Sağlıklı Yaşam Gurmeleri

Canım bir internetten araştır bakalım yedigin tarhananın kalorisi ne kadarmış? Ben bilmediğim bir şey yediğim zaman önce kalorisine bakıyorum çünkü bazen çok küçük bir miktar da olsa bazı yiyecekler aşırı kalori yüklü oluyor, mesela bazı kuru meyvelerde de öyle küçücük bir parça bir meyve yedigini zannediyorsun ama çok fazla kalorisi oluyor, o yüzden bilmediğin bir şeyse önce kalorisine bak sonra ona göre miktarını kendin ayarla tamamen yeme demiyorum ama kalorisine göre yiyebilirsin.

Ben neredeyse hiç normal su içmiyorum, suyum da daima ya limon ya sirke, salatalık zencefil elma mutlaka oluyor yeşil çay içiyorum karanfil katıyorum demekki ben bilmeden zaten bu ödem attırıcı içeceği günlük olarak yapıyorum. 😜😜

Çok doğru. Planlamak çok iyi oluyor hatta ben önceden kalorilerini falan da hesapliyorum, miktarlarını hesapliyorum zaten bir süre sonra alışıyorsun beş dakkada plan yapıyorsun öyle zaman alan bir şey değil, ilk zamanlarda her şeyin kalorisini hesaplıyordum bilmediğim için zor oluyordu ama şimdi artık ezberledim her şeyin kalorisini sadece yeni bir şey yediğim zaman onun kalorisine bakıyorum, sabahtan menü yapıyorum akşam yemeğinin planını yapıyorum çok farklı bir olay olmazsa hiç değiştirmiyorum mesela ben bugünki menümü komple yaptım akşam yemeğinde ne yiyecem belli, eğer çocuklar bir şey istemezse ya da başka bir sorun olmazsa planı aynen harfiyen uyuyorum.💪💪
Teşekkürler canım iyi oldu dediğin bir ara araştırıyor dum. Kuru meyvelerde incir bol tüketiyorum birde kuru üzüm yemiştim dün ondan mı acaba hepsi birden aşırı kalorili olmuş olabilir

Kahvaltımı yaptım artık arada bir şey yemiyorum. Öğlene 5 saat var ofiste bol su ve yeşil çay içerim, entel olanlardan :rolleyes: :KK53:
Hala kolum ağrıyor ama bugün dünden kesinlikle daha iyiyim çok şükür, sporun dozunu da biraz daha artırıcam bugün.
Bu gece inşallah sahura kalkıyorum ve yarın oruç tutuyorum. :KK9:
Hem sahurda hem iftarda 600 er kalori almayı planlıyorum, sahurda 1 litre su içerim iftarda 1 litre su içerim yine günlük 2 litre suyumu içmiş olurum. 😉
Miami nin ramazan ı bu zamana mı denk geliyor yav :confused:

Merhabalar...🥰
Kızlar Dukan icecegi hazırlayıp içiyordum. Yaprak yeşil çay kalmadı, kilerin derinliklerinde ananaslı buldum. Hem de bir kaç paket. Bunları kullansam olur mu, yoksa sade mi sipariş versem?
Kullanabilirsiniz bence. İçindekileri okuyun. Belki de sadece ananasın aroması vardır. Öyle olmasa bile ananas iyi bişey şişliği indirir.

Emziren anne 500 kalori almaliymis 200 kalori de vücuttan gidiyor bunun üstüne cikilirsa da kiloya gidiyor Muş. Kalori hesabı mi yapmalıyım. Dengemi nasıl korumaliyim ki

Teşekkürler canım iyi oldu dediğin bir ara araştırıyor dum. Kuru meyvelerde incir bol tüketiyorum birde kuru üzüm yemiştim dün ondan mı acaba hepsi birden aşırı kalorili olmuş olabilir
Kuru incirin 100 gramında yaklaşık 250 kaloribulunmaktadır. Ortalama bir kuru incir 20 gram ağırlığında ve 50 kalorideğerindedir. 100 gram kuru incirin içinde yaklaşık 63 gram karbonhidrat bulunmaktadır.
1 avuç (40 g) sarı kuru üzüm 122 kcal. 1 çorba kaşığı (10 g) sarı kuru üzüm 30 kcal. 1 orta kase (120 g) sarı kuru üzüm 365 kcal. 100 gram sarı kuru üzüm 304 kcal.

Gördüğün gibi her ikisinin de kalorisi çok yüksek, kuru incir günde bir adet, kuru üzüm de 7-8 taneyi geçmemesi lazım ben daha fazla yemem mesela😉🤓

Emziren anne 500 kalori almaliymis 200 kalori de vücuttan gidiyor bunun üstüne cikilirsa da kiloya gidiyor Muş. Kalori hesabı mi yapmalıyım. Dengemi nasıl korumaliyim ki
Ben kalori hesabı yapmadan beceremedim. İlk başlarda çok zor ve yıpratıcı geliyor sürekli kalori hesaplamak yedigin her şeyin kalorisine bakmak falan ama zamanla ezberliyorsun hepsini ve otomatikleşıyor, artık bir yumurtanın 70 kalori olduğunu biliyorsun ya da bir çay kaşığı balın 25 kalori olduğunu biliyorsun yiyeceğin zaman ona göre kafanda hesap yapabiliyorsun, biraz sabırla bu kalori meselesine alışırsan kesinlikle çok yardımcı olur. Ben başka türlü kilo vermeyi beceremedim. 😉

Evet az yemeliyim sanırım tarhanayi ,çok da seviyorum 😔
Aslında çok kalorili bir şey değil tarhana, özellikle çorbasının kalorisi bayağı düşük. Üstelikte besin değeri çok yüksek ve faydalı bir şey, ben olsam tarhana yemeyi bırakmam yanında yediğim şeylere dikkat ederim. 😉

Eklentiler

• E67C482F-0A53-4EB2-B2CB-52F63C5D45E6.jpeg
    E67C482F-0A53-4EB2-B2CB-52F63C5D45E6.jpeg
    51,4 KB · Görüntüleme: 22
  • 9F9D2543-B64F-4B86-8E84-5D1801D3AD3C.jpeg
    9F9D2543-B64F-4B86-8E84-5D1801D3AD3C.jpeg
    53,6 KB · Görüntüleme: 23
Merhabalar...🥰
Kızlar Dukan icecegi hazırlayıp içiyordum. Yaprak yeşil çay kalmadı, kilerin derinliklerinde ananaslı buldum. Hem de bir kaç paket. Bunları kullansam olur mu, yoksa sade mi sipariş versem?
yok sorun olmaz ben bilerek alıyorum bazen içimi güzel diye
ananasında ödem atıcı özelliği olduğu için arkadaşa diyetisyen özellikle vermişti hatta

Kuru incirin 100 gramında yaklaşık 250 kaloribulunmaktadır. Ortalama bir kuru incir 20 gram ağırlığında ve 50 kalorideğerindedir. 100 gram kuru incirin içinde yaklaşık 63 gram karbonhidrat bulunmaktadır.
1 avuç (40 g) sarı kuru üzüm 122 kcal. 1 çorba kaşığı (10 g) sarı kuru üzüm 30 kcal. 1 orta kase (120 g) sarı kuru üzüm 365 kcal. 100 gram sarı kuru üzüm 304 kcal.

Gördüğün gibi her ikisinin de kalorisi çok yüksek, kuru incir günde bir adet, kuru üzüm de 7-8 taneyi geçmemesi lazım ben daha fazla yemem mesela😉🤓
Teşekkür
ederim canm,kuru üzüm 7 _8 taneydi de kuru incir 3 vardı sanırım.🙈

Aslında çok kalorili bir şey değil tarhana, özellikle çorbasının kalorisi bayağı düşük. Üstelikte besin değeri çok yüksek ve faydalı bir şey, ben olsam tarhana yemeyi bırakmam yanında yediğim şeylere dikkat ederim. 😉
Kuru yesiklerim etkilemiş olabilir o zaman. Tamm canm deneyeyim bakalım.

Bak ben Maraş kuruya baktım daha azmis,tarhanası sıkinti yok diğer yediklerime dikkat etmeliyim

Eklentiler

• Screenshot_20210915-172646~2.png
    Screenshot_20210915-172646~2.png
    429,8 KB · Görüntüleme: 22
Kahvaltımı yaptım artık arada bir şey yemiyorum. Öğlene 5 saat var ofiste bol su ve yeşil çay içerim, entel olanlardan :rolleyes: :KK53:
Hala kolum ağrıyor ama bugün dünden kesinlikle daha iyiyim çok şükür, sporun dozunu da biraz daha artırıcam bugün.
Bu gece inşallah sahura kalkıyorum ve yarın oruç tutuyorum. :KK9:
Hem sahurda hem iftarda 600 er kalori almayı planlıyorum, sahurda 1 litre su içerim iftarda 1 litre su içerim yine günlük 2 litre suyumu içmiş olurum. 😉

Afiyet olsun 😇
Kac kac tutuyorsunuz sizin ordada saatler uzun sanirim ozel birsey hazirlamadim simdilik ama sBah kahvalti yaparim sanirim aksamda guzel bir yemek planliyorum ,,esim izinli mi emin degilim ona gore plan yapicam.
Sbah 5 aksam 20 bizim simdiki saatlerimiz 🥰

Ben kalori hesabı yapmadan beceremedim. İlk başlarda çok zor ve yıpratıcı geliyor sürekli kalori hesaplamak yedigin her şeyin kalorisine bakmak falan ama zamanla ezberliyorsun hepsini ve otomatikleşıyor, artık bir yumurtanın 70 kalori olduğunu biliyorsun ya da bir çay kaşığı balın 25 kalori olduğunu biliyorsun yiyeceğin zaman ona göre kafanda hesap yapabiliyorsun, biraz sabırla bu kalori meselesine alışırsan kesinlikle çok yardımcı olur. Ben başka türlü kilo vermeyi beceremedim. 😉
Teşekkür ederim canm bende alışacağım galiba yavaş yavaş. Bugün yediklerime bir hesaplayayim bakım 500 gececek mi

Sade kahve içilir de sade çikolata yenmez mi? :rolleyes: :rolleyes:

Şekerli kahve diye bir şey mi var? :confused:

Sen bir de 45’i geçte gör :KK43: :KK43:

Ispanağı tek olarak asla yiyemem mutlaka içinde soğan, mantar gibi sevdiğim şeyler olması lazım. Ama genelde karalahana ve kale (Türkiye’de olmayabilir) hariç bütün yeşillikleri seviyorum. Kale (resmî ekledim) yeşillikler arasındaki en sağlıklı türmüş ama bende baş ağrısı yapıyor ve tadını bir türlü sevemedim. :cool:

Bugun bi tarif gordum bende adini hic duymamstim ,gormemistimde simdi 2.kez duyuyorum sizin muhabbetle baya degisik görünüyor ispanak olsa guzeldir diycem ama daha cok lahana tadi baskin edadi verdi bana

Afiyet olsun 😇
Kac kac tutuyorsunuz sizin ordada saatler uzun sanirim ozel birsey hazirlamadim simdilik ama sBah kahvalti yaparim sanirim aksamda guzel bir yemek planliyorum ,,esim izinli mi emin degilim ona gore plan yapicam.
Sbah 5 aksam 20 bizim simdiki saatlerimiz 🥰
Benim de saat 5:00’te yemem gerekiyor imsak 5:45 daha sonra iftar 19:39’da 😉
Teşekkür ederim canm bende alışacağım galiba yavaş yavaş. Bugün yediklerime bir hesaplayayim bakım 500 gececek mi
Şimdi önce internette yaşını ve kilonu gireceksin ve günlük kaç kalori alman gerektiğinin hesabını yaptırcaksın tabi spor yapıyorsan onu da ekle daha sonra o kaloriden 500 kalori daha az almaya çalış, yani senle ben aynı değiliz benim mesela 1200 kalorinin üzerine çıkmamam gerekiyor ama sen hem çocuk emzirdiğin için hem de yaşın genç olduğu için daha fazla kalori alman gerekir istersen bana bilgilerini ver ben hesaplatayım.
Aktivite durumu:
Emzirme:
Bütün bunlara göre hesap yapmamız lazım çünkü eksik kalori alırsan bu seferde sağlığın bozulur.