- 8 Ocak 2022
- 260
- 331
- 35
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Ben de aynı durumdayım ve memnunum. Eşim tarafı göçmen ıvır zıvır dantel ne varsa yaptılar. Ben de evlenmeden hemn önce memur oldum son 4 5 ay o rehavetle ne varsa doldurmusum. Evdeki fon ferdelerin hepsini söktüm boşuna toz ve iş olarak gelmeye başladı. Cok rahatladım. İki gümüşlüğün birini sattım. Kalın halılarımı kaldırıp yıkanabilir serdim. Mutfakta ıvır zıvır yukluk yaptım. Sattıgımı sattım gerisini kaldırdım. Rahatladım hala fazla geliyorlar.Ben cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme
Kurutma, dyson ve robot süpürge aldım. Kabloluyu sattım.
Mutfak dolapları eski bordolu kremli olanlardı her yer dolaptı. Temizlemesi gep güç. Söktüm koçtaştan 1200 tl ye hazır mutfaklardan aldım kayınvalidem kriz geçiriyordu :) suan o kadar rahatım ki. Az temizlik, çok zaman. Hatta o kadar rahatladım ki üni sınavına girdim bu snee öğretmenlik okuyacagım