Battı balık yan gider mantığı
5. Ya hep ya hiç düşüncesi

Selamlar,
Benim yeme alışkanlıklarım:
1. Dönem dönem ekmeği aşırı abartma
2. Sıkıntıdan saçma sapan atıştırma
3. Hızlı yeme, az çiğneme
4. Sevdiğim bi yemekse aç olmasam da yeme isteği
5. Tabağımı bitirmek zorunda hissetmenin yanında çocukların yarım kalan tabaklarını da bitirmek zorunda hissetme
6. Üşengeçlikten ötürü hareketsizlik

Ay bitmiyordu

Kilo almama sebep olan alışkanlıklarım neler?

1. Tatlıyı çok sevmek, yedikçe yiyesim gelir.
2. Akşam yemeğinden sonraki atıştırmalar
3. Hızlı yemek yemek
4. Hareketsiz yaşam
5. Hamurişi olunca hayır diyememek

Bunlar için ilk etapta yapacaklarım:
1. Tatlı ihtiyacımı paketli gıdadan değil doğal kuru meyvelerden ve hurmadan alacağım
2. Akşam yemeğinden sonra yemek işini keseceğim
3. Lokmaları yavaş yavaş tadını ala ala çiğneyeceğim.
4. Haftada 3, 15 dk yüzeceğim (havalar serinleyince de öğle araları yürüyüş yapabilirim bunun yerine)
5. Eve hamurişi almamaya çalışıcam, biri getirirse hayır diyemem büyük ihtimalle

Bu çocukların tabaklarında kalanı yeme bende de vardı. Şimdi yemekleri ortaya koyuyorum. Herkes istediği kadarını tabağına alsın, tabağa giren bitmek zorunda dedim. Bizde işe yaradı. Hem çocuklar yiyecekleri kadar alıyor hem de ben arta kalanları yemek zorunda kalmıyorum.

Hızlı yemek yeme işini çözmemiz lazım. Benim bu ara en çok odaklanmaya çalıştığım konu bu.

Buraya akşamları bir çeşit Z raporu yazmaya karar verdim. Gün içerisinde ne yedim ve daha önemlisi neleri yemeyi reddettim. İyi yapabildiklerim, zorlandıklarım ve yapamadıklarım üzerine genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. Yapabilen olursa sizden de bekliyorum.

Merhaba, yazdiginiz cozumlere benzer yasamaya calisiyorum ben de.
Araniza katilabilir miyim?

Tabi ki hoş geldiniz
Tesekkur ederim hoş bulduk.
Yaşım 36, boy-kilo:162-65
Stresli bir 6 ayda kilo alip veremedim.
Bu kisir donguyu 2 hafta once kirmaya karar verdim.
Ilk hafta kati bir diyet uyguladim hizli kilo vermek icin.1 kilo verebilince diyeti yumusattim.

Şu an;
Sabah; 2 yumurta,1 dilim ekmek, az peynir,zeytin ve domates, salatalik.
Oglen; 1 meyve ve 10,15 cig kuruyemiş.
Aksam:tavuk,salata,ayran gibi yapiyorum.

Gun icinde:cay,bazen bitki cayi, Turk kahvesi, filtre kahve ve 1 soda iciyorum.

2 haftadir kacamak yapmiyorum, bol su iciyorum ve 7-8 saat uyuyorum.

Genel olarak takviyeleri donusumlu kullaniyorum.
Eksik vitaminlerimi tamamlamak, yaslanmayi geciktirmek ve bagisiklik icin arastirip kullaniyorum.
Cilt yenilenmesini ve hem icten hem distan saglikli gorunumu onemsiyorum, bazen de takiyorum.

Son olarak da kiloma gore yag oranim cok artti gibi ve cok zor,yavaş kilo veriyorum.
Ve hareket yapamiyorum,sevmiyorum da istikrar da saglayamiyorum, en buyuk eksigim bu.
Bugun 2.haftam doldu yarin tartilacagim ama 2 kilo gibi verdim, gobek olcumumde bir fark gormedim henuz.

Nasıl bir diyet programı ile ilerleyeceksin? Yasaklar ve serbest şeyler neler?

Saat 10.00-11.00 arası kahvaltı :
bol yeşillik domates biber
2 haşlanmış yumurta-1 dilim peynir ya da 2dilim peynir 1haşlanmış yumurta (menenemde yapabiliyorum)
karabuğday ekmeği 1 dilim
7-8 zeytin
şekersiz çay

• araöğünlerde meyve -ceviz -kefir-keten tohumu yeşilçay var. saat 13.00 ve 14.30 da.
  • Kuru meyve ,üzüm,karpuz,kavun ve muz yenmiyor.
  • Her ana öğünden ve yatmadan yarım saat önce çay bardağına sirke koyup içiyorum.
  • Akşam yemeği haftada 2 gün salata ( 8-9 karşık lor veya 3dilim peynirle) yapılacak.
  • Diğer akşamlar ister tavuk/et/balık/kurubaklagil/sebze hangisi varsa onu yiyebiliyorum .
  • Günlük 30dk yürüyüş veya leslie istiyor ama henüz yapamadım. (bu konuda pasif kaldım çünkü gün içinde çok koşturdum bu hafta) Akşam yemekten 1,5 saat sonra yürüme planım var.
  • Salatayı hep çeşitli ve bol yapıyorum sıkılmamak için .( mor pancarla tatlandırıyorum- sirke kullanıyorum- iceberg marul- turp vs )

Bu hafta listem böyle.

her öğünde fotoğraf atıp, o da yorum yaptığı için kontrollü gidiyor ama kendimi hiç sıkışmış hissetmiyorum.Çünkü bol peynir yumurta meyve ayran kefir yiyior, içiyorum. Akşamları yemek sonrası ara öğün yok. Yani akşam 18.00 den sabah 10.00 a kadar çiğneme yapmıyorum ve 16 saat açlık süresini tamamlamış oluyorum. Kİ bence bu bana çok iyi geliyor, yağdan kilo veriyorum.

Ama en çok işe yarayan yemek yerken kendimi gözlemlemek durumunda olmam. Hızlı mı yavaş mı, fakrındalıkla mı, çok çiğneyerek mi löp löp mü vs. Bu da normalde ne kadar hızlı yediğimi fark ettirdi . süre tutarak yiyorum . minimum 20 dk filan :)

Merhaba, ben de aranıza katılabilir miyim? Uzun bir süredir arada başarılı olsam da bir süre sonra motivasyonumu kaybedip tekrar kilo almaya başlıyorum üstüne koyarak. Artık bu döngüyü kırmak istiyorum, beni de aranıza alırsanız çok mutlu olurum

Bunu deneyebilirim aslında bakalım bizde işe yarayacak mı

Tabi ki hoş geldiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…