sade yaşam

kızlar evim 2+1 ... salonu ve yatak odasını aldık oturma grubu almadım eşim bekarken L koltuk almış hıc kullanmamış...
suan evde 10a yakın akvaryum var doğru okudunuz 10:)
ve o L koltuk bana batıyor nereye soksam dıye düşünüyorum. suan kalabalık geliyor gözüme.
zaten akvaryumlar gitse bile o oda çocuk odası olacak..

10 akvaryum derken kaç litrelik hepsi

Bugün ajanda programı indirdim inş kolaylık sağlar.
kilim ve halılara bakıyorum kilim kullanan varsa kullanışlımı yazabilirmi kaydırmaz olanlar.

Elimden geldigince okumaya calisiyorum. Bazi seyleri yasayarak ogreniyoruz sanirim. Mesela calismaya baspadigim ilk yillar pazarda ya da export magazalarinda ucuz nasil olsa diyerek tarzim olmayan seyler alirdim, en fazla birkac kere giyip sonra verilecekler posetine girerlerdi. Son yillarda kendimi cok guzel frenliyorum.
Is icin modasi gecmeyecek kiyafetler aldigim icin cok mutluyum. 8 aydir evdeyim ve dolaba baktigimda tekrar calismaya baslayabilirsem insallah hepsini giyebilirim. Gomlekle rahat edemedigimmicin duz renk yuvarlak ve v yaka renk renk bodyler mesela hem utu derdi yok hem calisirken cok rahat.
Bir parca alacaksam once kafamda su renk montum ya da pantolonumla giyerim seklinde kombin yapip oyle aliyorum. Tek olarak rengi cok hosuma gitse de bir atki ya da bere bile olsa montlarimla uymayacaksa kullanamayacagim icin almiyorum.
En cok spor ayakkabilarim eskir ve rahatsizliklarim nedeniyle her ayakkabiyi giyemiyorum. En onemli harcama kalemidir benim icin de esim icin de. Iadesi olan buyuk magazalardan alip evde etiketini kesmeden deneyerek emin oluyorum.
Semt pazarlarini firsat buldukca didiklemekten zevk aliyorum, giyim ve evin ihtiyaclari konusunda cidden ekonomik alisveris yapilabiliyor ama her zaman fiyat arastirmasi yaparim. 1 milyoncu denen bir magaza var semtimizde cogu sey pazardan daha ucuza pazar diyip de atlamamak lazim :KK66:

Evdeki fuzuli yer kaplayan esyalara bir el atabilsem cok daha rahatlayacagim, daha dogrusu esim hem fikir olsa. Bazen daire kapisinin koluna bir poset asiyorum elime gecen ambalajdir, tarihi gecmis kozmetik vb pat pat icine atiyorum, doldugunu gordukce sevke geliyor insan, tavsiye ederim:)))

kilim ve halılara bakıyorum kilim kullanan varsa kullanışlımı yazabilirmi kaydırmaz olanlar.
Kilimin altina kaydirmaz sermekse aman aman diyeyim. Makineye atar yikarim diye oyle yapmistim elektrik supurgesiyle cekmek olum, ucuna birinin basmasi lazim. Yikadim kaldirdim, alti kaydirmazli tuyu cok kisa yolluk aldim hani rulo seklinde 2 m si 80-90 liraydi cok rahat ettim.

Kilimin altina kaydirmaz sermekse aman aman diyeyim. Makineye atar yikarim diye oyle yapmistim elektrik supurgesiyle cekmek olum, ucuna birinin basmasi lazim. Yikadim kaldirdim, alti kaydirmazli tuyu cok kisa yolluk aldim hani rulo seklinde 2 m si 80-90 liraydi cok rahat ettim.

Evet tahmin edebiliyorum daha magazaları gezmedim. 2-3 aya kadar bakarım incelerim nasip olursa ama kilim almam sanırım

Konu o kadar güzel ki dün akşam başladım okumaya bu akşam 117 sayfanın hepsini okudum :)

Sade yaşamak isteyen ya da uygulayan bu kadar insanı görünce mutlu oldum. Çünkü insanların çoğu tükettikleriyle mutlu. Ben artık bende bir problem var yada cimriyim diye düşünüyordum. Yalnız olmadığımı anladım :)

Bu arada facebook'u kapattım.

Konunun fena halde takipçisiyim.

İyi ki varsınız :):)

Son olarak Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin AsSsk AsSsk :)

Ben en cok kiyafet ve ev icin tekstil vb alisverisinde sade seyler aradigim icin zorlaniyorum. Eskiden boyle degildi, simsiz, tassiz, pulsuz ama pastel renk olmayan seyler bulabilirdim ama neredeyse 10 yildir zorlaniyorum. Sizler de yasiyor musunuz benzer sorunlar, allahtan esim de ayni sorunu yasiyor az da olsa :)
Kesinlikle yaşıyorum,ev tekstili değil de kıyafet konusunda çok zorlanıyorum.hatta dikiş dikmeyi öğrenmeyi bile düşündüm bu sebeple.

konuyu okudum da farketmeden bende sade yaşıyormuşum farkına vardım
kıyafet konusunda elimin altında sade rahat bikaç parça kıyafetim var o kadar
spor ayakkabı giyerim yazında genelde rahat spor babet bir tanedir çok nadir ikinciyi alırım klasik kıyafetim hiç yok
makyaj yapmam 12 senelik evliyim evliyim evimdeki eşyalar hiç değişmedi benimle birlikte evlenenler 3.eşyasını değiştiriyor ben gereksiz eşya almayı sevmiyorum alacağım şey ne olursa olsun önce gerçekten ihtiyacım varsa kullanıcaksam alırım alıcağım şeyin önce fiyatına bakarım eşim çok kızıyor bu huyuma
birtek konuda delice para harcama isteği oluşuyor bende kitap konusunda bir koli kitap alsam acımam o paraya
kredi kartı kullanmıyoruz
pazarda markette gerektiği kadar alışveriş yaparım çok nadir yemek çöpe dökerim
az yaparım yettiği kadar olur sağlıklı ve yeterli beslenmeye çalışıyorum fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum artık
evde çok ıvır zıvır biriktirmem fazla arkadaşım yoktur selamlaştığım tanıdık çok ama fazla samimi olmam hoşlanmadığım
kafamın uyuşmadığıyla meraba meraba dan oteye gitmem gereksiz masraf yapmam mutlumuyum peki çoğu zaman evet içim böyle rahat ediyor ama arada sırada bütün günümü alışveriş yaparak geçirmek gelmiyor değil.

Günaydın kızlar
Şu cam balkon aklıma geldikçe kendime sinir oluyorum. Geceleri uykum kaçıyor resmen.
Papatya üzme o kadar kendini
Ona ihtiyaç duymasaydın zaten böyle biseye kalkışmazdın
Bende yazın bulaşık makinemi değiştirdim aynı senin gibi eve gelene kadar cok düsundum. Biraz daha idare etseydim, tamir ettirseydim vs.diye ama kullanmaya baslayinca eski makinemin hic iyi yıkamadığıni anladim.
Şuan iyi ki almışım diyorum
Cam balkon icin verdiğin parayı yerine koymak icin kısa vadeli bi plan yap bence

Bende daha yeni aldim
Kendinden kaydirmazli ince hafif bisey
Hafif kabartmali tuylu bi hali gorunumlu kilim
Mutfak icin aldim, suan icin memnunum.
Gecen gun cikolata sosu dokuldu uzerine makinede yikadim hemen kurudu serdim
Leke falan da kalmadi

Bende daha yeni aldim
Kendinden kaydirmazli ince hafif bisey
Hafif kabartmali tuylu bi hali gorunumlu kilim
Mutfak icin aldim, suan icin memnunum.
Gecen gun cikolata sosu dokuldu uzerine makinede yikadim hemen kurudu serdim
Leke falan da kalmadi

Evet bende böyle birşey istiyorum.
bakalım bulurum inş

Ben en cok kiyafet ve ev icin tekstil vb alisverisinde sade seyler aradigim icin zorlaniyorum. Eskiden boyle degildi, simsiz, tassiz, pulsuz ama pastel renk olmayan seyler bulabilirdim ama neredeyse 10 yildir zorlaniyorum. Sizler de yasiyor musunuz benzer sorunlar, allahtan esim de ayni sorunu yasiyor az da olsa :)

Bende elbise seçerken zorlanıyorum. :KK34:

X