- 31 Ekim 2013
- 21.388
- 71.808
- 798
- 40
- Konu Sahibi Jasminium84
-
evet aslında en doğrusu en kısa zamanda bi doktora görünmek, ilk işim bu olacakIlk ıs bır doktora gıdın kan degerlerınıze baktırın, vıtamın eksıklıgı yada kansızlık vs olabılır bagısıklıgınızı dusuren..
Sonra doktorda uygun gorurse gunluk 1 adet multıvıtamın takvıyesı alın..
Her gun en azından bır bardak sut ıcın, meyveyı ve sebzeyı eksık etmeyın gunluk menunuzden ama muhakkak proteın veren et turevlerını de yıyın...
Bol bol su ıcın..
Tatlı, hamur ısı, abur cuburu cıkarın hayatınızdan...
Yemeklerı kızartma turevı degılde, sulu yemek yada ızgara vs tuketın..
yazdıklarınızı okuyunca ne kadar eksik beslendiğimi fark ettimSadece zayıflamak için değil, düzenli, sağlıklı beslenmek için de diyetisyene gidilebilir. Bir doktora gitmenizi öneririm. Önce kan değerlerinize bakılır, hangi besin gruplarından ne kadar almanız gerektiği tespit edilir filan, en doğrusu bu olur. Belki vitamin takviyesi verir.
Çok klasik tavsiyeler verebilirim. Mesela sabah sofranızdan yumurtayı, zeytini, domates, salatalık, biberi, pekmezi eksik etmeyin. Elbette ölçülü yemek lazım. Hamileyken diyetisyenim bana haftada 3 öğün ızgara et, 3 öğün baklagil, geri kalan öğünlerde de zeytinyağlı sebze yemekleri vermişti. Her öğünde mutlaka salata var. Doğumdan sonra da aynı düzende beslenmeye devam ediyorum, kilo almadığım gibi veriyordum da. Et yemeklerinin yanında ayran ve yoğurt tüketmeyin, demir emilimini azaltır. Demir eksikliği, yorgunluk, halsizlik yapar. Bunun yerine etin yanında salata yiyin. Mutlaka ara öğünleriniz olsun. Şuan emziriyorsanız inek sütü içemezsiniz, normalde ara öğünlerde 1 meyve+1 bardak süt vermişti doktorum. Süt yerine 2 ceviz ya da 8-10 badem&fındık yiyebilirsiniz. Meyveyi tek başına tüketirseniz daha çabuk acıkırsınız, kuruyemişlerle, tahıllarla birlikte yemek gerekiyor...vs
evet siz deyince anımsar gibi oldum soya fasulyesiniEt yerine en çok yeşil mercimek ve soya fasulyesi tavsiye ediliyor benim bildiğim. Bence vegan mutfaklarını araştırın. Proteini başka hangi besinlerden alıyorlarmış öğrenirsiniz böylece.
bu hataya da çok sık düşüyorumHer sebze-meyve ve balığı zamanında yersen faydalıdır.Bu mevsimde domates yersen zararlı olur faydalı değil.Yazdan yapılan konserve ya da kurutmadan bahsetmiyorum.Mevsiminde ne buluyorsan onu ye.Ayrıca illa bir doktora git.
bildiğin hayatından çıkar dediğin şeylerin bağımlısı olmuşum yemeden bir gün geçirmiyorum neredeyseDemir
D vitamini
B12 bu üçü çok önemli öncelikle kan tahlili yaptır, sağlıklı beslenmeye gelirsek, kızartma hamurisi ekmek ve her türlü tatlıyı hayatından çıkar, mevsiminde sebze meyve tüket, fermente gıdalara ağırlık ver, sirke turşu kefil gibi, kuruyemişin her türlüsünü yiyorum ben bolca, ara öğünüm yok hatta 2 öğün beslenmeye geçmeye çalışıyorum
Demir
D vitamini
B12 bu üçü çok önemli öncelikle kan tahlili yaptır, sağlıklı beslenmeye gelirsek, kızartma hamurisi ekmek ve her türlü tatlıyı hayatından çıkar, mevsiminde sebze meyve tüket, fermente gıdalara ağırlık ver, sirke turşu kefil gibi, kuruyemişin her türlüsünü yiyorum ben bolca, ara öğünüm yok hatta 2 öğün beslenmeye geçmeye çalışıyorum
evet aslında en doğrusu en kısa zamanda bi doktora görünmek, ilk işim bu olacak
etle hiç aram yok yiyemiyorum bi lokmacık yesem bütün gün ağzıma tadı geliyor gibi hissediyorum
onun yerine koyabileceğim ne olabilir ki
sütü annemde söylüyor hatta artık kızıyor ama onu kutu sütleri içebiliyorum dışarıdan alınan sütü içemiyorum çok kokuyor kutu sütler de sağlıklı mı bilmiyorum, sizce?
evet en büyük hatam abur cubur tamamen çıkarmam gerek inşallah başaracağım
salatalıksız bir mevsim düşünemiyorumsenin telin kefire gıcığı var sanırım
et yerine yeşil mercimek.. mevsiminde tüketin birde herşeyi..bende çoğunlukla otçul beslenirim ama kışın salatalık domates taze fasulye vs yemem bu hormonlu gıdaların vücut direncini düşürdüğüne inanıyorum..
şu andan itibaren atıyorum inşallah irademe sahip çıkabilirim :)Et yıyemıyorsanız baklıyat ozellıkle yesıl mercımek yıyebılırsınız ve yumurta proteın ıcın, sutu ıcınde nasıl oldugu fark etmez, abur cuburu kesınlıkle atın hayatınızdan...
benden çok yaşayacaksın, tam kızlar hangi bölüme gitmem gerekiyor hastanede diyecektim bi baktım sen yazmışsın :)canım oncelikle endokrin bölümüne git hormonlarına şekerine baktır derim sonrada bir diyetisyenle görüş ben öyle yapıorum
salatalıksız bir mevsim düşünemiyorumya da portakalsız
işte böyle böyle hormonlu bir sürü şey yemiş oluyorum sağlıklı olduğunu zannederek
buna da dikkat edeceğim artık
hatta kızıma da yedirmeyeceğim ona da yazık ya şu yaşında hormon alıyor
bildiğin hayatından çıkar dediğin şeylerin bağımlısı olmuşum yemeden bir gün geçirmiyorum neredeyse
bi an önce bu alışkanlıktan vazgeçmem gerekiyor yerine kuruyemiş meyve koyabilirsem süper olacak
senin telin kefire gıcığı var sanırım
et yerine yeşil mercimek.. mevsiminde tüketin birde herşeyi..bende çoğunlukla otçul beslenirim ama kışın salatalık domates taze fasulye vs yemem bu hormonlu gıdaların vücut direncini düşürdüğüne inanıyorum..
anne bilinçsiz oluncaoy yedirmeyin kuzuya tabiki.. ben eve sokmuyorum çocuklarıda bilinçlendirdim bu konuda ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?