- 2 Temmuz 2023
- 8.579
- 23.622
-
- Konu Sahibi feliscatus
Lavanta posetleri asin esinizin askilarina, dolap altlarina da eski usul naftalin koyun bir sure, naftalinden rahatsiz olurum diyorsaniz, kesin gormussunuzdur ayakkabi kutularindan ustunde silica gel yazan minik posetler cikar, onlardan satin alin (limon tuzuna benziyor), minik file posetlere yerlestirin.
Saydiklarim hem guzel koku verir hem de nemi / rutubeti alir.
Bu arada bahsettiginiz koku benim havlularimda oluyordu. Sebebini soyle buldum, biz havlu kirlenince islakken kirli sepetine atiyormusuz, o islaklik sıkışık camasirlarin arasinda kuruyunca koku olusuyormus. Ben havlulari atip cozdum. Simdi kirli sepetine havlu ya da islak camasir atilacaksa once kalorifere asip kurutup sonra sepete atıyoruz.
Esinizin dolabı köşeye mi bakiyorMerhaba, öncelikle iyi seneler dilerim herkese. Benim sorunum (evet artık sorun) eşimin dolabında ve giysilerinde olan ağır koku. Ter kokusu değil rutubet olarak düşünün ten kokusu da değil kötü kokmaz zaten temiz bir adamdır ama bu mevzuya çare bulamadım.
Annesinin evinden gelen bekarlık takımlarını verdim dağıttım hem kilo almıştı hem de bence kokunun kaynağı onlardı ama geçmediDolaba çeşit çeşit kokular, spreyler sıkıyorum, çamaşırların arasına sabun, koku ne varsa koyuyorum, dolabı havalandırıyorum ama adam duş alıp bir giyiyor pijamayı ben mefta baya rutubet kokuyor. Evin, dolabın su alma ihtimali yok aksine kupkuru bir evim var çok güneş alır sıcaktır ve benim tarafta bir gram koku yok. Havalandırmama rağmen geçmiyor deliricem neden olur size oldu mu nasıl çözücem başına gelen var mı?
Ağır böyle insanın genzine gelen bir koku. Yumuşatıcı değiştim, kurutma aldım kıyafetler mis gibi çıkıyor makineden dolapta iki gün durunca ölüm kokuyornolur bana yardım.
Muhtemelen onlardandır çünkü benim 1 sene giymediğim kıyafetlerim vardı. Kaldırmıştım onları. Dolaba birkaç tanesini ertesi sene koydum. Ondan da başlamış olabilir. Deterjanla ikisi tepkimeye mi giriyor noluyorsaBu bence eski giysilerinden kaldı dolapta bence.
Dolaptaki her şeyi aynı anda yıkayıp dolabı da çamaşır suyuyla iyice silmenizi ve bir kaç gün havalandırmanızı önerebilirim, çözer mi bilmem ama aklıma başka hiçbir şey gelmedi.Merhaba, öncelikle iyi seneler dilerim herkese. Benim sorunum (evet artık sorun) eşimin dolabında ve giysilerinde olan ağır koku. Ter kokusu değil rutubet olarak düşünün ten kokusu da değil kötü kokmaz zaten temiz bir adamdır ama bu mevzuya çare bulamadım.
Annesinin evinden gelen bekarlık takımlarını verdim dağıttım hem kilo almıştı hem de bence kokunun kaynağı onlardı ama geçmediDolaba çeşit çeşit kokular, spreyler sıkıyorum, çamaşırların arasına sabun, koku ne varsa koyuyorum, dolabı havalandırıyorum ama adam duş alıp bir giyiyor pijamayı ben mefta baya rutubet kokuyor. Evin, dolabın su alma ihtimali yok aksine kupkuru bir evim var çok güneş alır sıcaktır ve benim tarafta bir gram koku yok. Havalandırmama rağmen geçmiyor deliricem neden olur size oldu mu nasıl çözücem başına gelen var mı?
Ağır böyle insanın genzine gelen bir koku. Yumuşatıcı değiştim, kurutma aldım kıyafetler mis gibi çıkıyor makineden dolapta iki gün durunca ölüm kokuyornolur bana yardım.
Sadece sana mı geliyor o koku baskalari da duyuyor mu?Merhaba, öncelikle iyi seneler dilerim herkese. Benim sorunum (evet artık sorun) eşimin dolabında ve giysilerinde olan ağır koku. Ter kokusu değil rutubet olarak düşünün ten kokusu da değil kötü kokmaz zaten temiz bir adamdır ama bu mevzuya çare bulamadım.
Dolabin biyerine fare mare bisey girmis ölmüs olabilir miTen kokusu değil çünkü giymediği giysiler kokuyor. Ben de düşündüm yer değişmeyi ama eğer eski giysilerden sinen bi kokuysa kendimi riske atmak istemedim
Merhaba, öncelikle iyi seneler dilerim herkese. Benim sorunum (evet artık sorun) eşimin dolabında ve giysilerinde olan ağır koku. Ter kokusu değil rutubet olarak düşünün ten kokusu da değil kötü kokmaz zaten temiz bir adamdır ama bu mevzuya çare bulamadım.
Dolabin biyerine fare mare bisey girmis ölmüs olabilir mi
Adamın yediklerinde sıkıntı olabilir, yediği içtiği bir şey böyle terini etkiliyordur. Ordan kıyafetlere siniyordur.
Sadece sana mı geliyor o koku baskalari da duyuyor mu?
Arkadaşlar yazınca farkettim çamaşırlarda hafif bir nem kalsıysa dolaba koyunca koku yapıyor. Özellikle lastikli kısımlar hemen kurumadığından oralardan yayılabiliyor. Bizim evde her çamaşır katlamada bunun hengamesi yaşanır 'kuru mu değil mi' diye. 2 gün çamaşırlıkta tuttuğum eşofman var benim sırf beli nemli geldi diye
Bazılarında hassasiyet oluyor da ondan sordum. Mesela benim arkadaşım eşinin koktugunu düşünüyordu. kapıyı açar açmaz ogurmeye basliyordu sadece o koku ona geliyordu :)Kendi de duyuyor canım.
Bence 2 gün tam kurut.Şimdi dolaba baktım atletlerini kokladım ve hem çok üst üste koyduğumu hem de yeteri kadar havalandırmadığımı fark ettim. Hepsini yıkıyorum şu an, kurutmadan sonra da ayrıca asıp yarın yerleştiricem, dolabı da bir güzel silip havalandırıcam dediğiniz gibi.