sade yaşam

merhaba:KK3:
ben de hayatımı sadeleştirmeye çalışıyorum. yeni evlendim. sadece ihtiyacım olan mobilyaları aldım. eşya konusunda fazlalığım yok yani :KK66:

benim sıkıntım giysilerden yana. bir gün giyerim diye alıp doldurduğum giysilerle dolu dolabım. geçenlerde ayıklama yapayım dedim. büyük bir kısmı ayırdım sayılır. yine de kalanların hepsini giyeceğimden emin değilim:KK43:

eskiden olan tüm kıyafetlerimi giyer çeşit çeşit kombinler yapardım. artık neye alışırsam sürekli onu giyiyorum ve bu durumdan hiç memnun değilim.

hediye olarak bir sürü ıvır zıvır mutfak malzemesi geldi.onların da kullanabileceklerimi ayırdım. gerisini dağıttım.

sadece kitaplarıma kıyamıyorum.şu anda yerim olmadığı için kutularda duruyorlar ve içim acıyor.

giysilerde yaptığım temizliği kozmetik ürünlerimde de yaptım artık sadece ihtiyacım olan şeyler duruyor. 12 ayı dolduran ürünlerime hiç acımadım, attım gitti.

şimdiyse ev temizliğinde düşük maliyetle doğallığın yollarını arıyorum :KK51:
Benim evimde seninki gibi yeni evlendim ihtiyacm olmayan hiçbirşey almadım.Kitaplarımda aynı malesef kutulardalar :KK61:
Giysi dolabımı max üç ayda bir gözden geçirir son üç ayda kullanmadığım ne var ise ihtiyacı olan birisine veririm.
Kozmetiğe fazla para vermem allık lip balm rimel bb krem bitmeden yenisini almam yedeklemem zaten çok uzun süre gidiyorlar.
No-poo ya geçmeye çalısıyorum altı ay kadar bitkisel şampuan kullandım saçım alıştıktan sonra kendi yaptığım şampuana başladım (zeytin yağlı defne sabununu benmari usulu eritip içerisine bir ampul evin,bir ampul bemiks,20 damla çam terebentin yağı koyuyorum)bi suredır bir yıkamada bunu kullanıyorsam diğerinde karbonat ve sirke kullanıyorum gayet iyi oldu saçlarım çok daha bakımlı:KK49:
duş jeli almıyorum onun yerinede doğal sabun kullanıyorum.Vücut nemlendirici olarak bebek yağına kakao yağı ekleyip sürüryorum mis gibi oluyor:21:
Elma sirkesi vazgeçilmez ürünün yüzüme tonik olarak,yer silmek için,bulasık makınasında parlatıcı olarak kullanıyorum.
Çamaşır makinasına etimatik kullanıyorum.
Banyo vs içinde arap sabunu
Gereksiz bir sürü ıvır zıvırdan kurtuldum:KK25:

Maskey nasil yapiyorsun ogrenebilirmiyim
Saclarim cok cansizlasti
Kesim yaptirip evde bakim yapmak istiyorum
zeytinyağına bir yumurta kırıp saçıma masaj yaparak sürüyorum, 1 saat bekletip yıkıyorum
istersen bal ve sirke de atıyorsun ama ben atmıyorum
tam formülü şöyle: 1 yumurta, 4 kaşık zeytinyağı, 2 çay kaşığı bal, 3 kaşık sirke

Bende bahsedim sade/idareli yasamimdan

Marketlerin aktuelindirim takip ediyorum
Cok aman aman tabak,bardak,tencerem yok sırf begendigimden lazım olmayan seyleri almiyorum
Tencerelerim,catal kasiklarim,baharatliklarim,fincanlarım ceyizimden olanlar hala.
Tabak ve bardak eklendi kirilanların yerine.
Hic acmadigim 1tencere takimim bile var
Uykusetlerim nevresim takimlarimda ceyizde alinanlar. Hala eskimediler mis gibiler.
Eskimeden yirtilmadanda degismem.

Hala ceyizimdeki havlu/seccade/namazortusu/tesbih/yer örtusu(sofrabezi),bornoz,patik kullanıyorum

Gecengun kabak oyacagim kirildi ee 11senelik ceyizimden olsun okadar diye ic gecirdim.

Cok giysim yok
Oglumada cok almamaya calisiyorum cabuk buyuyolar.
Marka takintim hic olmadı

Pazarlik yaparım
Mesela unite aldik (toptan satan bi yerden gayet uyguna) yaninda hediye sehpa/zigon istedim hay hay dediler hemen.
Bir defada kettele istemistim bir beyaz esya alirken ondada hic ikiletmemislerdi.
10yildir kullaniyorum :KK66:

Ben sade renkleri, sade düz modelleri seviyorum.

Simler,pullar,oymalı seyler hic sevmem
Hicde yoktur
Giysilerimde de renk sevmem

Ben zeytin yağlı sabun denemiştim bir sürü saçım cıkmıştı. Tekrar alıp devam etsem olur aslında.
Sac cıkarmada iyimi gercekten zeytinyaglı sabun?
Denesem mi bende önerirmisiniz
Marka vs ne almalıyım.
Zira sacı bolca dökülen biri olarak bunuda denemek isterim.

Benim evimde seninki gibi yeni evlendim ihtiyacm olmayan hiçbirşey almadım.Kitaplarımda aynı malesef kutulardalar :KK61:
Giysi dolabımı max üç ayda bir gözden geçirir son üç ayda kullanmadığım ne var ise ihtiyacı olan birisine veririm.
Kozmetiğe fazla para vermem allık lip balm rimel bb krem bitmeden yenisini almam yedeklemem zaten çok uzun süre gidiyorlar.
No-poo ya geçmeye çalısıyorum altı ay kadar bitkisel şampuan kullandım saçım alıştıktan sonra kendi yaptığım şampuana başladım (zeytin yağlı defne sabununu benmari usulu eritip içerisine bir ampul evin,bir ampul bemiks,20 damla çam terebentin yağı koyuyorum)bi suredır bir yıkamada bunu kullanıyorsam diğerinde karbonat ve sirke kullanıyorum gayet iyi oldu saçlarım çok daha bakımlı:KK49:
duş jeli almıyorum onun yerinede doğal sabun kullanıyorum.Vücut nemlendirici olarak bebek yağına kakao yağı ekleyip sürüryorum mis gibi oluyor:21:
Elma sirkesi vazgeçilmez ürünün yüzüme tonik olarak,yer silmek için,bulasık makınasında parlatıcı olarak kullanıyorum.
Çamaşır makinasına etimatik kullanıyorum.
Banyo vs içinde arap sabunu
Gereksiz bir sürü ıvır zıvırdan kurtuldum:KK25:
Harikasın ya daha ne olsun

günaydın...henüz 18. sayfadayım ama dahil olmak istedim..
okudukça anladım ne gereksiz,ne kalabalık bi dünyam var benim..
bir sürü insan,bir sürü eşya,büyük bir ev ve gereksiz arkadaşlar,komşular....
bunu yazmadan önce tüm hesaplarımı kapattım.çok fazla paylaşım yapmadığım için sıkıntısını duyacağımı sanmıyorum..hakkaten ne diye açtım ki zaten..bana ne elin aslında çoğu hikaye olan yaşantısından..ben sosyal medyada gerçek hayatta karşılaştığım kötülere hiç rastlamadım mesela..her kez çok iyi niyetli,çok mutlu,çok faal,çok işe yarar insanlar ne hikmetse..
hafta içi evimdeki fazlalıklardan kurtulmaya başlıycam inşallah...ve daha bize göre bir eve çıkabilmek için duaya :) ne kadar büyük ev o kadar eşya..ne kadar eşya,o kadar hayatımdan çalınan zaman...
ve kıyafetler...ah o kıyafetler..ne zaman hangi ara aldığımı bile unuttuğum kıyafetler.. eşiminkiler için bişey yapamam,sever alsın giysin değişik değişik,kıymetlidirde malı:) ama oğlum ve kendim için dolapları hafifletme vaktidir..
aslında tamamen manevi külfet arkadaşlarım,komşularım var bide..aman kızmasın,darılmasın diye canım sıkkınken bile üzerine alınacak diye gülümsemek için kendimi zorladığım..birisi diğerini anlatırken sinirden dişlerimi sıktığım..en önemlisi bu galiba..önceliğimde bu olmalı kesinlikle

kızlar günaydın
chılechıko ben 3 gundur karbonat ve sırkeyle yıkanıyorum su an bı sıkıntım olmadı
bı haftadan sonra gerı bıldırım yapacağım

ıkı gun once bısey yaptım kendımı hala takdır edıyorum
salona bı baktım ord burda ıvır zıvır sus eşyası aldım elıme kucuk bı kolı ıstemedıgım gözüme hos gelmeyen tum ıvır zıvırı kaldırdım bı baktım salon genısledı o kucuk seyler meğer hıc toplu gostermıyomus

sonra gırdım mutfağa rafım o kadar azkı esımı cagırdım ıkı tane ek raf kestırdım mutfakta kullanmadığım hıcbırsey yok bu arada ayıkladım ama tezgahın ustu falan o kadar doluydukı esım rafları kestırdı herseyı dolapların ıcıne koydum tezgahım bomboş kaldı oh bea dedım yatak odasına gırdım aynalı dolabın ustunu boşalttım

dun bı toz alım dedım yemınle 10 dakıka bıle surmedı nasıl mutlu oldum yarım saatten az surmezdı normalde
evde ayıklayacağım pek bısey yok kullanmadığımı atarım satarım verırım bı yer bulurum mutlaka

sus esyalarımıda kardesıme vercem odasını guzellestırmek ıstıyodu
bayada begenıyodu benım sus eşyalarımı onlarıda kargo yapıp gonderdınmı sorun kalmıycak

kızlar bıde kurutma makınasına nasıl bakıyosunuz ben kısın sıddetle almak ıstıyorum yazın vazgecıyo gıbı oluyorum vakitten tasarruf saglıyomu kullanıyomusunuz

ben oğlumun çamaşırlarını atıyorum küçük kıyafetleri asmak çok vakit alıyor çünkü o açıdan çok rahat
Ama renkli ve beyazları atamıyrm kırış kırış çıkıcak gibi hissediyorum :KK43:
Bir kez nevresim takımını atmıştım birbirine dolanmıştı ve bazı yerleri kurumamıştı
Ama aslında beyaz ve renklileri de atabilsem büüyük kolaylık

Kizlar bende sac kremi kullanmiyorum
Sadece boyadan sonra kullaniyorum
Esim epeydir el yapimi zyagli defne sabunu kullaniyor
Biz kizimla gecemedik henuz
Tresan isirganotlu sampuan alacaktim ama suan sabuna mi donsek diye dusunuyorum
Duj jeli zaten kullanmiyoruz
Beyaz sabunu cok seviyor ben
No poo yapamam sanirim ama sirke kullanabilirim

El yapımı defne sabununu nereden alıyrsunuz

@zytn_lmn hoşgeldin Aramıza
Benim de en büyük sıkıntılarımdan birisi sosyal paylaşım siteleri. Hem sevmiyorum hem birşey paylaşmıyorum hem rahatsız oluyorum hem de bakıyorum.
Bugünün fix fotosu paAr kahvaltısı.
Herkes kahvaltı sofrası koyuyor.
Nasıl kurtulacağım bilmiyorum.
Seni de gerçekten kutlarım.

Ben de şu misafire olayına gıcık olmaya başladım.
15 yıllık evliyim. Misafire diye annemin aldığı çatal kaşık takımımı yavaş yavaş günlüğe kaydırıyorum.
Yılda kaç kere yemeğe misafirim geliyor ki
Toplasanız 3-4 kere ancak.
Ne gerek var.
Şu sade hayata olayına sardığımdan beri kartım da ciddi anlamda azaldı.

Çeyizime hisarın çelik çatal kaşık setini bin küsür tl.ye almıştı annem misafir için.
İlk bir yıldan sonra kendim kullanmaya başladım.
Misafir için diye alınan herşeyi kendime kullanıyorum.
Ohh miss

merhaba:KK3:
ben de hayatımı sadeleştirmeye çalışıyorum. yeni evlendim. sadece ihtiyacım olan mobilyaları aldım. eşya konusunda fazlalığım yok yani :KK66:

benim sıkıntım giysilerden yana. bir gün giyerim diye alıp doldurduğum giysilerle dolu dolabım. geçenlerde ayıklama yapayım dedim. büyük bir kısmı ayırdım sayılır. yine de kalanların hepsini giyeceğimden emin değilim:KK43:

eskiden olan tüm kıyafetlerimi giyer çeşit çeşit kombinler yapardım. artık neye alışırsam sürekli onu giyiyorum ve bu durumdan hiç memnun değilim.

hediye olarak bir sürü ıvır zıvır mutfak malzemesi geldi.onların da kullanabileceklerimi ayırdım. gerisini dağıttım.

sadece kitaplarıma kıyamıyorum.şu anda yerim olmadığı için kutularda duruyorlar ve içim acıyor.

giysilerde yaptığım temizliği kozmetik ürünlerimde de yaptım artık sadece ihtiyacım olan şeyler duruyor. 12 ayı dolduran ürünlerime hiç acımadım, attım gitti.

şimdiyse ev temizliğinde düşük maliyetle doğallığın yollarını arıyorum :KK51:
Ev temizliginde genelde hep ayni malzemeler kullaniliyo
Sirke karbonat arapsabunu boraks
Biraks haric digerlerini kullandim
Camasir bulasik deterjani yapmadim tabi
Ev silmede parlatici yumusatici yerine falan kullandim
Tam manasiyla dogal yasayamam ben sanirim

Ev temizliginde genelde hep ayni malzemeler kullaniliyo
Sirke karbonat arapsabunu boraks
Biraks haric digerlerini kullandim
Camasir bulasik deterjani yapmadim tabi
Ev silmede parlatici yumusatici yerine falan kullandim
Tam manasiyla dogal yasayamam ben sanirim

ben yumuşatıcının yerini dolduramam sanırım. elma sirkesi kullanıp memnun kalan arkadaşlar olmuş. annem kullandı kazık gibi çıktı çamaşırları. aynı şekilde bulaşık makinesinde de kullandı onda da hiç parlamadı bulaşıklar. :KK43:

@zytn_lmn hoşgeldin Aramıza
Benim de en büyük sıkıntılarımdan birisi sosyal paylaşım siteleri. Hem sevmiyorum hem birşey paylaşmıyorum hem rahatsız oluyorum hem de bakıyorum.
Bugünün fix fotosu paAr kahvaltısı.
Herkes kahvaltı sofrası koyuyor.
Nasıl kurtulacağım bilmiyorum.
Seni de gerçekten kutlarım.
Kurtulmak için ben şöyle bi yol izledim
Önce feysteki tüm fotolarimi sildim profil resmi yerine net ten buldugum herhangi bir resim koydum
Arkadaş listesini açtım
Sevmediğim hoşlanmadığım
Son bir yıldır telefonda konusmadigim kim varsa paylaşımlarini görmeyi kapattım
Ana sayfama girince sadece izin verdiğim insanları gördüm ve her gün bu temizliğe devam ettim
Dini siyasi paylaşım yapanlar , ben ordayim surdayim burdayım bak neden güzel ggeziyorum oh canıma degsin diye günde 10 kere paylaşım yapanların paylasimlarini görmeyi engelledim bi baktım geriye sadece 20-25 kişi kaldı bi hafta da öyle devam etti zaten o kişilerde paylaşım yapmayan kişilerdi feyse girmenin bi anlamı kalmadı kapattım:))
Nerdeyse bi hafta olcak kapatalım hiç pişman olmadım rahat ettim vallahi

Sürekli herkes geziyo sen neden gezmiyosun
Bak herkes aliyorum sen neden almiyosun
Herkes mutlu sen diilsin gibi bilinç altı mesaj vermekten başka ise yaramiyo

Universiteden beş yıldır gorusmedigim arkadaşım Pazar kahvaltisina gitmis yumurta yemiş banane

İs yerinden uyuzlukta adam satmada üstüne olmayan is arkadaşım mevlanan Sözünü paylaşmış adam olmuş bende inandım

Annem kardeşim sürekli arar paylaşım yaptım begenmemissin yorum atmamissin bıktım valla

Normalde cesaretin c si olmayan ödlek herifler iki lafı bi araya getiremeyenler klavye başında aslan kesilir asarlar satarlar hadi ala ala savaşa girelim derler

Midem bulandı artık sosyal medyadan mutsuzluk kaynağından başka bişey diil

Sonra sayfalar var evim güzel evim, yeni gelin evleri vs.... Bakiyosun insanlarda ne evler var halbuki dünya mali ilimizde 50- bilemedin 70 yıl sonra bi karış toprağa gircez sonra hadi onda var bende yok kendini mutsuz et su an kafam çok rahat:)

Selam kızlar ben bu topiği "birikim yapabilmenin yolları" topiğindeki bi arkadaş vesilesiyle okumaya başladım henüz 30.sayfadayım

Acayip iyi geldiniz, sağolun varolun, artık buralardayım

Selinnnnnn çok seviyorum seni biliyorsun di mi?
Ayyyy bazen kendime çok kızıyorum. Koskoca kadın oldun bi kurtulmadın gitti şu saçmalıktan.
Ne güzel anlatmışsın.
Bi arkadaşım vardı eşiyle arası bozuktu bi ara. Eşi şiddette uyguluyordu. Ama faceye sürekli Can'ım kocam diye foto koyuyordu. İnsanlarda yorum yapıyor. Allah mutluluğunuzu bozmasın diye. Ama akşama şiddet yeniden başlıyordu.
Evet kapatmışsın
Ben de senin yöntemini deneyeyim bakalım başarılı olabilecek miyim.

M maviduvar1 bende benzer bir yöntem izledim.ilk tepkim şu çin müslümanlara işkence yapıyor paylasimlariyla başladı.Çok üzüldüm,çok psikolojim bozuldu o dönem.sonra o fotoğrafların yalan yanlış olduğunu öğrendiğimde çok kızdım kendime.sanal paylasimlar yüzünden sinirleniyorum,insanlar çok kolay algı yönetiyor sosyal medya üzerinden. Kesilen insan fotoğrafi paylaşanlari sildim önce,sonra yalan yanlış kaynaksız haber paylasanlari,sonra insanları gaza getirecek siyasi paylaşım yapanları,sosyolog kesilip her tür analiz yapanlar derken derken baktım ki anasayfam hep aynı,çünkü diğerleri kırk yılda bir paylaşım yapıyordu.sonra dedim ki filanca tatile gitmiş bana ne,öbürü kızına doğum günü yapmış,bilmem kim ödül almış beni ilgilendirir mi? Sonra sende yaptığın bazı şeyleri gösterme kaygısı taşıyorsun ve anın keyfini çıkaramıyorsun.facebook kapattigimdan beri fotoğraf çekilme isteğim yok,saçma sapan yapay yapmacık gülümseyerek ağız burun yamultarak fotoğraflar çekilme zorunluluğu hissetmiyorum artık. Velhasıl kademe kademe azaltarak gidersen vazgeçmesi kolay olur.

Yaşadığımız asır herşeye bilgi,yiyecek,eşya...kolayca ulasabildigimiz bir asır.ve bizler sorgulamadan önümüze çıkan herşeyi kullanarak hayatımızin gerçek anlamından uzaklaşıyoruz.Ne yediğimiz kadar hergün takip ettiğimiz haberler de önemli.önümuze gelen herşeyi yediğimizde midemiz bozuluyor, aynı şekilde her gördüğümüz paylaşımı okumak aynı etkiyi beynimiz için yapıyor bana göre.belki çok önemli bir bilgi paylaşılmış ama benim 1 sn içinde akan bir sayfada o bilgiden istifade etmem imkansız ve kolay ulaşılabilir olması etkisini azaltıyor.Velhasıl atalarımız ulaşmak için çaba sarfetmislerdi bizlerde aynı çabayı seçmek için sarfetmeliyiz,secimlerimiz de hayatımızı yönlendiriyor haliyle.

X