• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece dertleşmek içimi dökmek ...

alpha999

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
10
6
88
39
merhaba arkadaşlar ... belki birçoğunuz için dert değil ama içimi dökmek istedim. eşimle 1.5 yıllık evliyiz.evlenme sürecinde tahmin edececeğiniz gibi erkek tarafından bir çöp bile görmedik... eşimle memuruz .bu süreçte hiç bir seyde aşırıya kaçmadım pahalısını bilmem nesini isterim demedim. düğünü falan ailem yaptı.bekarken biriktirdiğim bir miktar para vardı bunuda kattım 1.5 yılda hem ev aldık hemde araba ve ev eşlarımız.ama itiraf etmeliyim ki cok bunaldım . 1.5 yıldır ne bir tatile gittim ne balayına oyle ev eşyası dediğim temel eşyalar ne bir avize ne doğru düzgün perde halı almadım... su anda bazı seylerin ezikliğini cok hissediyorum özellikle balayı gibi tümüyle kurulmuş bir eve girmek gibi ( eşyalarıda parça parça aldık) çevremdeki insanların herşeyi tam evlenip benim yarım yamalak olması gibi.krediler ödenince elimize 1000 lira kalıyor eşimle tabii elektrik su vs bu paradan gidiyor. şimdi diyceksinizki arkadaşım ne diye girdin bu kadar sıkıntıya. açıkçası bakttım eşimin ailesinden falan destek yok hayatımızı garanti altına alalım dedim .bilemiyorum birçok şey için çok kırgın ve üzgün hissediyorum.herşeye benim ailem koştu maddi destek verdi . bu insanlar bize ne bir seye ihtiyacınız varmı ,yardıma gelelimmi bile demediler nezaketen bile . hatta kp hala bir hayırlı olsun bile demedi ev için .bazen pişmanlık hissediyorum böyle bir aileye girdiğim için . çocuğum olsa bu aileye mi olucak diyorum ...

Evlenirken kimseye güvenmemek en iyisi.
Kendi yağında kavrulacak insan
Eş ile sırt sırta verince kimseye eyvallahınız da olmasın zaten
Balayı konusuna ne denir bilmiyorum, birçok kişi gidebiliyorken birçok kişi de gidemeyenlerden.
Olmasa da olur hani olsa güzel olur dediklerimizden.
Ama henüz 1,5 yıllık evlisin emeklemeden yürünmez.
Biraz sabır biraz gayret
Esin ile birlik olunca bir olunca hepsi olur daha önünüzde koca bir ömür var.
Sağlık versin Allah gerisi hep hikaye.
Şimdi kendin yapıp edersin, sonra da kimseye laf bırakmazsın, tırnaklarınla kazıyıp elde ettiklerinden.

Geçmişi unutun eşinizin size olan davranışınıza mutluluğunuza bakın naçizane görüşüm.

Eşinizin tutumu ne? O da görüyor mu ailesinin pervasızlığını? Eğer eşinden yana sıkıntı yoksa hala ailemde ailem demiyorsa hiç dert etme derim.

eşimle mutluyuz bir sorunumuz yok.goruyor tabii ailesinin pervasızlığını ama elden birşey gelmiyor.

Esinle sorunun yoksa ailesini niye taktın. Anlamadım. geçmişe takılıp anını zehir etme

Benim anlamadığım neden bir maraton gibi görülüyor bu evlilikler, koştur tepin, imkanları dibine kadar zorla, evin olsun, araban olsun, ama bir nefes alamayacak kadar da borç harç içinde ol ilk günden.
Evliliğin ilk zamanlarında zaten değişimdi, yeni bir yaşam, bir sürü sorumluluk üstlenmek gibi zorluklara alışmak varken, neden kendinize küçük jestler, eşinizle makul tatiller yapma fırsatı tepiliyor? 1-2 sene kirada oturulmaz mı? otobüse binilemez mi?

Neyse, geçmişe bu kadar takılıp, kim ne yapmamış, ne almamış diye bugünkü huzurunuzu kaçırmayın. Kimse bişey yapmak zorunda değil çünkü; evlilik zaten biz iki yetişkiniz, biz bize de, kuracağımız yuvaya da yeteriz demek.

Eşinizle ilişkiniz önemli.. Evde ki huzurunuz.. Gençlik varken çalışılabilir gayet tabi.. Ki sonuç almışsınız eviniz arabanız olmuş.. Geçmişe takılı kalmayın anı yaşayın. Eşinizin ailesi yokken gayette tutunmuşsunuz hayata bırakın şimdi de sefasını sürün onlar olmadan :)

Evlenildiginde hicbir aile yardim etmek zorunda degil etmemeli de. Siz neden birden ev,araba aldiniz? Yillarca kirada yasayan nice ciftler var. Ve kendi hataniz kimseyi de suclamaya hakkiniz yok.

eşimle mutluyuz bir sorunumuz yok.goruyor tabii ailesinin pervasızlığını ama elden birşey gelmiyor.
Aile olan sizsiniz. Evinizin balayinizin yükümlülüğü siz de boş yere ailesine sorumluluk yuklemeyin..

Her şey bir anda olmuyor bu hayatta. Zamanla en güzellerine sahip olursunuz inşallah.

Mutluluk halidan daha degerli unutmayin.

Benim anlamadığım neden bir maraton gibi görülüyor bu evlilikler, koştur tepin, imkanları dibine kadar zorla, evin olsun, araban olsun, ama bir nefes alamayacak kadar da borç harç içinde ol ilk günden.
Evliliğin ilk zamanlarında zaten değişimdi, yeni bir yaşam, bir sürüm sorumluluk üstlenmek gibi zorluklara alışmak varken, neden kendinize küçük jestler, eşinizle makul tatiller yapma fırsatı tepiliyor? 1-2 sene kirada oturulmaz mı? otobüse binilemez mi?

Neyse, geçmişe bu kadar takılıp, kim ne yapmamış, ne almamış diye bugünkü huzurunuzu kaçırmayın. Kimse bişey yapmak zorunda değil çünkü; evlilik zaten biz iki yetişkiniz, biz bize de,kuracağımız yuvaya da yeteriz demek.

yanlış anlamayın lütfen mesele maddi anlamda değil manevi anlamdada. ne bir hayırlı olsun ne birseye ihtiyacınız var mı? ihtiyaç sadece maddi değil örneğin evi taşırken eşim çalışıyordu izin alamadı haftasonu sonuçta evde o kadar adam var taşımacı biri lazım başlarında durucak mesela ....ama hiç ilgilenmediler anlatabildimmi

merhaba arkadaşlar ... belki birçoğunuz için dert değil ama içimi dökmek istedim. eşimle 1.5 yıllık evliyiz.evlenme sürecinde tahmin edececeğiniz gibi erkek tarafından bir çöp bile görmedik... eşimle memuruz .bu süreçte hiç bir seyde aşırıya kaçmadım pahalısını bilmem nesini isterim demedim. düğünü falan ailem yaptı.bekarken biriktirdiğim bir miktar para vardı bunuda kattım 1.5 yılda hem ev aldık hemde araba ve ev eşlarımız.ama itiraf etmeliyim ki cok bunaldım . 1.5 yıldır ne bir tatile gittim ne balayına oyle ev eşyası dediğim temel eşyalar ne bir avize ne doğru düzgün perde halı almadım... su anda bazı seylerin ezikliğini cok hissediyorum özellikle balayı gibi tümüyle kurulmuş bir eve girmek gibi ( eşyalarıda parça parça aldık) çevremdeki insanların herşeyi tam evlenip benim yarım yamalak olması gibi.krediler ödenince elimize 1000 lira kalıyor eşimle tabii elektrik su vs bu paradan gidiyor. şimdi diyceksinizki arkadaşım ne diye girdin bu kadar sıkıntıya. açıkçası bakttım eşimin ailesinden falan destek yok hayatımızı garanti altına alalım dedim .bilemiyorum birçok şey için çok kırgın ve üzgün hissediyorum.herşeye benim ailem koştu maddi destek verdi . bu insanlar bize ne bir seye ihtiyacınız varmı ,yardıma gelelimmi bile demediler nezaketen bile . hatta kp hala bir hayırlı olsun bile demedi ev için .bazen pişmanlık hissediyorum böyle bir aileye girdiğim için . çocuğum olsa bu aileye mi olucak diyorum ...
Canım biraz sabır inanki zaman geçiyor bir bakmışsın son 1 -2 yılınız kalmış.Krediler kaç yıllık acaba?

Bircok insan kimseden yardim almadan evleniyor zaten bunlardan biride benim memursunuz ben ozel sektorde calisiyorum krediyle kredi kartiyla aldik herseyi kirada oturuyoruz ve sukrediyorum sagligim yerimde mutluyum huzurluyum esim beni seviyor ben onu seviyorum kimseye agiz burun bukmuyoruz. Senin sorunun zamansiz is yapman olmus hem ev hem araba ikisini bir arada alinca maddi olarak zorlamis anlasigim kadari ile,simdi bunu esinin ailesiyle alakasini kuramadim evlenmek icin acele etmeyip herseyi ortaklasa aldiktan sonra evlenseydin icinde kalmazdi ki canim bunlara uzulme gecti gitti. Esinin ailesi hayirli olsun dememis bosver benim kp ev gormeye geldi sigarasinin kullerini haliya atmisti boyle haset fesat insanlarsa iletisim kurmamak daha iyi degil mi

Arkadaşım ev almışsın hayırlı uğurlu mutlu Mesut ol

Amaa arabayı niye aldın ? O bekleseydi evini istediğin gibi döşeseydin balayına gitseydin

Eşyaların borcu bitince alırdın arabanı

Herseyimiz ayni anda olsun istemissiniz.
Tavir olarak degil deyim olarak kullaniyorum; açgözlülük etmişsiniz.
Yani hem dügün hem eşya hem ev hem araba hem geçim.. bide tatil balayı..
Planlı davranamadıgınız herseyim aynı anda olsun istediginiz icin bi cok seyden de feragat etmeniz şart.
Yani tatili falan boşverin geçinebildiginize şükredin derim.

Uzak olup tatlı olmak diye bir değim vardır çok da doğru bulurum
Maddi - manevi bir şey yapmamaları bulunmaz nimet çünkü bir şeye karışma hakları da olmuyor
Sen eşinle huzurluysan, geçmeyecek sıkıntı, bitmeyecek borç yok inan
Huzur sadece huzur gerisi boş

Eşinizle aranız iyi, memurluk gibi garanti meslekleriniz var, genç yaşta ev ve araba sahibi oluyorsunuz, buna şükür edip diğer herşeye gözünüzü kapatmalısınız.
Kimin ne kadar yardımcı olduğunun ne önemi var mutluluğunuzun yanında ki zaten çalışan insanlar olduğunuz için kimsenin buna mecburiyeti yok, böyle düşünerek rahatlayabilirsiniz.

Ve lutfen asla ve asla eşinize bu konulardan söz etmeyin, arkası kesilmiyor.

Back
X