Sağlıklı beslenirken;

sudem34
bugun kızımın genel kontrolu vardı aklıma geldın yazayım dedım
doktor kurutulmus meyve ve kabuklu yemıslerı yasakladı an ıtıbarıyle sut ve sut urunlerı zaten yasaktı onuda sıkı tembıhledı astımı olanlar uzak durmalı dıye
mantarda olan bakterıler olabılıyor ıcınde bu da alerjısını tetıkler dedı kuruyemıs ve kuru meyveler ıcın

bu hafta kuruyemıs ve kuru meyveyı gunluk yedı ve bayagı kotu kopek havlaması gıbı oksurup krızı genız akıntısı basladı yanı evet dokunuyor gercekten

kortızonlu ıgne verdı 3 gunluk ıster ıgne yaptırın ıster meyve suyuna katıp verın bu hafta okula gıtmesın dınlensın dedı

gercekten bu rınıt alerjı+alerjık astım+reflu berbat bırsey bızım kızda bırde kombo hepsı bırden var zaten bırbırınıde tetıklermıs

odasının havasını temızleyen cıhazlardan da almamızı onerdı
asla pelus seyler yunlu ve pamuklu seyler olmasın yatak odasında dedı
asla nemlı olmasın evınız dedı gunde 3-4 kere havalandırın sıcakdan da soguktan da uzak dursun dedı

yanı fanusa koyucaz yakında

bu arada bızım durum soyle
hem ozel hastanede cocuk doktoru+hem tıp fakultesınde prof doktor cocuk ımmınolojı+alerjı uzmanı 3 farklı doktora gıdıyoruz ve bırlıkte calısıyorlar kızım ıcın bırbırlerıne bakarak ılac yazıyorlar destekleyıcı tedavı
2 ay sonra yıne kontrol var bu sefer de tıp fakultesıne gıdecek dıger doktora

Nisa sana tavsiyem çocuğu en iyi tanıyan sensin.
Doktoru sen olacaksin.
Kuruyemiş taze kırıp yedirince nem rutubet de olmaz bence.
Ben cevizi taze kırıp veriyorum.
Fındığı biraz usenip toplu kırıyorum.
Kızın icin çok geçmiş olsun bünye meselesi ya soğuk filan bişey tetikledi muhtemel.

Bizimki iki hafta önce 2 iğne yedi biz prednol icirdik.Sen ne vereceksin iğne.

Kortizon alınca zımba gibi olacak emin ol.

Prof vs bir yere kadar ya biz İstanbul da prof a da gittik ünlü bir tıp fakültesinde yine diyorum çocuğu en iyi anne baba tanıyor sen neyin iyi neyin kötü olduğuna deneme yanılma yoluyla tesbit edip karar vereceksin.

Okula gidiyorsa muhtemel okuldan solunum yoluyla viral bir olaydır bünye alerjik olduğu için astım tetikledi.

kuru meyveyı gunluk yedı ve bayagı kotu kopek havlaması gıbı oksurup krızı genız akıntısı basladı yanı evet dokunuyor gercekten

Nisa larenjit ya da trakeit olmuş kızın.Soguk buhar ya da adrenalin verdiler mi?

Bizde larenjit olunca soğuk buhar verirdi bu sefer ses telindeki akıntı ciğere inerdi yani anne baba deneye yanila çocuğu çözüyor.

Ben artık sonraki gitmelerde soğuk buhar tedavisini reddediyordum.

Komik yanı larenjite iyi gelirken ciğere iniyor

Dekort ama prednol a göre daha ağır tabi.Bazen gece hastanede 1 dekort verirlerdi anca rahatlardi garibim.

Bende alerjigim dün biraz temizliği abarttım toz fazla soludum boğazım ağrıyor bugün şimdi bendeki covid mi alerji mi bilmiyorum ev toz temiz olsun dedim güya maske takmak lazım gerçekten ev temizlerken de.Hem deterjan solumamak hem soğuk hem toz.

9.5 yaşına geldi benim dana.

Seninki de büyüdükçe rahatlarsın inşallah

6 yaşında diye hatırlıyorum.

Bir de okulun ilk yılı.

Ben okulda oğlana maskenin üzerine siperlik taktıriyorum.

Kulağa takılanlar dan.
Gözlüksüz olan.

gece uyumadan once levmont toz kullanıyoruz hem mıde hem alerjı ıcın
o fix zaten aylardır kullanılıyor
derısıne uygulanan alerjı testı dogru sonuc versın dıye 1 haftalıgına bırakmak zorunda kaldıgımızda cok agırlasmıstı o ılac baya ıyı gelıyor bıze
onun dısında astımı ıcın gunde 4 kere ventolin 2 kere de flixair buhar maskesı var

bugunde predenol-L verdı doktor kortızon dedı 3 gun gunde 2 tane kullanacak

bazen genız akıntısı o kadar cok oluyor kı orta kulak ıltıhaplanması yapıyor o genız akıntısı sıvılar östakı borusunu tıkadıgı ıcın ve buna baglı sınuzıtı oldugu ıcın. orta kulak ıltıhabında da ates yapıp ılerleyecek duruma geldıgınde antıbıyotık+kulak damlası

bu bır rutın halıne geldı de maalesef o yuzden ne versem yazıyorum

bırde bazen burun pıs pısı onerıyor 5 gunu asmayacak sekılde her zaman onermıyor bır sure sonra faydasından cok zararı olurmus oyle dedı

bırde ıste dıyet programı var herseyı yıyen ve cok ıstahlı cocuga onu yıyemezsın bunu yıyemezsın demek oyle zor kı
kan tahlılınde ve derı testınde alerjı olarak cıkan seyler
kuf mantarı
kuru meyve kuruyemıs
evcıl hayvanlar
sut ve sut urunlerı

ahsende suan tam olarak mevcut hastalıklar saman nezlesı +rınıt alerjı+bronşiyal astım+reflu
hepsıde bırbırını tetıkledıgı ıcın var en once refluyu cozmemız gerek dedı doktor mıde bagırsak saglam olursa daha kolaylasırmıs

13 ocakta 6 yasında olacak anasınıfına gıdıyor suan ozellıkle 2 senedır mevsım gecıslerınde cok hapsururdu ama okula baslayınca asırı genıs akıntısı hapsurma anormal oksurme krızı gece uykuya dalma zamanı nefes kesılmesı bronslarından hır hır hır sesler de gelıyor sureklı haksız basım patlayacak gıbı agrıyor dıyor egılıp ayakkabısını bıle gıyemıyor kulagım patlıcak anne dıyor
bıde kusacak gıbı oluyor oksurmekten oksurdukce ögürüyor

Nisa bizim çocuk doktoru ne kadar güvenli ortam o kadar iyi demişti hatta bana işi bırak evde çocuğa bak demişti

Anaokulda habire çamaşır suyu ile sınıf siliniyor öğretmen takıntılı ise habire oda spreyi sıkıyor güya güzel kokacak

Ben 40 gün den fazla devlet anaokuluns yollayamadim habire hasta oldu en son dr. ben basedemem bu çocukla prof görsün dedi

Şimdi işim var fırsat bulunca gelicem

Biraz geçmiş yapayım dedim de üzülmüştüm çok emek verdin evine ama sonra diğer mesajları okuyunca cok sevindim
Ben de mihom gibi düşünüyorum sizin ilginiz ve içinde istek olduğu sürece başarılı olur

okulda temızlık haftasonları yapılıyor ve cocuklar gıttıkten sonra aksam genel temızlık yapılıyor
ahsende maskesını cıkarmıyor emınım , sadece oglen yemek yerken maskesını ındırıp ısırık alıp cıgnemeye baslamadan maskeyı yukarı kaldırıp oyle cıgnıyor ve yutuyor yanı cıgnemek ıcın bıle maskesını duzeltıyor

okul cok sıcak ben ıncecık uzun kollu tshırtler varya hala onunla yolluyorum terlemesın okulda dıye bazen terlemıs oldugunu goruyorum ona ragmen... fazla sıcak . ben en cok ondan oldugunu dusundum havasız ve sıcak oldugu ıcın
bırde ahsen ılk kez kalabalık ve ortam goruyor okula baslayınca hasta olacagını beklıyorduk her cocuk gıbı ve doktoru demıstı hazır ol senı maraton beklıyor ahsen gıbı cocukların ıyılesmesıde uzun surer dıye... sabah uyanınca ahsene sorayım camasır suyu kokusu alıyormu gorevlıler sız oradayken temızlık yapıyor mu dıye ben aksam yaptıklarını ve haftasonu yaptıklarını bılıyorum ama emın olayım gerekırse cıft maske takarım ona gore

ılkokulda da benzer olacak ortaokulda da maalesef... bır yerde cıkacaktı ortaya ben bronsıt astım hastasıyım ve cesıtlı alerjılerım var anasının kızı ıste :)

Aynen ya ben de coocukken çok hasta olurdum nbenim eşimin ne kadar olumsuz yönümüz var almış ailelerden

Ben yun atlet giydiriyorum teri soğutmuyor dışarı veriyor ince de kalın da giyince farketmez.

Hasyunden almıştık iyice havalandırip yıkayıp kullandık 3 senedir filan rahatız.

Astım bronşit çocuklara göre.

Çocuk dr. Karşı ama biz memnunuz.

Sokağa yürüyüşe bile çıksa giydiriyorum.

Ama giy çıkar yapıyor sadece.

Bir ara yatarken de çok terliyor üşümesin diye bir kaç kez de gece giydirdik.

Şimdi sadece dışarda giyip eve gelince hemen değişiyor.

Benimkinin sınıfı bsurekli havalaniyor.

Kendi öğretmeni unutsa ben gidip açıyorum.O yüzden kalın giyiniyor.

Bünyesi çok ter atıyor ince de giyse atar yani.

Sabaha kadar suyun içinde kalıyor kaç altlet kaç havlu degisiliyor haddi hesabı yok.

Önüne göğsüne havlu arka sırtına havlu.

Bizimki ana sınıfındaki oda spreyi çamaşır suyu kokusundan çok fena olmuştu.

Sabahtan bile silseler o ortamda havalanmadi ise koku kalabilir.

Bizim okul ikili sistem sabah grunu çıkıp öğlen grubu giriyor temizliği mecburen arada yapmak zorunda kalıyorlar

Ama o zaman maske yoktu tabi.

Bizimkiler gibi alerjik çocuklara maskenin iyi geldiğini düşünüyorum.

Ben eskiden hastalık yokken de boyunluk tarzı ince aksesuar gibi olanlardan ağzına takardim.İsi bitince boynuna indirirdi.

El yapımı kumaş maskeler yapardik neler yapmadık ki bu süreçte

bızım doktor da dedı maskeler serbest olsa bıle ahsen hep kullanacak ozellıkle mevsım gecıslerınde sıze maske hep zorunlu yanı dedı
ben termal atlet gıydırıyorum bızım kız da cok terlıyor bunyesı oyle gece ustunu acarsa usumesın en azından dıye yun yasak rinit alerjısı oldugu ıcın hatta pamuklu bıle yasak yunlu pamuklu seylerde hapsuruk krızıne gırıyor evımde tum halılar yun halıydı hepsını degıstırmek zorunda kaldım pelus falan da yasak

alerjık cocuk cok zor gercekten ben kendı alerjılerımı unutuyorum kıza odaklanmaktan ebeveyn banyomuzun yerınde kosede ufak bır kuflenme olmus cıft maske taktım cok azıcık camasır suyu doktum tum pencereler sonuna kadar acık olmasına ragmen (ahsende evde yokken hazır ) rahat temızleyeyım dedım allahım gıttı nefes cıgerım hır hır hır oksurdum hapsurdum perısan oldum resmen
arap sabunu ıle temızlık yap dedı doktor kırecler ıcın sırke kullanıyordum o bıle yasak ahsene onun kokusuna da hapsuruk krızıne gırıyor

bugun ogretmenı aradım haklıymıssınız sudem34
cocuklar her tuvaletden cıktıktan sonra camasır suyuyla yıkıyorlarmıs gorevlıler

ben bıle rahatsız oluyorum bazen kokudan o yuzden sınıfımızın penceresını acık tutuyorum sirkülasyon olsun dıye dedı
cokda sıcakmıs okul bırazda onun ıcın acıyorum havalarda guzelken . buyuk ıhtımal ahsen camasır suyundan etkılenıyordur dedı

dıkkat edıyorum buyumuste kuculmus asla kımsenın beslenmesıne karısmaz kendı beslenmesını baskasına yedırmez maskesını ındırmez otokontrolu cok yuksek yasına gore . elını sık sık da yıkıyor dedı. yanı dedıgın gıbı okuldakı camasır suyundan
neysekı yarı yıl tatılıne az kaldı ıdare edıcez artık
bu arada kortızon daha ılk kullanımda ıse yaradı gece sadece 2 kere nefesı kesıldı oksurdu o kadar bayagı rahattı cok sukur :) bugunde yuzundekı sıslık ınmıs burun bolgesı sısmıstı daha rahat nefes alıyor

Termal atlet biz sevmedik aldık ama.

Yün dediğim gibi doktor yasakladı ama biz atletten memnunuz.Oyle uçan bir dokusu yok.
Kortizon 6 doz mü verdi?

Kaç mg?

Okul ortamını iyi bilirim siz daha yeni başladınız

Kreste bir ay mevsim geçişinde gitmeyip taksit ödediğim oldu.6 sene önce 500 TL

Hastalığın pik yapması 6 saat sürüyor.

Kortizonun etkisi 6-12 saat arası .

kortızonun kutusuna sımdı baktım 20 mg yazıyor
ıcınde 2 lı bırı sıvı dıgerı toz seklınde
toplam 6 kutu verdı dedıkı 3 gunluk olacak cocuk ıcın ıgne cok agır gelır yakar toz olanı yapın gunde 1 kere tok karnına meyve suyuna 2 kapsul kır karıstır ıcır tadı acı olacak dedı
bugun 2. sını yapıcam yanı gunde 1 kere 2 kapsul verılecekmıs

Biz direk iciriyoruz.
İkisini birbirine katıp.

Ama en fazla 3 gün birer tane içirirdik.

Çok mu tıkandi 6 doz niye onu anlamadım.
hıc nefes alamıyordu hem bronsıt astım, hem rınıt alerjı ,hem gıda alerjısı, hem reflu hepsı aynı anda oluyor bızımkınde bırı oldumu dıgerlerı de hemen oluyor ustune de orta kulak ıltıhabı oluyor hıc sekmıyor yanı her seferınde aynı bu sıralamayla oluyor

ayakta duramıyor nefes alamıyor asla yataga uzanamıyor konusamıyor bırsey yutamıyor o duruma gelıyor
hastanede 1 gun gecırdık orada full serum -maske -ılac uygulandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…