sade yaşam

Kizlar bende sac kremi kullanmiyorum
Sadece boyadan sonra kullaniyorum
Esim epeydir el yapimi zyagli defne sabunu kullaniyor
Biz kizimla gecemedik henuz
Tresan isirganotlu sampuan alacaktim ama suan sabuna mi donsek diye dusunuyorum
Duj jeli zaten kullanmiyoruz
Beyaz sabunu cok seviyor ben
No poo yapamam sanirim ama sirke kullanabilirim

2-3 ayda bir zeytinyağı yumurta maskesi bile bana acayip iyi geliyorken sadece sabununu kullanmak... aslında olur gibi...

bende vücuduma sabun kullanıyorum tatile gitmiştik ordan almıştık dogal sabun.
Ama sampuan kullanıyorum ilk sabun sürüyorum sonra sampuan sac kremini bende bırakıcam.
hint yagı kullanıyordum tabi kış gelince üşendim.

Ben mecburen boyuyorum callen
Beyazim var cunku
Cok uzuluyorum bu duruma
Keske olmasaydi da arada bir keyfi boyasaydim ama alnimin ust kisminda bi tutam beyaz var ki az dibi gelse boyamak zorundayim
1 bucuk ayda bir boyuyorum anlayacagin
Arada boyamamak icin rimel suruyorum
Sirf iki boya arasini acmak icin
Beyaz olunca mecburen tabi
Sen de doğal boya al, amonyaksız filan

Yeni yil kutlamam
Yilbasi temali hicbirseyi evime sokmam
Farkli kultur dayatmalarindan hic hoslanmadim oldum olasi
Para tuzagi tuketim manyakligi baska bisey degil

Ayni zamanda sevgililer gununden de

Anneler babalar gununu de sevmem
Annemler bekler diye arar kutlarim ya oncesinde ya sonrasinda ufak bi hediye alirim
Aynen ben de
Özel günler diye tabir ettikleri günleri kutlama zorunluluğundan kendimi özgürleştirdim.
Ben hiç bir günü kutlamak zorunda değilim,her gün sosyal sayfalarımı kontrol etmek zorunda değilim
Ben moda ve tüketim çılgınlığından ev araba lüks her şeyden kendimi özgürleştiriyorum

Kızlar evinizde yumuşatıcı kullanıyor musunuz. Ben hep kullandım ama bıraksam mı diye düşünüyorum.
Bir de evimde Nivea bebe nemlendirici ve Dr. Jonhson bebe yağı var. Bunları atsam mı sizce. Nasıl kullanılır bunlar. Öneriniz var mı

Ben yumuşatıcı hiç kullanmıyrm
Sirke koyuyrm yumuşatıcı yerine

Bulaşık makinesine de parlatıcı yerine sirke koyuyorum

Evi de ılık suya sirke koyarak siliyorum

Mobilyaları , kapıları , buzdolabını da sirkeli suyla siliyorum
Mikropları kırmada birebir
Çamaşır suyu hiç kullanmıyrm

@Mistik Kedi ne guzel yazmissin ev de nekadar az esya o kadar guzel oluyor.. M maviduvar1 benimde saclarim cok bakim istio krem olmadan taranmiyor dugum oluyor bildigin :S sampuandan bebek sampuanina gecis yapmistim dus jelinden de sabuna.. sac kremi cok az var evde o bitsin daha almayacagim ama argan yagi var elsevin onu kullanmazsam sacimla basa cikamiyorum. Dustan sonra onu surup oyle tariyorum.. kimisi sadece karbonat ve sirke kullaniyor banyoda.. bilemiyorum o asamaya ne zaman gelirim :KK43:
aynen benim saclar da taranmıyor
şampuan saç kremi
taramak için mavi su
sonra argan yağı kullanıyorum
bilmiyorum sabuna geçince bu sac nasıl taranacak

kızlar günaydın
chılechıko ben 3 gundur karbonat ve sırkeyle yıkanıyorum su an bı sıkıntım olmadı
bı haftadan sonra gerı bıldırım yapacağım

ıkı gun once bısey yaptım kendımı hala takdır edıyorum
salona bı baktım ord burda ıvır zıvır sus eşyası aldım elıme kucuk bı kolı ıstemedıgım gözüme hos gelmeyen tum ıvır zıvırı kaldırdım bı baktım salon genısledı o kucuk seyler meğer hıc toplu gostermıyomus

sonra gırdım mutfağa rafım o kadar azkı esımı cagırdım ıkı tane ek raf kestırdım mutfakta kullanmadığım hıcbırsey yok bu arada ayıkladım ama tezgahın ustu falan o kadar doluydukı esım rafları kestırdı herseyı dolapların ıcıne koydum tezgahım bomboş kaldı oh bea dedım yatak odasına gırdım aynalı dolabın ustunu boşalttım

dun bı toz alım dedım yemınle 10 dakıka bıle surmedı nasıl mutlu oldum yarım saatten az surmezdı normalde
evde ayıklayacağım pek bısey yok kullanmadığımı atarım satarım verırım bı yer bulurum mutlaka

sus esyalarımıda kardesıme vercem odasını guzellestırmek ıstıyodu
bayada begenıyodu benım sus eşyalarımı onlarıda kargo yapıp gonderdınmı sorun kalmıycak

kızlar bıde kurutma makınasına nasıl bakıyosunuz ben kısın sıddetle almak ıstıyorum yazın vazgecıyo gıbı oluyorum vakitten tasarruf saglıyomu kullanıyomusunuz
kendi evim olsa ben de mutfağa ek raf yaptırırdım
kurutma makinesi ben de istiyorum ama sonra vazgeçiyorum
şöyle yapabilirim, bir gn çamaşır makinem bozulursa yerine hem çamaşır hem kurutma işlemi yapan bir makine alırım,o zamana kadar da fiyatları normalleşir diye düşünüyorum

bunların hepsi fuzuli
bu bakım ürünlerini o kadar çok kullandık ki sonunda onlar olmadan yaşayamayacakmışız gibi.
ben özentiyle bu ürünlere yönelmeden önce de saçlarımı tarayabiliyordum
ama ne zaman bunları kullanmaya başladım saçlarım resmen bağımlı oldu.
elbet kimyasalları bırakınca saçlar bir şaşıracak ne oluyor kimyasal istiyoruz diye bağıracaklar :KK70: :KK70: :KK70: ne yapsınlar bağımlı olmuşlar.
ama sonra vücudun eski sağlığına kavuşacak emin ol. annemizin karnından bu ürünlerle dünyaya gelmedik :KK66:
aynen beni de şu mavi sulara kuaför alıştırdı
eskiden saçımı tarayabilirdim ama artık o olmadan taranmıyor

Altı ay sabun kullanan biri olarak söyleyeyim saçlar sabuna çok zor alışıyor.Kuaförde kadın fön çekerken çok yorulmuştu.Erkek kardeşim iki yıldır sabun kullanıyor çocuğun saçları pırıl pırıl parlıyor, kıskanmıştım resmen.Belki de benim saçım gün boyu başörtünün üstünde olduğu için kötü olmuş olabilir.En son saç derimde yara çıktığı için sabunu bıraktım ama biraz toparlansın tekrar başlayacağım.

Mavi su meyli ben bilmiyorum??
Pazar günü evde kozmetik temizliği yapi cam bende yarın müsait di ilim malesef...
kuaförde fön öncesi taramak için sıkıyorlardı,ilk kuaförüm bana sattı, saç gerçekten kolayca açılıyor aama kimyasal olduğu için onun dabırakılması gerekiyor artık

Ben saç kremini bırakali 2 sene oldu ki liseden beri nerdeyse 10 yıldır kullanırdım ve kullanmadigimda saçının açılma imkanı yoktu dolasik semsert olurdu bagimliydim resmen
Sonra bugün tatile memlekete gittim ananemlere gittim köye saç kremini almamisim yanıma kkoy dede yok
Bi hafta kaldık orda üç kere banyo yaptım yaz vakti ilk saçımı yikadim keçe gibi oldu banyodan çıktıktan sonra açmak için çok uğraştım ikincide sanki daha da iyiydi ucuncu yikada o kadarda dolaşık olmadığını farkettim derken iki ay sonra saçlarım krsiz kendiliğinden açıldı o gün bugündür kullanmiyorum çünkü o geçmeyen yagsi yapısı beni çok rahatsız ediyodu şimdi çamaşır yumusaticim bitsin onuda almiycam ve sampuanida bıraktım
Yorum yapmak için henüz erken ama biraz zaman gcsin geri bildirim yapcam

Dün saçımı sadece sabunla yıkadım biraz sert oldu ama eskisinden daha dolgun gözüküyor.
eger alışırsa saçım devam edicem.
mecbur açmak için sacımı açıcı kullandım inş o bitince yenisini almıcam.
acaba marka sabunlarda kimyasal varmı ben şimdi dogal kullanıyorum da o bitince ne yaparım bilmiyorum.

Kızlar ben daha evimi bitiremedim her köşeden bir şeyler çıkıyor.
Moralim bozuluyor ben nerelere para harcamışım böyle inanamıyorum.
Hemde çoğu gözümde gereksiz artık bunların . Enerjimi düşürdüler.
İhtiyacı olanlara veriyorum çıkan her şeyi.

Buradan bana arada bir bitti mi bekliyoruz diye sorun lütfen yoksa vazgeçmek istemesem de vazgeçeceğim zorlandım iyice.
Kalan yer mutfağın yarısı + bekarlık odam... onu da getirmişim ya:cry:
Bir de daha temizlik yapılmadı bu sadece ayıklama. Her odayı ayıkladıktan sonra rahatça temizliğe başlarım dedim.
Dip köşe temizlik istiyorum halıları yıkatıcam...
İşten gelince yapıyorum haftanın 4 günü. Diğer günler yapamıyorum.
Bana dua edin bitirmem için lütfen.

Buradan bana arada bir bitti mi bekliyoruz diye sorun lütfen yoksa vazgeçmek istemesem de vazgeçeceğim zorlandım iyice.
Bir de daha temizlik yapılmadı bu sadece ayıklama. Her odayı ayıkladıktan sonra rahatça temizliğe başlarım dedim.
Bisey kalmamis ki
Hadi bi gayret
Fazlaliklardan kurtulunca temizlik daha kolay ve zevkli olur
Kolay gelsin

O fazlalıklar gidince öyle bir rahatlayacaksın ki emin ol bu yorgunluğa değer. :)

X