• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saglikli beslenmek adina neler yapilabilir ?

canim colada alkol okadar az orandaki, meyve sularinda oldugu kadar iste :34:

saglikli beslenmek istiyorsan organik sebze meyve ye:39:

cola icmiyorum artik, fast food :25: :19: gecende esim oglum gittik mcdonaldsa onlar yedi ben sadece capuccino ictim.
cips yerine findik fistik ceviz gibi seyler ye

esinede söyle balkonda icsin senin yaninda degil :ssz:

Cig sebze yemiyorum. Ispanak disinda butun sebzeleri lupletebilirim :56: arada bir kofte yerim o kadar :ssz:
Ciddi anlamda kansizligim var doktorumda ayni seyi dedi ne yiyorsun sen diye :27:
Et sakatat ciger dalak falan ye dedi bana yemezsen losemiyekadar gider bu dedi ama ayni tas ayni hamam :ssz:
ay aman ALLAH KORUSUN dikkat et canim durum oyle ciddiyse losemiye kadar filan :25:sana diyorumda bende dogru duzgun birsey yemiyorumki sadece 1 ogun yiyorum aksam ondada azcik birsey :25:
len nere gitcez geyige ona gore dide gelem..
zati sen yimedinmi geyige cevirmkten bani

berenin topigine gel yok ya ben geyik yapmadimm konu disi olarak arada kaynadim:51:

ay aman ALLAH KORUSUN dikkat et canim durum oyle ciddiyse losemiye kadar filan :25:sana diyorumda bende dogru duzgun birsey yemiyorumki sadece 1 ogun yiyorum aksam ondada azcik birsey :25:

berenin topigine gel yok ya ben geyik yapmadimm konu disi olarak arada kaynadim:51:

Duzene sokmak lazim bunu cozum lazim:28:
2de pizza yapip yedim yarin oglen yerim bende sanirim aksam saatlerinde bir soda ve cikolata yiyorum oyle geciyor :ssz:

sigara iciyordummm bugün biraktim bende twittim :128:
cok mutluyummmm :52:
sonra kola severim ama pek icmemeye özen gösteririm sonucta kola nasil yapiliyor bir cogunuz biliyordur bunu zaten :120::120::120::97:
yani sadece cokkk canim cekerrse öyle icerim :36:
heee bide cikolatayi bazen cok fazla kaciririm :37:

onun haricinde saglikli beslenmeye calisirim aslinda
sebze et yogurt severek yerim bazende meyvee yerim ama cok sevmem :56:

Son düzenleme:
bolca meyve tüket canım mesela ara öğünlerde meyve salatası yapabilirsin kendine
sabah kahvaltında portakal suyu olsun mutlaka
yoğurt süt peynir yumurta mutlaka ye
et ye ama çok fazla değil
yeşil yapraklı sebzelerde çok değerli sağlıklı beslenme adına:31:

canim colada alkol okadar az orandaki, meyve sularinda oldugu kadar iste :34:

saglikli beslenmek istiyorsan organik sebze meyve ye:39:

cola icmiyorum artik, fast food :25: :19: gecende esim oglum gittik mcdonaldsa onlar yedi ben sadece capuccino ictim.
cips yerine findik fistik ceviz gibi seyler ye

esinede söyle balkonda icsin senin yaninda degil :ssz:
meyve sularindadami var :30::30::30::30:
organik meyveyi kim bulmusda bende bulayim donlum:27:
hele burda o kadar az ki cesit aslinda belkide vardir organik :26:
mc donaldsa hic hevesim yok artik eskiden her hafta sonu gitmek isterdim simdi icim almiyo valla dondurmasi guzel ama :27:
cevizi severim ama onunda fazlasi zarar bence yagli...
ah keske icse balkonda yeni bisey aldi iste sigara gibi ama sarjli filan bakalim onun dumani daha az :27:

Duzene sokmak lazim bunu cozum lazim:28:
2de pizza yapip yedim yarin oglen yerim bende sanirim aksam saatlerinde bir soda ve cikolata yiyorum oyle geciyor :ssz:
evet bi duzen lazimm bakalim bende iste cikolata kekle geciriyorum aksamda az birsey yemek yerim o kadar :26:
sigara iciyordummm bugün biraktim bende twittim :128:
cok mutluyummmm :52:
sonra kola severim ama pek icmemeye özen gösteririm sonucta kola nasil yapiliyor bir cogunuz biliyordur bunu zaten :120::120::120::97:
yani sadece cokkk canim cekerrse öyle icerim :36:
heee bide cikolatayi bazen cok fazla kaciririm :37:

onun haricinde saglikli beslenmeye calisirim aslinda
sebze et yogurt severek yerim bazende meyvee yerim ama cok sevmem :56:
canimmm sigarayi birakmana sevindim INSALLAH tekrar baslamazsinn,ben icmiyorum ALLAHTAN ama iste pasif iciciyim bazen canim cekince esimden bi iki firt cekiyorum :9::9:
aslinda esim balkonda icse cok iyi olacak gercekten rahatsiz ediyor duman beni simdi iste yeni birsey aldi sigara gibi ama sigara kadar dumani yok INSALLAH oyle oyle birakacak:31:
cikolatayi bende cok severim evde varsa elimden kacmaz bi ara cikolata sayesinde 1 kac kilo almistim ama onunda fazlasi zarar,kolayida artik icmicem INSALLAH belki cok nadir icebilirim :12:
bolca meyve tüket canım mesela ara öğünlerde meyve salatası yapabilirsin kendine
sabah kahvaltında portakal suyu olsun mutlaka
yoğurt süt peynir yumurta mutlaka ye
et ye ama çok fazla değil
yeşil yapraklı sebzelerde çok değerli sağlıklı beslenme adına:31:

yemeklerle pek aram yok cok istahli degilim butun gunu 1 tostla gecirebiliyorum...
meyve muz filan seviyorum ama artik gina gelmis herhalde yemiyorum :1:
sabah kahvalti yapmam genelde cok gec uyaniyorum aslinda uykuyuda duzene sokmam lazim,
sebzede fasulye haricinde cok yemem iste dedigim gibi cok istahli degilim :26:

selamm kk hatunlari dun kola icerken aklima takildi kolanin zararlarini hepimiz biliyoruz ve ben artik kola icmemeye karar verdim hem saglik adina hemde ALLAH IZIN VERIRDE hamile kalirsam bebek adina bayagi bir zarari var ve ben bilincsizce iciyorum yani hamilemiyim degilmiyim dusunmeden bir tek kola degil tabi enerji icecegide iciyordum mesela biraktim icmiyorum ve artik kolayida icmemeye karar verdim kolanin yerine portakal suyu meyve suyu filan icmeyi tercih edicem INSALLAH...su mesela ayda yilda bir icerim suyun yerini bu icecekler almis durumda artik gunde 1 bardakta olsa zorla su icmeye calisacagim... bunun yaninda ben fast food seven bi insanim hamburger vs.artik onlarida yememeyi dusunuyorum daha baska zararli neler var acaba yemiyelim dikkat edelim diyebilecegimiz hem ben hemde benim gibi dusunen arkadaslar varsa faydalansin...:23:

hoşgeldin twety cimmmm nerelerdesin gözlerimiz seni aradı bi daha gitme olmuyo sensizz:9::29::29:
topikte hayırlı olsun :nazar::21::6::6::6::6:
bende çok dikkat edrim saglıklı beslenme konusunda özelliklede kızıma çok dikkat ederim :19:dogru beslenmesi için mesela yogurdu kendim yapmaya,şimdide yaz geldi bahçemiz var ordan herşeyin dogal olarak yedirmeye ,kışınsa domates,kayısı,elma ,armut,şeftali,kabak,patlıcan,vss...bunları kurutup kışın dogal dogal beslenmesi konusunda çabalıyorum..:19::21::50::42:
şimdide küçügüm için bende dogal şeyler yemeye çalışıyorum hımm birde bak eger hamilelik olsun inş dr bana yiyeceklerime dikkat etmemi söyledi:41::45: mesela maydonoz,sarımsak,bahartlı yiyecekler rahmi gevşetip bebegi atıyomuş :20:sancı falan da yapıyo:20: ben yememeye dikkat ediyorum :19:
birde ananas ve kabak çekirdegi rahmi sıkı sıkıya bebegi tudarmış inş rabbim sanada bir an önce nasip etsin:49::54::34::34::32:

bilmiyormuydun:30:meyvede bulunan seker meyve suyu yapilirken akole dönüsüyor ama miktari okadar azki icerigine yazmiyorlar

organik market vardir kesin, yada marketlerdede satiliyor organikler

cevizide kiloyla yemicen ya twitim :27:

balik da önemli bir gida, gerci gecende yedigim baligi cikarinca uzuuuun bir müddet yemicem gibi balik :25:

bak:3:

$DGE__Kreis,property=poster.jpg

hoşgeldin twety cimmmm nerelerdesin gözlerimiz seni aradı bi daha gitme olmuyo sensizz:9::29::29:
topikte hayırlı olsun :nazar::21::6::6::6::6:
bende çok dikkat edrim saglıklı beslenme konusunda özelliklede kızıma çok dikkat ederim :19:dogru beslenmesi için mesela yogurdu kendim yapmaya,şimdide yaz geldi bahçemiz var ordan herşeyin dogal olarak yedirmeye ,kışınsa domates,kayısı,elma ,armut,şeftali,kabak,patlıcan,vss...bunları kurutup kışın dogal dogal beslenmesi konusunda çabalıyorum..:19::21::50::42:
şimdide küçügüm için bende dogal şeyler yemeye çalışıyorum hımm birde bak eger hamilelik olsun inş dr bana yiyeceklerime dikkat etmemi söyledi:41::45: mesela maydonoz,sarımsak,bahartlı yiyecekler rahmi gevşetip bebegi atıyomuş :20:sancı falan da yapıyo:20: ben yememeye dikkat ediyorum :19:
birde ananas ve kabak çekirdegi rahmi sıkı sıkıya bebegi tudarmış inş rabbim sanada bir an önce nasip etsin:49::54::34::34::32:
hosbuldukkk ya ben seni hatirlayamadim :S kusura bakma valla balik hafizaliyim nerde konustugumuzu soylesen sip diye tanirim :9::9:
senin gibi annem olsa ne guzel olurdu bana organik yedirmeye calissa :9::9:
malesef kendi kendime organik seyler bulmam lazim marketlerden bakayim biiii,bahce ne guzeldir simdi ya cok severim...

maydonozu cok yerim ben bulursam limonla beraber demek zararliymis,
ananasida pek sevmem demeki oda yararli kabak cekirdegini citlemek bii dert ya :1::1:

AMINNN caNIM INSALLAH NASIP EDER ALLAH RAZI OLSUN:16:
bilmiyormuydun:30:meyvede bulunan seker meyve suyu yapilirken akole dönüsüyor ama miktari okadar azki icerigine yazmiyorlar

organik market vardir kesin, yada marketlerdede satiliyor organikler

cevizide kiloyla yemicen ya twitim :27:

balik da önemli bir gida, gerci gecende yedigim baligi cikarinca uzuuuun bir müddet yemicem gibi balik :25:

bak:3:

Eki Görüntüle 461875
balik severim ama tazesini bulmak kolay degil burda,
baktimda birsey anlamadim :1::1:

Aliyor musun bilmiyorum ama bebek istiyorsun folik asite baslamalisin canim

folik asit ne ki aslinda doktor bana iki hap verdi biri prolaktin kesin digeride folik asitti gunde 1 tanemi iciliyor :26:

hosbuldukkk ya ben seni hatirlayamadim :S kusura bakma valla balik hafizaliyim nerde konustugumuzu soylesen sip diye tanirim :9::9:
malesef kendi kendime organik seyler bulmam lazim marketlerden bakayim biiii,bahce ne guzeldir simdi ya cok severim...

ananasida pek sevmem demeki oda yararli kabak cekirdegini citlemek bii dert ya :1::1:

:60::60::60::60::60::60:saolasın canımya beklerim bahçemize ,nedemek güzel güzel kurutup sana göndereyim canım lafı olmaz yani:1::1::1::1:ama sende alıp kuruta bilirsin çok zevkli ve kışın yemek güzel oluyo uzun kış günlerde:1:
ayy canım aşk olsun konuları hatırlayamam bende de var o hafızadan:9::9::9::9:ama en kolayından bahsederek kısa kısa amanede:9::9::9::9::9::9: desem bütün face konularda hep tartışmalarda beraber konuşmuştuk :9::9::9::9::9:

:60::60::60::60::60::60:saolasın canımya beklerim bahçemize ,nedemek güzel güzel kurutup sana göndereyim canım lafı olmaz yani:1::1::1::1:ama sende alıp kuruta bilirsin çok zevkli ve kışın yemek güzel oluyo uzun kış günlerde:1:
ayy canım aşk olsun konuları hatırlayamam bende de var o hafızadan:9::9::9::9:ama en kolayından bahsederek kısa kısa amanede:9::9::9::9::9::9: desem bütün face konularda hep tartışmalarda beraber konuşmuştuk :9::9::9::9::9:

en çok beyaz et severim,kırmızı eti çok arayan biri değilim.sebze olmazsa olmazımdır..sabah kahvaltılarında
vaktim hazırlamak için genişse domates,salatalık,biber ve maydonoz olmazsa olmazlarım. ( domates ve salatalık
dışındakiler bahçemizden bu arada) ..asitli içecek tüketmem.bazen çok canım isterse bir bardakla sınırlı kalır.soda severim
ve ayrıca içerisinde asit değilde pek çok mineral barındırıyor twitcim..sana da faydası olacağını düşünüyorum suya alternatif..:31:
ramazan geliyor..ltlerce su-sıvı tüteken biriyim ben...iftarda mutlak bir şerbet yaparım osmanlılardan kalma misali ( vişne,tarçın,
karanfil,limon karşımlı genelde).

fasfood çok değil ama yediğim bir şey ayda bir belki...eskiden hiç hamur işi yemezdim başaldım epey zamandır..:26: her zaman
değil ama yememek lazım..magnezyum için kuru yemiş tüketiyorum çok olmamak kaydıyla..süt içiyordum bıraktım.hamilelik için hemde içerdim.:emir_bebek:
tekrar başlasam bu yazın sıcak günlerinde buz gibisine hayır denmez...

bunların dışında alkol,sigara ikilisi hayatımda yok..zerre hoşlanmam ikisinden de..:19:arkdaş bahsetmiş..izde de hala bildim ileli yoğurt evde yapılır..
bakkaldan alma değil hemde taze inek sütü..:1: bahçemiz büyük..tüm mevsim meyveleri mevcut..ceviz ve fındık dahil..hatta yeni üretim kivi bile..:9:

haaa su konu :60: dogrudur o zaman nickin yabanci gelmedi demekki nerde atraksiyon orda biz neyse amanin konu disi ban yemiyelimm :9:
buranin havasi cok nemli ama hazir alabilirim herhalde turkiyeden neleri kurutuyorsun mesela :26:

neyi anlamadin canimcim :26: resimdeki miktari kadar tüketiceksin gidalari

öyle bütün gün bir tostla olmaz :19: dengesiz dengesiz beslenme :27::1:
vitamin ihtiyacin noluyo bu arada :ssz:
güzel yemeklerimizden yap misal

taze fasulye, türlü, sarma :53::56:( of of cok özledim yarin kesin yapiyom:52: )sooonracima dolma, lahana sarmasi :39::21:

balik severim ama tazesini bulmak kolay degil burda,
baktimda birsey anlamadim :1::1:

folik asit ne ki aslinda doktor bana iki hap verdi biri prolaktin kesin digeride folik asitti gunde 1 tanemi iciliyor :26:

:60::60::60::60::60::60:ay canım saolasın senide beklerim bahçemize nedemek lafı bile olmaz :1:kurutup göndereyim sana:10::10::10::10:ama sende kuruta bilirsin hep zevkli hem dogal hemde kışın uzun gecelerde yemesi zevkli oluyo:1::1::1::1:
aşk olsun :40:şaka yaptım tabi canım olabilir :1:konuları bende hatırlayamam:44::44: bende de var balık hafıza:1::6::6:ama sana kısaca amanede :27:desem:24::24::22:ve bazı birçok topiklerde çok yazışmıştık :17::28::28::28::28::28::42:

en çok beyaz et severim,kırmızı eti çok arayan biri değilim.sebze olmazsa olmazımdır..sabah kahvaltılarında
vaktim hazırlamak için genişse domates,salatalık,biber ve maydonoz olmazsa olmazlarım. ( domates ve salatalık
dışındakiler bahçemizden bu arada) ..asitli içecek tüketmem.bazen çok canım isterse bir bardakla sınırlı kalır.soda severim
ve ayrıca içerisinde asit değilde pek çok mineral barındırıyor twitcim..sana da faydası olacağını düşünüyorum suya alternatif..:31:
ramazan geliyor..ltlerce su-sıvı tüteken biriyim ben...iftarda mutlak bir şerbet yaparım osmanlılardan kalma misali ( vişne,tarçın,
karanfil,limon karşımlı genelde).

fasfood çok değil ama yediğim bir şey ayda bir belki...eskiden hiç hamur işi yemezdim başaldım epey zamandır..:26: her zaman
değil ama yememek lazım..magnezyum için kuru yemiş tüketiyorum çok olmamak kaydıyla..süt içiyordum bıraktım.hamilelik için hemde içerdim.:emir_bebek:
tekrar başlasam bu yazın sıcak günlerinde buz gibisine hayır denmez...

bunların dışında alkol,sigara ikilisi hayatımda yok..zerre hoşlanmam ikisinden de..:19:arkdaş bahsetmiş..izde de hala bildim ileli yoğurt evde yapılır..
bakkaldan alma değil hemde taze inek sütü..:1: bahçemiz büyük..tüm mevsim meyveleri mevcut..ceviz ve fındık dahil..hatta yeni üretim kivi bile..:9:

bahce acisindan sanslisiniz elinizde imkan var keske bende oyle bi bahceye sahip olsam herseyi agacindan yesem ah ahh:31:
limonlu soda iciyim en iyisi bundan sonra asitli birsey icmek istersem madem faydaliymis,
et cok yemiyorum zaten sebzede oyle aslinda ben cok yemek yemiyorum ki :1:
bu aralar ton baligina sarmis durumdayim mayonezli ekmege surup iyi gidiyor sut bende cok icerim ama fazlasida zarar galiba kemik erimesi filan yapiyor diye duymustum,
alkol sigaram yok dedigim gibi yogurt yapmayi hic denemedim hep hazir almisimdir birgun bende deniyim bakiyim nasil olacak cevap icin tessekurler :16:

haaa su konu :60: dogrudur o zaman nickin yabanci gelmedi demekki nerde atraksiyon orda biz neyse amanin konu disi ban yemiyelimm :9:
buranin havasi cok nemli ama hazir alabilirim herhalde turkiyeden neleri kurutuyorsun mesela :26:

bende yazım çıkmadı diye tekrar tekrar yazıyorum yaaaa aman aman kızımla :1::1::1:
sen türkiyede deyilmisin canım :53:
şimdi yazayım sana sebzelerde :: domates,biber ,patlıcan,kabak,fasulye,kokteyl domates:1:
meyvelerdende:::kayısı,erik,armut,şeytali,nektar,kiraz ,elma,üzüm,vişne,:1:
işte bunları kurutup saklama kaplarında kışın yemeklere kullanırım:32:
meyveleride koyarım eşime,kızıma yerler hormonsuz hormonsuz:17:

Son düzenleme:
neyi anlamadin canimcim :26: resimdeki miktari kadar tüketiceksin gidalari

öyle bütün gün bir tostla olmaz :19: dengesiz dengesiz beslenme :27::1:
vitamin ihtiyacin noluyo bu arada :ssz:
güzel yemeklerimizden yap misal

taze fasulye, türlü, sarma :53::56:( of of cok özledim yarin kesin yapiyom:52: )sooonracima dolma, lahana sarmasi :39::21:

hahaha superdii dengesiz dengesiz beslenme :60:
hmm simdi anladim canimcim tekrar inceliyim...
fasuyle yaparim yerim,turlu yapmadim hic,sarma yaparim severimmm dolma pek beceremiyorum sanki ya aslinda yemek yapmayida bir turlu ogrenemedim ki :31:

Back