her gün atacak bir şey ararken bir yandan çocukların küçülen, eskiyen kıyafetlerini de elden çıkarıyorum. böylece bu mevsim geçisinde, elenmiş olanlar kalacak sadece, özellikle ayırmak için zaman olmayacak. şu an kafamda 10-15 günlük daha atacak şey var, sonrasına Allah Kerim. ya bir yandan atıyoruz, bir yandan alıyoruz. hafta sonu oyuncak alıyoruz yine, bazen atılandan fazlası alınıyor. misal bir çorap atıyorum. Çorapçıya gittiğimde 3-5 tane alıyorum. bir iç çamaşırı atıp, gittiğimde 3-5 tane alıyorum. denge şaşıyor
evli arkadaşlar, özellikle çocuklular fazla eşyadan daha fazla rahatsız oluyor. bekar arkadaşlar ise daha çok giyelim, daha çok sosyal medyada fotograf yayınlama derdinde. aslında sade yaşamı onlara da anlatmak lazım
bir de papatyanın da dediği gibi elden çıkarılan kazaklarımız başkalarını ısıtabilir, fazla eşyalarımız bekar, öğrenci ya da ihtiyaç sahibi arkadaşların evinde işe yarayabilir. bizim eskimiz, başkasının yenisi olabilir. onlar da ihtiyacı olan şeyi almayarak, daha az tüketmiş olurlar
daha temiz çevre için, daha az tüketim, daha az atık