sadece aşkınız bittiği için eşinizden boşanırmısınız?

şimdi aşk ve sevgi kavramları çok farklıdır mesela ben eşime hiç aşık olmadım ama çok sevdim halada seviyorum yeterki insanın eşine saygısı bitmesin saygım biterse işte o zaman ayrılırım
bence başlık aşk değilde sevgi olmalı çünkü belli bir yıl geçtikten sonra kimsenin eşini görünce kalbi şıkışıp eli ayağı titremez sadece onu gördüğüne sevinir belkide yanlış düşünüyorum ama benim fikrim bu

merhabalar oncelikle cok guzel bi konu acmissiniz.bende cocuklarim olmadan once bosanirim diyodum.ama insanin basina gelirse anlar kimse yasamasin dilerim tabiki ama cocuklarin varsa.bir kere iki kere hatta bin kere dusunurum yapacagim hareketleri.onlarin gozunden bakarim dunyaya acaba onlar ne olucak ilerideki sartlari.bide ay benim askim bittti diyipte bir cirpida yikilacak yuvamizin hesabini onlara nasil veririm yada verilir .cunku insan evlenince hele bide cocuklari olunca ben deyil biz diye dusunup karar veriyo.bide sunu dusunun hayatta hic birseyin garantisi yok hadi askim bitti bosandim.sonra baskasi baskasi onlardada bitti askim.hic birseyin sonu yoktur arayislarinda bosananlara saygim var ama.kim cok uzun seneler sonra kocasina ASIK KALABILIYOKI:kalanlar varsa ne mutlu.bende bosanmadan once herturlu yolu denerdim ben esimi kaybetmemek icin.binlerce sans verirdim evliligime .biliyorumki cunku esinle askin biterse yerinee sevgi alir zamanla sevgin in yerine aliskanlik alir yada ikiside beraber olur.bunlar surekli deyisir .ama

.....merhabalar oncelikle cok guzel bi konu acmissiniz.bende cocuklarim olmadan once bosanirim diyodum.ama insanin basina gelirse anlar kimse yasamasin dilerim tabiki ama cocuklarin varsa.bir kere iki kere hatta bin kere dusunurum yapacagim hareketleri.onlarin gozunden bakarim dunyaya acaba onlar ne olucak ilerideki sartlari.bide ay benim askim bittti diyipte bir cirpida yikilacak yuvamizin hesabini onlara nasil veririm yada verilir .cunku insan evlenince hele bide cocuklari olunca ben deyil biz diye dusunup karar veriyo.bide sunu dusunun hayatta hic birseyin garantisi yok hadi askim bitti bosandim.sonra baskasi baskasi onlardada bitti askim.hic birseyin sonu yoktur arayislarinda bosananlara saygim var ama.kim cok uzun seneler sonra kocasina ASIK KALABILIYOKI:kalanlar varsa ne mutlu.bende bosanmadan once herturlu yolu denerdim ben esimi kaybetmemek icin.binlerce sans verirdim evliligime .biliyorumki cunku esinle askin biterse yerinee sevgi alir zamanla sevgin in yerine aliskanlik alir yada ikiside beraber olur.bunlar surekli deyisir .ama

Sevgi ve saygı yı ayrı düşünemiyorum ben. Yani sevgi var ama saygı bittiyse,
ya da saygı var ama sevgi bittiyse diye bakamıyacağım olaya...
Çünkü bu ikisidir birbirini besleyen...Bİrisi olmazsa diğeride olmaz bana göre...

Sevgim bittiyse, onunla yaptığım hiçbirşeyden hoşnut olmuyorsam, paylaşımlarımız
azaldıysa, sohbetleri tat vermiyorsa, içimde koca bir boşluk varsa, yalnız hissediyorsam,
sevmediğimden çok sevilmediğimi hissediyorsam duramam...
Yanyana olmamız sadece evli olmamızdan kaynaklanıyorsa bir yalanı devam ettiremem.
Denerim ama başaramam... Mutluluk ve huzur aradım bu hayatta...
Para,mal,mülk aramadım. Tek istediğim sevgi. Onu da kaybettiysem ne gerek var
beraber yaşlanmaya, sadece görev icabı bir evlilik olur. Ben de böyle bir evliliğin
içinde yer almam, alamam...

Aşk ın taze kalmasının kişilerin elinde olduğunu düşünüyorum. Ama aşk bitti diye de evlilik bitirilmez.
Aşk başka , sevgi başka bence...

Son düzenleme:
aşk sürekli değil zaten.doğru zamanı bulduğunda tazelenen bir duygu.o yüzden aşk bitti diye ayrılmam.yeniden o ateşi yakmaya çalışırım.
sevgi bitmişse zaten ortada ciddi sorunlar var demektir.eğer çocuğum varsa ve hayat hala katlanılacak gibiyse sanırım bir müddet daha dayanmaya çalışırım.hatta eşim bana kötü davranmıyorsa epey dayanırım.
ayrılıp başka bi ilişki yaşasam ne olacak sanki?hepsi erkek değilmi?hepsinde aynı olmayacakmı?

Bencede Kizlar Aşk Kalici Değildirki.ozaman Hiç Evli Kalmamak Gerekir :) Ama Saygi Ve Sevgi Bitmez Kolay Kolay.e Bide Zamanla Alişkanlik Olur Tabiki.ortada Sorun Yoksa Neden Ayrilayalimki???sirf Aşk Bitti Diye Ayrilmam Ben

hayatta nası hiçbişey ömür boyu sürmesse aşk da sürmes.. aşkı birlikte tüketirken bi yandan da altını saygı bağlılık anlayış gibi farklı kavramlarla doldurabilirsek çift olarak, zaten temeli sağlam bi evliliimiz var demektir.. zaten en güzeli de bu, tadından yenmes vallahi..:)

sırf aşkım bitti diye asla boşanmam ama eşimin bana aşkı bittiyse işte ozaman ortada evli kalınacak bir durum olmaz...
rabbim kimseye böyle birşey yaşatmasın....

herhalde normal bir insanın karar vermekte en çok zorlanacağı durum boşanmaktır....
aşk bitti diye boşanılmaz çünkü aşk dediğiniz duygu zaten bitiyor ve yerini sevgiye bırakıyor..dolayısıyla bir evlilikte öncelik saygı ve sevgidir...saygı bitmişse zaten saygı göstermediğin kişiyi sevemezsin yada sevgi bitmişse sevmediğin birine saygı gösteremezsin...yani saygı ve sevgi birbirini tamamlayan unsurlardır bence..
ben evliliğimi eften püften şeyler için bozmam..çünkü çok emek verdik,sevdik, saydık ve hala devam ediyor ki evliyiz...
ama sevgi ve saygı bitmişse zaten bu evliliği ite kak yürürtmek her iki tarafada zarar veriri işte o zaman ayrılmak en doğru seçimdir..

herkese evliliğinde ve hayatında mutluluklar diliyorum..

sevgiyle kalın....

adam sana saygı gösteriyorsa seni seviyorsa sen onu neden sevmeyesin ki aslında sendede biten sevgi değil aşk... aşk bir tutku zaten şöle bir esip geçtiğini her kes bilir hangimiz hala aşığız ki ne o bana nede ben ona .. ama ben de eşimi hala seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum. ara sıra saygısızlık ettiğimiz olmuyormu sinirli zamanlarımızda tabiki oluyor ama onlarda evliliğin olmazsa olmazları. eşim beni seviyoken ve hiç bir kabahati yokken ben seni sevmiyorum aşk bitti deyip ayrılmak isteyemem o biraz bencillik olur. ortada büyük bir hata olması lazım ancak aldatma gibi evine bakmama gibi ancak o zaman isteyebilirim böle bi şeyi yoksa diğer türlü yapamam böle bir bencilliği heleki çocuk varsa

Evlenmeden önce,aşkın mutlaka bir gün biteceğini düşünerek karar verirseniz boşanmayıda düşünmezsiniz..Aksi taktirde aşk bitti diye ayrılmak akıl karı değildir. Bu konu toplumun dejenere edilmesine bir örnektir.Bırakın aşk biter diye korkmayı, asıl saygı bitermi diye korkun..

Merhabana,

Bende fikrimi sizlerle paylasmak istiyorum daha dogrusu bu konuyu açan kisiyle. Bence bir çok sozlerinde haklisin sanki bende senin gibiyim, once kendimden bir bahsedeyim ben su an 2 aylik evliyim evet daha çok yeni. Severek evlendik onu çok sevdim onunla biliyordum ki sonsuza dek olacagim diye. Ama nedense evlendik o BÜYÜ bozuldu bir anda her sey degisti, iki insan ayni evde ve aliskanliklar baska yuzler çikmaya basliyor. Neredeyse evlendigime pisman duygusunu bile yasadim. Evlenmekten mi kaynaklaniyor anlamiyorum. Halbuki ne kadar seviyorduk birbirimizi çekilmez oluyor bazen bikiyorum her seyi birakmak istiyorum. Ama simdi ayni duygular içerisinde degilim onu ayni sevemiyorum sevgi ask gidiyor yok oluyor ve evet dedigin gibi sevgi bittigi vakit bosanmak en iyi karar midir? Bence eger ki bu hayata onunla birlikte katlanamiycaksan, kendini yanliz bos hissediyorsan, gunden gune mutsuzsan ve en onemlisi ona karsi hiç ama hiç sevgin yoksa yolarinizi ayirin. Sizin için en iyisi olacaktir. Ama bu kisiye gore degisir insanlar farklidir ve bazilari katlanir bazilari çaba gosterir bazilari ayrilir ve bazilari çocuklarini dusunerek haraket eder. Mesela çocugun olsaydi oyle dusunmezdin onu bence babasiz birakmazdin. KENDINE IYI OLANI YAP OTUR ESINLE KONUS ESKILERI HATIRLAYIN BIRBIRINIZE NELER SOYLEDIKLERINIZI YAPTIGINIZI ASKINIZI YENIDEN ORTAYA CIKARTIN. EVLILIK ZOR VE BIR EVLILIGIN CENAZESINI YAPMAKTA ZOR...KENDINE II BAK CANIM ALLAH SABIR VERSIN!

tüm ilişkilerin temelini saygının oluşturduğunu düşünüyorum.
sevgi ise bunu destekleyen ve kuvvetlendiren bir olgu.
evlilik ise sevgimiz bitti hadi hoşçakal diyebilinecek basit bir konu değil bence.
ayrılmaya gelince ben allaha büyük söylemeyeyim evliliğimden ve ailemden öyle kolayca vazgeçmem.

duydugumda sacma gelirdi neymis ask bitmis heyecani klamamis bosaniyolar....
ama evlenince anladim ki gercekten asik olmadigin ve gorunce heyecanlanmadigin biriyle yasamak sinir bozucu bi durum....
ben asigim ama bazen esimle kavga edince ondan nefret ediyorum ve asik oldugumu unutuyorum cekip gitmek istiyorum...
yani tamamen ve gercekten bitse bosanirim

Merhabana,

Bende fikrimi sizlerle paylasmak istiyorum daha dogrusu bu konuyu açan kisiyle. Bence bir çok sozlerinde haklisin sanki bende senin gibiyim, once kendimden bir bahsedeyim ben su an 2 aylik evliyim evet daha çok yeni. Severek evlendik onu çok sevdim onunla biliyordum ki sonsuza dek olacagim diye. Ama nedense evlendik o BÜYÜ bozuldu bir anda her sey degisti, iki insan ayni evde ve aliskanliklar baska yuzler çikmaya basliyor. Neredeyse evlendigime pisman duygusunu bile yasadim. Evlenmekten mi kaynaklaniyor anlamiyorum. Halbuki ne kadar seviyorduk birbirimizi çekilmez oluyor bazen bikiyorum her seyi birakmak istiyorum. Ama simdi ayni duygular içerisinde degilim onu ayni sevemiyorum sevgi ask gidiyor yok oluyor ve evet dedigin gibi sevgi bittigi vakit bosanmak en iyi karar midir? Bence eger ki bu hayata onunla birlikte katlanamiycaksan, kendini yanliz bos hissediyorsan, gunden gune mutsuzsan ve en onemlisi ona karsi hiç ama hiç sevgin yoksa yolarinizi ayirin. Sizin için en iyisi olacaktir. Ama bu kisiye gore degisir insanlar farklidir ve bazilari katlanir bazilari çaba gosterir bazilari ayrilir ve bazilari çocuklarini dusunerek haraket eder. Mesela çocugun olsaydi oyle dusunmezdin onu bence babasiz birakmazdin. KENDINE IYI OLANI YAP OTUR ESINLE KONUS ESKILERI HATIRLAYIN BIRBIRINIZE NELER SOYLEDIKLERINIZI YAPTIGINIZI ASKINIZI YENIDEN ORTAYA CIKARTIN. EVLILIK ZOR VE BIR EVLILIGIN CENAZESINI YAPMAKTA ZOR...KENDINE II BAK CANIM ALLAH SABIR VERSIN!

aaaa hayııır ben yaşamıyorum böyle bişeyi.... sadce konu açtım böyle bir durumda ne yapardınız diye.. Allah korusun eşime sevgim bitse en çok ben üzülürüm, gözüme bişey gelmez zaten ayrılırım. Allah kimseye muhtaç etmesin..

yani özetle böyle bi durumda değilim. eşimi çok seviyorum:nazar:

Eğer benim eşime sevgim bitmişse bunu bitirmek için çok uğraşmış demektir.Sevgim bitene kadar neler yaşanır ki o sevgi biter. Evet böyle bi durumda boşanırım.Ama kimsenin sevgisi durduk yere bitmez.Başka sebepler çıkar ortaya sevgiyi bitiren.

sonuçta sevdiğimiz için evlenmiyoruz mu? herşey sevgiden gelir sevgi olmayınca elden ne gelir sevgi bittiğinde de ne kendime ne de eşime işkence çektirmeye hakkım yok aynı durum onda da olsa ona saygı gösterir ve alır başımı giderim

sevgim bittiyse zaten arada ne saygı kalır, nede eşimle paylaşacak bir şeyler.ayrılırdım diye düşünüyorum.şu an çocugum yok, belki bu zamandaki şartlarıma göre yazıyorum.çocugum olsaydı ne yapardım bilemiyorum.çocugum, babasız büyümesin diye katlanırdım heralde...

X