saglık ocagında misafir hasta

Bexy

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.623
27.687
Kızlar merhaba.
Kendi evim Karsta ben ailemin yanında 34 haftalik doğum yaptım. Hastaneden çıkınca saglık ocagına gidip hepatit b aşısı yaptırdım. Premature oldugu için ve gram gram kilo kaybettiği icin haftada bir tartırmamızı söyledi doktorumuz. Aşıdan bir hafta sonra kontrole gidince hemsire bana daha ne kadar kalacagimizi sordu. Bende bilmiyorum sinavlarım var o yuzden net bi tarih belli degil dedim. Oda bana kizımın 2. Hepatit b aşısını yapacagını ama 2. Ay aşısını yapamayacagini söyledi. Surekli burda duracaksanız kaydinizi aldırın dedi. Ama o saglik ocagi doluymuş uzakta bir saglik ocagini soyluyor bize. Bende baska yere gidemem 2 cocukla kaydimida aldiramam geri evime gidecegim burda olursak buraya gelecegim dedim. cunku annemin eviyle 2 bina var arada sadece. Niye baska yere gideyim ki.
Daha sonra kızımın gözü için doktorun yanına girdim oda aynı seyi soyledi. Nedeni daha once buyuk kızım icin 3 4 defa ilac yazdırmıstım. Zaten bebegimide muayene bile etmedi cocuk doktoruna goturun dedi. Farklı farklı tarihlerde ilac yazdirmistim.
Boyle bir hakları yok biliyorum ama ne yapayım sizce arayıp saglik bakanligina sikayet mi etsem. Inanin o kadar sinirim bozuldu ki bebegimi sonra tarttirmadim bile. Arayip sikayetci olsam mı cok kararsız kaldım. Çok kötü davrandılar kovmaktan beter ettiler resmen.

Muamele için evet şikayette bulunabilirsiniz fakat bebeğin aşı kontrolleri tek bir yer de olur kaydınızı aldırın aşı kontrollerin de annenize gidersiniz sorun ortadan kalkar onlar da netice.de kayıt altına alıp rapor veriyorlar öyle düşünün

Misafirliği geçmiş artık tamamen tüm olaylar orda olmaya başladığı için söylemişlerdir.
1 değil 2 değil orda yaşıyorcasına gidip geldiğiniz için kaydınızı alın demişlerdir.
Yoksa bizde götürüyoruz misafir hasta ama 1 kere. Olsun olsun 2 olsun.

Misafir hastanın da belli bir süresi var diye biliyorum. Net bilgim yok ama çocuk orda doğmuş. Siz her ay gidip kontrollerini yaptiriyorsaniz, daha ne kadar da kalacağınız belli değilse neden ikamet aldırmıyorsunuz oraya ki?

Hem arada 2 bina varsa zaten başka sağlık ocağına yonlendiremez oraya gidersiniz.

Bebek takibi kayıtsız yapılmıyor
Doluysa yapacak birşey yok
Diğer sağlık ocağına kaydınızı aldırın
Dönünce tekrar kayıt yaptırırsınız

Söylediklerinde haklılar bunun için herhangi bir islem baslatilamaz lakin muamele için dilerseniz şikayet edebilirsiniz

Başka şehirde yaşıyorsanız bakmak zorundalar diye biliyorum. Ailemle farklı şehirlerdeyiz. doğumdan sonra 2 ay ailemde kaldım ilgilendiler hep. Hatta 6.ay aşısı haftası annemlerde olacaktım. Bir hafta önceden annem gidip sordu aşıyı burada olabilir mi diye onlar kabul edince biz de gittik. Aynı şehirde olmaz ama farklı şehirse bakmalılar.

Ben de 6 aydır ailemin yanındayım ve kaydım uzak bir ilde.Kaydım olan il aşılar için arıyor beni ben de misafir olduğum sağlık ocağına söylüyorum aşımı oluyorum.Ekstra muayene için de 6 aydır aile hekimimize uğruyorum.Hiç öyle birşey demediler.Aşı olup bilgilerimi kayıtlı olduğum yere veriyorum.Yaklaşık 1 ay daha kalıcam ama sorun çıkarmadılar.Sadece yanlış doktora degil ailenizin hekimine gideceksiniz diye uyarmıştı hemşireler o kadar.

Bence şikayet edin.

Misafir hastaya hizmet verme zorunluluğu 2019 da kaldırılıyor.Yani aile hekimi size bakmıyorum diyecek.Sizi bu şekilde başka yere yonlendirelerinin nedeni size ve bebeginize verdikleri hizmetten bir gelir elde etmiyor olmaları.Yani devlet sizin iç n ödeme yapmıyor.Doktorun sizi çocuk doktoruna yonlendirmesinde de yolunda gitmeyen birşey yok.Sonucta kendi alanı değil.

Sürekli surekli gitmiyoruz. Yani bebek dogdu biz 2 defa gittik 2.de bunlari soylediler. Bebekler kayitli takip ediliyor biliyorum. Fakat kaydımı aldiramam ailem ankarada yasiyor ben karsta yasiyorum. her gittigim yere kaydimi nasil aldirayım. Belli olmuyor buyuk kızım için surekli ankaraya gelmemiz gerekiyor.
Ayrica 3 4 defa ilac yazdirdim dedigim 1 yıl icinde 3 4 defa oda bobrek rahatsizligi icin duzenli kullandigi ilac. Ust üstede degil ki.
Mesela biri mayısta biri temmuzda biri aralıkta falan.
Bana karsı tavırları cok cirkindi hem hemsirenin hem doktorun.Nedeni sanırım bizim muayenelerimizden ücret almamaları.

1 defa asıya gittik sadece 2. Tarti icindi. 3 4 defa buyuk kizim icin gittim dedim ama oda 1 yil icinde toplam 3 4 defa. Yani hepsi üst üste degıl.

İlk 3 ay annemlerde kaldım tüm takibini ordaki sağlık ocağında yaptırdım gayette naziktiler.
Bence şikayet edın

1 yıl içerisinde sadece 1 kere kayıt taşınabiliyor diye biliyorum. Enabiz sitesinden de kayıt taşınabiliyor. Sıkıntı sizin başka sağlık ocağına gitmenizi istemeleri.

Baglı olduğunuz sağlık ocağını arayın.
Burada misafirim ve böyle böyle muamele gördüm diye anlatın.
Onlar yol gösterir.
Benim de bebeğin aşı vakti geldiğinde yapmak istememişti misafir olduğum yerde sağlık ocagı.
Takip eden bağlı bulunduğumuz sağlık ocağının hemşiresini aradım.
Yapmak istemeyen hemşire ile telefonda konuştu.
Yaptılar. Oraya buraya şikayet edin yine de şikayet geri dönene kadar mağdur olmayın.
Kısa yoldan bunu deneyebilirsiniz

Tesekkur ederim

Ara şikayet et. Bimere, cimere yaz mutlaka. Sağlık bakanlığının şikayet hattını ara, hatta abart aile bakanlığını ara. (Dalga geçmiyorum) Ben olsam öyle yapardım, yaptım da. Doktor bebeğini muayene etmek ZORUNDA, şikayet ettiğimde bana verilen bilgi bu yöndeydi, hatta iki ayrı yeri şikayet ettim ben böyle. Biri karamandı, biri ankara. İkisinde de görevliler bana aynı cevabı verdiler; "misafir hasta olarak istediğim yerde muayene olabilirim, bu benim en doğal hakkım. Hatta aile hekimimle aynı şehirde de olsam başka bir yerde misafir hasta olabiliyorum. Aile hekimimi aldırmak zorunda değilim."

Bunu söylemişlerdi bana kısaca. Kaldı ki 7 yıl kadar aynı aile hekimindeydim, ama aynı şehirde değildim. :) hamile kalınca aldırmıştım geçen yıl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…