saglık ocagında misafir hasta

Ben kızım 6 aylık olana kadar annemin yanındaydım. Hatta bir ara evime geldim burda bir aşısını oldu geri gittik orda devam ettik. Annenin üzerinden bebeği misafir olarak kaydetmesi lazım. Belki sen süre belli değil dediğin için çok uzun bir süre sanmıştır o yüzden kaydını al demiştir. Ama kaydını alsan bile annenin adresine alırsın o da oraya kayıtlıysa başka sağlık ocağına gönderemez.
Nerenin takip ettiği önemli değil, önemli olan bebeğin takip edilmesi. Annemin sağlık ocağı lohusa olduğum için beni bile takip ediyordu, testlerimi falan yapıp ilaç yazmışlardı.

Kayit aldirmak okadar zor deil diye biliyorum.bende universitedeyken alalm demisti dr tamam dedim.okul bitince kendi dr uma gittigimde tekrar buraya alalim bidaha donmiycem dedim.tamam dediler.hic ugrasmadm etmedim.hala oyleyse aldirin bence.dondugunuzde geri alirsnz

Misafir hastanın da belli bir süresi var diye biliyorum. Net bilgim yok ama çocuk orda doğmuş. Siz her ay gidip kontrollerini yaptiriyorsaniz, daha ne kadar da kalacağınız belli değilse neden ikamet aldırmıyorsunuz oraya ki?

Hem arada 2 bina varsa zaten başka sağlık ocağına yonlendiremez oraya gidersiniz.
Nufüs sınırlaması var 4000 üzerine kayıt yapılmıyor

aşıları özel hastanede de yapıyorlar. bizim her ay kontrollerimiz var ve doktorumuz yapıyor aşılarını. sağlık ocağında yaptırmıyorum

Hiç uğraşma beceriksiz insanlarla. Şikayetini gerekli mercilere yap ama bebek için düzgün bir doktor bul takibini o yapsın..
Bebeğinin durumu daha önemli şu aşamada..

Fazladan 2 iş yapacaklar diye canları çıkıyor aman hep yatsinlar. Ben de konu açmıştım sağlık ocağı ile ilgili yazık oranın sağlık kurumu olduğunu unutuyorlar. Sanki eğlenmeye gidiyoruz oraya

Hiç bekleme direkt şikayet et. Devletin verdiği imkanı halka kullanmamak ne demek?! Bizimde başımıza benzer bi durum geldi eşim gidip tepki gösterince ben öyle demek istemedim falan filan dedi.Evet işleri çok kutsal ama neticede onlar bize hizmet için ordalar. Diyarbakır da yaşıyorum burda bir hemşirenin 90 bebeği var ve kadın o kadar bazik ve güleryüzlü ki sanıraın tek benim bebeğimden sorumlu. Ama annemlere gidince 30 bebekten sorumlu olan ve bebeklerin çoğu özel hastaneye gittiği için az bebeğe bakan hemşireler kendini yoğun sanıyor. Yapmanız gereken tek şey bir hafta önceden söylemek, aşıyı istesinler. Ama mutlaka şikayet edin ilk olarak.

şikayet etmeye çok meraklısınız ama sonuç çıkmaz. doktor haklı. zor bi şey değil bi süreliğine değiştirin aile hekiminizi.

Hiç bekleme direkt şikayet et. Devletin verdiği imkanı halka kullanmamak ne demek?! Bizimde başımıza benzer bi durum geldi eşim gidip tepki gösterince ben öyle demek istemedim falan filan dedi.Evet işleri çok kutsal ama neticede onlar bize hizmet için ordalar. Diyarbakır da yaşıyorum burda bir hemşirenin 90 bebeği var ve kadın o kadar bazik ve güleryüzlü ki sanıraın tek benim bebeğimden sorumlu. Ama annemlere gidince 30 bebekten sorumlu olan ve bebeklerin çoğu özel hastaneye gittiği için az bebeğe bakan hemşireler kendini yoğun sanıyor. Yapmanız gereken tek şey bir hafta önceden söylemek, aşıyı istesinler. Ama mutlaka şikayet edin ilk olarak.
neticede elinde aşı yoksa pekala reddedip başka bi yere gitmenizi söyleyebilir. memlekette herkes her konuda mükemmel ama işte bi bu hizmet sektörü işte :KK70:

Hanımefendi sağlık ocağı kafasına göre muamele yapmıyor prosedür neyse onu söylüyorlar size çünkü onların yetkisini aşıyor yapamaz yani aşıyı nereye kayıtlı olmanız gerekiyorsa oraya gideceksiniz kaldı ki aile hekimliği sizin öbür çocuğunuzu da muayene etmez çocuk doktoruna götürmelisiniz

Saglik ocagi kullanmiyorum ben :KK48:
Cunku genel olarak gordugum muameleden memnun degilim. Elbette hepsi oyle degildir benim bagli bulundugum yer o sekilde. Doktor harika ama hemsireler cok agresif ve yapici olmayan degisik davranislari var. Her seyi ozel hastaneler yapiyor oralara gidiyorum. Ilac yazdirmak da dahil.

kayitli olmayan disardan gelen hastaya bakmak zorunda degiller bu haklari bu durumda sikayet olusmaz ama bebek takip ve asilari onemli oldugu icin ihmal etmiyorlar ve anlattiginiz uzere misafir hasta olmaktan cikip bir cok kez islem yaptirmissiniz.kayit yaptirmak zor degil bi form dolduruo vereceksiniz tekrar memelekete donunce orda islemi tekrarlar kaydinizi alirsiniz.mua mele olarakta kotu bisey gormedim size yapmaniz gerwkenler soylenmis orda yapilacak bisey yoksa hastaneye sevketmez en dogrusu.guzellikle buyutun bebeginizi

Muamele konusunda ayıp etmişler ama kayıt konusunda malesef kural bu. kaydınızı aldırmanız gerekiyor.aldırmak istemiyorsanız aşıları özel hastanede yaptırın.

Hangi semttesiniz bilmiyorum ama ankarada sağlık ocaklri genelde kalabalık olur birçok arkadasinda demis olduğu gibi bebekler için dosya açılması gerekiyor çünkü sağlık bakanlığı sizinle bağlı oldugunuz sağlık ocağı üzerinden iletişime geçiyor belki bilenler de vardır zaman zaman sağlık bakanlığından arayıp bebegin asilarinin zamanında yapılıp yapılmadığını ve hizmetten memnun kalıp kalmadiginizi soruyorlar bu bir sebep olabilir birde sizin için ödeme almamaları daha büyük bir sebep gibi malesef

Ve yanılmıyorsam aşılar kayıtlı bebekler için sayılı geliyor diye biliyorum

Kızlar merhaba.
Kendi evim Karsta ben ailemin yanında 34 haftalik doğum yaptım. Hastaneden çıkınca saglık ocagına gidip hepatit b aşısı yaptırdım. Premature oldugu için ve gram gram kilo kaybettiği icin haftada bir tartırmamızı söyledi doktorumuz. Aşıdan bir hafta sonra kontrole gidince hemsire bana daha ne kadar kalacagimizi sordu. Bende bilmiyorum sinavlarım var o yuzden net bi tarih belli degil dedim. Oda bana kizımın 2. Hepatit b aşısını yapacagını ama 2. Ay aşısını yapamayacagini söyledi. Surekli burda duracaksanız kaydinizi aldırın dedi. Ama o saglik ocagi doluymuş uzakta bir saglik ocagini soyluyor bize. Bende baska yere gidemem 2 cocukla kaydimida aldiramam geri evime gidecegim burda olursak buraya gelecegim dedim. cunku annemin eviyle 2 bina var arada sadece. Niye baska yere gideyim ki.
Daha sonra kızımın gözü için doktorun yanına girdim oda aynı seyi soyledi. Nedeni daha once buyuk kızım icin 3 4 defa ilac yazdırmıstım. Zaten bebegimide muayene bile etmedi cocuk doktoruna goturun dedi. Farklı farklı tarihlerde ilac yazdirmistim.
Boyle bir hakları yok biliyorum ama ne yapayım sizce arayıp saglik bakanligina sikayet mi etsem. Inanin o kadar sinirim bozuldu ki bebegimi sonra tarttirmadim bile. Arayip sikayetci olsam mı cok kararsız kaldım. Çok kötü davrandılar kovmaktan beter ettiler resmen.
Benmde aynisi basima geldi birbirlerine yolluyolar utanmadan. Ben yurtdsndan geldim diye asimi bile yapmadilar. Hic sevmyrm mecbur kalmadkcada gitmem herlde. Bunlardaki enaniyet proflarda yok:))

neticede elinde aşı yoksa pekala reddedip başka bi yere gitmenizi söyleyebilir. memlekette herkes her konuda mükemmel ama işte bi bu hizmet sektörü işte :KK70:
Bir ay önceden git demek nedir? Bu aşılar uzaydan gelmiyo neticede. Yada hemşire parasını kendi cebinden vermiyo. Her sektörü bilmem ama özellikle bazı meslek gruplarında ki şişkin egoyu ara ara söndürmek gerekiyo...

X