• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme/yaşam güncesi

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
598
Selam, monosodyum glutamat bağımlısı, hazır gıdalarla hayatta kalan survivor arkadaşım. :KK59:

Sen de "Ne olacak bu halim? Millet neggzel sağlıklı beslenip ışıl ışıl yaşarken, ben niye kendime bunu yapıyorum? Şu hazır gıdalardan, abur cuburlardan ne zaman vazgeçeceğim?!" diyerek efkarlanıyor, düşünüyor, kararlar alıyor ve fakat icraata geldiğinde erteleyip kaçıyor musun?
Bugün, yarın, haftaya derken; ayları, seneleri yedin mi sen de?
Derdin, kilodan daha fazlası; sağlıklı kalamamak, enerjinin çabuk tükenmesi, bağışıklığı yükseltememek, orta yaşlarda cildini mahvetmek, selülitlerine bakakalmak, sürekli depresyon hissi demetinden mi oluşuyor?
Bir gazla kendini zorlayarak sağlıklı beslenmeye başlayıp, birkaç hafta sonra aynı tas aynı hamamlara mı geliyorsun?

tenor.gif

Cevabın hepsine "Evet" ise doğru yerdesin.
Efkarına ortağım ve bu efkar sebebiyle 2 paket cips daha yiyebilirim, ama yemeyeceğim.
Sen de yemeyeceksin! Şimdi sakince o paketi yere bırak dostum ve hemen en yakınındaki sebzeye sarılıp, midenden ve damak zevkinden özür dile!

Vazgeçilmezin olan o cipslerin, çikolatalı gofretlerin, kornet dondurmaların, yumuşak şekerlerin, marşmelovların, mısır patlaklarının, kremalı kahvelerin, kapkeklerin, galeta ve tuzlu krakerlerin vücudun için besleyici değeri olmadığının sen de farkındasın. Bu saydıklarımı öğün niyetine yememen gerektiğini biliyorsun ama sen de bunlardan biri-birkaçı ile her gün öğün geçiştiriyorsun. Eşin dostun bayıla bayıla yoğurtları kaşıklar, işlenmemiş fındığı fıstığı ile gücüne güç katar, meyvesini yeyip cildini gençleştirirken; sen, şimdi tatlısından mı yoksa tuzlusundan mı bi paket açayım diye düşünüyorsun... Sen, ben, biz... Hepimiz; abur cubur bağımlıları.

Sağlıklı beslenmeye hazır mıyız?
Kararlı mıyız?
Kafada bitiriyoz mu?
Alıyoz mu hayatımızı geri?!
are_you_ready_for_the___hurricane___gif_by_abunchofzombies-d4lz74l.gif

Ben, sadist koçunuz Gangsta!
Ya bana katılın, ya da şimdi şu an göz yaşları içinde topiği terk edin!
Çünkü zorlanacaksınız!
Psikolojik olarak örselenecek, baskılara uğracayaksınız!
Elinize aldığınız her yeni abur cubur paketi için azarlanacaksınız!

Ay fazla sıkı bi giriş oldu bu olmadı ya, benim bile "Al topiğini be manyak" deyip gidesim geldi.
Siz gelin hele, bi orta yolunu bulalım; birbirimize beslenmemiz konusunda destek olalım.
Şu abur cuburlardan kurtulalım arkadaşlar; kendimiz, kendi sağlığımız, güzelliğimiz için.
Çoluğumuz çocuğumuz için, gücümüz kuvvetimiz için, hayatımızın kalitesi için.
Bugün yediklerimizin, bir 10, 20 sene sonra tırmalamaması için...

Birlikte kararlar alalım, listeler yapalım, tavsiyeler-tarifler verelim, iyi-kötü örnek olalım, pes edeni elinden tutup kaldıralım; sağlıklı beslenmeyi zorlama bir görev, eziyet olmaktan çıkarıp hayatımızın keyifli bir parçası yapalım. Diyet değil, ihtiyacımız olan doğru beslenme-perhiz sadece.

Paketli abur cuburları, komple bırakıyoruz.
Ve sağlıklı beslenme adına gün gün, ne yaptığımızı paylaşıyoruz.
Bir arada daha güçlü olabiliriz. :KK200:

elmadilimi elmadilimi
tosba tosba
Bree Van De Kamp Bree Van De Kamp sen de gel buraya bakim, kaçak pampa.
nomunomuchua nomunomuchua konumdaki serzenişin aklımda kalmış, güç almak istersen uğra buralara :*

Psikolojik baskı ve destek timi, sizi göreve çağırıyorum :D
3nity 3nity
@Goha
Denas14__ Denas14__
nameaver nameaver
kendinehas kendinehas
Dionee Dionee
@Apokaliptoo
C ceycey0406

Bence giriş harika:KK70: hazırım koçum. Yarın itibariyle diyodum ama "an" itibariyle paketli gıdalarla olan laçkalaşmış, vıcık vıcık ilişkimi kesiyorum. Gazamız mübarek olsun:kk77:

oooooooo japon gozlum topigin hayirli ugurlu mutlu kutlu olsun :D

ben 3. takim eski uyesiyim, 14 kilo kadar vermistim geri aldim ahahh:D yogurtlu firindan cips vazgecilmedim. bir browni intense gommeden gunu geciremem.

pek destek olamadim galiba :D

Selam, monosodyum glutamat bağımlısı, hazır gıdalarla hayatta kalan survivor arkadaşım. :KK59:

Sen de "Ne olacak bu halim? Millet neggzel sağlıklı beslenip ışıl ışıl yaşarken, ben niye kendime bunu yapıyorum? Şu hazır gıdalardan, abur cuburlardan ne zaman vazgeçeceğim?!" diyerek efkarlanıyor, düşünüyor, kararlar alıyor ve fakat icraata geldiğinde erteleyip kaçıyor musun?
Bugün, yarın, haftaya derken; ayları, seneleri yedin mi sen de?
Derdin, kilodan daha fazlası; sağlıklı kalamamak, enerjinin çabuk tükenmesi, bağışıklığı yükseltememek, orta yaşlarda cildini mahvetmek, selülitlerine bakakalmak, sürekli depresyon hissi demetinden mi oluşuyor?
Bir gazla kendini zorlayarak sağlıklı beslenmeye başlayıp, birkaç hafta sonra aynı tas aynı hamamlara mı geliyorsun?

tenor.gif

Cevabın hepsine "Evet" ise doğru yerdesin.
Efkarına ortağım ve bu efkar sebebiyle 2 paket cips daha yiyebilirim, ama yemeyeceğim.
Sen de yemeyeceksin! Şimdi sakince o paketi yere bırak dostum ve hemen en yakınındaki sebzeye sarılıp, midenden ve damak zevkinden özür dile!

Vazgeçilmezin olan o cipslerin, çikolatalı gofretlerin, kornet dondurmaların, yumuşak şekerlerin, marşmelovların, mısır patlaklarının, kremalı kahvelerin, kapkeklerin, galeta ve tuzlu krakerlerin vücudun için besleyici değeri olmadığının sen de farkındasın. Bu saydıklarımı öğün niyetine yememen gerektiğini biliyorsun ama sen de bunlardan biri-birkaçı ile her gün öğün geçiştiriyorsun. Eşin dostun bayıla bayıla yoğurtları kaşıklar, işlenmemiş fındığı fıstığı ile gücüne güç katar, meyvesini yeyip cildini gençleştirirken; sen, şimdi tatlısından mı yoksa tuzlusundan mı bi paket açayım diye düşünüyorsun... Sen, ben, biz... Hepimiz; abur cubur bağımlıları.

Sağlıklı beslenmeye hazır mıyız?
Kararlı mıyız?
Kafada bitiriyoz mu?
Alıyoz mu hayatımızı geri?!
are_you_ready_for_the___hurricane___gif_by_abunchofzombies-d4lz74l.gif

Ben, sadist koçunuz Gangsta!
Ya bana katılın, ya da şimdi şu an göz yaşları içinde topiği terk edin!
Çünkü zorlanacaksınız!
Psikolojik olarak örselenecek, baskılara uğracayaksınız!
Elinize aldığınız her yeni abur cubur paketi için azarlanacaksınız!

Ay fazla sıkı bi giriş oldu bu olmadı ya, benim bile "Al topiğini be manyak" deyip gidesim geldi.
Siz gelin hele, bi orta yolunu bulalım; birbirimize beslenmemiz konusunda destek olalım.
Şu abur cuburlardan kurtulalım arkadaşlar; kendimiz, kendi sağlığımız, güzelliğimiz için.
Çoluğumuz çocuğumuz için, gücümüz kuvvetimiz için, hayatımızın kalitesi için.
Bugün yediklerimizin, bir 10, 20 sene sonra tırmalamaması için...

Birlikte kararlar alalım, listeler yapalım, tavsiyeler-tarifler verelim, iyi-kötü örnek olalım, pes edeni elinden tutup kaldıralım; sağlıklı beslenmeyi zorlama bir görev, eziyet olmaktan çıkarıp hayatımızın keyifli bir parçası yapalım. Diyet değil, ihtiyacımız olan doğru beslenme-perhiz sadece.

Paketli abur cuburları, komple bırakıyoruz.
Ve sağlıklı beslenme adına gün gün, ne yaptığımızı paylaşıyoruz.
Bir arada daha güçlü olabiliriz. :KK200:

elmadilimi elmadilimi
tosba tosba
Bree Van De Kamp Bree Van De Kamp sen de gel buraya bakim, kaçak pampa.
nomunomuchua nomunomuchua konumdaki serzenişin aklımda kalmış, güç almak istersen uğra buralara :*

Psikolojik baskı ve destek timi, sizi göreve çağırıyorum :KK70:
3nity 3nity
@Goha
Denas14__ Denas14__
nameaver nameaver
kendinehas kendinehas
Dionee Dionee
@Apokaliptoo
C ceycey0406
Arada kolestrol ve trigliserid ölçümleri isterim ama
Hala çağırmakta ısrarcımısın :KK59:

Bence giriş harika:KK70: hazırım koçum. Yarın itibariyle diyodum ama "an" itibariyle paketli gıdalarla olan laçkalaşmış, vıcık vıcık ilişkimi kesiyorum. Gazamız mübarek olsun:kk77:

Ben de vedalaşmaya başladım şu an hepsiyle... Gözüm görmesin sizi bi daha dedim. Kafamı hazırlıyorum, ikna oldum; icraate geçiyorum. Hadi bakalım. :KK73:
Sağlıklı bir akşam yemeği ile açılışı yapalım. ^_^

oooooooo japon gozlum topigin hayirli ugurlu mutlu kutlu olsun :KK70:

ben 3. takim eski uyesiyim, 14 kilo kadar vermistim geri aldim ahahh:KK70: yogurtlu firindan cips vazgecilmedim. bir browni intense gommeden gunu geciremem.

pek destek olamadim galiba :KK70:

Amin.
Ne gülüyon olm, ciddiyim ben. :KK70:
Sen de gel dilediğin zaman :*

Ben de vedalaşmaya başladım şu an hepsiyle... Gözüm görmesin sizi bi daha dedim. Kafamı hazırlıyorum, ikna oldum; icraate geçiyorum. Hadi bakalım. :KK73:
Sağlıklı bir akşam yemeği ile açılışı yapalım. ^_^
Ben de onu yazacaktım tam. Akşama ne yesek sağlıklı sağlıklı:kk77:

Arada kolestrol ve trigliserid ölçümleri isterim ama
Hala çağırmakta ısrarcımısın :KK59:

Bu arada hayırlı uğurlu olsun ❤

Teşekkür ederim :*
Nasıl olcak o Namem, düzenli yaptıralım soralım sana.
Arada vitaminleri, kan değerlerini de ölçtürelim hatta; ciddi ciddi bi sağlıklı olalım artık değil mi? Yaşamak bu değil.
Sen arada sopanı bi salla buralara, örsele bizi :D

Ben de onu yazacaktım tam. Akşama ne yesek sağlıklı sağlıklı:kk77:

Bilmem, ne yiyelim?
Ev yoğurdu var; bi kase ondan yiyeyim mutlaka.
Börülce yemeği yapmıştım öğlen, daha tadına bile bakmadım desem.
Abur cubur katmadan, normal yemeğimizi yiyelim; vakit geçsin biraz, bi de meyvemizi yiyelim. Şekerleme yemekten iyidir.

Yemin ederim elimdeki fıstıklı damak ı yerine koydum korkudan :D
Ya Harika olur. Ben destek değil, destek almaya gelen tim olayım. Zira 15 kilo ile tamamladığım iki hamileliğim var. Ve şu anda 8-10 kilo ile tamamlama hedefim.
Abuk bir kilom Yok ama sağlıksız besleniyorum.
Hamile halimle sabah kahvaltı yerine kahve. Hadi onu zıkkımlandın, ne diye sebze meyve tüketmezsin? En sevdiğim şey 10 yaş çocugu ile aynı, ketçaplı makarna.
Yazarken utandım... yedigim en sağlıklı şey de ekmek arası peynir domates sanırım.
Buralar bana iyi gelir belki :)
İnstagramda şekersiz 21 gün challenge ı yaptırıyor bir diyetisyen.
Son 3 tanesine sadece bakıyorum :)
Söz bir dahakine bende diyip kendimi elimde çikolata millet ne yemiş diye bakarken, şekersiz tatlı tarifleri okurken buluyorum.
Napıyoruz şimdi? Hemen mi başlıyoruz? Çikolatayı yiyip mi geleyim :D

Bilmem, ne yiyelim?
Ev yoğurdu var; bi kase ondan yiyeyim mutlaka.
Börülce yemeği yapmıştım öğlen, daha tadına bile bakmadım desem.
Abur cubur katmadan, normal yemeğimizi yiyelim; vakit geçsin biraz, bi de meyvemizi yiyelim. Şekerleme yemekten iyidir.
Ben de ev yoğurdu yiyeim bi kase. Taze fasülye vardı dolapta ikisi yeter. Diyet kafasına girmeyelim de:D

Yemin ederim elimdeki fıstıklı damak ı yerine koydum korkudan :KK70:
Ya Harika olur. Ben destek değil, destek almaya gelen tim olayım. Zira 15 kilo ile tamamladığım iki hamileliğim var. Ve şu anda 8-10 kilo ile tamamlama hedefim.
Hamile halimle sabah kahvaltı yerine kahve. Hadi onu zıkkımlandın, ne diye sebze meyve tüketmezsin? En sevdiğim şey 10 yaş çocugu ile aynı, ketçaplı makarna.
Yazarken utandım... yedigim en sağlıklı şey de ekmek arası peynir domates sanırım.
Söz bir dahakine bende diyip kendimi elimde çikolata millet ne yemiş diye bakarken, şekersiz tatlı tarifleri okurken buluyorum.
Napıyoruz şimdi? Hemen mi başlıyoruz? Çikolatayı yiyip mi geleyim :KK70:
Heeemen:D

Yemin ederim elimdeki fıstıklı damak ı yerine koydum korkudan :KK70:
Napıyoruz şimdi? Hemen mi başlıyoruz? Çikolatayı yiyip mi geleyim :KK70:

Olur nasıl istersen, destek olalım birbirimizi gazlayalım. Bak siyah çay içmiyorum şu an, ada çayı yaptım mesela. Bu bile bir bardak siyah çayın etkisinden kendimi kurtardım demek oluyor.
Kilo olarak benim fazlam kalmadı turuncu, 64-65 kiloya düştüm, o beslenmeli konuyu açtığımdan bu yana 1 buçuk kilo daha gitmişim ve zerre diyet yapmadım desem? 2 hafta sadece sağlıklı beslendim, paketli gıda yemedim ve yer yer leslie yaptım. Sadece 2 haftada bacaklarımın duruşu fark etti.
Sorun başlayana kadar, başladıktan sonra da sadece sürdürebilmek; bu. Bir-iki ay alışsak buna, hayatımıza yedirsek başka hiçbir şey yapmamıza gerek kalmayacak gerçekten. Şunu fark ettim bi de, abur cubur yediğim zamanlardan daha enerjiktim o 2 hafta. Şimdiyse ağır gribim yaz günü... Bağışıklık sistemi, hepsi bağırıyor "Sürdür o hayatı" diye.
Valla elindeki şeker yüklü şeyden 3-5 ısırık fazladan almak senin tercihin Turuncu, ister bu son deyip bitir bırak, ister şu yorumu okuduğun anda elindekine bi bak "Sen mi patronsun, ben mii?!!!" diyerek ısırmadan yere bırak. :KK53:

Yeter ki bırak, yeniden bir ertelemeye tutulmadan.

Ben de ev yoğurdu yiyeim bi kase. Taze fasülye vardı dolapta ikisi yeter. Diyet kafasına girmeyelim de:KK70:

Amaç temiz beslenmek olsun, az yemek değil de. Kilo vermek isteyen olursa az yesin tabi onlara karışmam:KK70:

Aynen; hani bi diyet sıkılığı yok, gıdadan kısma değil, "Doğru besinlerle yaşama" olayı. Ki abur cuburu-paketli gıdaları bırakmak bile fark ettirecek biliyorum.

Dışarıdayım arkadaşlar, o nedenle yeni görebildim topiği.

Yemek işini erken hallettim. Az Tavuk, az köfte, az diyemeyeceğim kadar da fırın makarna yedim. Bir bardak da limonata içtim. Allah affetsin:bicak:

Öğlen yedim ama eşim ve oğlum yerse 2 top dondurma yerim belki. Başka da birşey yemem.

Bol su:eğlence:

Olur nasıl istersen, destek olalım birbirimizi gazlayalım. Bak siyah çay içmiyorum şu an, ada çayı yaptım mesela. Bu bile bir bardak siyah çayın etkisinden kendimi kurtardım demek oluyor.
Kilo olarak benim fazlam kalmadı turuncu, 64-65 kiloya düştüm, o beslenmeli konuyu açtığımdan bu yana 1 buçuk kilo daha gitmişim ve zerre diyet yapmadım desem? 2 hafta sadece sağlıklı beslendim, paketli gıda yemedim ve yer yer leslie yaptım. Sadece 2 haftada bacaklarımın duruşu fark etti.
Sorun başlayana kadar, başladıktan sonra da sadece sürdürebilmek; bu. Bir-iki ay alışsak buna, hayatımıza yedirsek başka hiçbir şey yapmamıza gerek kalmayacak gerçekten. Şunu fark ettim bi de, abur cubur yediğim zamanlardan daha enerjiktim o 2 hafta. Şimdiyse ağır gribim yaz günü... Bağışıklık sistemi, hepsi bağırıyor "Sürdür o hayatı" diye.
Valla elindeki şeker yüklü şeyden 3-5 ısırık fazladan almak senin tercihin Turuncu, ister bu son deyip bitir bırak, ister şu yorumu okuduğun anda elindekine bi bak "Sen mi patronsun, ben mii?!!!" diyerek ısırmadan yere bırak. :KK53:

Yeter ki bırak, yeniden bir ertelemeye tutulmadan.

Şöyle söyleyeyim sen anla,
yedigim hiç bir şeyi çocuğuma yedirmiyorum.
O kadar sağlıksız :)
Dönem dönem yeter dediğim olmasa şimdiye 100 kiloydum.
66 kiloyum bende.
2 numara 1 yaşında, aslında dönem dönem 2 verip 2 alıyorum. Ama sağlıklı kilom 60. Zaten +6 ile hamileyim, 75 i geçmezsem Doğumla 7-8 kilo zaten hemen gidiyor.
Tek avantajım kilomdan az görünüyor olmak.
Onu da vakti zamanında düzenli spor yapıyor olmama, şimdi de deliler gibi çocukların peşinden koşmaya bağlıyorum.
Şimdi sadece evde pilates; o da omurgam için... yoksa yamuk yumuk bir şey oluyorum :)
Geç yemek yiyorum o da sıkıntı bende.
Evde bitki cayı Yok bile :)) hayır ayıp olmasın bir yeşil çay koy kenara. O da Yok.
Ilık su limon falan içeyim bugün. Yarın bakarım artık alternatif ne yaparım diye
Çukulatamı bıraktım.
Gece dolabı kilitlerseniz her şey yolunda olur :)))

Dışarıdayım arkadaşlar, o nedenle yeni görebildim topiği.

Yemek işini erken hallettim. Az Tavuk, az köfte, az diyemeyeceğim kadar da fırın makarna yedim. Bir bardak da limonata içtim. Allah affetsin:bicak:

Öğlen yedim ama eşim ve oğlum yerse 2 top dondurma yerim belki. Başka da birşey yemem.

Bol su:eğlence:

Ohhh yarasıın :p

Bol su evet, bu önemli hemen aklıma gelmişken bir bardak daha su içeyim.
Tavuk-köfte filan güzel protein; limonata hazır pek tüketmemeye çalış; paketli şeyler olmasın; şekerden de kaçabilirsek yer yer çok da sorun olmaz. Fırın makarna, koca paket bir cipsten iyidir diyelim; git gide rayına oturacak; buraları ton balıklı salatalarla, yoğurtlu semizotlarıyla şenlenecek.

Gün içinde yazmaya çalışalım sevabıyla günahıyla, kendimizi de takip etmiş olalım, birbirimizle mukayese de edelim.

Teşekkür ederim :*
Nasıl olcak o Namem, düzenli yaptıralım soralım sana.
Arada vitaminleri, kan değerlerini de ölçtürelim hatta; ciddi ciddi bi sağlıklı olalım artık değil mi? Yaşamak bu değil.
Sen arada sopanı bi salla buralara, örsele bizi :KK70:
Estağfurullah demiyecem tabi :D
Her ay düzenli baktırmak lazım
Sağlık ocağına gidip kan vereceksin
Mesela bu hafta içi gidip kan ver bakalım değerlerin ne durumda görelim ;)

Ben paket gıda tüketmiyorum bir de bunu da buraya nispet niyetine yazayım :D

Back