Sadece eşimin dolabında olan koku! 😷

Lavanta posetleri asin esinizin askilarina, dolap altlarina da eski usul naftalin koyun bir sure, naftalinden rahatsiz olurum diyorsaniz, kesin gormussunuzdur ayakkabi kutularindan ustunde silica gel yazan minik posetler cikar, onlardan satin alin (limon tuzuna benziyor), minik file posetlere yerlestirin.

Saydiklarim hem guzel koku verir hem de nemi / rutubeti alir.

Bu arada bahsettiginiz koku benim havlularimda oluyordu. Sebebini soyle buldum, biz havlu kirlenince islakken kirli sepetine atiyormusuz, o islaklik sıkışık camasirlarin arasinda kuruyunca koku olusuyormus. Ben havlulari atip cozdum. Simdi kirli sepetine havlu ya da islak camasir atilacaksa once kalorifere asip kurutup sonra sepete atıyoruz.

Eğer sebep nem ise nem tutucu torbası var Farmasinin deneyebilirsiniz. başka markaların da varsa bilmiyorum ben onu kullanmıştım.

Havluları asla ıslak atmam kurutur atarım ama bu bence eski giysilerinden kaldı dolapta bence.

Bu soruyla beraber ben de bi itirafta bulunayım bizim yatak odası kokuyor böyle. Ten değil ter değil beklemiş rutubet gibi. Artık odaya koku astım falan. Eşimin dolabı yatak odasında benim giysi odam var. Sonra baktım eşim giydiği gömleği kirliye atmıyor bir kere daha giyerim diyor bu da odaya siniyor. Bin kere dedim giydiğin gömleği tişörtü makineye at diye ama yok anlamıyor. Bazen ben dolabını boşaltıyorum ben giyecektim onu niye attın diyor e çünkü giyilmiş. Dolapta bir tane bile giyilmiş bişey olsun böyle kokuyor.
Temiz birisi aslında duşuna parfümüne dikkat eder ama öyle alışmış yapacak bişey yok.
Sizinde böyle bişeyden dolayı olduğunu düşünüyorum

Esinizin dolabı köşeye mi bakiyor

Diğer üyelerden güzel öneriler var onları denersiniz sanırım ama bir de benim aklıma şu geldi. Etrafımda bazı tanıdıklarım çamaşırlarını çoğunlukla kısa programda düşük ısıyla yıkıyor hem kıyafetler zarar görmesin hem de çok kirli olmuyor bir kere giyildi dye. Erkekler ne kadar temiz olursa olsun kadınlara göre daha ağır bir kokuya sahip oluyor. Eşinizin çamaşırlarını kısa programda yıkamayın ve renkli de olsa en düşük 40 derecede yıkayın. Islaklık da en çok koku yapan şeydir. Kirliyken de temizken de çamaşırların uzun süre ıslak kalmamasına dikkat edin

Bu bence eski giysilerinden kaldı dolapta bence.
Muhtemelen onlardandır çünkü benim 1 sene giymediğim kıyafetlerim vardı. Kaldırmıştım onları. Dolaba birkaç tanesini ertesi sene koydum. Ondan da başlamış olabilir. Deterjanla ikisi tepkimeye mi giriyor noluyorsa

Dolaptaki her şeyi aynı anda yıkayıp dolabı da çamaşır suyuyla iyice silmenizi ve bir kaç gün havalandırmanızı önerebilirim, çözer mi bilmem ama aklıma başka hiçbir şey gelmedi.

Sadece sana mı geliyor o koku baskalari da duyuyor mu?

Arkadaşlar yazınca farkettim çamaşırlarda hafif bir nem kalsıysa dolaba koyunca koku yapıyor. Özellikle lastikli kısımlar hemen kurumadığından oralardan yayılabiliyor. Bizim evde her çamaşır katlamada bunun hengamesi yaşanır 'kuru mu değil mi' diye. 2 gün çamaşırlıkta tuttuğum eşofman var benim sırf beli nemli geldi diye

Adamın yediklerinde sıkıntı olabilir, yediği içtiği bir şey böyle terini etkiliyordur. Ordan kıyafetlere siniyordur.

Kışın bu dertten kurtulmak için kurutma aldım özellikle bazı penyeler çok kötü oluyordu.

Şimdi dolaba baktım atletlerini kokladım ve hem çok üst üste koyduğumu hem de yeteri kadar havalandırmadığımı fark ettim. Hepsini yıkıyorum şu an, kurutmadan sonra da ayrıca asıp yarın yerleştiricem, dolabı da bir güzel silip havalandırıcam dediğiniz gibi.

Kendi de duyuyor canım.
Bazılarında hassasiyet oluyor da ondan sordum. Mesela benim arkadaşım eşinin koktugunu düşünüyordu. kapıyı açar açmaz ogurmeye basliyordu sadece o koku ona geliyordu :)

Bütün kıyafetleri yikadiktan 3-4 gün sonra tam kuruduktan sonra koyun bir de bakın sahte deri vs de koku yapabilir. Kemerleri aynı yerde mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…