-
- Konu Sahibi feliscatus
Aynı olay 2 sene önce benim de başıma geldi. Gardolabı çekip arkasındaki duvarın küflenmediğinden emin olun. Benim evimde de gözle görülür asla küf vs yok gayet tertemiz ama malesef duştan akan su gardolabı yasladığımız duvarın tam arkasına küf yapmış hemen tamir ettirdik ve koku falan kalmadıMerhaba, öncelikle iyi seneler dilerim herkese. Benim sorunum (evet artık sorun) eşimin dolabında ve giysilerinde olan ağır koku. Ter kokusu değil rutubet olarak düşünün ten kokusu da değil kötü kokmaz zaten temiz bir adamdır ama bu mevzuya çare bulamadım.
Annesinin evinden gelen bekarlık takımlarını verdim dağıttım hem kilo almıştı hem de bence kokunun kaynağı onlardı ama geçmediDolaba çeşit çeşit kokular, spreyler sıkıyorum, çamaşırların arasına sabun, koku ne varsa koyuyorum, dolabı havalandırıyorum ama adam duş alıp bir giyiyor pijamayı ben mefta baya rutubet kokuyor. Evin, dolabın su alma ihtimali yok aksine kupkuru bir evim var çok güneş alır sıcaktır ve benim tarafta bir gram koku yok. Havalandırmama rağmen geçmiyor deliricem neden olur size oldu mu nasıl çözücem başına gelen var mı?
Ağır böyle insanın genzine gelen bir koku. Yumuşatıcı değiştim, kurutma aldım kıyafetler mis gibi çıkıyor makineden dolapta iki gün durunca ölüm kokuyornolur bana yardım.
eşimin bekarken ev arkadasınin kokusu aynen boyleydi, kiyafetleri ortak giymişler bekarken eve gelen hersey leş gibi kokuyordu ama ter desem degil, baska bambaska bir koku,
hepsini attım kokudan kurtuldum.
sonrasında arkadaşı bir gun esiyle bize geldiler cocugun oturdugu yerden de evden de o kokuyu tekrar cikarmak gunlerimi aldi ya.
işiniz çok zor valla esiniz bi dr a gorsun belki bir rahatsizligi vardir
Siyah sıvı deterjan da dediğiniz kokuyu yapıyor ve lazere gittiğimde de benim kıyafetler öyle kokuyordu . Nemli kalan kıyafetler de öyle kokar
Tekstil dokularinda bakteri birikiyor galiba ya. Benim de havlu carsaf yastik kilifi vs koyduğum kısımda koku oluyordu. Ozellikle yastik kiliflari insanin en cok kalıntı birakan haliyle temas ettigi icin sanirim bakteri tutabiliyor demek ki. Geçenlerde hepsini biraz da camasir suyu ekleyerek makinada 90 derecede yikadim. Yipranan da yipransin napim dedim. Koku kalmadi Mis oldu valla
Koyu renkler icin olan sivi deterjaniyla yikanan camasir kokabiliyor ben perwoll siyahlar icin olani kullandigimda da degisik koku oluyordu artık hepsini yıkanabilecegim deterjanlardan aliyorum ayri ayri almiyorumBen de siyah değil ama sıvı deterjan kullanıyorum acaba ondan mı ya
Denemedim onu açıkçası ve evet deodorant ve edp kullanır.Sizin eşyalarınızla eşinizinkilerinizin yerini değiştrmeyi denediniz mi? Parfüm kullanıyor mu?
Komple bütün kıyafetleri bol vernelle yıkayıp gözlemleyin. Giydiği kıyafeti tekrar aynı yere asmayın ya da koymayın. Ya giyilen kıyafetlerin ayrı bir yeri olsun ya da tek sefer giyilip yıkansın.Merhaba, öncelikle iyi seneler dilerim herkese. Benim sorunum (evet artık sorun) eşimin dolabında ve giysilerinde olan ağır koku. Ter kokusu değil rutubet olarak düşünün ten kokusu da değil kötü kokmaz zaten temiz bir adamdır ama bu mevzuya çare bulamadım.
Annesinin evinden gelen bekarlık takımlarını verdim dağıttım hem kilo almıştı hem de bence kokunun kaynağı onlardı ama geçmediDolaba çeşit çeşit kokular, spreyler sıkıyorum, çamaşırların arasına sabun, koku ne varsa koyuyorum, dolabı havalandırıyorum ama adam duş alıp bir giyiyor pijamayı ben mefta baya rutubet kokuyor. Evin, dolabın su alma ihtimali yok aksine kupkuru bir evim var çok güneş alır sıcaktır ve benim tarafta bir gram koku yok. Havalandırmama rağmen geçmiyor deliricem neden olur size oldu mu nasıl çözücem başına gelen var mı?
Ağır böyle insanın genzine gelen bir koku. Yumuşatıcı değiştim, kurutma aldım kıyafetler mis gibi çıkıyor makineden dolapta iki gün durunca ölüm kokuyornolur bana yardım.
Dolaptaki tüm kıyafetler aynı marka deterjanla mı yıkanıp kaldırılmıştı ? Bazı deterjanlar yıkama sonrası çamaşırda güzel kokuyor ancak aradan süre geçtikten sonra çamaşırların kokusu değişmeye başlıyor.Ben de siyah değil ama sıvı deterjan kullanıyorum acaba ondan mı ya
Komple bütün kıyafetleri bol vernelle yıkayıp gözlemleyin. Giydiği kıyafeti tekrar aynı yere asmayın ya da koymayın. Ya giyilen kıyafetlerin ayrı bir yeri olsun ya da tek sefer giyilip yıkansın.
Kurutma makineniz varmış ben rossmanda kurutma makinesi parfumu gormustum o tur bir sey de deneyebilirsiniz
Ben de normalde yumusaticiyi az kullanirim ama annem yumusatici olmadan yikamaz geldiginden beri yarim şişe bitti bile :) o acidan hassasiyetiniz/alerjiniz varsa bir sey diyemem kullanip kullanmamak size kalmis
Baska bir detay daha vereyim. Benim nispeten eski (herhangi bir deformasyon yok) diyebileceğim kiyafetlerimde degisik bir koku oluyor sabah giyerken temiz kokuyor gun içinde acayip lastik gibi bir koku aliyorum kiyafetten. Sanırım zaman içinde kiyafetler yipraniyor ve iceriginde yer alan polyester karisimlar kokuya neden oluyor.
Dolaptaki tüm kıyafetler aynı marka deterjanla mı yıkanıp kaldırılmıştı ? Bazı deterjanlar yıkama sonrası çamaşırda güzel kokuyor ancak aradan süre geçtikten sonra çamaşırların kokusu değişmeye başlıyor.
Aynı dolap aynı ahşap olmuyor bazen, Belki dolabın montajı yapılırken birleştirilen parçalar aynı ahşaba ait değildi. Hepsini yıkadıktan sonra bir kaç gün başka odada tutun.Yıkanan kuruyan giysilerde hala koku varsa dolapta değil giysilerdedir sorun. Bunun da çözümü kokanları atmak maalesef. Yani benim de giyside dolapta kokuya tahammülüm yok, geçmiyorsa atarım.
Sorun farklı deterjanlardan kaynaklanıyor o zaman.Aaa hayır değil, deterjan da farklı yumuşatıcı daacaba ondan mı? Mesela atleti çok eşimin hep üstten alıyor ben de en fazla 2-3 tane birikince yıkıyorum sirkülasyon olsun diye arada altlardan da alıyorum ama bugün baktım en alttakiler kötü kokmuştu yıkadım.