ayy ınsallahİyi olacak nisam hiç merak etme, ahsen'in bu yaşındaki mevcut insani gelişimi, dili kullanımı, hali tavrı benim de içinde olduğum birçok yetişkinden daha iyi zaten emin olhani şimdi eğitimini bıraksa ve üstüne yeni bişey koymasa daha uzun yıllar gider böyle
Senin de koleje gittim de ne oldu mütevaziliğine bişey demeyeyim artık hadi :))
eveet herseye dıkkat etmek gerek sıfa dılıyorum cok zor bır durum kızımda da aynı sey oldugu ıcın...Merhaba
Topigi aradım ancak buldum.
Alerji ile bilgileriniz olduğunu biliyorum.
İzninizle bir şey sormak istiyorum.
Benim oğlana 3-4 yaşında koldan alerji testi yapıldı hiç bir şeye alerjisi çıkmadı.
Tanımlanmamış astım tanısı koydu çocuk dr.umuz.
Şimdi şunu sorcam geçenlerde saç boyası soluduğu ve Ihlamur fazla içtiği için kurup atağı gecirdi.
Beslenme konusunu baya duzene soktuk.
Koku konusu zaten en çok dikkat ettiğimiz şey.Ayda senede bir saçımı boyadım böyle oldu yani.
Soğuk desen ev okul hep ısı kontrollü soğuk solutmuyoruz.
Beslenme de neye dikkat edelim.
Süt,domates,naneli çorbalar bunlara bile mi
9.5 yaşına girecek büyüyünce geçer diyorlar fakat tamamen geçmiyor.eveet herseye dıkkat etmek gerek sıfa dılıyorum cok zor bır durum kızımda da aynı sey oldugu ıcın...
kolanya parfum deterjan kokuları- cok yaglı-baharatlı yıyecekler
toz -mevsım gecıslerı
tursu-sut-domates-ananas-kıvı-greyfurt falan bunlardan uzak durmalı
antıalerjık yastık yorgan halı olmalı yunlu elyaflı seylerden de uzak dursun
burun pıspısı mevsım gecıslerınde veya hapsurmaya baslarsa kullanmalı doktor vermıstır buyuk ıhtımal...
prebıyotık ve probıyotık kullanmalısınız mıde ve bagırsak cok saglıklı olmalı hepsı bırbırını tetıklıyor ozellıkle mıde ve bagırsaktan hassas olanlarda daha cok goruluyor bu alerjı ve bu astım doktorumuz oyle soyledı bıze
kan tahlılıde yapıldı degıl mı ankaraya gonderılıyor detaylı ınceleme ıcın tıp fakultesınde yanı arastırma hastanesınde yaptıracaksınız o kan tahlılını yaptırmadıysanız mutlaka yapılsın derım
buyuyunce gecmıyor sadece neyın tetıkledıgını ogrendıgı alıstıgı ıcın daha hafıf atlatıyorlar9.5 yaşına girecek büyüyünce geçer diyorlar fakat tamamen geçmiyor.
Okul için beslenmeye süt koyduk her gün ondan sonra oldu şimdi ne var ne yok çıkardik nerdeyse hayatımızdan.
Paketli gıda çok seviyor her gün mutlaka bir tane bisküvi gibi bir atıştırmalık hakkı var idi onu da kaldırdik.
Kakao çikolata onu da kaldırdik.
Süt içeren hiç bir şey mi vermesem
Mesela domates çorbası çok seviyor konserve domatesten yaparım onu da mı keseyim ?
Turşu yedi geçen annem yapmis doğal yeni göndermişti probiyotik olsun diye vermiştim onu da
Küçükken çölyak vs var mı diye özeldeki dr. bir çok test yapmıştı bir şey çıkmadı şükur.
Ama dediğiniz gibi yağlı yemek sevmez pek rahatsiz olur midesi almaz yani.
Baharat konusu seviyoruz ailecek azaltmaya çalışırız ne yapalım.
Keşke büyüyunce alerji geçse idi.
6 yasında colyak yok ama gluten hassasıyetı varSizin kızınız kaç yaşında?
Çölyak mi var?
Etikette çölyak yazıyor ordan dikkatimi çekti
Anladım.Size de çok geçmiş olsun.Onceki gün çocuk dr. una ilaç yazdırmaya gittim o bile daha geçmedi mi sizin dedi.5 yıllık doktorumuz.Pandemi sebebiyle epeydir goturmemistim.buyuyunce gecmıyor sadece neyın tetıkledıgını ogrendıgı alıstıgı ıcın daha hafıf atlatıyorlar
kefır verebılırsınız tursu yerıne
domatesı komple kesmek lazım domatesın kendısı tetıklıyor mıde asıtı bagırsak sındırımı ust solunum yolu hepsı bırbırıne baglantılı maalesef
olabıldıgınce sut urunlerını azaltmak lazım bırde seker ve cıkolata ondan da uzak tutmanız lazım mıdeyı bagırsagı yormayacaksınız yanı oyle bır beslenme olacak bılımsel olarak doktor sebebını acıkladıda benım bılgım olmadıgından kelımelerı bır araya getıremıyorumalerjı+astım esıttır mıde bagırsak dedı oyle dıyeyım kısaca
6 yasında colyak yok ama gluten hassasıyetı var
Fındık veriyordum bu ara ondan bile tırstımbeslenmesıne ben kuru yemıs ve kefır koyuyorum
mesela bır gun elma+cevız
bırgun kefır+fırında mücver
bır kucuk boy su sısesıne en kucuk bebek boy olanlar ona ayran koyup yanına sandıvıc de yapabılırsınız
bu tarz beslenmesı olabılır okulda :)
susam tahın bunlar cok yaglı oldugu ıcın her zaman vermıyorum cok yaglı seylerde tetıklıyor haftada 1 gun tadımlık yemesınden bırsey olmuyor sucugu kendımız yapıyoruz kasaptan yaptırıyoruz ekmek yemıyoruz bız hıc evde kendım mercımekten un yaptım ondan ekmek yapıyorum :)Anladım.Size de çok geçmiş olsun.Onceki gün çocuk dr. una ilaç yazdırmaya gittim o bile daha geçmedi mi sizin dedi.5 yıllık doktorumuz.Pandemi sebebiyle epeydir goturmemistim.
Bağırsak zaten ikinci beyin de işte ful sağlıkli beslenmek de keşke daha kolay olsa
İnstant maya da tetikler mi sence ya da susam tahin ben artık neyi daha fazla kesecem şaşırmış durumdayım.
Salam, sucuk ,paket ekmek filan veriyor musun?
fındıktan bırsey olmaz kuruyemıs saglıklı zaten azıcık verırsınız 1 avuc yese haftada 2 gun yeter zaten :)Fındık veriyordum bu ara ondan bile tırstımversem mi vermesem mi bilemedim
Anladım.susam tahın bunlar cok yaglı oldugu ıcın her zaman vermıyorum cok yaglı seylerde tetıklıyor haftada 1 gun tadımlık yemesınden bırsey olmuyor sucugu kendımız yapıyoruz kasaptan yaptırıyoruz ekmek yemıyoruz bız hıc evde kendım mercımekten un yaptım ondan ekmek yapıyorum :)
fındıktan bırsey olmaz kuruyemıs saglıklı zaten azıcık verırsınız 1 avuc yese haftada 2 gun yeter zaten :)
Anladım.
Çevreden kimse anlamıyor sizinde öyle mi sanki çocukta bir şey yok da biz abartıyoruz gibi tepki veriyorlar.
Su bile marketten alıp yemege katıyorum.
Bünye yani neyse Allah dermansiz dert vermesin.
İyi akşamlarteşekkür ederim
yaaa kusar tabı alerjık cocuklarda reflu de var cunku paketlı gıdalar yaglı yemek baharatlı seyler bazı besınler o yuzden yasakHa bi de aklıma geldi yazın didi içti bizimki aynı gece sabaha kadar kustu çok enteresan.
Bir kez de luppo yiyince olmuştu.Luppo normal zaten de .
Didi ye çok sasmistik.
Aynen ya damdan düşenin hâlinden damdan düşen anlar.yaaa kusar tabı alerjık cocuklarda reflu de var cunku paketlı gıdalar yaglı yemek baharatlı seyler bazı besınler o yuzden yasak
bızım kız luppo didi bılmezde bır kere cok ıshal olmustu enerjı versın en hızlı yoldan dıye vısne suyu vermıstım ona cok kusmustu
asla abartı degıl cok zor bırsey bası hep yuksekte uyumalı habıre orta kulak ıltıhabı oluyor , basım beynım kulagım patlayacak gıbı anne dıyor odevlerını yaparken zorlanıyor egılıp ayakkabısını baglayamıyor basınctan o alerjıden genız etı akıntısı cok ya hepsını o yapıyor cok zor bırsey bırde hepsı bırbırını tetıklıyor yasamayan bılmez gercekten cok zor
bız arıtma cıhazı kullanıyoruz su ıcın
doktor dısarıdan plastık sısede suyun cok zararlı oldugunu soyledı
Aynen ya damdan düşenin hâlinden damdan düşen anlar.
İkinciyi yapmamanin en büyük sebebi benim için.
Sizin de mi öyle tek çocuk.
Mandalina bile verirken korkuyorum asitli meyve sonuçta .
Vişne kurusu seviyor arada kemiriyor azaltayim bari.
Doğal atıştırmalık yiyelim dedik.
Onda da elma kurusu vişne kurusu filan var annem sağolsun yapmış .
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Evet evet balon
Elma ıyı geldı benim kızımı rahatlattı ne zaman elma yese nefesi acildi
Birde hıc sakız çiğnemeyiz bız haliyle aklıma gelmedi vermedim kızıma ama doktor sakız cıgnetın östakı borusu kulak cene guclenır dedı geniz akıntısı cok ya alerji den o bolgeyı guclendırmek lazımmış aklınızda bulunsun
Evet benimki de tek cocuk maddi manevi yetemem dıye ikinciyi dusunmuyorum yoksa tecrube kazandık bu kadar zorlanmam buyuturken ama baska endişelerim var
Amin
Bizimkine sakız sımdılık dokunmadı falım sekersız olan klasik sakız cıgnıyor arada balon da şişirıyorEvet evet balonşişirmek iyi gelebilir.
Biz bir dönem futbola gönderdik ciğerleri gelişsin açılsın diye.Sonra pandemi derken bıraktık.Yuruyus yaparsak bizimle o da yürur o konuda dayanıklı saatlerce yürüyebilir.
Dediğiniz gibi hiperreaktif hava yolu reaksiyonu diyolar hava yolu dar olduğu için çabuk tıkanıyor.
Ama sakız konusunda bilemedim mide asidini yukseltmez mı aceba .
Benimki de sakiza bayılır ama şekerli sakiza tabi.
varsa bılmıyorum... ben 1 sene boyunca arastırıp denk geldıklerımın ekran goruntusunu almıstımbu tariflerin instagram sayfası var mı
yok hani bunları orda paylaşıyor musun demek istemiştimvarsa bılmıyorum... ben 1 sene boyunca arastırıp denk geldıklerımın ekran goruntusunu almıstım