sade yaşam

Konu o kadar güzel ki dün akşam başladım okumaya bu akşam 117 sayfanın hepsini okudum :)

Sade yaşamak isteyen ya da uygulayan bu kadar insanı görünce mutlu oldum. Çünkü insanların çoğu tükettikleriyle mutlu. Ben artık bende bir problem var yada cimriyim diye düşünüyordum. Yalnız olmadığımı anladım :)

Bu arada facebook'u kapattım.

Konunun fena halde takipçisiyim.

İyi ki varsınız :):)

Son olarak Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin AsSsk AsSsk :)
inşallah canım çok teşekkür ederim

Papatya üzme o kadar kendini
Ona ihtiyaç duymasaydın zaten böyle biseye kalkışmazdın
Bende yazın bulaşık makinemi değiştirdim aynı senin gibi eve gelene kadar cok düsundum. Biraz daha idare etseydim, tamir ettirseydim vs.diye ama kullanmaya baslayinca eski makinemin hic iyi yıkamadığıni anladim.
Şuan iyi ki almışım diyorum
Cam balkon icin verdiğin parayı yerine koymak icin kısa vadeli bi plan yap bence
evet aslında ilk sipariş verirken pek hevesli idim.
duvar kağıdı sedir pofuduk minderler falan koyacaktım.
ay şimdi açık mı kalsaydı. ne gerek vardı. ev akvaryum gibi olacak diye düşünmeye başladım.
kredi masraflarımızın parasını aldık. onu vereceğiz. aslında cebimizden ya da birikimden sayılmaz da aman ne bileyim

Olmuş artık birde pahalı oluyor onlar,
belki balkonu iyi bir şekilde değerlendirirsin kitap okuma yeri gibi.
Ben yaz dönemi çok yoğun çalışıyorum keşke balkonumda vakit geçirebilsem.
3200 lira vbereceğiz.
belki de güzel olacak. aslında apartmanda birtek bizimki kapalı değil
herkes kapattı gayet de güzel kullnaıyuor. kahvaltı ediyor falan.

Hiç kimsenin evine , eşyasına imrenmem, Kendimi bu konuda terbiye etmiş bir insanım. Eşyalarla mutlu olunamayacağını bilirim. Ama ilk kez geçen gün gittiğim bir arkadaşımın kapattırdığı balkonuna o kadar imrendim ki. Adeta bir kış bahçesine dönüştürmüş. Çiçekler, minik bir kitaplık, kafeste kuşları ve battaniyesi. O kadar cezbediciydi ki.

O yüzden M maviduvar1 hiç pişman olma. Umarım sende sonuna kadar dinginlik yaşayacağın bir mekana sahip olursun böylece.

Kredi kartını kullanmayı bırakmadıkça sade yaşama geçemeyeceğim anladım. Kendimi kontrol edemiyorum resmen. Beğeniyorum bu son diye kendimi kandırıp alıyorum. Zor ikna oluyorsamda bu kendime ödülüm ... konuda motivaston için diye kandırıyorum kendimi. Sonuç ne motivasyonum kalıcı oluyo ne de elimde param kalıyor. Yerine nur topu gibi olmasa da olurdu cinsinden bir eşyam daha olmuş oluyor.
Sizlere imrenerek bakıyorum şu an.o_O

Ben en cok kiyafet ve ev icin tekstil vb alisverisinde sade seyler aradigim icin zorlaniyorum. Eskiden boyle degildi, simsiz, tassiz, pulsuz ama pastel renk olmayan seyler bulabilirdim ama neredeyse 10 yildir zorlaniyorum. Sizler de yasiyor musunuz benzer sorunlar, allahtan esim de ayni sorunu yasiyor az da olsa :)
ayyyynen arap etkisi diyorlar buna ve ben nefffret ediyourm bu kıro durumdan bir düzgün adam gibi gece kıyafeti yok yaaa bir gelinlik yok ya... ya orada yastık burada yorgan tarzı ya da pronovias ın 5 para etmez baştan sağma gelinliklerinin çakmaları(ailemde yüksek modacılar var nefsime lanet dikişten çok iyi anlarım hepsi çin malı ispnaya ya getirip oradan ithal ediyorlar oluyor size ispanyadan ithal sakın kanmayın- kopuyor yırtılıyor düğünde falan aman ha ) bir adam gibi yatak örtüsü yok yaaa. buduğum en sade yatak örtüsü saten :rolleyes: kızlaaar. yok yok yok anam yok. apartmanlar bile kıro kıro üstünde güller çiçekler ne tuhaf milletiz bacılar yaaa. ama yanında çöp kutusu çöpler de dışarıda haaaa... acilen kendimizi toplamamız gerenk .. ayyhhh sinirlendim bak...

Kredi kartını kullanmayı bırakmadıkça sade yaşama geçemeyeceğim anladım. Kendimi kontrol edemiyorum resmen. Beğeniyorum bu son diye kendimi kandırıp alıyorum. Zor ikna oluyorsamda bu kendime ödülüm ... konuda motivaston için diye kandırıyorum kendimi. Sonuç ne motivasyonum kalıcı oluyo ne de elimde param kalıyor. Yerine nur topu gibi olmasa da olurdu cinsinden bir eşyam daha olmuş oluyor.

Kredi kartı kadar uzak durulası, insanı bedavaya alıyormuş gibi hissettiren başka bir şey yok sanırım. Ama aslında olay bu da değil. İhtiyacım olan kadarı varsa hediye gelen bir şey de beni rahatsız edebiliyor. Çünkü kalabalık, çok fazla, gereksiz.

Asıl mesela bu aslında. Olmasa da olur diyebilmek ve fazlanın gereksiz olduğunu kabullenmek. Hepimizin giymediği bir sürü kıyafetler , kullanmadığı eşyalar vardır. Onlar temizlenince gelen hafiflik hissi paha biçilemez.

Ben en cok kiyafet ve ev icin tekstil vb alisverisinde sade seyler aradigim icin zorlaniyorum. Eskiden boyle degildi, simsiz, tassiz, pulsuz ama pastel renk olmayan seyler bulabilirdim ama neredeyse 10 yildir zorlaniyorum. Sizler de yasiyor musunuz benzer sorunlar, allahtan esim de ayni sorunu yasiyor az da olsa :)

Ben bir yıllık evliyim. Sırf bu aşırı gösterişten dolayı evime uygun aksesuar bulamadım ve almadım hala. Almış olmak için almayacağım için de hala bekliyorum.

bende kartımı kesince o 4-5 ay kalan borcu bana ceza gibi geldi.
Kendimi engelleyemiyordum sürekli almak istiyordum.
Şimdi azda olsa birikime basladım 2 küçük altınım ve 100 tl param var :21:
tabi araba aldık 800 tl gibi bir ödemem var marta kadar.

bende kartımı kesince o 4-5 ay kalan borcu bana ceza gibi geldi.
Kendimi engelleyemiyordum sürekli almak istiyordum.
Şimdi azda olsa birikime basladım 2 küçük altınım ve 100 tl param var :21:
tabi araba aldık 800 tl gibi bir ödemem var marta kadar.
Ben kredi kartı kullanıyorum. Ama her kullandığımda sanki nakit almışım gibi o kadar miktar parayı ayrı bir vadesiz hesabıma aktarıyorum. Özellikle benzini kredi kartından alınca ay sonu baya bir puan birikiyor. O puanları da başka bir şeyde kullanıyorum. Ama kesinlikle taksitli alışveriş yapmıyorum. Daha önceden alırdım 12 ay taksitle, borcu bitmeden eşya eskimiş olurdu.

ayyyynen arap etkisi diyorlar buna ve ben nefffret ediyourm bu kıro durumdan bir düzgün adam gibi gece kıyafeti yok yaaa bir gelinlik yok ya... ya orada yastık burada yorgan tarzı ya da pronovias ın 5 para etmez baştan sağma gelinliklerinin çakmaları(ailemde yüksek modacılar var nefsime lanet dikişten çok iyi anlarım hepsi çin malı ispnaya ya getirip oradan ithal ediyorlar oluyor size ispanyadan ithal sakın kanmayın- kopuyor yırtılıyor düğünde falan aman ha ) bir adam gibi yatak örtüsü yok yaaa. buduğum en sade yatak örtüsü saten :rolleyes: kızlaaar. yok yok yok anam yok. apartmanlar bile kıro kıro üstünde güller çiçekler ne tuhaf milletiz bacılar yaaa. ama yanında çöp kutusu çöpler de dışarıda haaaa... acilen kendimizi toplamamız gerenk .. ayyhhh sinirlendim bak...
Ben de desenli nevresimlerden hiç hoşlanmıyorum. Otellerdeki gibi sade pamuk-saten beyaz nevresim takımı o kadar aradım ama bulamadım.

evet aslında ilk sipariş verirken pek hevesli idim.
duvar kağıdı sedir pofuduk minderler falan koyacaktım.
ay şimdi açık mı kalsaydı. ne gerek vardı. ev akvaryum gibi olacak diye düşünmeye başladım.
kredi masraflarımızın parasını aldık. onu vereceğiz. aslında cebimizden ya da birikimden sayılmaz da aman ne bileyim

3200 lira vbereceğiz.
belki de güzel olacak. aslında apartmanda birtek bizimki kapalı değil
herkes kapattı gayet de güzel kullnaıyuor. kahvaltı ediyor falan.
Bizim oturduğumuz yerde çok fazla güvercin problemi var. Açık balkon bulunca yuva yapıyorlar. Yuvayı bozamadığımız için balkon kuş büyüyüp de uçana kadar güvercin pislikleri ile dolup taşıyor. Temizliyoruz bu sefer başka kul geliyor yeniden yuva yapıyor... Bir kısır döngü içerisindeyiz. Evim kira olduğu için bir şey yapamıyorum. Allah nasip ederse seneye kendi evimize taşınacağız. İlk yapacağım şey balkonu kapatmak olacak.

Ben de desenli nevresimlerden hiç hoşlanmıyorum. Otellerdeki gibi sade pamuk-saten beyaz nevresim takımı o kadar aradım ama bulamadım.
aynen ben bir ara buldum bir tek vakko da vardı ama bir nevresim için 750 tl veremeyeceğim için şimdilik bu durumu rafa kaldırdım. onun yerine oradan buradan tek renk aldım birkaç tane zaten yeni evli sayılırım(artık eskiyorum ama :KK70: ) her gelen eline bir nevresim alıp geliyor onun için elimdekilerle idare ediyorum. hepsini de açmadım bir kısmını daha sonra kullnanırım diye sakladım .

Ben kredi kartı kullanıyorum. Ama her kullandığımda sanki nakit almışım gibi o kadar miktar parayı ayrı bir vadesiz hesabıma aktarıyorum. Özellikle benzini kredi kartından alınca ay sonu baya bir puan birikiyor. O puanları da başka bir şeyde kullanıyorum. Ama kesinlikle taksitli alışveriş yapmıyorum. Daha önceden alırdım 12 ay taksitle, borcu bitmeden eşya eskimiş olurdu.

Bende bankada bırakırdım paramı yani kartımı düzenli öderdim ama her ay 400-500 tl uçup giderdi sanki.
çeyizimi alırken kolaylık oldu ama keske olmasaydı da az eşya alsaymışım dedim.
Bizim burası küçük yer oldugundan herseyi internetten alırdım ya bedeni olmazdı yada kalitesiz birşey gelirdi çok nadir beyendiklerim cıkardı. O yüzden kart kullanmayı tercih etmiyorum.
Mesela şimdi para biriktirmeden halı ve bot ihtiyacım var alamıyorum kartım olsa şimdiye çoktan almıştım yanınada başka seylerde eklemiştim :)

aynen ben bir ara buldum bir tek vakko da vardı ama bir nevresim için 750 tl veremeyeceğim için şimdilik bu durumu rafa kaldırdım. onun yerine oradan buradan tek renk aldım birkaç tane zaten yeni evli sayılırım(artık eskiyorum ama :KK70: ) her gelen eline bir nevresim alıp geliyor onun için elimdekilerle idare ediyorum. hepsini de açmadım bir kısmını daha sonra kullnanırım diye sakladım .
Ben bana gelen ev hediyelerini özellikle aksesuar ve nevresim takımlarını paketini açmadan başkalarına hediye götürüyorum :)

Bende bankada bırakırdım paramı yani kartımı düzenli öderdim ama her ay 400-500 tl uçup giderdi sanki.
çeyizimi alırken kolaylık oldu ama keske olmasaydı da az eşya alsaymışım dedim.
Bizim burası küçük yer oldugundan herseyi internetten alırdım ya bedeni olmazdı yada kalitesiz birşey gelirdi çok nadir beyendiklerim cıkardı. O yüzden kart kullanmayı tercih etmiyorum.
Mesela şimdi para biriktirmeden halı ve bot ihtiyacım var alamıyorum kartım olsa şimdiye çoktan almıştım yanınada başka seylerde eklemiştim :)
Ben de yeni evlenirken aldığım bi ton eşyadan o kadar rahatsızım ki... Senelerce eşyaya çalıştık, borç ödedik. Seneye kendi evime geçtiğimde o eşyaların tamamını arkamda bırakmak niyetindeyim. Yeni ev sadelik konusunda ustalık eserim olacak inşallah:)

Ben de yeni evlenirken aldığım bi ton eşyadan o kadar rahatsızım ki... Senelerce eşyaya çalıştık, borç ödedik. Seneye kendi evime geçtiğimde o eşyaların tamamını arkamda bırakmak niyetindeyim. Yeni ev sadelik konusunda ustalık eserim olacak inşallah:)

Hem annem hem ben bir dünya şey aldık
hatta çift çift olmaya başlayınca eşyalar liste bile tuttuk ne aldığımızı unutuyorduk.
şimdi dağıtmaya uğraşıyorum.

ayy bende bulmak da zorlanıyorum, bot alacağım diye 2 haftadır geziyorum,yok abi yok insanlar mı değişti anlamadım,öyle cins şeyler varki pullu telli zincirli mübarek hepsinde 1 karış topuk,altı üstü topuksuz sade bot yok ama en yine mecbur topuklu aldım,.:KK43:(

Eskiden pullu payetli giysiler abiye sayılır gece giysisi ya da düğünlük filan olurdu.Oysa şimdi pijamalar bile ışıltılı.İnsanın gözü zamanla alışıyor gerçi ama sadelik sevenleride düşünüp ona göre üretim yapılsa daha iyi olur tabii.@sarıpisi burda da buluştuk ne güzel.@papatya canım cam balkon kullanışlı bişey benim büyük balkonumda camlı ve çok memnunum .Temizlemek sıkıntı ama yardımcın var iki haftada bir sildirirsin .Yazın güzel oluyor temiz temiz oturuyosun.Ama sakın stor perde yaptırma çünkü kapatınca ev gibi oluyor açıncada heryer ortada oluyor kullanışsız.Kızlar uzun zamandır avm gezmiyordum bugün gezdim biraz gerçekten millet deli gibi alışveriş yapıyor acaba çok mu lazım diye düşündüm bakıp bakıp.Ama kitapçı gezdim ve çok mutlu oldum .Kitapların kokusuna bile bayılıyorum.Nazan bekiroğlunun yeni kitabı çıkmış yakında ikinci elden alırım onuda 3 e 5e.tek kitaba acımazdım herhalde maaşım filan olsaydı.

Merhaba kızlar
T theblack inşallah kullanışlı ve güzel olur. Arkadaşın Nasıl dizayn etmiş. Hoş şimdi ona para harcayasım yok hiç. Araba almamız lazım acilen.
elecda elecda rabbim gönlüne göre versin inşallah
_sekerpare_ _sekerpare_ ben şimdilik perde yaptırmayı düşünmüyorum. Yazın açınca perdenin o çekmek için kullanılan şeyler adı herneyse sallanıp duruyor.
Sen neden perde yaptırma dedin.

Merhaba kızlar
T theblack inşallah kullanışlı ve güzel olur. Arkadaşın Nasıl dizayn etmiş. Hoş şimdi ona para harcayasım yok hiç. Araba almamız lazım acilen.
elecda elecda rabbim gönlüne göre versin inşallah
_sekerpare_ _sekerpare_ ben şimdilik perde yaptırmayı düşünmüyorum. Yazın açınca perdenin o çekmek için kullanılan şeyler adı herneyse sallanıp duruyor.
Sen neden perde yaptırma dedin.
Hem o sallanan :KK70:şeyler yüzünden hem de perdeler kapalı olunca balkon sıkıcı oluyor ama camları açmak için yukarı kaldırınca kabak gibi ortada oluyosun oysaki basit incecik bir tül olsa ben de rahat ederdim 400 lira parada vermezdim o aptal storlara :KK53: edit: yazın çok sıcaklarda başım açık filan çıkamıyorum balkona.

X