sade yaşam

Kızlar ben daha evimi bitiremedim her köşeden bir şeyler çıkıyor.
Moralim bozuluyor ben nerelere para harcamışım böyle inanamıyorum.
Hemde çoğu gözümde gereksiz artık bunların . Enerjimi düşürdüler.
İhtiyacı olanlara veriyorum çıkan her şeyi.

Buradan bana arada bir bitti mi bekliyoruz diye sorun lütfen yoksa vazgeçmek istemesem de vazgeçeceğim zorlandım iyice.
Kalan yer mutfağın yarısı + bekarlık odam... onu da getirmişim ya:cry:
Bir de daha temizlik yapılmadı bu sadece ayıklama. Her odayı ayıkladıktan sonra rahatça temizliğe başlarım dedim.
Dip köşe temizlik istiyorum halıları yıkatıcam...
İşten gelince yapıyorum haftanın 4 günü. Diğer günler yapamıyorum.
Bana dua edin bitirmem için lütfen.

Fazlalıkları at canım çekmecelerine kadar incele herşeyi acele etme ben mesela merakla açıyorum dolapları acaba ne çıkıcak diye :) :KK70:
mutfagım çok şükür tenhalaştı artık kolaylıkla temizlik yapıyorum. hatta verilecek 3-4 plastik kap ve fritöz var.
banyomun rafı kaldı kullanılmayan unutulan eşyaları çıkartıp bakmam lazım. duş jeli kullanmıyorum ama kalanlarla kazak yıkarım sanırım.
Misafirlik bardak tabaklarını günlükde kullanıyorum boşuna dünyanın parasını vermişim.

Bisey kalmamis ki
Hadi bi gayret
Fazlaliklardan kurtulunca temizlik daha kolay ve zevkli olur
Kolay gelsin

O fazlalıklar gidince öyle bir rahatlayacaksın ki emin ol bu yorgunluğa değer. :)

Mutluluki Mutluluki ohhhhh misler gibi olacak evin.
Nasıl rahatlayacağını düşün ve devam et canım.

İnşallah kızlar çok teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı bitince rahatlayacağıma eminim. Pazartesi halıları halıcıya vericem ev buz gibi olacak. Yıl başından önce bitirip yeni yıla temiz, düzenli ve arınmış girmek istiyorum.

Kahvaltı hazırlarken şunu farkettim
Annemin kurduğu peynirin ve zeytinim var evde. 2 şer koca bidon.
Ama ben marketten kaşar peyniri, hellim peyniri ve keşi peyniri de almışım.
Hafta içi çok basit kahvaltı ediyoruz. Bu dediklerimin hepsi ancak hafta sonu konuyor sofraya. Doğru düzegün yenmiyor bile.
Keçi peyniri bittikçe gidip yenisini alıyorum.
Aynı şekilde zeytin de öyle. Gidip gidip değişiğini almışım.
Ve zamanla bunlar sanki ihtiyaçmış gibi olmaya başlamış.
Dolaptakiler bitsin bir daha almıcam.

Fazlalıkları at canım çekmecelerine kadar incele herşeyi acele etme ben mesela merakla açıyorum dolapları acaba ne çıkıcak diye :) :KK70:
mutfagım çok şükür tenhalaştı artık kolaylıkla temizlik yapıyorum. hatta verilecek 3-4 plastik kap ve fritöz var.
banyomun rafı kaldı kullanılmayan unutulan eşyaları çıkartıp bakmam lazım. duş jeli kullanmıyorum ama kalanlarla kazak yıkarım sanırım.
Misafirlik bardak tabaklarını günlükde kullanıyorum boşuna dünyanın parasını vermişim.

Evet canım tüm çekmece ve dolapları yaparak gidiyorum bende senin gibi o yüzden sıkıldım sanırım.
İşte boşuna aldığımız şeylerle yüzleşince moralim bozuluyor.
Misafire ayrı neler almışız demi...
Sanki misafir bizden daha önemli gibi.
İşte bunlara önem vermek acı. Misafirleri sohbete Allah ne verdiyse paylaşmaya diye düşünsek sadece ne güzel. Biz onlar için alışveriş yapmışız. Ne kadar çok şey olsa o kadar artı mı sandık ya da bizim hakkımızdaki düşünceleri eşyalarlamı şekillenecek sandık. Şimdi ne kadar anlamsız geliyor.
Eşim izin verse neler verirdim o misafirlere :-)

Ben de şu misafire olayına gıcık olmaya başladım.
15 yıllık evliyim. Misafire diye annemin aldığı çatal kaşık takımımı yavaş yavaş günlüğe kaydırıyorum.
Yılda kaç kere yemeğe misafirim geliyor ki
Toplasanız 3-4 kere ancak.
Ne gerek var.
Şu sade hayata olayına sardığımdan beri kartım da ciddi anlamda azaldı.

@philosophy tatlım gerçekten ayırırken düşünmekten baş ağrım arttı.
Er ya da geç bitiricez inşallah. Sabır lazım sadece.
Sende eve dönünce başlarsın inanıyorum ben özlediğin ve kafanda planladığın için hevesin kaçmaz bence.
Uzun sürerse bıkıyor insan.

Mutluluki Mutluluki az kalmış ne güzel,bitince ferahlayacaksin.evet ayırırken insan tereddutte kalıyor ama sonradan rahatlıyor.ben suan evde değilim yapamıyorum hiçbirşey umarım eve döndüğümde hevesim kaçmış olmaz.

Tatlım gerçekten ayırırken düşünmekten baş ağrım arttı.
Sende eve dönünce başlarsın inanıyorum ben özlediğin ve kafanda planladığın için hevesin kaçmaz bence.

Kızlar ortak noktamız misafir için alınan ve kullanılmayan eşya yığınları
Benim cocuk odasında misafir için 2 çekyat var, zorla aldırdılar, hiç kullanılmıyor, mutfaktaki l tipi koltuğu kaynanama yollayıp, o çekyatları mutfağa geçireceğim
Benim evimi beğenmeye gelen gelmesin
Ben eşyalara değil, eşyalar bana hizmet etsin
Değerli vaktimi çalan,beni yoran eşyalardan nefret ediyorum

Hepimiz basit,sade doğal bir yaşam için neler yapıyoruz,hayatımızda neleri değiştiriyoruz,dogamiza uygun yaşayabilmek adına neler yapıyoruz,deneyimlerimizi paylaşıyoruz arkadaşlar.düsturumuz israftan kaçınmak.Ne tür paylasimlarda bulunacağız bir kaç başlık altında toparliyorum çoğaltılabilir.
1.maddi israftan kaçınmak,hayatımızdaki tüm fazlaliklardan kurtulmak;tüm gereksiz ev eşyaları,fazla kıyafetler,belki kullanırım deyip aldiklarimiz,kenarda sakladiklarimiz.hayatımıza bir eşya sokarken çok iyi düşünmek.
2.vakit israfindan kaçınmak,planlı ve programlı yaşamak adına tüm öneriler.
3.yiyecek israfindan kaçınmak,doğal ve sağlıklı beslenmek,vücudumuzdaki fazlaliklardan kurtulmak,ideal kiloda bulunmak.
4.duygusal israftan kaçınmak,altı çok çeşitli şekillerde doldurulabilir.ilk aklıma gelen sosyal medyada ulasamayacagimiz yasamlara özenip duygusal tatminsizlik yaşamak, gereksiz insan ilişkileri vs.
Herkesin fikirlerine açığız...

henüz başka mesajları okumadım ama ne kadar güzel bir konu seçmişsiniz, tebrik ederim:KK60:

şu günlerde en çok ihtiyacım olan şey, sade ve huzurlu bir hayat. genellikle sade yaşayan bir insandım, az insan az akraba az eşya vs. ama aslında şuan en çok ihtiyacım olan şey duygusal anlamda sadeleşme sanırım. huzurlu bir iç dünyam olmasını istiyorum. gereksiz insanları/olayları kafama takıp büyütmemek, geçmişe takılıp kalmamak, haketmeyen insanlara duygu israfı yapmamak ve bunun gibi şeyler. bunun için çaba gösteriyorum, bakalım umarım sonuçlarını alabilirim..

Evet canım tüm çekmece ve dolapları yaparak gidiyorum bende senin gibi o yüzden sıkıldım sanırım.
İşte boşuna aldığımız şeylerle yüzleşince moralim bozuluyor.
Misafire ayrı neler almışız demi...
Sanki misafir bizden daha önemli gibi.
İşte bunlara önem vermek acı. Misafirleri sohbete Allah ne verdiyse paylaşmaya diye düşünsek sadece ne güzel. Biz onlar için alışveriş yapmışız. Ne kadar çok şey olsa o kadar artı mı sandık ya da bizim hakkımızdaki düşünceleri eşyalarlamı şekillenecek sandık. Şimdi ne kadar anlamsız geliyor.
Eşim izin verse neler verirdim o misafirlere :-)

Benimde eşim kızıyordu en sonunda alıştı vermeme zaten pahalı aldıklarımı kullanmaya başladım.
birde gözlemlediğim birşey oldu...
misafirlere ne kadar özenli sofra hazırladıysam hep çekinerek oturdular.
Ama samimi bir sofra hazırladığımda saatlerce muhabbet ediyoruz sofrada.
mesela Başka birinde takımım bozulacak korkusu vardır ya vitrinden kolay kolay çıkmaz o bardaklar belkide toplumda öyle yer etmiş o misafir takımları.
Aslında bende baskasında yemek yerken cekiniyorum aman örtüye damlamasın aman bardak kırılmasın.
O yüzden takımları sevmiyorum :)

Konus cok güzelmis

Selamlar.

Benimde 11yillik(ceyizden) hala kutusunda öylece duran bir catal bicak setim var bilmem kac parca
Gunlukde kullanilabilcek bisi aslinda.
Annem actirmiyo dursun dursun diyo
Bir de tam takim yemek takimi var o da dolabin en ücra kösesinde onuda kullandigim yok
Geri kalanları kullandım
Havlularim (dantelli) hepsini anneme verdim
Dantellerimi kaldirdim zaten evim 2+1 sercek yerimde yok.
Benim evimde sade
Süs esyası hic almadım sevmemde
Cerceve falan hic asmadım asmam sevmiyorum.
Saat harici bisi yok duvarimda
Böyle sade bir hayat da benden

Tatlım gerçekten ayırırken düşünmekten baş ağrım arttı.
Tebrik ederim mutluluki bence çoğunu bitirmissin bişey kalmamış ki fazla herseyinden kurtulacaksin Ne güzel:)

Kızlar ortak noktamız misafir için alınan ve kullanılmayan eşya yığınları
Benim cocuk odasında misafir için 2 çekyat var, zorla aldırdılar, hiç kullanılmıyor, mutfaktaki l tipi koltuğu kaynanama yollayıp, o çekyatları mutfağa geçireceğim
Benim evimi beğenmeye gelen gelmesin
Ben eşyalara değil, eşyalar bana hizmet etsin
Değerli vaktimi çalan,beni yoran eşyalardan nefret ediyorum
Aslında ben misafire alınan bilmem kaç parça yemek takımını gereksiz lik olarak görüyorum fakat 12 parça sade sık bi yemek takimi ve bardak takımını o kadar da gereksiz lik olarak görmüyorum tabak bardak kirilabilen şeyler evdeki tabaklarim bardaklarim her zaman takım olmayabiliyor ama biri geleceğinde gusel sofra hazırlamak istiyorum benim hoşuma gidiyor bu demek diil ki kendimize hiç hazırlanıyorum baktım olursa kendimize de eşime ve oglumada o tabaklarla bardaklarla sofra hazırlıyorum ama kenarda temiz takım olan biseyler olması beni rahatsız etmiyorum şahsen:)
Ama misafir çatal kaşığı gereksiz tabiki kirilmiyo etmuyo annem bana almış misafir için en kaliteli si günlük içinde 15 sene önce aldığı takimi koymuş iki yikadim rengi değişti çıkardım diğer güzel olanları diğerlerini is yerine goturmustum:)
Hatta bazıları misafir için ayrı tencere şeyi falan da aliyolar :)

Oğlumu derse bırakınca vakit geçsin diye avm ye gittim. D&r dan oğluma kitap aldım. Bir kaç mağazaya gittim. O kadar kılık kıyafet gözüme öyle itici geliyor ki artık.
Resmen vakit geçmedi. Gittim öğretmenin evinin önü de bekledim artık.

Merhabalar.süper bir topik olmus burasi :)
Ben de uzun zamandir,Minimalist Sade yasam konularini inceleyip takip ediyorum.kadinlar kulubundede varmis ,cok guzel.
Hayatimi,minimalistlik sadelik uzerine kurmaya calisiyorum,firsat buldukca ayristirip ,attim cogu seyi .Tabi daha da atilip duzenlenmesi gereken cok sey var.En onemliside artik almiyorum,guzel birsey gorunce ne isimi yarayacak ki diye dusunuyorum .zaten bir yigin sey atmisim,tekrardan alip doldurmanin ne manasi var.

merhaba:KK3:
ben de hayatımı sadeleştirmeye çalışıyorum. yeni evlendim. sadece ihtiyacım olan mobilyaları aldım. eşya konusunda fazlalığım yok yani :KK66:

benim sıkıntım giysilerden yana. bir gün giyerim diye alıp doldurduğum giysilerle dolu dolabım. geçenlerde ayıklama yapayım dedim. büyük bir kısmı ayırdım sayılır. yine de kalanların hepsini giyeceğimden emin değilim:KK43:

eskiden olan tüm kıyafetlerimi giyer çeşit çeşit kombinler yapardım. artık neye alışırsam sürekli onu giyiyorum ve bu durumdan hiç memnun değilim.

hediye olarak bir sürü ıvır zıvır mutfak malzemesi geldi.onların da kullanabileceklerimi ayırdım. gerisini dağıttım.

sadece kitaplarıma kıyamıyorum.şu anda yerim olmadığı için kutularda duruyorlar ve içim acıyor.

giysilerde yaptığım temizliği kozmetik ürünlerimde de yaptım artık sadece ihtiyacım olan şeyler duruyor. 12 ayı dolduran ürünlerime hiç acımadım, attım gitti.

şimdiyse ev temizliğinde düşük maliyetle doğallığın yollarını arıyorum :KK51:

X