- 24 Nisan 2020
- 1.324
- 4.419
- 45
-
- Konu Sahibi feliscatus
Konu sahibi değilim ama benim eşimin kullandığı yastık iç kılıfına kadar sapsarı oluyor her gün banyo yapan adam diğer yastığı da ben kullanıyorum aynı zamanda kılıfını değiştiriyorum ama eşimin kullandığı yastık resmen çöpe atmalık oluyor neden acaba?
Muhtemelen yağlı sac tipine sahip ve terliyor.Hergün duş alsa bile o kafadaki yağ yastıga geciyor.Hatta bazen yastık kilıfı yıkandıgı halde dolapta beklerken aynı kokuyu hissediyorum.Careyi acık renk kilifi alip yuksek derecede yıkamakta buldum ben.Koyu renk ve düsuk derecede bir süre sonra koku olusuyor ve yeterli temizlenmiyor.Hele yazın hergün kılıf degistiriyorum nevresimler yepyeni yastıklar yıkanmaktan çöp.Konu sahibi değilim ama benim eşimin kullandığı yastık iç kılıfına kadar sapsarı oluyor her gün banyo yapan adam diğer yastığı da ben kullanıyorum aynı zamanda kılıfını değiştiriyorum ama eşimin kullandığı yastık resmen çöpe atmalık oluyor neden acaba?
Size bir şey söyleyeyim mi o kokudan ben de nefret ediyorum o kadar iyi biliyorum ki o kokuyu tam anlamıyla rutubet gibi de değil çok ağır kekremsi bisey çamaşırlar çok fazla katlı durduğu için de o öyle olabiliyor arada bir yıkayıp tam anlamıyla kuruyunca katlayın bazen nemli olduğu için de o koku oluyor
Koku dolap kaynakli mi eşiniz kaynaklimi anlayabilmek icin, yikanan kiyafetleri belli bir süre o dolaba koymayip. Gerekirse dışarıda bekletmeyi deneyin. Biraz karmaşa olacaktir ama en azından sorunun kaynagini bulursunuz.Ten kokusu değil çünkü giymediği giysiler kokuyor. Ben de düşündüm yer değişmeyi ama eğer eski giysilerden sinen bi kokuysa kendimi riske atmak istemedim
Merhaba, öncelikle iyi seneler dilerim herkese. Benim sorunum (evet artık sorun) eşimin dolabında ve giysilerinde olan ağır koku. Ter kokusu değil rutubet olarak düşünün ten kokusu da değil kötü kokmaz zaten temiz bir adamdır ama bu mevzuya çare bulamadım.
Annesinin evinden gelen bekarlık takımlarını verdim dağıttım hem kilo almıştı hem de bence kokunun kaynağı onlardı ama geçmediDolaba çeşit çeşit kokular, spreyler sıkıyorum, çamaşırların arasına sabun, koku ne varsa koyuyorum, dolabı havalandırıyorum ama adam duş alıp bir giyiyor pijamayı ben mefta baya rutubet kokuyor. Evin, dolabın su alma ihtimali yok aksine kupkuru bir evim var çok güneş alır sıcaktır ve benim tarafta bir gram koku yok. Havalandırmama rağmen geçmiyor deliricem neden olur size oldu mu nasıl çözücem başına gelen var mı?
Ağır böyle insanın genzine gelen bir koku. Yumuşatıcı değiştim, kurutma aldım kıyafetler mis gibi çıkıyor makineden dolapta iki gün durunca ölüm kokuyornolur bana yardım.
Benzer olay bende de var. Temiz kıyafetleri sirkeli suda yıkadım. Yumuşatıcı bocaladım ki yumuşatıcı kullanmayız normalde. Sonra dolabın içini 3 hafta kadar havalandırdım. İlkin karbonatla sildim ve beklettim. Başka gün çamaşır suyuyla sildim ve beklettim. Sonra sirkeli suyla duruladım.
Koku kalmadı dolapta. Bekledikçe çamaşırlar küf gibi kokuyor. Ama sonra dikkat ettim ki deterjan kokuyor çünkü daha birkaç günlükken o küf kokusuna benzeyen ama güzel kokan bir koku oluyor
Kardeşimin tarafında bir şey yok ama. Kıyafeti giyince de kokusu gidiyor. Rutubet olsa kalırdı. Saçma sapan bir durum
Var evet çok hassasSizin burunda bir sorun olabilir mi?
Merhaba eşinizin kullandığı yastıklarda sararma var mı
Eşiniz almıyorsa o kokuyu bence psikolojik olarak huy edinmişsiniz gibi geldi. Bir de yumuşatıcı kullanmayı bıraksanız daha iyi olur.
Aynen yastıklar hep nevresimden önce parçalanıyor çok güzel iki tane nevresim takımı aldım baya da para verdim geçen baktım yastıklar mahvolmuş çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok canı sağolsun :)Muhtemelen yağlı sac tipine sahip ve terliyor.Hergün duş alsa bile o kafadaki yağ yastıga geciyor.Hatta bazen yastık kilıfı yıkandıgı halde dolapta beklerken aynı kokuyu hissediyorum.Careyi acık renk kilifi alip yuksek derecede yıkamakta buldum ben.Koyu renk ve düsuk derecede bir süre sonra koku olusuyor ve yeterli temizlenmiyor.Hele yazın hergün kılıf degistiriyorum nevresimler yepyeni yastıklar yıkanmaktan çöp.
Vay be ne kafalar var,10 senedir evliyim,eşimin dolabını koklamak hiç aklıma gelmediTakıntı yapmışsınız,açıp durmayın o zaman, rahat bırakın adamın dolabını
Dolaptaki yerlerinizi değiştirin, atıyorum onun kıyafetleri sağdaysa sola, sizinkileri de diğer tarafa. Belki dolabın arkasında altında üstünde bişey çürümüştür. Eğer bişey değişmiyorsa üzgünüm ama eşiniz kokuyor.Merhaba, öncelikle iyi seneler dilerim herkese. Benim sorunum (evet artık sorun) eşimin dolabında ve giysilerinde olan ağır koku. Ter kokusu değil rutubet olarak düşünün ten kokusu da değil kötü kokmaz zaten temiz bir adamdır ama bu mevzuya çare bulamadım.
Annesinin evinden gelen bekarlık takımlarını verdim dağıttım hem kilo almıştı hem de bence kokunun kaynağı onlardı ama geçmediDolaba çeşit çeşit kokular, spreyler sıkıyorum, çamaşırların arasına sabun, koku ne varsa koyuyorum, dolabı havalandırıyorum ama adam duş alıp bir giyiyor pijamayı ben mefta baya rutubet kokuyor. Evin, dolabın su alma ihtimali yok aksine kupkuru bir evim var çok güneş alır sıcaktır ve benim tarafta bir gram koku yok. Havalandırmama rağmen geçmiyor deliricem neden olur size oldu mu nasıl çözücem başına gelen var mı?
Ağır böyle insanın genzine gelen bir koku. Yumuşatıcı değiştim, kurutma aldım kıyafetler mis gibi çıkıyor makineden dolapta iki gün durunca ölüm kokuyornolur bana yardım.
Benzer olay bende de var. Temiz kıyafetleri sirkeli suda yıkadım. Yumuşatıcı bocaladım ki yumuşatıcı kullanmayız normalde. Sonra dolabın içini 3 hafta kadar havalandırdım. İlkin karbonatla sildim ve beklettim. Başka gün çamaşır suyuyla sildim ve beklettim. Sonra sirkeli suyla duruladım.
Koku kalmadı dolapta. Bekledikçe çamaşırlar küf gibi kokuyor. Ama sonra dikkat ettim ki deterjan kokuyor çünkü daha birkaç günlükken o küf kokusuna benzeyen ama güzel kokan bir koku oluyor
Kardeşimin tarafında bir şey yok ama. Kıyafeti giyince de kokusu gidiyor. Rutubet olsa kalırdı. Saçma sapan bir durum
Dolaptaki yerlerinizi değiştirin, atıyorum onun kıyafetleri sağdaysa sola, sizinkileri de diğer tarafa. Belki dolabın arkasında altında üstünde bişey çürümüştür. Eğer bişey değişmiyorsa üzgünüm ama eşiniz kokuyor.
Benim annem her sabah camı açar dolap kapaklarını açar öyle evi havalandırır. Deneyebilirsin.
Eski giysileri at. Çok siyah giyiyosa siyahlar kokar mlsf.Her şeyi siyah giyer kocam ama atletleri beyaz. O dediğini atlerde yasamıştım çekmece kokuyodu. Sadece atletler biraz eskimisti. Eşim gerçekten ter kokmaz. Aynı hijyeni göstersek de ben bir giydiğimi ertesi gün giyemem ama o tekrar giyse de bi şey olmaz.