sade yaşam

oku oku bitmiyor yahu:KK34: ama usanmadan okuyorum ve hiç sıkılmıyorum :eğlence:
sadece boynum tutuluyor, gözlerim yoruluyor:confused:
birkaç konuda da tavsiye ettim bu sayfayı :KK9:
velhasılı kelam, ben de takipçinizim kızlar, harikasınız :KK23:
Canım ben de biraz baştan biraz sondan okuyorum.Tavsiye ettiklerinizden biri de benim.Okumaya değer.Hiç sıkıcı değil gerçekten de:super:En Büyük KK

Konuyu çok beğendim fırsat buldukça okuyup beğeniyorum.Evimdeki makyaj malzemelerimden hiç kullanmadıklarımı bile devamlı veririm.Giyim eşyaları zamanında alınmış ya da hediye gelmiş çok var.Hediyelere önem veririm .değer veririm.Hediye edileni hediye etmem.Ama 2 çanta dolusu hiç giyilmemiş eşyalarımı ihtiyaç sahiplerine dağıttım devamlı da dağıtırım.Ayrıca yine çuval dolusu giyim eşyasını yine hiç giymediğim eşyaları sattım.Sokak hayvanlarına mama aldım.Çok karşı çıkan oldu yaptıklarıma .Ben başkalarını,başka canlıları mutlu edince de mutlu oluyorum...
konu gercektende cok güzel ve insana cok sey katiyor hosgeldiniz. sizin yaptiklarinizda takdire sayan bence hele sokak hayvanlarini doyurma fikri..

konu gercektende cok güzel ve insana cok sey katiyor hosgeldiniz. sizin yaptiklarinizda takdire sayan bence hele sokak hayvanlarini doyurma fikri..
Hoş buldum.Çok ama çok teşekkür ederim.
Aynı fikirdeki insanlarla karşılaşmak çok güzel.Paylaşan ,saklamayan insanı açık kapalı diye ayırmayan ama kişiliğe göre ayıranlardan yanayım.
Ne için yaşıyoruz ki 3 ya da 5 parça için mi yoksa dua almak için mi.
İşte bana göre bu çok önemli...

Hoş buldum.Çok ama çok teşekkür ederim.
Aynı fikirdeki insanlarla karşılaşmak çok güzel.Paylaşan ,saklamayan insanı açık kapalı diye ayırmayan ama kişiliğe göre ayıranlardan yanayım.
Ne için yaşıyoruz ki 3 ya da 5 parça için mi yoksa dua almak için mi.
İşte bana göre bu çok önemli...
size hak veriyorum insanin gönül zenginligi kendisini yetistirmis olmasi önemli yoksa her sey bos.. ve en az insanlar kadar hayvanlarinda yardima ihtiyaclari var diye düsünüyorum. onlar Allah"in dilsiz kullari onlar icin yapilan bir iyilige hayretle bakan birisi varsa ben onun insanligindan süphe ederim... siz en dogrusunu güzelini yapmissiniz bence ... dediginiz gibi hayata sadece cul caput icin 3 kurus icin gelmedik keske herkes bunu anlasa.

size hak veriyorum insanin gönül zenginligi kendisini yetistirmis olmasi önemli yoksa her sey bos.. ve en az insanlar kadar hayvanlarinda yardima ihtiyaclari var diye düsünüyorum. onlar Allah"in dilsiz kullari onlar icin yapilan bir iyilige hayretle bakan birisi varsa ben onun insanligindan süphe ederim... siz en dogrusunu güzelini yapmissiniz bence ... dediginiz gibi hayata sadece cul caput icin 3 kurus icin gelmedik keske herkes bunu anlasa.
Ben bir kez daha iyi ki bu sayfayı arkadaşım fisfis önermiş sağ olsun diyorum.:KK36:Hakikatten bu ayırım ne ben anlamadım.Hepimizi yaradan sadece ALLAH .Onları itelemek ya da bakmamak o zaman ne oluyor.Anlamak lazım yani.Herkes sevmek zorunda değil.
Ancak herkes atıyor yemek vs.doldur poşete kuşlara sokak hayvanlarına dağıt.
Sonra hep şuna şaşarım.sanki hayvan seven insan sevemez mi , aslında ne kadar saçma.
İnsanlara da çok fazla değer verir çok ama çok yardım ederim.
İnanın kızlar hayat kısa kime ne yaptıysak kardır.
Değmiyor kırmaya dedikoduya,kötülük yapmaya.
Oturduğum yerlerde daha kim kimin nesi bilmem ,çok ta önemli değil bana ne,o ne giymiş öbürü ne almış bana ne,kimseyle de alay etmem.
kimin ne olacağı da belli değil.Bunlar elbette zamanla oluyor.
Ben de genç yaşta (19) falan kıskançtım yani.Sonra dedim ki bir gün ne kıskanıyorsun kıskanılan ol ,giyimin,temizliğin,karakterinle ve hemen öyle de oldum.Hoppa
Hala da böyleyimdir.Herkese her canlıya, yardım severim,ederim.Böyle mutluyum...:KK36:

Bi konuda daha sadelestirdim kendimi kizlar dogum gunu...

Oglumun ilk dogum gunu ne cok ozenmistim konsept seklinde yaptim hazirliklara bi hafta onceden basladim internette gordugum ne varsa yaptim sonuc parti bittikten sonra ayaklarimin usune basamiyodum dogum gununde bes alti cocuk 30 a yakin yetiskin vardi

Dinlendim dusundum kimin doum gunu bir yasindaki oglumun guzel gectimi evet ama eglenecek cocuk yoktu hel yetiskin

En az 10 cesit yaptim yenmeyenler tabaklardan doktuklerim yenilenlerden fazlaydi....

Tamam dedim hevesini aldin seneye farkli olacak
Oglumun ikinci dogum gunu minik bi pasta aldim esim ben ve oglum kutladik cok guzeldi ben ayni mutlulugu yine yasadim

Bu arada surekli cocuk dogum gunlerine gidiyorum arkadaslarin cocuklari tamamen formalite cocuktan fazla yetiskinin oldugu herkesin elestirir gozlerle baktigi dogum gunleri.... artik o dogum gunlerinede gitmiyorum cocuklar in plandaysa tamam ama yok gün gibi oluyo....

Bu sene ogluma bi pasta alicam kardeslerim teyzemin iki kizi esi annem teyzemide alip lunaparka goturcem pastamizi yeriz biseylere bineriz ailemle o,mak beni daha cok mutlu edicek

Eger arkadaslarimi cocuklari olanlari fakan cagirsam biluyorum uc bes sene sonr abi cogu yanimda olmayacak o animi hep benim yanimda iyi hjnumde kotu gunumde her an benimle olan ailemle paylasmayi tercih ediyorum

Bir iki kisiden aaaa niye doum gunu yapmiyosun imkanin var ben senin yerinde olsam kafede yapardim palyaco tutardim vs... dediler dusunmyyorum dedim goseristen baska bisi gibi gelmiyo bana .....

Ve cocuk dogum gunlerinde yapilan bu abartili j
Hareketleri bizzat kendimde yaptigim icin kesinlikle israf olarak goruyorum kendimi bu oonudada sadelestirdim:halay::halay::halay:

kalinkaselin kalinkaselin kesinlikle sana katılıyorum. Oğluma hiç öyle şatafatlı doğum günü yapmadım. Kreşe giderken istediği pastayı yaptırıp kreşte kutladık 3 yıl kadar.
Bi kere komşuları çağırdım. Pasta börek kurabiye. Öyle kutladık.
Genelde anne baba kardeş şeklinde Hüyük'lerle kutluyoruz.
Bu yıl da o tarihte ufak bi tatile götüreceğim oğlumu.
Aynı mantıkla oğluma sünnet düğünü de yapmadım.
Başkaları eğlensin yesin içsin diye aylarca diken üstünde yaşayamam. Oğlumuzla da konuştuk. İstemiyorum eedi. Kapattık o konuyu

Canım hoş bulduk.:KK24:evet baştan görseydik bari.Daha kolay olurdu okumak.Ne yapalım sırayla gideceğiz artık.Size de geçmiş olsun bu arada yormayın kendinizi.
Sirke kullanmadım ama bir arkadaşım çok kullandı makinem bozuldu dedi.Ama tamir ettirdi.Artık neden bozulmuştu Ne derece doğru inan bilemiyorum.
o yüzden sirke kullanamıyorum canım işte :işsiz:
Canım giyim benden sorulur:KK24:.İsterseniz siz bana özelden detaylı detaylı yazın beraberce bakalım :KK5:
tamam canım yazıyorum sağolasın :halay:

Merhaba bende yeni aldım dikiş makinesi. Kursa gitmiyorum şuanda ama fırsat bulursam gitmek istiyorum. İnternetten araştırma yapıyorum, burda dergilerim var ama onlardan hiç dikiş dikmedim henüz. Ben kalıp çıkarmayı araştırıyorum şuan,temel beden kalıpları, pantolon kalıbıyla başladım, çok hoşuma gitti kalıp çıkarmak matematikçi olduğum için olabilir. Ama henüz beli lastikli pijama pantolon dikiyorum, cep,fermuar vs yapmayı öğrendikten sonra yani alt bedeni hallrtikten sonra üst beden çalışmaya başlıcam. Bugün çok doğru bir karar verdiğimi birkez daha anladım benim diktiğim pijama pantolonlar 70 tl ye satılıyor, yani kumaşına göre 3-5 tl ye mal edebilirsin, kalıpların üzerine uymama riski de yok.iki tane uzun gömlek beğendim, bi giydim daracık kalıbı, armineye baktım bir tunik 270 tl, ipekyolda bir yelek beğendim 290 tl,ki o tarz bir kumaş bulsam dikerim yani az sıksam :))
ben de eşofman ve kapri dikmek istiyorum, bu arada ben de matematikçiyim, çok mu benziyoruz ne :KK45:

Ben bir kez daha iyi ki bu sayfayı arkadaşım fisfis önermiş sağ olsun diyorum.:KK36:Hakikatten bu ayırım ne ben anlamadım.Hepimizi yaradan sadece ALLAH .Onları itelemek ya da bakmamak o zaman ne oluyor.Anlamak lazım yani.Herkes sevmek zorunda değil.
Ancak herkes atıyor yemek vs.doldur poşete kuşlara sokak hayvanlarına dağıt.
Sonra hep şuna şaşarım.sanki hayvan seven insan sevemez mi , aslında ne kadar saçma.
İnsanlara da çok fazla değer verir çok ama çok yardım ederim.
İnanın kızlar hayat kısa kime ne yaptıysak kardır.
Değmiyor kırmaya dedikoduya,kötülük yapmaya.
Oturduğum yerlerde daha kim kimin nesi bilmem ,çok ta önemli değil bana ne,o ne giymiş öbürü ne almış bana ne,kimseyle de alay etmem.
kimin ne olacağı da belli değil.Bunlar elbette zamanla oluyor.
Ben de genç yaşta (19) falan kıskançtım yani.Sonra dedim ki bir gün ne kıskanıyorsun kıskanılan ol ,giyimin,temizliğin,karakterinle ve hemen öyle de oldum.Hoppa
Hala da böyleyimdir.Herkese her canlıya, yardım severim,ederim.Böyle mutluyum...:KK36:
ben evde artiklari toplayip köpeklere kedilere koyuyorum balkonuma kaba bulgur vs. koyuyorum kuslar icin hayvanlari cok seviyorum ve onlar icin gercekten üzülüyorum ... oysa ki ben köpekten cok korkarim ama benim korkuyor olmam o hayvanin eziyet görmesi yada ac kalmasi anlamina gelmiyor..
hayat kisa gercekten birileriyle yaris halinde olmaktansa kendinle barisik olmak sadece kendin ve sevdiklerin icin yasamak en güzeli..

kalinkaselin kalinkaselin M maviduvar1 size sonuna kadar katiliyorum gereksiz kalabalik ve gereksiz israftan baska bi sey egil.. heleki sünnet dügünleri..
Biz çok düşündük. Oğlumuzun içinde kalır mı vs diye.
Ama içimden zerre yapmak gelmiyordu. Kv ve kp stresi çek, millet yesin eğlensin diye aylarca hazırlık yap.
Zaten şimdi binbir çeşit hazırlığı var. Magneti davetiyesi kınası vs. Oğlumuzu aldık karşımıza. Konuştuk. Ne istersin dedik. Ben istemiyorum dedi. O parayla tatile gidelim dedi. Tamam dedik. Geçen yıl yurtdışına gittik. Gezdik tozduk geldik.
Zaten bana sünnet düğünü hep saçma gelmiştir. Erkekleri toplum olarak bu kadar pohpohlamaya gerek yok. Pipisi kesildi diye düğün dernek yapmak sadece egolarını daha da artırıyor bence. İnsanların toplanıp oynaması filan komiğime gidiyor

Biz çok düşündük. Oğlumuzun içinde kalır mı vs diye.
Ama içimden zerre yapmak gelmiyordu. Kv ve kp stresi çek, millet yesin eğlensin diye aylarca hazırlık yap.
Zaten şimdi binbir çeşit hazırlığı var. Magneti davetiyesi kınası vs. Oğlumuzu aldık karşımıza. Konuştuk. Ne istersin dedik. Ben istemiyorum dedi. O parayla tatile gidelim dedi. Tamam dedik. Geçen yıl yurtdışına gittik. Gezdik tozduk geldik.
Zaten bana sünnet düğünü hep saçma gelmiştir. Erkekleri toplum olarak bu kadar pohpohlamaya gerek yok. Pipisi kesildi diye düğün dernek yapmak sadece egolarını daha da artırıyor bence. İnsanların toplanıp oynaması filan komiğime gidiyor
bende özellikle bu pohpohlama kismi yüzünden karsiyim papatya... erkekler bizium toplumumuzda zaten kendilerini üstün görüyor birde böyle bi pipi icin calip onamak cok sacma geliyor bana da... oglun cok mantikli ve zevkli bi cocukmus tatil fikri cok güzel:KK19:

ben evde artiklari toplayip köpeklere kedilere koyuyorum balkonuma kaba bulgur vs. koyuyorum kuslar icin hayvanlari cok seviyorum ve onlar icin gercekten üzülüyorum ... oysa ki ben köpekten cok korkarim ama benim korkuyor olmam o hayvanin eziyet görmesi yada ac kalmasi anlamina gelmiyor..
hayat kisa gercekten birileriyle yaris halinde olmaktansa kendinle barisik olmak sadece kendin ve sevdiklerin icin yasamak en güzeli..
Canım benim sizin gibi olanlardan ALLAH razı olsun.Keşke herkes muhtaç hayvan,insan yardım etse inanın etrafta bu kadar aç canlı olmaz.Zaten deneme dünyası.imtihan dünyası.sınavlarda bakalım ne not alacağız.Öbür tarafta notlarımızı göreceğiz.
Sadece bunlarla da değil elbet ama her şeyin ucundan bile olsa iyilik yapmak en güzeli...

X