sade yaşam

boraksın çok zararlı olduğunu duydum. bazı ülkelerde yasaklanmış. acaba bizim temizlik ürünlerinde de var mı :KK43: dondurma çubuklarında kullanılıyormuş yazılardan okuduğum kadarıyla ve zehirliymiş.

gofretlerde ve dondurma külahlarında da çıtırlık verdiği için kullanılıyormuş.

ya bir de bunlar tespit edilenler. bir de bilinmeyen henüz ortaya çıkarılmamış ne ürünlerde neler neler kullanılıyordur.

karatay hep diyor ya poşete girmiş her şey zararlıdır. o ürün uzun ömürlü lezzetli olsun diye içlerine koymadıkları yok. hakkaten de öyle. şu abur cubur ve tatlılardan da kendimi bir azad etsem... yeniden doğmuş gibi olacağım.
Ben yavaş yavas kesmeye çalışıyorum,paketli ürünleri,hatta şeker .Un vs.. henüz tam baslamadim ama psikolojik olarak hazırlıyorum kendimi :)

Ben yavaş yavas kesmeye çalışıyorum,paketli ürünleri,hatta şeker .Un vs.. henüz tam baslamadim ama psikolojik olarak hazırlıyorum kendimi :)
senelerdir onu yapıyoruz biz. süper oluyor. eve un, şeker, makarna, pirinç, patates, sofra tuzu, ekmek sokmuyoruz yıllardır. yarı yarıya hallettik sayılır ama bu kolay kısmı. asıl halledemediğim çikolata abur cubur bölümü. çünkü resmen bağımlıyım.
iki üç gün çikolata ya da abur cubur yemediysem üçüncü gün resmen titreme geliyor :KK70: bağımlıyım işte. içlerine ne koyuyorlarsa bağımlı yaptılar beni. şu 21 gün olayını yapınca tatlarını unutuyormuşsun ama 21 gün nasıl dayanacağım :KK43:

en fazla 1 hafta tuttum kendimi. sonra gecenin bir yarısı dondurma sipariş ettim :KK43: nasıl canım çekiyor. o sıra hiç fark etmez abur cubur olsun da... ama tuzlu abur cuburlar değil tatlı olacak.

çaya kahveye şeker atmam midemi bulandırır ama bu çikolata dondurmaya öyle bir koyuyorlarmuş ki şekeri mideni bulandırmıyormuş. özel kimyasallarla bulantıyı engelleyip şeker yüklemesi yapıyorlarmış. böylece bağımlı oluyormuşsun.

ama evde beyaz şeker olarak gram şeker yok. o beyaz beyaz görüntüsü bile midemi bulandırıyor

bu ne biçim bir kısır döngüdür arkadaş :KK12:

Benim evimde seninki gibi yeni evlendim ihtiyacm olmayan hiçbirşey almadım.Kitaplarımda aynı malesef kutulardalar :KK61:
Giysi dolabımı max üç ayda bir gözden geçirir son üç ayda kullanmadığım ne var ise ihtiyacı olan birisine veririm.
Kozmetiğe fazla para vermem allık lip balm rimel bb krem bitmeden yenisini almam yedeklemem zaten çok uzun süre gidiyorlar.
No-poo ya geçmeye çalısıyorum altı ay kadar bitkisel şampuan kullandım saçım alıştıktan sonra kendi yaptığım şampuana başladım (zeytin yağlı defne sabununu benmari usulu eritip içerisine bir ampul evin,bir ampul bemiks,20 damla çam terebentin yağı koyuyorum)bi suredır bir yıkamada bunu kullanıyorsam diğerinde karbonat ve sirke kullanıyorum gayet iyi oldu saçlarım çok daha bakımlı:KK49:
duş jeli almıyorum onun yerinede doğal sabun kullanıyorum.Vücut nemlendirici olarak bebek yağına kakao yağı ekleyip sürüryorum mis gibi oluyor:21:
Elma sirkesi vazgeçilmez ürünün yüzüme tonik olarak,yer silmek için,bulasık makınasında parlatıcı olarak kullanıyorum.
Çamaşır makinasına etimatik kullanıyorum.
Banyo vs içinde arap sabunu
Gereksiz bir sürü ıvır zıvırdan kurtuldum:KK25:
etimatik i ben de merak ediyorum uzun süredir ama çamaşır özellikle de beyazlar konusunda çok hassasım. iyi mi gerçekten. ? önerinize göre denemek istiyorum ben de

Ben lekeleri elimde sabunla yıkıyorum
Yoksa etimatik leke çıkarmada cok başarılı diyemeyiz
Ben dedim ki leke mi önemli sağlık mı
Bırak lekeli kalan kalsın,eşya nihayetinde

deterjan lekesi kalıyordu yani kısa program için uygun değil eksra durulama yapıyordum.
Sanırım bana göre bir ürün değildi.
lekeler çıkmayınca hala kirliymiş gibi hissediyorum birde eşimin kıyafetleri çok çabuk batıyor traktör satış bölümünde ama tanıtım yaparken yag bulaşıyor nasıl yapıyorsa.

Merhabalar.

Zeytinyağlı defne sabunu aldım saçım için. Elimdeki şampuanlar bitince kullanacağım. Vücuduma zaten sabun uyguluyorum ve çok da memnunum.

Yüzey temizleyicileri ben de bıraktım. Elma sirkesi kullanıyorum. Çok az miktarda arap sabunu bazen. Çamaşırlar için yumuşatıcı kullanmamaya yeni karar verdim. Bakalım başarabilecek miyim.

Saçın alışana kadar önce sabun sonra biraz sampuan yap canım birden geçme sabuna

Etimatik renklilerde leke bıraktı benim kolay kolay erimiyor sen nasıl kullanıyorsun. Yarısı kaldı öylece vermekte istemiyorum.
canim ben yarim ölcü koydum deterjan lekesine birde makina fazla dolu olmayacak. bide su anda etimatik hassas cikmis renkliler icin alip denemedim ama alma planim var. esinin camasirlari lekeliyse elinde önceden lekeli yerleri yikayabilirsin arap sabunuyla ise yariyor.

canim ben yarim ölcü koydum deterjan lekesine birde makina fazla dolu olmayacak. bide su anda etimatik hassas cikmis renkliler icin alip denemedim ama alma planim var. esinin camasirlari lekeliyse elinde önceden lekeli yerleri yikayabilirsin arap sabunuyla ise yariyor.

Diğer deterjnlardan aldım canım beyazların da rengi değişmeye başladı o yüzden ben tercih etmiyorum. Ama arap sabunu alıcam yerleri onunla silcem.

yaa belki beni topa tutacaksınız ama ben bazen çamaşırsuyu kullanıyorum yaaa rengi değişen beyazlara çok kirli yere, tuvalete bazen kullanıyorum. Yani sürekli değil ama... Çünkü çevreye çok zararlı ve yurt dışında bazı ülkelerde bu özelliğinden dolayı kullanılmıyor örneğin ....

senelerdir onu yapıyoruz biz. süper oluyor. eve un, şeker, makarna, pirinç, patates, sofra tuzu, ekmek sokmuyoruz yıllardır. yarı yarıya hallettik sayılır ama bu kolay kısmı. asıl halledemediğim çikolata abur cubur bölümü. çünkü resmen bağımlıyım.
iki üç gün çikolata ya da abur cubur yemediysem üçüncü gün resmen titreme geliyor :KK70: bağımlıyım işte. içlerine ne koyuyorlarsa bağımlı yaptılar beni. şu 21 gün olayını yapınca tatlarını unutuyormuşsun ama 21 gün nasıl dayanacağım :KK43:

en fazla 1 hafta tuttum kendimi. sonra gecenin bir yarısı dondurma sipariş ettim :KK43: nasıl canım çekiyor. o sıra hiç fark etmez abur cubur olsun da... ama tuzlu abur cuburlar değil tatlı olacak.

çaya kahveye şeker atmam midemi bulandırır ama bu çikolata dondurmaya öyle bir koyuyorlarmuş ki şekeri mideni bulandırmıyormuş. özel kimyasallarla bulantıyı engelleyip şeker yüklemesi yapıyorlarmış. böylece bağımlı oluyormuşsun.

ama evde beyaz şeker olarak gram şeker yok. o beyaz beyaz görüntüsü bile midemi bulandırıyor

Ne yiyorsunuz peki,mesela ekmek olmayınca doyuyormusunuz? Bende dedim ya psikolojik olarak hazırlanıyorum suan,mesela çaya,kahveye şeker koyuyorum hâlâ.

merhaba
bu un seker tuz sokmamayi nasil basardiniz
azaltmaya çalisyorum ama olmuyir
ev halki isyan çikariyor resmen
haftada 1 gun hamur isi yapiyorum mecbur
pirinç pilavini ve makarnayi kaldirdim ama buda bi gelismee ayilirmiki
ebyaz ekmek almiyoruz kepekli ekmek aliniuyor eve, çocuklarim ekmek yemez zaten biz de 300 gr kepeklie kmegi bitiryoruz esimle :KK43:
ama çocuklara abur cuburu kesemiyorum
meyva suyunu kestim paket gida yi beceremdim istiyolar her zmaan :KK43:

yaa anlıyoum seni biliyon mu ben de yaptım zamanında bence evde muzuratını kendin yap küçük küçük.... evde şekr olmalı yani sonra sokağa dadanıyor insan bizim sokağın başında mado vardı zamanında evde şeker olmadığı dönemlerdi krizden nasıl çkıtığımı tahmin edebiliyorsun heralde... yok evde şeker şart ...

kızlar tatlı yemeyi kestim bebeğin canı tatlı istemiyor
meyve yiyiorum oda ekşi olacak
kendime bişey almıyorum kilo almadım daha oluyo kıyafetlerim
kendi kişişel ihtiyaçlarımın olmadığının farkındayım
onun içinde para harcamıyorum

Ekmek tamamen yenmemesine karşıyım içinde bulunan protein önemli yani fazlası zarar tabikide sonuçta karbonhidrat
kepekli ekmek kansızlık yapar tam buğday unu ekmek tercih edilebilir. Hatta evde kendiniz yaparsanız ekmeği daha sağlıklı
buğdayın en önemli yeri vardır ruşeym ondan gönderebilirim size.
iyot tuz önemlidir günlük en az 1-2 gr alınması gerekir.
şeker ve türevli gıdaları tüketmediğinizden vücut normal olarak sizden şekerli seyler yemenizi istiyor yada karbonhidrattan alacağı enerjiyi şekerden sağlıyor.
Şekersiz çay çok iyi olmuş. Bende şeker oranını azalttım ama tamamen bitiremedim :)

kızlar ben şuan diyetisyenin verdiği bir diyet uyguluyorum...
ben hiç ekmek yemezdim.
şimdi 3 öğün ekmek var menülerimde ... işin garibi kiloda veriyorum. ve inanılmaz tok oluyorum.
bu arada beyaz ve kepek tüketmemi istemiyor diyetisyen. çavdar yada tam buğday istiyor. ekmek konusu geçince yazmak istedim :oops:

Kizlar
Sacimi sabunla yikadim
Dipler iyi ama uclar cok kotu oldu
Sanki ekstra bi durulama gerekiyo
Sacim sabunlu kaldi hissi yasadim
Esime bahsettim
Ayni sabunun birde sampuani varmis
Onu alalim sana dedi
Onu deniycem bakalim

Ben sifir kimyasal sifir seker un vs cok az alisveris falan yapamam
Minimuma indirebilirim
Bu surecte bunu anladim

Tatliyi seviyorum mesela
Arada canim o abur cuburu istiyo
Temizlikte daha az kimyasal icereni tercih edebilirsem ne mutlu bana

kızlar ben şuan diyetisyenin verdiği bir diyet uyguluyorum...
ben hiç ekmek yemezdim.
şimdi 3 öğün ekmek var menülerimde ... işin garibi kiloda veriyorum. ve inanılmaz tok oluyorum.
bu arada beyaz ve kepek tüketmemi istemiyor diyetisyen. çavdar yada tam buğday istiyor. ekmek konusu geçince yazmak istedim :oops:
Ekmek onemli bi besin maddesi bana gore
Ekmek yemeyince daha fazla yemek yer insan
Yemegin icinde yag da var boyle bakinca ekmek daha masum gorunuyo goze
Tabi beyaz undan yapilan kof ekmek deil
Besleyici bi ekmek

Diğer deterjnlardan aldım canım beyazların da rengi değişmeye başladı o yüzden ben tercih etmiyorum. Ama arap sabunu alıcam yerleri onunla silcem.
arap sabunu cok iyi fikir ben uzun zamandir kullaniyorum elma sirkesi ve arap sabununu

Kizlar
Sacimi sabunla yikadim
Dipler iyi ama uclar cok kotu oldu
Sanki ekstra bi durulama gerekiyo
Sacim sabunlu kaldi hissi yasadim
Esime bahsettim
Ayni sabunun birde sampuani varmis
Onu alalim sana dedi
Onu deniycem bakalim

Ben sifir kimyasal sifir seker un vs cok az alisveris falan yapamam
Minimuma indirebilirim
Bu surecte bunu anladim

Tatliyi seviyorum mesela
Arada canim o abur cuburu istiyo
Temizlikte daha az kimyasal icereni tercih edebilirsem ne mutlu bana

Bende %100 doğal yaşama geçemem.
Sabun öyle yapıyor canım ama benim sacım hala dolgun gözüküyor. Eskiden 2 günde yaglı görünüm olurdu. Bugünde önce sabun sonrada biraz sampuan kullanıcam.bende de o his var bitlenmiyimde rezil olurum :)

X