Merhaba
Ben de kısaca sade yaşam için yaptıklarımı yazayım:
Kışlık bir bot bir çizmem var. Eskiyenin yerine yenisini alırım.
Hafta sonları için bir spor ayakkabı. Eskidikçe yenisini alırım. (Mesela bundan öncekini 40tl'ye aldım ve 2 yıl giydim. Hamileliğimde ayağım çok şiştiği için deforme oldu. Yenisini 20 tl'ye aldım. İkisi de orijinal sadece bilinen markalar değiller.)
İş için de kışın 5 günlük kıyafetim olur (5 üst, 2-3 alt , 1 elbise), her gün birini giyerim. Yine eskidikçe yenisini alırım.
Yazında 2 haftalık yani 10 günlük kıyafetim olur (10 üst, 2-3 alt, 2-3 babet). Yine her gün birini giyerim.Söylememe gerek yok biliyorum ama eskiyenin yerine yenisini alırım.
Eskiyeni evde giyerim, evde giymek için hiç kıyafet almamışımdır.
Hafta sonu için bir kot, yazsa 2-3 tshirt, kışsa 2 sweatshirt ve bir spor ayakkabım vardır. Her hafta sonu dışarı çıktığımda aynı şeyleri giyerim.
Az kıyafet olunca ne giysem düşüncesi de olmuyor, süper oluyor :)
Bir de her yazlık kışlık çıkarmada küçülenleri ya da giymek istemediklerimi mutlaka ayırır ve birilerine veririm.
Mutfağa gelince
Bizim burda pazar marketten pahalıdır, o yüzden markete gidip hem pazarı hem marketi yaparız.
Markete 3 haftada bir gideriz. İlk hafta sebzeye yükleniriz ki çürüyüp araya gitmesinler. Daha dayanıklı sebzeler ve bakliyat 2. hafta yenir. Üçüncü hafta bakliyat, et ya da buzluktakilerden yenir.
Bittikçe ekmek, yumurta, 5 kilo süt alınır. 3.5 kilosuyla yoğurt yapar ve her akşam yemeğinde eşimle birer kase yeriz. 1.5 kilosu da sabah kahvaltıda içilir ya da tatlı,pasta vs. yapımında kullanılır.
Bim, A101 gibi marketlerin aktüellerini takip ederim. 5.5 aylık bir bebeğim var, özellikle bebek eşyalarını (biberon, emzik, biberon temizleyici, battaniye, uyku seti aklıma gelenler) ordan alıp acayip kar ederim :):):)
İhtiyacım olan bir şey varsa hemen gidip almam. Önce biraz araştırırım. Özelliklerine ve fiyatlarına bakarım. Gerekirse 1 ay 2 ay beklerim. Ve mutlaka uygun bir fiyata alırım. Ve Allahtan eşim de böyle yapar. Bu yüzden evimizde pahalıya aldığımız eşya yoktur. (Mesela bebek odasına gardrop alacağız 2 aydır bakınıyoruz. Bizim baktığımızın piyasası 450'den başlıyor, 300'e filan gördüm, 280'e gördüm ve en son 230'a aldık :):)
Eğer evimdeki herhangi birşeyi kesinlikle kullanmayacaksam hediye götürülecek durumdaysa hediye götürürüm. Değilse ihtiyacı olan birine veririm. Mesela bu aralar kitapları ayıkladım. 20 tanesine kıyamadım. Kalanını misafirimizin 3 tane genç çocuğu vardı onlara dedim istediğinizi alabilirsiniz diye. Bir 10 tanesi öyle gitti. Kalanını da kuzenimin eşinin okuluna kütüphane kuruluyormuş oraya göndermeyi düşünüyorum.
Makyaj yapmıyorum. Bittikçe deodorant, parfüm ve el kremi alıyorum.
Aklıma geldikçe daha yazarım