sadece anneler baksın.İçimde hiç annelik duygusu yok

Psikolojik destek almalı mıyım?


  • Ankete Katılan
    184
Canım bence sen çocuk yapma çünkü bu istemeden yapılacak bişey değil.çünkü çocuk eşittir fedekarlık, rahatının bozulması, zorluk demek.sanırım sizde bunları kaldırabilecek durumda değilsiniz.onun için bebeğin olsa belki onu suçlayacaksın psikolojin bozulacak.ama kendi adıma şunu söyleyim 4,5 yaşında bir kız annesi ve bebek bekleyen bi anne adayı olarak bence bu hayatta yaptığım en güzel şey:)
 

Dürüst olayım.evet hiç düşünmezdim bile.ama ben kendi köpeklerimi ve kedilerimi zaten bi anne kadar cok seviyorum .onların saf sevgisini tattığım için ölene dek bir kedi veya köpekle yaşayabilirim.
 
Dürüst olayım.evet hiç düşünmezdim bile.ama ben kendi köpeklerimi ve kedilerimi zaten bi anne kadar cok seviyorum .onların saf sevgisini tattığım için ölene dek bir kedi veya köpekle yaşayabilirim.

Aaa Tamam o zaman ben senin meseleni çözdüm canım senin içinde annelik duygusu yok değil aslında :) o zaman o kadar da ümitsiz vaka değilsin boşanmanıza gerek yok yani burda bazılarının dediği gibi bence o istek eninde sonunda senin de içinde oluşacaktır. Şimdilik bence ilk yapman gereken eşinle beraber çift terapisine gidin ve bu düşüncelerinizi birbirinizle psikoloğun yanında paylaşın. Inşallah bi orta yol bulabilirsiniz...

Bu arada kendi içinde bunu çözmeden olurda her türlü korunmaya rağmen hamile kalırsan günahsız bir yavrunun canına kıymazsın umarım
 
Ben bu toplumdaki annelere söyle böyle demedim.ama bir cocuk dilendiriliyorsa,okulda olması gerekırken mendil satıyorsa,veya bir köşede uyusturucu çekiyorsa biraz da aileler suçu kendisinde arasın bi zahmet.evet,onları gördükçe iyiki anne değilim diyorum.cunku ben onlara sadeece uzulebilirim,ama yanlarına gittiğimde sana ne sen de kimsin derse elimden bır sey gelmez.anlatabıldım mı?
 

Ben karınca bile ezemem
 
csnım benim biz kadınlar annelik içgüdüsüyle yaradılmışız.inan hamile olduğunu görsen nasıl bağlandığını.
görürsün. helede kucağına aldığında....anlatılamaz bir duygu...merak etme sen çok iyi bir anne olursun.
 

Teşekkür ederim
 
Tatlim yeni anne olmus biri olarak tavsiyem bebegini kucagina almadan onun kokusunu duymadan asla anne olup olmama konusunda karar kilamazsin. Mesela cocugunla arkadas olucaksin guzel zaman gecireeceksin ona baktiginda sevdigin adamdan biseyler goreceksin evet zorluklari var yok deyil ama yuzune bakip bi gulumsemesinde iyiki varsin diyeceksin... Anlatilmasi zor ama yasanmasi cok guzel bi duygu ben de karar veremiyordum ama bisekilde hamile kaldim haberim olmadan ilk once tereddud etdim sonra cok sukur dedim:)
 
Hamile kalma fobisi var.
Evlat edinin.
3-5 yaşları arasinda bir çocuk evlat edinebilirsiniz.
 
Bide bunlari oku canim. Bide boyle dusun; mesela,
1. Sevdiğiniz adam
bu sefer gerçekten bir parçanız oluyor. Bağlılık esas bundan sonra başlıyor.

2. Kocanızı/sevgilinizi daha çok seveceksiniz.

3. İçinizde bir canlının büyümesinibeklemek, onu hissetmek tarif edilebilir bir duygu değil.

4. Memelerinizin gerçek işlevinin ne olduğunu öğrenmek ister misiniz?

5. Çizgi film seyretmek için bahane yaratmak zorunda değilsiniz artık.

6. Bencil olmamayı öğreniyorsun,öğrenmek zorunda kalıyorsun.

7. Bu hayatta hiç kimseyi çocuğunu sevdiğin gibi sevemezsin. Başka bir aşk o. Her şeyden, herkesten üstün.

8. Çocuğun varlığı ile hissettiğin enerji ve mutluluk.



9. Evde devamlı‘aşkım aşkım’diye peşinde dolanan birinin varlığı. Hayır, koca değil.

10. Kalabalık, gürültülü, cıvıl cıvıl sofralar.

11. Anne olduktan sonra edineceğinizyeni arkadaşlar.

12. Kendinize eskisinden daha iyi bakmak için gerçek bir sebep. Zamanı gelmeden çocuğunuzu bu hayatta yalnız bırakamazsınız çünkü.

13. Sevdiğiniz adamın çocukluğunadöndüğüne şahit olacaksınız.

14. Hafta içi, hafta sonu fark etmeyecek. Her sabah güne erkenden başlayacaksınız.

15. Kimsenin anlayamadığı bir dilkonuşacaksınız. Bebeğinizi sadece siz anlıyor olacaksınız bir süre. Bu da insana ayrı bir haz veriyor.



16.Göğsünüzde daha önce bir bebek uyutmadıysanız eğer, neyi kaçırdığınızı bilmiyorsunuz demektir.

17. Bir otomobile o kadar eşyayı nasıl sığdırabileceğinizi öğreneceksiniz.

18. Evden 10 dakika içinde çıkmayı öğreneceksiniz. Çıktınız çıktınız yoksa evde kalırsınız. Ya üstüne kusar bebeğiniz, ya da son anda karnı acıkır 2 yaşındakinin.

19. Mutlu etmek öyle kolaydır ki bir çocuğu… maddiyat önemli değildir. Sevildiğini hissetsin yeter.

20. Ev yapımı arkadaşlarınız var artık. Bazı anlar oluyor, en iyi arkadaşının çocukların olduğunu hissediyorsun.

21. Kocanızı seviyorsunuz değil mi? Mucizeye hazırlanın. İkinize de benzeyen biri olacak evde.

22. Gece yarısı minicik bir elin yüzünüze dokunduğunuhissettiğinizde bir gülümseme ile yeniden huzurla uykuya dalacaksınız.

23. Bir daha asla yalnız kalmayacaksınız.

24. Kayınvalidelerin oğullarını neden paylaşamadığını anlayacaksınız (erkek anneleri için geçerli madde).

25. Doğanın ve hayvanların korunması,dünyanın daha temiz daha yeşil bir yer olması gerektiğini kavrayacaksınız.

26. Hayatta her şeyi daha basit yaşamak istiyorsun. ‘Sağlık olsun, yeter’ diyorsun.

27. Biraz da genlerimizde var çocuk sahibi olma isteği. Üreme iç güdüsü;her ne kadar bastırmaya çalışsanız da gün gelir aklınızın bir köşesine yapışır kalır. Kazımaya çalışırsınız çıkmaz.


Kimse kendini tam olarak hazır hissetmez anne baba olmaya.

Bir bakmışsın bebeğin elinde. Şaşırırsın, paniklersin, korkarsın ama çok seversin.

Çok. Çok. Çok hem de…

Hiç bir şeye benzemez onun sevgisi, kokusu.

İşte bu yüzden yukarıdaki liste uzar gider. Ben aklıma ilk gelenleri sıraladım. Eğer istiyorsanız yapacaksınız demektir. Sonra pişman olursunuz. Zaten hiç istemiyorsanız çocuk sahibi olmak, bu konuyu hic acmazdiniz degil mi?
 
Sevgili konu sahibesi basliga sadece anneler yazmissiniz damsiz alinmaz psikolojisi yasiyoruz zira anne degilim ...zaten evlide degilim

Destek alin psikoterapi gibi bitsey yaparlar muhtemelen iyi bir doktor secin altinda sebep vardir o buradan anlasilmaz ilerleyebilir cocuk istemeyebilirsiniz ama bizim klasik sebeplerimizden olur yani sorumluluk evliligi oturtma ya da diger seyler ama biri anne olamayacaksin dese cok sevinirim.sagliklli.bir bakis degil ...esinizin sizi ayaginda sallamasi ...once ona terapi gerektirir saka yapmadigini.varsayarsak ...cunku isteyebilir ama sizi cocugu gibi sevemez siz esisiniz duygular karismis oyice icinden cikilmaz hale gelmeden bence kesinlikle.gidin emin olun bir kapi aciklacaktir
 

Bazılarına cevap vermek istiyorum.

1- Kocama zaten çok aşığım ve o bunu zaten varlığı ve bana olan sevgi , saygısı ile perçinledi bunun için anne olmaya ihtiyacım yok.

2- Doğanın ve tüm canlıların korunması için daha duyarlı olmam için de anne olmaya ihtiyacım yok zaten yeteri kadar duyarlıyım.

3- Her sabah güne 6.20' de başlıyorum. Haftasonu bazen 8.00. Çünkü kedilerim var onlara tabiyim, oyun saatleri, mama saatleri, kum temizleme saatleri var.

4- Bencilliği de kedilerle bıraktım, gerçi düşününce ben tek çocuk olmama rağmen çok bencil bir kadın hiç olmadım. Yani bunun için de anne olmaya ihtiyacım yok.

5- Çizgi filmi bahane olmadan zaten izleriz.

6- Senelerdir evden 10 dakikada çıkarız. Max 20 ama asla 30 olmaz.

7- Uzun süredir hayattan tek beklentim sağlık ve huzur. Anne olmaya bunun için de ihtiyacım yok.

Şimdi bunu neden yazdım ? Kocamıza daha derin aşkla bağlanmak, hayattan maksimum haz almak, şükretmeyi öğrenmek, bir çocuğu, bir canlıyı (kedi ya da köpeği sahiplenerek mesela) mutlu etmek için anne olmaya ihtiyacımz yok ki. Biz kadınız kendimizden ne mucizeler çıkarırız istesek.
 
Bunlarin hepsi benim içimi daraltiyor mesela. Hele sabahları erken kalkmak, uykusuz kalmak falan.
 
Anne olursan bu dusuncelerininde degistigini farkediceksin yasamayan bilemez bu bir içgüdü meselesi istemezsiniz ama olunca vazgecemezsiniz. Bi cok seyden mucize cikaririz elbet. Hic suphe yokki nefes almak bile bi mucize ama bir bebek... Cok farkli
 
Bence bizim değer görmek için baska bi sıfata ihtiyac duymamamiz, zaten hayatımızdan çok memnun olmamız, özgüvenin yüksek olması buna sebep.
 
Az önce bütün mesajları okudum, aynı durumda olduğum için, acaba benim bakamadığım bir pencereden bakıp benim düşüncemi değiştirebilecek bisi yazan var mı diye, ama maalesef, hepsi zaten duyduğunuz, zor ama çok güzel klişesi. Olmayınca olmuyor demek ki, Allah isteyen herkese nasip etsin.
 
Ben mutlu oldugum yanlarini yazdim hayata nasil bir pencereden bakiyorsunuz bilemem ama benim esim tvdeki bebek reklamina bakip aglayacak ben susulenip puslenip gezme derdine dusucem aman uykum bolunmesin aman vucudum bozulmasin nasilsa kedim var o duyguyu bastirir saniyosunuz dimi iste bunlari dusunmeniz bile cocuk sahibi olmanin verdigi guzelliklerden haberiniz olmadiginin kaniti. Insan olmak adam yerine konmak saygi gormek yada bi sıfat için anne olmuyoruz bu nasil bir benzetmedir isi kadin haklarina cevirmissiniz hayretle okudum sen anne oluyosan karsindakide baba oluyor bunuda dusun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…