sade yaşam

kızlar birtane kredi kartımız var limitimizde bir maaşımız kadar zaten.Gelir gider dengesini kredi kartına göre değilde peşine göre ayarlasak süper olucak aslında

Benim de hiç para harcayasım gelmiyor.
Yapmak istediklerim için para biriktirmek istiyorum. Hem artık para harcamak değil de evdekileri kullanmak daha çok mutlu ediyor beni.

Evet bende kullanmaya çalışıyorum ama 10 yıl önce saçım için tost almışım tekrar kullanırmıyım diye düşünüyorum :)
benimde tek hayalim fotograf makinesi, bebegim olursa inş gelecegi için birikim,sonra ev almak :)

Evet bende kullanmaya çalışıyorum ama 10 yıl önce saçım için tost almışım tekrar kullanırmıyım diye düşünüyorum :)
benimde tek hayalim fotograf makinesi, bebegim olursa inş gelecegi için birikim,sonra ev almak :)

Alacaksan güzel bir fotoğraf makinesi al.nikon ve canonlar guzel fazla anlamsamda 1800 tl ye falan guzel bir makine oluyor

benimde hala kapalı
tamamen mi iptal olacak bak bilmiyordum
ama internet sayfasına face yazmıyorum
artık doğru kk ilerleme var
baya baya girmiyorum yaa
zaten bi kaç tane arkadaşım var diğerleri ıvır zıvır
ben yalnız daha iyiyim:cool:
Yok ben silmeye ayarlamistim zaten.ama hemen silmiyor,15 gün girmezsen eğer siliyor.yani facebook çözmüş psikolojiyi.

Benim de hiç para harcayasım gelmiyor.
Yapmak istediklerim için para biriktirmek istiyorum. Hem artık para harcamak değil de evdekileri kullanmak daha çok mutlu ediyor beni.
Evet onu bende istiyorum ama eksilerden artilara çıkamadim hiç.hayatımdakin duzensizligin yeni eşyalar aldıkça yok olacagini düşünüyorum sanırım.bir şekilde alışveriş yaparak sorunlarimin çözüleceğini düşünüyorum,yanlış şekilde bağlantı kurmuş beynim.

Evet onu bende istiyorum ama eksilerden artilara çıkamadim hiç.hayatımdakin duzensizligin yeni eşyalar aldıkça yok olacagini düşünüyorum sanırım.bir şekilde alışveriş yaparak sorunlarimin çözüleceğini düşünüyorum,yanlış şekilde bağlantı kurmuş beynim.
Sanırım ben diğe konuya yazmıştım. Bazı şeylerin şimdi farkına veriyorum.
Geçen yıl haziranda psikoloğa gitmeye başladım. Ve zamanla alışveriş olayının saldığını farkettim. Bilinçli olarak yapmadım aslında. Sonradan düşününce
İşyerinde yaşadığım problemlerle beraber başladığını keşfettim alışveriş hastalığım. Yani tamamen psikolojik bir durummuş sürekli görmemişler gibi almak.
Bunu psikoloğuma anlattığım zaman o da doğruladı.
Şimdi gerçekten almak istemiyorum. Almayarak daha mutlu oluyorum. LC den evde giymek için bi tshirt almıştım. Bugün değiştirmeye gittim. Bi tane beğendim kasaya gittim değişim yapıldı ve çıktım.
Eskiden olsa kesin çocuk reyonuna uğrar bi iki eşohman tshirt alırım.
Ben bu durumdan çok memnunum.

Bugün alış-verişe çıktık hiçbirşey almayacağım diyordum şemsiyeden yumusatıcıya herşeyi aldık 300 TL tuttu. Bu alış verişi yapmasak da pek birseye ihtiyacımız yoktu. misal semsiyemde vardı evde, iki tane yumusatıcıda vardı... neyse en azından kullanılacak şeyler diye teselli edeyim kendimi

Sanırım ben diğe konuya yazmıştım. Bazı şeylerin şimdi farkına veriyorum.
Geçen yıl haziranda psikoloğa gitmeye başladım. Ve zamanla alışveriş olayının saldığını farkettim. Bilinçli olarak yapmadım aslında. Sonradan düşününce
İşyerinde yaşadığım problemlerle beraber başladığını keşfettim alışveriş hastalığım. Yani tamamen psikolojik bir durummuş sürekli görmemişler gibi almak.
Bunu psikoloğuma anlattığım zaman o da doğruladı.
Şimdi gerçekten almak istemiyorum. Almayarak daha mutlu oluyorum. LC den evde giymek için bi tshirt almıştım. Bugün değiştirmeye gittim. Bi tane beğendim kasaya gittim değişim yapıldı ve çıktım.
Eskiden olsa kesin çocuk reyonuna uğrar bi iki eşohman tshirt alırım.
Ben bu durumdan çok memnunum.
Kesinlikle psikolojik bir vaka.bir de yanlış yönlendirilme,reklam,modern hayat,zaten hepsi düşman.alışveriş yapıp tatmin oluyoruz ışte.

Yarın eşimin çalışma odasını düzenleyeceğiz. Üniversite yıllarından kalma kitaplar , notlar , kullanılmayan cdler ve bir sürü ıvır zıvır.

Odada büyük bir alan boşalacak ve yaşam alanı haline gelecek.

Günaydın kızlar
Bugün fırsat bulursam balkona girerek oradan bi başlangıç yapacağım evdeki ıvır zıvırı atmaya.
kızlar ben iki gün uğraştım bu işler için kendimi hafiflemiş hissediyorum. geri dönüşüme iki poşet çıkardım battal boy eski kitaplar notlar. şimdi sıra kıyafetlerde inşallah. kolay gelsin şimdiden...
Günaydın... Ben kartımi tamamen kapattirdim.iade ettigim ayakkabılarda sorun çıktı,firma iade ettik diyo banka haberimiz yok diyo.ama ben en çok kendime kızıyorum.düşünmeden al sonra birsürü uğras,hakettin diyorum.bu arada facebook hesabım yarın tamamen silinecek tam iki haftadır hic girmedim.onun dışında düzenli bir hayatim olması için adımlar atmam gerek,hepsi zincir gibi birbirine bağlı ama bu yıl içsel olarak birçok şeyi halletmeyi planlıyorum,kafamdaki birçok şeyi netleştirmek istiyorum kendimle ilgili karakterimle ilgili.çünkü dış sesler ve iç seslerim arasında kalıyorum hâlâ.dışarıdaki eleştirileri onemsemeden yaşayabilecek miyim acaba.
ben facebooku 2008den 2009a kadar yanlış değilsem kullandım en son 2009 da kapattım ve son oldu bi daha hiç açmadım. kesinlikle eksikliğini hissetmezsin arkadaşım. hem özel hayatımız neden bu kadar ulu orta olsun ki ben karşıyım kesinlikle doğru karar vermişsin.
fotoğraf makinası benimde hayalim. yarı profesyonel bı makinam var nikon. şimdi de nikon d5200 almak istiyorum ama vakti var yaza belki inşalah.

Arkadaslar, yazdıklarınızı hep sessiz bir şekilde takip ediyorum. Bende kendimden örnekler vereyim size, cok sukur ben o konuda kendimi frenliyorum
-kozmetik konusunda, alligim, fırçam, rimelim, fondoten vs. Bir tane vardır. Bittikce alırım mesela fondoten mac aldm bi tane olsun tam olsun.. önemli olan bu..
-kiyafetlerim, öyle her gordugumu aa bu indirimdeymis demem. Zaten cazip hale getirmek için bu şekilde yapıyorlar. Dikkat ederim. Eğer alırsam is de giyebilecegm şey olmasına özen gösteririm çünkü haftanın 5 günü isteyim haftasonu kot , hırka veya tişört tamamdır.
- para kolay kazanilmiyor, benim işim çok stresli . Bugün kazanıyorsam ,sağlığım yerindeyse bu bana sunulan bir fırsattır. Kazandiysam o gün kazandim. Ya yarın? Oldu ki işten çıkarildm veya çıkmak durumunda kaldım. Borcum harcım olmadan kafam rahat bir şekilde yoluma bakabilirm. .
-Yemek kknusuna geçince coooook düşkunum. Öyle dışarda her zaman yemem. Ama genelde Bim gbi marketlere giderim canm ne isterse alırım doldururum örneğin diğer marketlerden alsaydim belki 100 tl yi gecebilirken,Bim gbi marketlerde 50 60 olabiliyor. Dışarda haftasonu kahvaltimi yapar, kahvemi de yudumlarim... benden bu kadar kizlar ...

dün eski, yaşadığım semte gittim alayım diye düşündüğüm battal boy nevresimler 60 tl den 30 tl ye inmiş, ortalama bir desen alıp kasaya gidiyordun ki dedim ben bu deseni bayıla bayıla kullanacak mıyım ? hayır başkası çıkınca almak isteyecek miyim evet o zman bırak buraktım.

Kapı önüne markalı pantolonlar koymuşlar alsam giyerim 30 tl almaya giriyordum çıktım.

çay bardakları tabakları vardı başka yerde alacaktım, dedim evde yok mu var, bırak onu ... bıraktım.. bir iki işimi hallettim, başka bir kuruş harcamadan döndüm. bu sabah koyacak yer aramıyorum hiç birine .... oohhh misss

Aslında olayın temelinde şunlar var:

1) olumsuz düşünce, insan ve dedikodu temizliği
2) şükür ve çok çalışmanın geri getirilmesi
3) alışveriş ve k. kartı temizliği
4) sosyal medya ve pis tv. programı temizliği... bunlar doldur muyor mu hayatımızı zaten resmen bunlara hizmet ediyoruz yahu

pembe_pirenses pembe_pirenses burada bi büyik var. Kadına yıllarca ne paralar kazandırdım. Ürünleri harika. Üstelik her üründen 3-4 adet getiriyor. Pişti olma ihtimalin Sıfır.
Dün yine uğradım. Ama öylesine.
Ay şuna bak bu a bak dedi. Yok dedim. Evde çok kıyafet var uzun zaman birşey almayacağım.
Eşimin bile gözleri açıldı. Nasıl yani diye. Sen oraya gittin birşey almadın dedi. Evet dedim almayacağım. Ben böyle mutluyum.
Seni de kutlarım canım.
Yazdığın maddeler çok doğru. Her an kulağımızda küpe olmalı bunlar.

pembe_pirenses pembe_pirenses burada bi büyik var. Kadına yıllarca ne paralar kazandırdım. Ürünleri harika. Üstelik her üründen 3-4 adet getiriyor. Pişti olma ihtimalin Sıfır.
Dün yine uğradım. Ama öylesine.
Ay şuna bak bu a bak dedi. Yok dedim. Evde çok kıyafet var uzun zaman birşey almayacağım.
Eşimin bile gözleri açıldı. Nasıl yani diye. Sen oraya gittin birşey almadın dedi. Evet dedim almayacağım. Ben böyle mutluyum.
Seni de kutlarım canım.
Yazdığın maddeler çok doğru. Her an kulağımızda küpe olmalı bunlar.
teşekkürler bir tanem eğer ki doğru noktalra değinebildiysem ne mutlu, inşaallah bu yolculukta hepimiz başarılı oluruz. inşaallah yazdıklarımı falsouz uygulama imkanım olur kendi adıma, bence asıol olay içimizde, hani karaciğeri bozulan insanın sivilceleri çoğalır ya bizim de tatmin duygumuz bozulmaya uğradıkça kendimizi başka mecralara vuruyrouz aslında olay bu ... en temeli insanlığı bırakmamak olmalı. altındaki çalışana müsamaha gösterebilmek, iffetli olabilmek kendine ket vurabilmek... aslında baş edecek çok duygu var... onları düzenlemeli önce diye düşünmek ben ... ben sana çok iyi hafta sonrları dilemek :KK200::KK200::KK200::KK200: tümm kk cılara da alışverisşsiz gürültüsüz sinirsiz tv siz:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47: sakin sevgi dolu haftasonları dilemek ben

teşekkürler bir tanem eğer ki doğru noktalra değinebildiysem ne mutlu, inşaallah bu yolculukta hepimiz başarılı oluruz. inşaallah yazdıklarımı falsouz uygulama imkanım olur kendi adıma, bence asıol olay içimizde, hani karaciğeri bozulan insanın sivilceleri çoğalır ya bizim de tatmin duygumuz bozulmaya uğradıkça kendimizi başka mecralara vuruyrouz aslında olay bu ... en temeli insanlığı bırakmamak olmalı. altındaki çalışana müsamaha gösterebilmek, iffetli olabilmek kendine ket vurabilmek... aslında baş edecek çok duygu var... onları düzenlemeli önce diye düşünmek ben ... ben sana çok iyi hafta sonrları dilemek :KK200::KK200::KK200::KK200: tümm kk cılara da alışverisşsiz gürültüsüz sinirsiz tv siz:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47: sakin sevgi dolu haftasonları dilemek ben
Isteklerine ket vurabilmeli demişsin ya Haklısın
Nefis ne istiyorsa aslında tersini yapmalı ve ayni zamanda bundan zevk almalı
Mesela tv izlemek istiyor, amasen kitap oku, bundan dolayı acı çeksen de zevk duy, yolun kahrı, sevgilinin cilvesi bunlar
Biraz aç kal, bundan da mutluluk duy
Alışveriş yapma, alışveriş yapmamayı sev
Her ne iş yapıyorsak ondan mutlu Olmalı, boş durmayı kendimize azap olarak gormeliyiz sanirim

Isteklerine ket vurabilmeli demişsin ya Haklısın
Nefis ne istiyorsa aslında tersini yapmalı ve ayni zamanda bundan zevk almalı
Mesela tv izlemek istiyor, amasen kitap oku, bundan dolayı acı çeksen de zevk duy, yolun kahrı, sevgilinin cilvesi bunlar
Biraz aç kal, bundan da mutluluk duy
Alışveriş yapma, alışveriş yapmamayı sev
Her ne iş yapıyorsak ondan mutlu Olmalı, boş durmayı kendimize azap olarak gormeliyiz sanirim
çok güzel demişsin canım çooook doğru...

X