Elimden geldigince okumaya calisiyorum. Bazi seyleri yasayarak ogreniyoruz sanirim. Mesela calismaya baspadigim ilk yillar pazarda ya da export magazalarinda ucuz nasil olsa diyerek tarzim olmayan seyler alirdim, en fazla birkac kere giyip sonra verilecekler posetine girerlerdi. Son yillarda kendimi cok guzel frenliyorum.
Is icin modasi gecmeyecek kiyafetler aldigim icin cok mutluyum. 8 aydir evdeyim ve dolaba baktigimda tekrar calismaya baslayabilirsem insallah hepsini giyebilirim. Gomlekle rahat edemedigimmicin duz renk yuvarlak ve v yaka renk renk bodyler mesela hem utu derdi yok hem calisirken cok rahat.
Bir parca alacaksam once kafamda su renk montum ya da pantolonumla giyerim seklinde kombin yapip oyle aliyorum. Tek olarak rengi cok hosuma gitse de bir atki ya da bere bile olsa montlarimla uymayacaksa kullanamayacagim icin almiyorum.
En cok spor ayakkabilarim eskir ve rahatsizliklarim nedeniyle her ayakkabiyi giyemiyorum. En onemli harcama kalemidir benim icin de esim icin de. Iadesi olan buyuk magazalardan alip evde etiketini kesmeden deneyerek emin oluyorum.
Semt pazarlarini firsat buldukca didiklemekten zevk aliyorum, giyim ve evin ihtiyaclari konusunda cidden ekonomik alisveris yapilabiliyor ama her zaman fiyat arastirmasi yaparim. 1 milyoncu denen bir magaza var semtimizde cogu sey pazardan daha ucuza pazar diyip de atlamamak lazim
Evdeki fuzuli yer kaplayan esyalara bir el atabilsem cok daha rahatlayacagim, daha dogrusu esim hem fikir olsa. Bazen daire kapisinin koluna bir poset asiyorum elime gecen ambalajdir, tarihi gecmis kozmetik vb pat pat icine atiyorum, doldugunu gordukce sevke geliyor insan, tavsiye ederim:)))