Aşk zaten gelip geçici arkadaşım bence..
Ama saygım bittiyse ve kocamda da bittiğini hissediyorsam boşanırım..:sm_confused:
Sevgim zaten çok sonra geliyor benim sıralamamda.
Önce saygı gösteririm ve saygı beklerim ben.:smiley-cool:
Biraz acayip olduğumun farkındayım ama ben böyleyim işte.şakkıdı
saygın var ve saygıda görüyorsun ama mutlu değilsin. çünkü sevgi bitmiş... peki o zaman?
SanırIm kişiye göre değişir .Aşk biterse sevgi kalır ,ama saygı olmazsa hiç olmaz .Ama insan ne sevgi ne saygı hiçbirşey hisstmiyorsa ,artık birlikte yaşamak bir işkenceye dönüşmüşse zor tabiii .Yine de eşim çok iyiysa sanırım sadece aşk için ondan ayrılmam .Birde evliliğin ilk yılları ile sonraki yıllar çok farklı oluyor ,düşünceler çok ama çok değişiyor .Belki evliliğin ilk yıllarında olsa aşk olmadan asla derdim .Ama belli bir yaşa gelince aşktan daha önemli şeyler olduğunu anlıyorsunuz . Yani arada hoş bir arkadaşlık varsa ,saygı varsa yürütülebilir .a.sAllah kimseye göstermesin ama bir sorum var.
Evlisiniz ortada boşanmaya neden olacak bir problem (dayak, aldatma, hakaret vs) yok;
ancak artık eşinize karşı içiniz boşsa, onunla muhabbetten bile eskisi kadar keyif almıyorsanız, sevginiz azalmışsa...
Yani artık onunla mutlu değilseniz.iyi bir eş olsa bile ondan ayrılırmısınız.
Ben cevabımı vereyim sevgim bitmişse evlilik resmen bir çile gibi gelir bana. heralde ayrılırım...
çocuklarım varsa eğer, bi yoklarım kendimi yüzüm gülmüyosa, hayattan zevk almıyorsam yine ayrılırım galiba.
Ya sanırım evlilik bana göre sevgi olmadan çekilebilecek şey değil. Allah çektirmesin...Amin
bayanlar sanki tepki alacakmışım gibi geldi oyüzden bir açıklama daha yapmayı düşündüm. eşimin bana sevgisi bitse ve ayrılmak istese üzülsemde kabul ederdim. beni sevmeyen bir erkekle yaşamak hele de ben seviyosam daha zor olur galiba. yalnız kalmak beni sevmeyen bir erkekle yaşamaktan daha kolaydır diye düşünüyorum... yeterki araya kandırma aldatma girmesin...
Ben sizlerden farklı düşünüyorum bu hususta.
Ben eşime eskisi gibi aşık olmasam da, heyecanım tutkum bitmiş olsa da sadece bu sebeple ayrılmam.
Durup duruken de sevgisi bitmez zaten bir insanın.
Aşk, sevgi boyut değiştirir sadece zamanla.
Sevgiyi bitirecek bişeyler yaşanmış olması lazım bana göre..
Evliliği devam ettiremeyeceğim şekilde sevgimin bitmesi için büyük hadiseler yaşanması gerek.
Ki o zaman da zaten boşanma için farklı sebeplerim olurdu zaten.
Ama hiçbir sorun yoksa, sadece heyecanım bitmişse...
O zaman kalkıp da sırf bu yüzden ayrılmam..
Aşkın ve tutkunun ömür boyu aynı şiddetle devam edeceği gibi bir hayalim yok..[/QUO
Size tamamen katılıyorum.Zevkine bir evlilik bitirilmez bence.Oldu ben sıkıldım heyecanım kalmadı hadi boşanalım var mı böyle şey.Bu kadar basitmi arkadaşlar:sm_confused: