sade yaşam

bir de sadeliğe biraz ters olacak ama, giyim olsun özellikle pantolon bluz, ayakkabı çanta olsun marka veya site tavsiyesi istesem.. gerçekten giyinmeyi veya alışverişi bilmiyorum galiba ben arkadaş..
temel ihtiyaçlarımı alsam, eskilerin hepsini atacağım valla..
kaliteyi ucuza alabileceğim marka veya site tavsiyeleri.. baş harfini yazsanız da yeter benim için, anlarım sanırım :KK8:

bu konuda beden çok önemli canım. eğer 36-40 arası isen her markadan mutlaka güzel şeyler bulaliblirsin. ama benim gibi 42-44 beden giyiyorsan o zaman seçenek azalıyor. birde markalar nasıl bir fikirdeyse ya çok kısa yada çok uzun, ya çok açık, ya çok kapalı ...yani ortada olan kimse yok gibi davranıyorlar. ben en çok lcw den alıyorum ama genelde basic şeyleri. değiim falan da kolay olunca sorun olmuyor. onun dışında t..zlu, def..to,tr...dyol genelde alışveriş yaptığım siteler. birde pazar var :p:p

benimde o kadar çok kıyafetim var ki ama sabah yine evden çıkarken ne giysem sıkıntısı. bende konbin sorunu var sanırım. aldığım şeyleri konbinleyerek almam lazım. yoksa alır alıp kenarda bekletirim.

Merhaba ben de uzun süredir bu topiği takipteyim konuyu açtığınız için çok sağolun burdan gerçekten çok faydalandım arkadaşlarima selamı ve Teşekkürü borç bilirim bir ara yaziyodumda uzun süredir yazmadim baya sadeleştim ama daha alınacak çok yol var dikiş konusunda ben de çok hevesliyim dikiş makinası da aldım ama iki kızım var biri 3.5 yaşında diğeri 6 aylık o yüzden zamanım olmadı henüz siz kursa falan mı gidiyorsunuz yoksa netten mi araştiriyosunuz bu konuda beni de bilgilendirirseniz sevinirim bende tesettürlüyüm bu arada meslektaşız bende öğretmenim

ay bende dikiş dikmeyi öğrenmek istiyorum. hatta bi fırsatım olsa kursa bile gidebilirim. dikiş makinesi almak istiyorum bende sizler nasıl bi makine aldınız?

Merhaba bende yeni aldım dikiş makinesi. Kursa gitmiyorum şuanda ama fırsat bulursam gitmek istiyorum. İnternetten araştırma yapıyorum, burda dergilerim var ama onlardan hiç dikiş dikmedim henüz. Ben kalıp çıkarmayı araştırıyorum şuan,temel beden kalıpları, pantolon kalıbıyla başladım, çok hoşuma gitti kalıp çıkarmak matematikçi olduğum için olabilir. Ama henüz beli lastikli pijama pantolon dikiyorum, cep,fermuar vs yapmayı öğrendikten sonra yani alt bedeni hallrtikten sonra üst beden çalışmaya başlıcam. Bugün çok doğru bir karar verdiğimi birkez daha anladım benim diktiğim pijama pantolonlar 70 tl ye satılıyor, yani kumaşına göre 3-5 tl ye mal edebilirsin, kalıpların üzerine uymama riski de yok.iki tane uzun gömlek beğendim, bi giydim daracık kalıbı, armineye baktım bir tunik 270 tl, ipekyolda bir yelek beğendim 290 tl,ki o tarz bir kumaş bulsam dikerim yani az sıksam :))

nerden başladın dikiş dikmeye yada özellikle takip ettiğin bi dergi yada bi yer var mı?

Günaydınn

Benim icin en önemli sadelikden bahsedicem ben.

Boş,gereksiz,vasıfsız,kurukalabalık insanlar..

İşi düşünce arayanlar..

Lazım oldugunda olmayanlar..

Dedikodu yapanlar..

Sırf ayni mahalledeyim yada ayni ortamdayız diye selam vermek selam almak konusmak zorunda olduklarim(yada konusmak zorundaymis gibi hissettiklerim).

Aman hatri var diye her terbiyesizligine sustuklarım..

Amman buyukluk bende kalsın dediklerim..

Yada birileinin hatrı icin katlandıklarım.

Okadar güzel kalın kalın cizdim ki üzerlerini kendime yaptigim en büyük iyilik bu.

Mahallemden cikarken bile aman bee simdi buna yakalan isin yoksa selamda vermeden gecilmezki diye hatta agirdan yuruyup yakalanmim diye cabaladigim,yol degistirdiklerimin, yanindan gecerken hiiic gormemezlige gelerek gecip tavrimi koyuyorum artik.

Seviyemi koyuyorum ki hadlerini bilsinler.
Geç oldu ama temiz oldu.

Kendime dünya yarattim kötü,vicdansiz,oynayan,iki yuzlu,dedikoducu,kiskanc,pis kalpli insanlar yok o dünyada.

Sinsirellalar merakdan catlıyolarda eminim.

Herkesin hayati, inis cikislari, dertleri kendine.

Gereksizleri ilgilendiren bi durum degil.

İnanın cok hafifledim.
Cok ferahladım

Keskelerim okadar azaldıki, iyikilerim gittikce cogalıyo...

Eskiden olsa telf acmadan duramazdim yalan soyleyip bahane bulamazdim.

Suan cokda guzel acmiyorum, hatta artik akilli telf saolsun nolarini emgelledim.

Bunlarin hic biri durup dururken olmadi tabiki
Yedigim kaziklar, dedikodular,haksizliklar bir suru sebep var.

Siz duvar örünce cesaretleri kırılıyo zaten
Suan posta koymadiklarim dahil senle konusmuyo benlede konusmaz belki modunda cekiniyolar konusmaya

Ben laf atarsam konusuyolar.

Keske ama keske cook cook önce yapabilseydim.

Sadelesmek adına yaptigim en buyuk iyilikdir kendime bu.

ay ne kadar güzel yapmışın darısı başıma. yanlız benim en büyük sorunum eşimin annesi . onu nasıl çıkarıcam hayatımdan. özelliklede annesine bu kadar düşkin bi eş , birde bu kadar vurdumduymaz bi kv var ise.

İnsanların" elalem ne der" adında bir tanrısı var diyor ismet Özel di sanırım. Mesele o tanrıyı yok etmekte, zaten sonrası kolaydır eminim ama hala zihnimi başkalarının ne düşüneceği meşgul ediyor ne yazıkki. Zaten bundan sıyrılınca insan müthiş bir özgürleşme yaşar diye düşünüyorum.

ay ne kadar güzel bi söz valla. özellikle benim annem bu tanrı ile yaşıyor resmen. (tövbe tövbe) . kadın elalem görse şunu der bunu der diye ne market gezer, ne yürüyüşe gider. çok kızıyorum ama ne yapayım değiştiremiyorum.

Ben bir kez daha iyi ki bu sayfayı arkadaşım fisfis önermiş sağ olsun diyorum.:KK36:Hakikatten bu ayırım ne ben anlamadım.Hepimizi yaradan sadece ALLAH .Onları itelemek ya da bakmamak o zaman ne oluyor.Anlamak lazım yani.Herkes sevmek zorunda değil.
Ancak herkes atıyor yemek vs.doldur poşete kuşlara sokak hayvanlarına dağıt.
Sonra hep şuna şaşarım.sanki hayvan seven insan sevemez mi , aslında ne kadar saçma.
İnsanlara da çok fazla değer verir çok ama çok yardım ederim.
İnanın kızlar hayat kısa kime ne yaptıysak kardır.
Değmiyor kırmaya dedikoduya,kötülük yapmaya.
Oturduğum yerlerde daha kim kimin nesi bilmem ,çok ta önemli değil bana ne,o ne giymiş öbürü ne almış bana ne,kimseyle de alay etmem.
kimin ne olacağı da belli değil.Bunlar elbette zamanla oluyor.
Ben de genç yaşta (19) falan kıskançtım yani.Sonra dedim ki bir gün ne kıskanıyorsun kıskanılan ol ,giyimin,temizliğin,karakterinle ve hemen öyle de oldum.Hoppa
Hala da böyleyimdir.Herkese her canlıya, yardım severim,ederim.Böyle mutluyum...:KK36:

kıskanç değilimdir de giyimin,temizliğin,karakterinle kıskanılan olmak evet ya bunu çok tuttum. BLUEGREENBLUE BLUEGREENBLUE bunun için neler yaptın bana biraz yardımcı olur musun?

@eshma Canım benim teşekkürler.Gençlik işte kıskançlık oldu ne yapalım.
Ama erkenden fark ettim de çok şükür hayatımı bu güne kadar öyle devam ettirdim.
Canım Öncelikle her şey sonradan olmadı.Yaradılıştan da kaynaklı.
Ama ben şöyle yaptım.Her canlıyı zaten seviyordum.Daha başka ne yapabilirim diyerek yardıma muhtaçlarla işe başladım.Ne var ise paylaştım.Sonra zaten öyle biri oluyorsunuz ki iyi niyetinize şaşırıyorlar.O zaman sizi incelemeye alıyor hata bulmak için.
Bunu da erken yaşta anladığım için.Hem karakter hem giyim ve oldukça da temizliğe düşkünlük birleştirdim.Zaten ALLAH vergisi hakikatten kibar biriyimdir.
Bunu kimse kendini beğenmiş algılamasın.Asla küfür etmem kaba konuşmam.
Aileden de kaynaklı sanırım.Kavga etmeyi bile bilmem.
Böyle olunca da azınlık oluyorsunuz...

bende özellikle bu pohpohlama kismi yüzünden karsiyim papatya... erkekler bizium toplumumuzda zaten kendilerini üstün görüyor birde böyle bi pipi icin calip onamak cok sacma geliyor bana da... oglun cok mantikli ve zevkli bi cocukmus tatil fikri cok güzel:KK19:
geçenlerde bi arkadaşın oğlunun sünnet düğününe gittik.
allahı o nasıl bir şatafat. çocuğu bi tahta oturtmuşlar. 4 kişi tahtı taşıyor.
heryer çelenk çiçek. koca koca insanlar halay çekiyor. oynuyor. ay bi ara bi gülme geldi tutamıyorum kendimi.
çocuk da vay be benim pipim neymiş arkadaş diyecek...
yapana saygı duyarım ancak bana ters...
bu doğum günlerini düğünleri yapanlar sosyal medyada paylaşmasın da göreyim...
oğluşum akıllıdır teyzesi:KK200:

M maviduvar1 o kadar satafatin yerine bi Hayır kurumuna bağış yapabilirdi yada kendileri ailecek güzel bir tatil yapabilirdi sizin gibi. Ahh boşa giden emekler zamanlar ve paralar. İnsanlar ne tuhaf. O çocuğun egosunu düşünemiyorum.
Sen gerçekten çocuğuyla kaliteli vakit geçiren donanımlı bi annesin seni böyle tanıdim. Oğlunuda öpüyorum :KK15:

@eshma Canım benim teşekkürler.Gençlik işte kıskançlık oldu ne yapalım.
Ama erkenden fark ettim de çok şükür hayatımı bu güne kadar öyle devam ettirdim.
Canım Öncelikle her şey sonradan olmadı.Yaradılıştan da kaynaklı.
Ama ben şöyle yaptım.Her canlıyı zaten seviyordum.Daha başka ne yapabilirim diyerek yardıma muhtaçlarla işe başladım.Ne var ise paylaştım.Sonra zaten öyle biri oluyorsunuz ki iyi niyetinize şaşırıyorlar.O zaman sizi incelemeye alıyor hata bulmak için.
Bunu da erken yaşta anladığım için.Hem karakter hem giyim ve oldukça da temizliğe düşkünlük birleştirdim.Zaten ALLAH vergisi hakikatten kibar biriyimdir.
Bunu kimse kendini beğenmiş algılamasın.Asla küfür etmem kaba konuşmam.
Aileden de kaynaklı sanırım.Kavga etmeyi bile bilmem.
Böyle olunca da azınlık oluyorsunuz...

maşallah canım ne güzel genç yaşta birçok şeyi farkedebilmişin. dediğin gibi yaradılış çok önemli bu konuda. bende sakin bi insanımdır genelde birini kırmaktan çok çekinirim. kavga etmeyi hiç sevmem hayatta tek kavga ettiğim kişi eşimdir. bu da sanırım doğanın kanunu.

bende özellikle okuduğum birkaç kitaptan sonra manevi olarak içimde boşluk olduğunu anladım. aslında manevi boşluk beni başka biri yapıyordu. şimdi biri beni üzünce allah havale ediyorum, ilahi adalet çok iyi tecelli eder bundan eminim.:KK9:

M maviduvar1 o kadar satafatin yerine bi Hayır kurumuna bağış yapabilirdi yada kendileri ailecek güzel bir tatil yapabilirdi sizin gibi. Ahh boşa giden emekler zamanlar ve paralar. İnsanlar ne tuhaf. O çocuğun egosunu düşünemiyorum.
Sen gerçekten çocuğuyla kaliteli vakit geçiren donanımlı bi annesin seni böyle tanıdim. Oğlunuda öpüyorum :KK15:
evet kesinlikle haklısın...
çocuklar sonra doyumsuz oluyor. 6 yaşındaki çocuğun tahtla 4 yetişkin tarafından taşınması nedir ya...
iltifatların için çok teşekkür ederim.. en önemli amacım oğlumu çok iyi yetiştirmek. iyi bir meslek sahibi olmayabilir belki ama merhametli, alçakgönüllü, herşeyin değerini bilen, imkanları ile başka insanları küçümsemeyen, dinimizi bilen bi insan olsun yeter benim için.

maşallah canım ne güzel genç yaşta birçok şeyi farkedebilmişin. dediğin gibi yaradılış çok önemli bu konuda. bende sakin bi insanımdır genelde birini kırmaktan çok çekinirim. kavga etmeyi hiç sevmem hayatta tek kavga ettiğim kişi eşimdir. bu da sanırım doğanın kanunu.

bende özellikle okuduğum birkaç kitaptan sonra manevi olarak içimde boşluk olduğunu anladım. aslında manevi boşluk beni başka biri yapıyordu. şimdi biri beni üzünce allah havale ediyorum, ilahi adalet çok iyi tecelli eder bundan eminim.:KK9:
Evet canım ne güzel bakın sizde nasıl olumlu birisiniz. Yazdıklarınız da çok doğru.
oluyor işte hatasız olmak isteriz ama zor.Bilmeden de neler yapmış ya da yapıyoruzdur.Agresifleri hiç sevmiyorum.Her şeyden mana çıkaran arayan insanlara hakikatten şaşırıyorum.Ilımlı olun ne olacak ki.Şimdi ben burada herkese laf edeyim ne kolay.Kolay olan değil zor olan başarmak önemli.Bakış açısı da işin içinde.
Yani kendisi art niyetliler herkeste de onu ararmış ve doğru:sopa:
Ailem der seninle biri geçinemiyorsa kimse ile geçinemez:KK54:
İlahi adalet en çok inandığım şey.
Birilerine bana kötülük yaptı diye kötülük etsem ne olur.
Bu bana olanı ya da yaşadıklarımı değiştirir mi.
üzüntümü geri alıp beni mutlu mu eder.Asla etmez.
Maneviyat çok önemli ve en en önemlisi de nefse eğer hakimseniz işte budur...:super:

selamlaarr çok ypğun bir dönemdeyim az girmeye başladım en kısa zamanda foto atacağım...

yarın bir arkadaşımııza gideceğiz ayıptır demesi barbunya yaptım, suyu çok olmuş içine buzluktan donmuş mercimek çormabı kattım barbunyanın taze domatesli soğanlı biberli en vitaminli suyu şu anda lavabo giderinde değil tencerede çorba halinde bazen de tarhana katıyorum böyle fazla yemek sularına en vitaminli yeri harika birer çorbaya dönüşüyor ehuehe

bu arada kafaya takamam konusunda doktoraya başladım kannnımca benimle ilişkisini kesen bir çalışanımın yanlış anlamdan dolayı ilişkisini kesitiğini tahmin ediyorum ama hiçççç sallamadım:halay: afferim bana maşaaallah diyeyim kendime :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:eskiden olsa aylarca peşinden koşardım :skandal:yolu açık olsun

İyi akşamlar sadeler. Hayatımda yaşadığım büyük değişiklikler dolayısıyla pek uğrayamıyorum ama genel olarak şöyle bir göz attım.

Sadelik yolunda devam eden hatunlar tebrik ediyorum son gaz devam :halay:

Ben bu ara atmaktan çok alıyorum sanırım. İş için kıyafet, ayakkabı vs. saksısında kırılan çiçeğim vardı, suya koymştum sarardı falan. Onu attım bende. Antidepresan kullanıyordum bir kaç gün azalttım sonra onları da attım. Sinirimi bozacak herşeyi attım. En Büyük KK

Sünnet düğünü, abartılı doğumgünleri de bana göre değil açıkcası. Hem zaten son dönemde bebekken sünnet ettiriliyor. İleride çocuğum olursa ve erkek olursa bebekken yaptırırım, bir mevlit bir yemek verdim mi hayrına işte bu. Doğum günleri eskiden ne güzel olurdu. Annelerimiz, yılbaşı süsleriyle salonu süslerdi. 12 kişilik masa da dantel masa örtüsü üzerine normal tabaklarla pasta börekler ve aile fotoğrafları. Şimdi ise tutulan organizasyon şirketleri, konseptler, hikaye kitabından çıkma bir atmosfer. O kadar yapay ki...

İyi akşamlar sadeler. Hayatımda yaşadığım büyük değişiklikler dolayısıyla pek uğrayamıyorum ama genel olarak şöyle bir göz attım.

Sadelik yolunda devam eden hatunlar tebrik ediyorum son gaz devam :halay:

Ben bu ara atmaktan çok alıyorum sanırım. İş için kıyafet, ayakkabı vs. saksısında kırılan çiçeğim vardı, suya koymştum sarardı falan. Onu attım bende. Antidepresan kullanıyordum bir kaç gün azalttım sonra onları da attım. Sinirimi bozacak herşeyi attım. En Büyük KK

Sünnet düğünü, abartılı doğumgünleri de bana göre değil açıkcası. Hem zaten son dönemde bebekken sünnet ettiriliyor. İleride çocuğum olursa ve erkek olursa bebekken yaptırırım, bir mevlit bir yemek verdim mi hayrına işte bu. Doğum günleri eskiden ne güzel olurdu. Annelerimiz, yılbaşı süsleriyle salonu süslerdi. 12 kişilik masa da dantel masa örtüsü üzerine normal tabaklarla pasta börekler ve aile fotoğrafları. Şimdi ise tutulan organizasyon şirketleri, konseptler, hikaye kitabından çıkma bir atmosfer. O kadar yapay ki...
Hayatımızda sanal olmayan birşeyler kalsa keşke.Ne güzeldi eski Zaman'lar.

Kurudu insanlar dalda hala kendilerini yeşil sanmakta ne yazık.

Merhaba sadeler ins sade bir haziran olur hepimiz icin hem ramazan da gelecek tam arinma temizlenme ayi diyebiliriz.

Ben bazi esyalarimi satiliga cikardim evde fazla olan esimin arabaya koymakta zorlandigi bavulumu, minik bavulumu, bebek gelince ayak bagi olacak orta sehpayi, sifonyerimi (yerine dolap alacagim) sifonyerin ustu olu alan oluyor cunku ev kucuk olunca, giymedigim topuklu ayakkabimi , esimin deri ceketlerini hep satisa cikardim.ins satilirsa yer acilir evde.

dun gorumceme gittik 5 aydir bize gelmiyor esimle tartismisti esimde hep alttan aliyor ama ben tahammul edemiyorum gormeye bile:sopa: o okmeydaninda ben kagithanede oturuyorum bize niye gelmiyorsun dedigimde bomba patlar diyor :KK70: ama kalkip camlicaya kahvaltiya gidiyor felan bende evine mecbur kalmadikca gitmiyorum memleketten kargolar geliyor erzak felan onlar icin mecbur bi gorusuyoruz. Dun gittik yemege kalin dedi kalmadim evime gelmeyen insan ben evine gidince yuzu tursu satan insan ne sofrasini senlendircem esim bozuldu biraz ama yapcak birsey yok, atsan atilmiyor satsan satilmiyor da :KK70: acil detoks lazim

X