Sağlıklı beslenirken;

Kızılayın simiti meşhur ya, sabahları tanesi 1 tl den satılan simitler akşama 5 tanesi bir tl olurdu aaah ah ne günler :)

Kızılayın simiti meşhur ya, sabahları tanesi 1 tl den satılan simitler akşama 5 tanesi bir tl olurdu aaah ah ne günler :)
gıtmısken neresıne gıdeyım baska acaba yemelı ıcmelı :) surda su var gıt dene tadına bak dedıgın bı yer var mı

Ay ne güzel, benim de şehir dışına çıkasım geldi Nisaa. Bol bol eğlenin. Kapadokya bence balayı için en müthiş tercihlerden. O taş oteller yok mu.. şahane. Manzara zaten büyüleyici. Ben de 3 kez gittim Kapadokya'ya. Kal gidelim deseler, yine giderim.

Bu arada fena hastayım bu hafta, geçmiyor bi türlü. Salep alıcam, broşları açıyor diyorlar, ama kardeşim yapamamış. Topaklanıyor diyor. Senin bir usulün var mı Nisa?
Günaydın. Bugün milat olsun demistim. Ve başlıyoruz hadi bakalım.

Hoşgeldin Cornella. Hayırlı olsun. Bugün zararlı bişey yemeyeceğim diye bak olaya. Bugün, bugün derken, bir bakmışsın yaşam biçimin oluyor, zaten canın hiç tatlı, hamurlu falan istememeye başlıyor.

Mihooo hoşgeldin!

Nasıl imrendim ya. Herşey doğal doğal, kendi yöresinden. Mısırınızda şu taneleri eksik, sırası çarpık olanlardan mı? Nerde o eksi mısırlar. Hazine gibiii nadir bulunuyor.

Bu arada canım acayip petek bal çekiyor, onun için güvendiğiniz bir yer var mı kızlar?

aynen o taş otelde kalmıstık :)
gercek sahlep mı paket market sahlebı mı ona gore yazayım
gercek sahlep soguk sute konur sutle bırlıkte 1 tasım kaynatılır 1 kupaya 1 cay kasıgından bıraz fazla konur

market sahlebınde ıse tam tersı sut kaynatılır altı kapatılır 1 kupaya 1 tatlı kasıgı konur cırpılır ve kupaya servıs yapılıp ıcılır topaklanmaz

bal ıcınde bız burda arı urunlerı arıcılık yapan polen falan herseyı satan bır merkez var ordan alıyoruz dogal urunler satan yerde bulursun samsoon

senın bana onerdıgın zencefılı ben sana onereyım :) ballı zencefıl cok ıse yarıyor sahlepde bende cok ıse yaramıstı cok gecmıs olsun canım tavuk suyuna lımonlu karabıberlı corba bıde vıtamın al bence

Çok sağol canım, tabi ki gerçek olan. Nişastalı, şekerli neidüğü belirsiz bir salep içmem artık

Malum çok ucuz olmayınca, kardeşim de topaklandı ben yapamadım diyince, bir Nisa'ya sorayım dedim. Bence o fazla kattı, ben de sana sormadan yapsam en az 1 tatlı kaşığı katardım.

Çok sağol canım yaa. Evet yapıyorum bişeyler, ama ofis soğuk olunca tekrar üşüttüm. C vitamini mi alayım dersin? Zencefilde hep unutuyorum almayı. Bu akşam alayım inşallah. İnternette de taze zencefil, zerdeçal, bal, karabiber ve limondan oluşan çayı çok önermişler. Bu da çok mantıklı geldi. Sıcacık yapar içinizi. Aklında bulunsun. Hiç hasta olmayın inşallah, koruma amaçlı içersiniz

Ay inşallah bende görürüm o gunleri

gıtmısken neresıne gıdeyım baska acaba yemelı ıcmelı :) surda su var gıt dene tadına bak dedıgın bı yer var mı
Nisam Ankara'nın meşhur bi yemeği yok bilirsin, hele hele antepten gelip de beklentini hiiiç yüksek tutmana gerek yok Yine de eskiden gittiğim ve sevdiğim mekanları yazayım: Mantı için yüzüncüyılda dostlar mantı, kahvaltı için balgattaki Hattena (tek geçerim, hemen hemen herşeyi hataydan), balık için söğütözünde Taka (konya restoranı aslında bu, asılları karadenizli ankaraya şube açtılar işe de yakındı sık giderdim düzgün lezzetli bi yerdi). Et mangal isterseniz balgatta cadde boyunca sıra sıra var kime sorsanız gösterirler, iyi yerlerdir çoğu da. Daha olmadı emekte bizim Çerkes Derneğine git psıhalıve ye :)))

Samsonum karsta büyük zavotlar diye bi toptancı varmış (kardeşim karsta), link vermek yasaktır diye yazmadım ama googlelarsan çıkar adresi. Vedat milor falan da önermiş ürünleri güzelmiş ekşi sözlükte de yorumları var. Ben de sipariş vereceğim bizimki bi tane sırt çantasıyla geliyor yalvartıp duruyor kendine onu taşıyamam bunu taşıyamam :)) bal kaymak tereyağı peynir çeşitleri bir sürü yöresel ürün var, 200 lira üzeri kargo da ücretsiz.

Nerde o eski mısırlar taneleri eksik çıkan da var normal de var, en güzel mısır değil tabi ama en azından kendimiz ekiyoruz tarım ilacı vs yok. bi karadeniz mısırı değil tabi bizdekiler bozkır mısırı :))

Bu arada geçmiş olsun çok samsonum, zencefille ben de kış çayı yapmıştım çok iyi gelmişti acılı acılı. Rende zencefil, tarçın, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur karıştırıp kaynatmıştım.

Son düzenleme:
Bu süper oldu canım ya!! Hemen araştırıyorum. Haklı çocuk, kargo varken sizde yormayın onu :))

Evde bi zencefil eksik, Nisa da hatırlattı sağolsun. Akşam bu çay tarifini hemen yapıyorum inşallah.

Siz de dikkat edin, ortalık kırılıyor. Hastalanmadan bağışıklığı sağlam tutun. Elmasirkesi öneriyorum yine, aç karna su ile. Ben bunu düzenli yaptığım sene hiç hasta olmamıştım.

bak şöyle yapın en ıyısı benım kupam baya buyuk bır kupa tam ölcu verıcem nokta atısı olsun benım kupan yarım lıtre buyuklugunde de
yarım lıtre sute 1 tam cay kasıgı sahlep katın sız ben baya muhallebı kıvamında sevdıgımden 1 tepeleme cay kasıgı koyuyorum cok koyu oluyor ıcıne pıstıkten sonra 1 cay kasıgı da bal koyuyorum
yavas yavas sahlebı serpıp bır yandan cırpınca asla topaklanmaz belkı tencereden kaynaklanan bır topaklanma da olabılır bazı tencereler hemen ısıyı dagıtır kımısı yavas yavas pısırır ondan da olabılır ben sos tencerelerı var saplı derın onda yapıyorum

eczanede hepsı bı arada vıtamın ıstıyorum de bence benım gunluk kullandıgımın ıcınde bıotın b12 folık asıt falan hepsı var dıl altı gıbı bırsey yutmalı cıgnemelı degıl dıl altına koyuyorsun kendı kendıne erıyıp gıtmesını beklıyorsun regl oldugumuz ıcın bızım gunluk destek almamız gerek kaybımız var :)

omrumun yarısını ankarada gecırıpde bunların hıc bırını bılmemek
hepsıne gıdıcem

elma sırkesı zayıflatıyorda bu arada :)

elma sirkesini hazırmı kullanıyorsunuz.ben evde denedim çok başarılı olamadım.arkadaş vermişti.su katmadan bir fincan içiyordum.cildimde inanılmaz etki etmişti.bugün alayım marketten aklıma gelmişken

elma sirkesini hazırmı kullanıyorsunuz.ben evde denedim çok başarılı olamadım.arkadaş vermişti.su katmadan bir fincan içiyordum.cildimde inanılmaz etki etmişti.bugün alayım marketten aklıma gelmişken
Küçük kahve fincanı di mi? Bir kupa filan içme sakın

Evde yapılır elbet, ama ilaçsız doğal elma bulmak zor. Ben aktardan alıyorum. Marketten alma sakın. Doğal fermente olması lazım. Hani şu içi bulanık, tortulu olanlardan. Organik elma sirkesi diye aktardan al, 20 TL civarı şişesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…