sade yaşam

kızlar dün kitap siparişi verdim
canan karatayın kitaplarını okuyacağım artık
marei kondo nın kitabını da sipariş verdim
bir de ''daha sade bir hayat'' isimli bir kitap buldum onu da sipariş verdim
oyuncu anne diye bir kitap ( cocukla etkili vaki geçirmeyi anlatıyor) bunu sipariş verdim bakalım
artık internete de eskisi gibi girmeyeceğim,kitap okuyacağım

oyuncu anne diye bir kitap ( cocukla etkili vaki geçirmeyi anlatıyor) bunu sipariş verdim bakalım
Oyuncu Anneyi facebook'tan takip ediyorum. "Oyuncu Anne" kitabının yanı sıra "Başlarım Şimdi Anneliğe" diye bir kitabı daha var. O da çok güzel tavsiye ederim. Oyuncu anneyi takip etmeye başladıktan sonra, artık işten çıkmadan önce akşamki oyun planlarını ve hazırlıklarını yapıyorum, öyle eve gidiyorum. Akşam 5'ten gece 11'e kadar kızımla oyun oynuyoruz, oyun oynamak bana da iyi geliyor.

Bugün sabah erkenden yatak odası çekmecelerimi düzenledim ohh bu topik sayesinde bi sürü ıvır zıvır, takı kutuları, gereksiz kağıtlar, tarihi geçmiş makyaj malzemeleri vb hooop çöpe:) meğer ne çok para vermişim kozmetiğe, çoğu şeyi de kullanmamışım, parama acıdım, nasıl hafifledim anlatamam iyiki varsınız

Mutfaktaki kullanmadığım kapları, teflon tavaları attım gerçekten artık kullanılmıcak durumdaydılar birine veremezdim

Tavaya ihtiyacım var teflon istemiyorum nasıl bir TAVA SETİ ÖNERİRSİNİZ HANIMLAR, GRANİT Mİ, SERAMİK Mİ, DÖKÜM MÜ? MARKA?

Evdeki gereksiz şeyleri dönem dönem zaten atardım ama bu hafta bu işle epey ilgilendim ohh ruhuma çok iyi geldi

Çok eşyayı, karmaşayı, kalabalığı seven biri hiç olmadım zaten,bu özelliğimden ötürü bu topik sardı beni, herşey sade güzel:)

Tv de izlemiyorum sayılır, haftada bikaç saat belki..
Dizi hiiiçç sevmem takip etmem
Twitter kullanmam
Sosyal medya pek umrumda değil en aktif kadınlar kulübünü kullanıyorum
Facebook var ama takip ettiğim sayfalar için var, hiç foto yok
İnstagram var ama hiç foto yok
Kafam çok rahat:)

Biz de çoğunlukla internetten dizi film izlemeyi tercih ediyoruz. Tv de izlediğimiz dizi hiç yok. Bir kaç haber programı dışında pek aktif kullanmıyoruz tv yi. Çocuk zaten yok ikimizin kontrolü altında.

Bu arada zeytinyağlı defne sabunu ile saçımı dün ilk kez yıkadım. İlk öncelikle saç yapımı anlatayım. Saçım aslında bukleli dalgalı bir yapıya sahipti. Lise itibariyle düzleştiriciler, maşalar, boyalar ile bir sürü işleme tabi tuttuğumdan ( özellikle düzleştirici) kimyası mı bozuldu ne oldu tam anlamadım. Fakat o bukleler dalgalar çoğunlukla kayboldu. Şimdi arkalar dalgalı önler hafif kırık dalga ense kısmından uzayan saçlar tamamen dğz enteresan bir hal aldı. Eski haline dönmesini o kadar istiyorum ki anlatamam.

Bir kere sabun tamamen el yapımı yüzde yüz doğal. Köpürmüyor denilmişti fakat yaklaşık bir dakikaya yakın saça uygulayınca gayette köpürüyor. Kokusu da hoş. 2 kere uyguladım. Doğal yollarla kuruturum saçımı. Kuruma sonrasında denildiği gibi biraz keçemsi bir sonuç elde ediliyor. Düz saçlı olsam çok problem edebilirdim. Fakat benim o doğal buklelerim geri geldi gibi. Ense kısmındaki saçlar dalgalanmıştı.

Saçlarımın sürekli ipek gibi olmasına alışkın olduğum için biraz sert olması dışında beni rahatsız eden pek bir şey olmadı aksine memnun kaldım. Elma sirkesini suyla açıp uyguladım durulama kısmında. Koku v.s hiçbir şey kalmadı.

Bir ay deneyeceğim saçım alıştıkça daha iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum.

Biz de çoğunlukla internetten dizi film izlemeyi tercih ediyoruz. Tv de izlediğimiz dizi hiç yok. Bir kaç haber programı dışında pek aktif kullanmıyoruz tv yi. Çocuk zaten yok ikimizin kontrolü altında.

Bu arada zeytinyağlı defne sabunu ile saçımı dün ilk kez yıkadım. İlk öncelikle saç yapımı anlatayım. Saçım aslında bukleli dalgalı bir yapıya sahipti. Lise itibariyle düzleştiriciler, maşalar, boyalar ile bir sürü işleme tabi tuttuğumdan ( özellikle düzleştirici) kimyası mı bozuldu ne oldu tam anlamadım. Fakat o bukleler dalgalar çoğunlukla kayboldu. Şimdi arkalar dalgalı önler hafif kırık dalga ense kısmından uzayan saçlar tamamen dğz enteresan bir hal aldı. Eski haline dönmesini o kadar istiyorum ki anlatamam.

Bir kere sabun tamamen el yapımı yüzde yüz doğal. Köpürmüyor denilmişti fakat yaklaşık bir dakikaya yakın saça uygulayınca gayette köpürüyor. Kokusu da hoş. 2 kere uyguladım. Doğal yollarla kuruturum saçımı. Kuruma sonrasında denildiği gibi biraz keçemsi bir sonuç elde ediliyor. Düz saçlı olsam çok problem edebilirdim. Fakat benim o doğal buklelerim geri geldi gibi. Ense kısmındaki saçlar dalgalanmıştı.

Saçlarımın sürekli ipek gibi olmasına alışkın olduğum için biraz sert olması dışında beni rahatsız eden pek bir şey olmadı aksine memnun kaldım. Elma sirkesini suyla açıp uyguladım durulama kısmında. Koku v.s hiçbir şey kalmadı.

Sabunun markası ne, nerden alınabilir?

Yaa şu rüyadan uyanmış gibiyim diyorsunuz ya kızlar; aynı konuyu yazmaya girdim acaba konunu akışını değiştirir miyim diye de düşündüm, bir baktım herkes aynı şeyi diyor :KK70: tv deki programlar çok avam yaaa çok seviyesiz izlemek istememe rağmen hiç bir şey yok... şimdi yeni bir program çıkmış gelin evi mi yeni gelin mi ne... yarışma mıdır nedir bilmiyorum ama en son tvdeki kız kendinsine kaç tane bilezik takıldığını anlatıyrodu düğünde... çürüyoruz hanımlar.... mahrem de yok artık... eskiden para pul mevzuu ayıptı sorulurken bile bir laf arasına getirilirdi yüz kızartılırdı cevap vermek zorunda değilsin kusura bakma denilirdi. Bu ne yaaaa vıcık vıcık... Bana ne senin kıro, ona buna gösteriş için yaptığın, tüketim kokan, kullanışsız, kv zevki evinden ııyyykkk....

yaa tv yi kestim kendime geldim yaaaa yok böyle bir şey. Okduğumu anlıyorum olayları yorumlama kabiliyetim değişti yeminle sadece Aşk Yeniden ve Avrupa Yakası var hayatımda çoook sevimliler :KK200:

Bu arada kış için biricik kira evimin kapanmayan pimapenlerinin aralarına naylon torbalar, naylon çoraplar ve süngerlerle yalıtım yaptım... evim hala ısınamıyor ne yapacağımı bilmiyorum. Mobilyalar dayadım duvarlara, perdelerim kalın falan ama bir yere kadar başka çözümler bulmalıyım zaar ısınamıyorum....

Geçen hafta pimapenlere şu süngerimsi yapışkanlı şeylerden taktık. Hani içeriye soğuk sızmasın diye. Onlardan taktın mı?

ben de bunu yazacaktım arkadaş yazmış yerime. biz çok faydasını gördük deneyebilirsiniz. uzun bir şerit 1 TL.

Kondo' nun kitabı çok da gerekli değil bence. bir yerden sonra tekrar hep. bir de kitapları bile atın demiş. bir sayfada saklamak istediğiniz bir şey mi var, sayfayı yırtın kitabı atın demiş.
onun mantığıyla düşününce kitabın sayfası da gereksiz.

Bugün sabah erkenden yatak odası çekmecelerimi düzenledim ohh bu topik sayesinde bi sürü ıvır zıvır, takı kutuları, gereksiz kağıtlar, tarihi geçmiş makyaj malzemeleri vb hooop çöpe:) meğer ne çok para vermişim kozmetiğe, çoğu şeyi de kullanmamışım, parama acıdım, nasıl hafifledim anlatamam iyiki varsınız

Mutfaktaki kullanmadığım kapları, teflon tavaları attım gerçekten artık kullanılmıcak durumdaydılar birine veremezdim

Tavaya ihtiyacım var teflon istemiyorum nasıl bir TAVA SETİ ÖNERİRSİNİZ HANIMLAR, GRANİT Mİ, SERAMİK Mİ, DÖKÜM MÜ? MARKA?

Evdeki gereksiz şeyleri dönem dönem zaten atardım ama bu hafta bu işle epey ilgilendim ohh ruhuma çok iyi geldi

Çok eşyayı, karmaşayı, kalabalığı seven biri hiç olmadım zaten,bu özelliğimden ötürü bu topik sardı beni, herşey sade güzel:)

Twitter kullanmam

ben seramik kullanıyorum, memnunum.

bu arada bana bildirim gelmiyor :mad::mad::mad:

Twitter kullanmam
Eline saglik

Teflon tava kullandim cizildikce attim
Seramik kullaniyorum suan ama cok dayanikli diyemiycem onu da yiprandikca degistiriyorum
Dokumu hic bilmiyorum
Agir biseyse zaten kullanamiyorum

ben de bunu yazacaktım arkadaş yazmış yerime. biz çok faydasını gördük deneyebilirsiniz. uzun bir şerit 1 TL.

Kondo' nun kitabı çok da gerekli değil bence. bir yerden sonra tekrar hep. bir de kitapları bile atın demiş. bir sayfada saklamak istediğiniz bir şey mi var, sayfayı yırtın kitabı atın demiş.
onun mantığıyla düşününce kitabın sayfası da gereksiz.

ben seramik kullanıyorum, memnunum.

bu arada bana bildirim gelmiyor :mad::mad::mad:
Aslında cnm minimalistler için kitap en büyük sorunmuş, saklamaları gereken sayfaların görüntüsünü alıp, so ra kitabı atıyorlarmış
Tabi bence bu kesinlikle sacmalık

Güle güle , istifade ederek okuyun inşaAllah
Facebook ta oyuncu anne diye bir sayfa var, Onun kitabı mı acaba?
Daha sade bir hayat ın yazarı kim?

Ben de eşime zeytinyağlu defne sabunu sipariş etmiştim
Bir tane defne
Bir tane de zeytinyağlı sabun almış

Merhaba kızlar. 5 gündür sigara içmiyorum. Canım cok istiyor hala ama kararlıyım. Eskiden her gün markete giderdim sigara almak icin ve hazır gitmisken bir yığın alışveriş yapardım. Pazartesi gününden beri markete gitmedim sigara almadığım icin. Gece yarısı marketlerin kapanık olduğu saatlerde sırf sigara getirsinler diye yemek siparişi verirdim. Özetle sigarayı bırakmam hem saglıgım hem ekonomim icin iyi bir hamle oldu. Ama hep aklımda sigara var:KK43:

delileyla bende pazartesiden beri icmiyorum ve canim cok istiyor

bi şey kullandın mı ilaç vs bi takviye? Ben champixle bırakmıştım iki sene önce bir ay kadar, o zaman bu kadar zorlanmamıstım. Keske yine öyle yapsam diyorum. Cayım kahvem cok eksik, cok keyifsizim:KK43: ama iradeli olmam lazım

Canım cok istediğinde bitki cayı iciyorum. Oyalanayım diye yemek pişiriyorum. Iştahım da açıldı baya Allah'tan kilo sorunum yok yoksa duba olurdum heralde.

Yarın yürüyüşe gideceğim iki saat falan. Öyle böyle geçecek iste bu gunler

X