- 5 Aralık 2015
- 5.790
- 11.603
- 36
- Konu Sahibi philosophy
- #1.501
Benim evimde seninki gibi yeni evlendim ihtiyacm olmayan hiçbirşey almadım.Kitaplarımda aynı malesef kutulardalarmerhaba
ben de hayatımı sadeleştirmeye çalışıyorum. yeni evlendim. sadece ihtiyacım olan mobilyaları aldım. eşya konusunda fazlalığım yok yani
benim sıkıntım giysilerden yana. bir gün giyerim diye alıp doldurduğum giysilerle dolu dolabım. geçenlerde ayıklama yapayım dedim. büyük bir kısmı ayırdım sayılır. yine de kalanların hepsini giyeceğimden emin değilim
eskiden olan tüm kıyafetlerimi giyer çeşit çeşit kombinler yapardım. artık neye alışırsam sürekli onu giyiyorum ve bu durumdan hiç memnun değilim.
hediye olarak bir sürü ıvır zıvır mutfak malzemesi geldi.onların da kullanabileceklerimi ayırdım. gerisini dağıttım.
sadece kitaplarıma kıyamıyorum.şu anda yerim olmadığı için kutularda duruyorlar ve içim acıyor.
giysilerde yaptığım temizliği kozmetik ürünlerimde de yaptım artık sadece ihtiyacım olan şeyler duruyor. 12 ayı dolduran ürünlerime hiç acımadım, attım gitti.
şimdiyse ev temizliğinde düşük maliyetle doğallığın yollarını arıyorum
Giysi dolabımı max üç ayda bir gözden geçirir son üç ayda kullanmadığım ne var ise ihtiyacı olan birisine veririm.
Kozmetiğe fazla para vermem allık lip balm rimel bb krem bitmeden yenisini almam yedeklemem zaten çok uzun süre gidiyorlar.
No-poo ya geçmeye çalısıyorum altı ay kadar bitkisel şampuan kullandım saçım alıştıktan sonra kendi yaptığım şampuana başladım (zeytin yağlı defne sabununu benmari usulu eritip içerisine bir ampul evin,bir ampul bemiks,20 damla çam terebentin yağı koyuyorum)bi suredır bir yıkamada bunu kullanıyorsam diğerinde karbonat ve sirke kullanıyorum gayet iyi oldu saçlarım çok daha bakımlı
duş jeli almıyorum onun yerinede doğal sabun kullanıyorum.Vücut nemlendirici olarak bebek yağına kakao yağı ekleyip sürüryorum mis gibi oluyor
Elma sirkesi vazgeçilmez ürünün yüzüme tonik olarak,yer silmek için,bulasık makınasında parlatıcı olarak kullanıyorum.
Çamaşır makinasına etimatik kullanıyorum.
Banyo vs içinde arap sabunu
Gereksiz bir sürü ıvır zıvırdan kurtuldum