Öyle saçma krizlere filan girmeyeceğinizi bildiğinden vermiştir belki de eski eşinin açık kimliğini... Bence yapabiliyorsanız boşanma dosyasını okuyun. Okumadan imza attım dediği şey ne onu anlamadım? Çekişmeli boşandılarsa neyi imzaladı bu kişi?
Bir de şimdiden bu kadar mal mülk konuşuyorsa yarın öbür gün senin maddi bir talebinde olmaz diyebilir, ya da senden maddi bir şey talep etmemeni istediği için bu kadar anlatmış olabilir.
Aileler istemeyebilir mezhep farklılıklarından dolayı, ben de bir şey olmaz diye düşünüyordum mezhep farklılığında, sonuçta iki birey birbirini sevip evleniyor mezhebin ne önemi var ki diye düşünürdüm. Ta ki böyle bir çiftle karşılaşana kadar... Çocukları olduğunda bu çocuğu hangi mezhebe göre büyüteceklerini sorun edip ayrılmışlardı. Sonra bana bu sorun hakikaten çok mantıklı bir sorun geldi. Bayramlarda ne olacak Ramazanda oruç tutma nasıl olacak, baba çocuğu olursa onunla Cumaya gitmek anne ise kendi cemaatine gitmek isteyebilir. Bunlar ileride problem olabilir.
Şimdi senin ilk evliliğin olacak ailenin maddi beklentisi olabilir atıyorum adet yerini bulsun diye senin için bilezik isteseler belki bu aile vermeye yanaşmayacak sebep bir önceki eşe maddi olarak çok şey verdiklerinden oğullarının bir kez daha aynı masrafları yapmak istemeyebilirler.
Zor bir süreç hakkınızda hayırlısı. Ailenizin çok afaki istekleri olmadığı sürece aileye rest çekmeyi hele şimdiden düşünmek bana pek mantıklı gelmedi, o sizin aileniz sizi bu yaşa getirmişler sizin için objektif olarak iyiyi kötüyü görebilirler.
Hemen ilk aydan cinsel birliktelik yaşamanız tabii sizin tercihiniz ama adamın sizin için ilk olduğunu bilerek bu kadar hızlı davranması bana çok da iyi niyetli gelmedi.