Aşırı alışveriş isteği ile ilgili şunu diyeyim:
Hepimizde oluyordur bu süreçler aslında. Ben az tüketmeden önce, mutlu olmaya karar verdim-( çünkü hayatımda yolunda giden bir şey yok DİYE DÜŞÜNÜYORDUM BKZ
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/artik-mutlu-olmaya-kara-verdim.855962/
))
Karardan sonra hayatımdan sıkıntı veren insanları ve düşünceleri yavaştan bazılarını birden, elemeye başladım.
Evim çöp eve dönmüştü zaten onları da kutulara koyup eşe dosta dağıttım, evi bir temizleyip toparladım.
Halledeceğim bekleyen bir kaç resmi iş vardı kafamı kurcalayan onları hallettim. Evim bomboş ve tertemiz oldu, mağaza gibi, kafamda da biraz yer açıldı, sonrasında bir baktım bir rahatlama ile birlikte alma isteğim gitmeye başlamış.
yani kendi yaşadığımı söylüyorum: aşırı alma isteği hayatınızda bir şeyleri kafanıza taktığınızın, bir sürü şeyden farkında olmadan kaçtığınızın göstergesi olabilir.
1) Önce dedikodu ve insan temizliğinden başlayabiliriz eğer varsa tabii.. Örneğin: kv herkesin kaç para kazandığını ne kadar kredi ödediğini,evinde ne mobilya olduğunu herşeyi anlatır. En sonunda geçen gün dedim ki ben böyle şeylerin çetelesini tutmam tutanın da arkasından tef çalarız biz. Ondan akan saçma sapan bilgi akışını kestim.
2)İkinci olarak Facebookumdan yakın tanıdıklarımı çıkarttım çünkü çok dedikoduya mahal veren bir yer çok rutubetli bakteri yuvası gibi, insanın baktıkça sinirleri oynayabiliyor. hava atan mı dersiniz, duygu sömürüsü yapan mı, siyasetle gaza gelmiş kendi gibi düşünmeyeni adamdan saymayan mı ... hiiiiç gerek yok.... sadece yurt dışında yaşayan arkadaşlar bir kaç okul ark.... ablam ekli değil o derece...
3) İnstagram hesabımdan paylaşımları azalttım havalı şeyler zaten paylaşmazdım neden nazar çekeyim kendime ama artık her gün resim falan paylaşmıyorum, kim takip ediyor diye bakmıyorum, benim hayatımda takipçim gerek 3 dost takip etsin aman deyince yetişen insanım olsun yeter... en başta da O büyük güzellik yetişsin
4) saçma inanlarla ortam yapmak için takılmıyorum zaten vaktim yok... onlar için giyin süslen gidecekleri yere gitmek için yol tep kakara kikiri.. çıkışta bir dolu hesap öde ...paradan zamandan enerjiden tasarruf.. birşeyler paylaştığım insanlarla takılmayı severim o ayrı....
5) En büyüğünü diyeyim mi bunu yaptım hayatım değişti : kızllaaaarrrrrr biri kötü gününüzde piiiiçççç gibi ortada mı bıraktı sizi. o güzel kafanızı hiiiiçççç yormayın Allah teşekkür edin, bana bu dersi verdikleri için deyin,benden ırak etsin deyin Allah a havale edin..... Hayatınızın bir şekilde devam ettiğini görünce çok şaşırıyorlar emin olun ....
6) Ben konu komşuyla vıcık değilimdir benim için çok güzle bir şey, kimse bana hesap sormaya yeltenemez, kimse giydiğime laf etmeye yeltenemez, girerim çıkarım kimseyle saçma muhabbetlere girmem bir ihtiyaç anında soru sorarım bir aşure yapar gönderirim, başları darda olursa ev onların hepsi bilir açık açık söylerim.. ama hayatın en büyük lüksü işinize karışamayan iyi komşu Rabbim herkese versin ahahahah
7) Biraz dağınık yazdım ama eşimin sosyal medya kullanımını kısıtladım istemiyorum dedim onun bunun fotosunu beğenmeni karı fotosu beğenmek yasak gerisi Allah a emanet ama en azından oturup kurmuyorum...
8) KAT-İ SURETTE
evlilik programı, ancak İzmirde Antalyada giyersem laf yemeden yürüyebileceğim şeylerin sergilendiği, milletin saç baş kavga ettiği moda programları, 3. sayfa haberleri, kayıp aranıyor, yok adada kim kalacak çok açız tadında programlar, yok o erkek benim olacak dizileri, yok bilmem ne bu tip programların hiç birini seyretmiyorum.Sinirlerim oynuyor yazık değil mi bana, güzel ruhuma güzle aklıma biricik kalbime yaaa ruhsal obezite başka birşey değil. Tv yi kapattım düşüncelerimi toplamaya başladım kızlar.... Yazık günah bize yaaa.... Sabahları bir takip ettiğim bir program var o kadar.... çok çekici geliyor ama sinirlerim oynatıyor yaa ayazık değil mi bana... onun yerine iki tane de akşamları yayınlanan tatlı sevimli dizim var ara sıra avrupa yakası izlerim. bana yetiyor.... moda programı izleyeceğime spor yapıyorum...
9) gerekirse çok yakınlarınızla bile aranıza mesafe koyun: annemle koydum biraz şimdi sıra kv ye mesafe koymada .kv ye mesafe vol2 .... kv ye mesafe koyma: höösssstt versiyonu
Kendi adıma yapacaklarım biraz daha akrabalarla yakınlaşmak biraz daha iyi dostlarla tatlılaşmak.... budur yani bir de iş meselem var benim naapsam bu kariyeri ben