sade yaşam

evden kırılmış kahve makinamı yoladım geri dönüşüme attım

yapılmış bi puzzle ım var yatağın altına yapıp koydum resimleri aldığımda o kadar karışıktıki tamamladığımda şeytan kılığında adamlar kadınları yatırmış kesiyolar bağlamışlar gibi saçma sapan resimler vaar üzerinde farkedememiştim yaparken farkettim onu atıcam

saçlarım için doğal bişi buldum kızlar... biliyosunuz şampuansız yıkamayı falan denemiştim koku yüzünden bırakmıştım:)
saçlarımın diplerine haftada iki kere organik Hindistan cevizi yağı sürüyorum uçlarınada zeytinyağı sürüyorum bekletebildiğim kadar bekletip yıkıyorum şampuanla saç kremi kullanmıyorum son durulama suyundada sirkeli seyreltilmiş suyla duruluyorum çoook memnunum.. şiddetle tavsiye ederim....

çalışma şartlarımı değiştiriyorum sekiz beş hafta sonu tatil şeklinde çalışıp artık düzgün bi hayata geçiş yapıcam iki yıldır nöbetle çalışmaktan gözlerimin altı morardı , çok yoruldum kendimi bazen çok tükenmiş hissediyorum.... bana sanırım iyi gelecek

buzluğumun tamamını boşaltmak üzereyim....

internet alışverişini ben baya yapıyorum ama baya şans işi çok severek giydiklerimde var çoooook iade ettiklerimde en güzeli deneyerek almak ama imkan yoksa tren.yol , markaf.ni , morh,po , oxxo , mavi mango benim alışveriş yaptığım siteler
son zmanlarda kapalı giyimde sefamerve , alvina danda yaptım ama pek memnun kaldığımı söyleyemem çok ugrastırıyolar ve gelen her bes üründen dördü beklediğim gibi çıkmıyor iadeyle uğraşıyorum orası biraz sıkıcı oluyo

cok düzenli olmus buzdolabi tebrik ederim bende uygulayayim bu yöntemi.. bide yumurtalar icinde kapakli saklama kapaklari var nacizane tavsiyem onlarida kapali tutabilirsin..
Başak burcuyum :) etek bende giyemiyorum pek, ben şimdi dikiş dikmeyi öğrenmeyi kafaya koydum. İstediğim şeyler aslında çok basit ama nerde süslü püslü kıyafet var onlar talep görüyor bu yüzden bulamıyorum. Hele tesettür giyim :olamaz: kendi kıyafetlerimi dikeceğim, azmettim :)
:KK9:insallah basarili olursun bu konuda keske bende yapabilsem cok isterdim.. tesettür giyimde satafat ön planda haklisin insan giyecek bi sey bulamiyor..

yapılmış bi puzzle ım var yatağın altına yapıp koydum resimleri aldığımda o kadar karışıktıki tamamladığımda şeytan kılığında adamlar kadınları yatırmış kesiyolar bağlamışlar gibi saçma sapan resimler vaar üzerinde farkedememiştim yaparken farkettim onu atıcam

saçlarım için doğal bişi buldum kızlar... biliyosunuz şampuansız yıkamayı falan denemiştim koku yüzünden bırakmıştım:)
saçlarımın diplerine haftada iki kere organik Hindistan cevizi yağı sürüyorum uçlarınada zeytinyağı sürüyorum bekletebildiğim kadar bekletip yıkıyorum şampuanla saç kremi kullanmıyorum son durulama suyundada sirkeli seyreltilmiş suyla duruluyorum çoook memnunum.. şiddetle tavsiye ederim....

çalışma şartlarımı değiştiriyorum sekiz beş hafta sonu tatil şeklinde çalışıp artık düzgün bi hayata geçiş yapıcam iki yıldır nöbetle çalışmaktan gözlerimin altı morardı , çok yoruldum kendimi bazen çok tükenmiş hissediyorum.... bana sanırım iyi gelecek

internet alışverişini ben baya yapıyorum ama baya şans işi çok severek giydiklerimde var çoooook iade ettiklerimde en güzeli deneyerek almak ama imkan yoksa tren.yol , markaf.ni , morh,po , oxxo , mavi mango benim alışveriş yaptığım siteler
son zmanlarda kapalı giyimde sefamerve , alvina danda yaptım ama pek memnun kaldığımı söyleyemem çok ugrastırıyolar ve gelen her bes üründen dördü beklediğim gibi çıkmıyor iadeyle uğraşıyorum orası biraz sıkıcı oluyo
saclarla ilgili tavsiyelerini bende deneyecegim.. ben defne sabunuyla yikiyorum o yüzden sertlesiyor saclarim..

Teşekkürler :) konuyu açtığımda alışveriş yapma gibi bir hastalığım vardı, o günden bu güne gözle görünür bir değişiklik yaşamadım belki ama düşünce dünyamda çok şey değişti, daha az alıyorum evet ama kendimi kısıtlayarak değil,modaya bakışım değişti. Daha işlevsel kıyafetler alıyorum, kozmetik hiç almadım desem yalan olmaz,üstelik makyajı da nerdeyse sıfıra indirdim. Evde yoğurt hatta ekşi mayalı ekmek yapmaya başladım hatta dikiş dikmeyi öğrenmeye çalışıyorum, huzurlu hissettiğim dakikalar arttı,beni ilgilendirmeyrcek hiçbir meseleyi beynimde tutmamaya çalışıyorum,facebook hesabımı kapatmıştım zaten açmadım bidaha, silindi gitti.sade yaşamanın aslında ciddi bir yaşam felsefesi olduğunu,kadim öğretilerde vurgulanan birşey olduğunu konuyu açtıktan sonra farkettim, avm gezmekten bile hoşlanmıyorum artık,işten çıkıp koşa koşa eve gidip ekmek hamuru yapıyorum :))
Merhaba ben de uzun süredir bu topiği takipteyim konuyu açtığınız için çok sağolun burdan gerçekten çok faydalandım arkadaşlarima selamı ve Teşekkürü borç bilirim bir ara yaziyodumda uzun süredir yazmadim baya sadeleştim ama daha alınacak çok yol var dikiş konusunda ben de çok hevesliyim dikiş makinası da aldım ama iki kızım var biri 3.5 yaşında diğeri 6 aylık o yüzden zamanım olmadı henüz siz kursa falan mı gidiyorsunuz yoksa netten mi araştiriyosunuz bu konuda beni de bilgilendirirseniz sevinirim bende tesettürlüyüm bu arada meslektaşız bende öğretmenim

Canim senin adına sevindim mesai saatlerinin değişmesi iyi olmuş ama seni tebrik ederim o mesaiye göre bu tertip düzen helal olsun madalyayı hakediyosun ama ben henüz onlar nasıl yapıliyo bilemiyorum yeri gelmişken bu konuşma arasındaki resimler ve isim alıntıları özelden mesaj atmalar falan nasıl oluyo dolabın çok güzeldi sosların da ben de deneyeceğim inş bu arada bende senden ilham alarak sirkeyi her yerde kullanmaya başladım bulaşık makinasına bir organik deterjan aldım parlatıcı gözüne sirke koyuyorum ama başarılı olamadım bulanık oldu bu konuda yardımına ihtiyacım var çamaşır makinesinde yumuşatıcı gözünde kullanıyorum yine organik deyarjanla fena değil saçlarımda kullandım çok güzeldi hem saçım yumuşacık oluyordu hem de yüzümde iyi olmuştu malesef saçımi boyattım saçım açılmıyor yıkarken sirke kullanıyorum ama gene olmadı birde saç derim çok kaşiniyor öyleki derim kanıyor kaşirken saç kremi de içime sinmiyor birde cetvelcileri takip ediyormuşsun ya instagramdan o bende yok burda da varmış heralde Nerede olduğunu biliyosan paylaşırsan sevinirim

Merhaba ben de uzun süredir bu topiği takipteyim konuyu açtığınız için çok sağolun burdan gerçekten çok faydalandım arkadaşlarima selamı ve Teşekkürü borç bilirim bir ara yaziyodumda uzun süredir yazmadim baya sadeleştim ama daha alınacak çok yol var dikiş konusunda ben de çok hevesliyim dikiş makinası da aldım ama iki kızım var biri 3.5 yaşında diğeri 6 aylık o yüzden zamanım olmadı henüz siz kursa falan mı gidiyorsunuz yoksa netten mi araştiriyosunuz bu konuda beni de bilgilendirirseniz sevinirim bende tesettürlüyüm bu arada meslektaşız bende öğretmenim
Merhaba bende yeni aldım dikiş makinesi. Kursa gitmiyorum şuanda ama fırsat bulursam gitmek istiyorum. İnternetten araştırma yapıyorum, burda dergilerim var ama onlardan hiç dikiş dikmedim henüz. Ben kalıp çıkarmayı araştırıyorum şuan,temel beden kalıpları, pantolon kalıbıyla başladım, çok hoşuma gitti kalıp çıkarmak matematikçi olduğum için olabilir. Ama henüz beli lastikli pijama pantolon dikiyorum, cep,fermuar vs yapmayı öğrendikten sonra yani alt bedeni hallrtikten sonra üst beden çalışmaya başlıcam. Bugün çok doğru bir karar verdiğimi birkez daha anladım benim diktiğim pijama pantolonlar 70 tl ye satılıyor, yani kumaşına göre 3-5 tl ye mal edebilirsin, kalıpların üzerine uymama riski de yok.iki tane uzun gömlek beğendim, bi giydim daracık kalıbı, armineye baktım bir tunik 270 tl, ipekyolda bir yelek beğendim 290 tl,ki o tarz bir kumaş bulsam dikerim yani az sıksam :))

Merhaba bende yeni aldım dikiş makinesi. Kursa gitmiyorum şuanda ama fırsat bulursam gitmek istiyorum. İnternetten araştırma yapıyorum, burda dergilerim var ama onlardan hiç dikiş dikmedim henüz. Ben kalıp çıkarmayı araştırıyorum şuan,temel beden kalıpları, pantolon kalıbıyla başladım, çok hoşuma gitti kalıp çıkarmak matematikçi olduğum için olabilir. Ama henüz beli lastikli pijama pantolon dikiyorum, cep,fermuar vs yapmayı öğrendikten sonra yani alt bedeni hallrtikten sonra üst beden çalışmaya başlıcam. Bugün çok doğru bir karar verdiğimi birkez daha anladım benim diktiğim pijama pantolonlar 70 tl ye satılıyor, yani kumaşına göre 3-5 tl ye mal edebilirsin, kalıpların üzerine uymama riski de yok.iki tane uzun gömlek beğendim, bi giydim daracık kalıbı, armineye baktım bir tunik 270 tl, ipekyolda bir yelek beğendim 290 tl,ki o tarz bir kumaş bulsam dikerim yani az sıksam :))
Tebrik ederim doğru söylüyorsun tesettür giyim çok pahalı bence de biraz sıkalımda öğrenelim bu işi faydalandığın dergileri, site isimlerini ve yaptıklarını benimle özelden paylaşırsan sevinirim

merhaba sadeler
çoooook şey yaptım ben de
önce dolaplarıma baktım,giymediğim ama kıyıp da tamadığım ne varsa elden çıkardım,ayakkabıları da öyle
mutfağım genelde düzgündür,ayrı misafir için tabak vs yok şık takımım var bardaklarım,kaşık,çatal vs de öyle,o yüzden mutfak yormadı
yatak odasını düzenledim,baza altına kullanılmayan yorgan battaniye ve yastıkları yerleştirdim
ıvır zıvır fiş,kağıt vb hepsini attım
attıkça rahatladım

Hepimiz basit,sade doğal bir yaşam için neler yapıyoruz,hayatımızda neleri değiştiriyoruz,dogamiza uygun yaşayabilmek adına neler yapıyoruz,deneyimlerimizi paylaşıyoruz arkadaşlar.düsturumuz israftan kaçınmak.Ne tür paylasimlarda bulunacağız bir kaç başlık altında toparliyorum çoğaltılabilir.
1.maddi israftan kaçınmak,hayatımızdaki tüm fazlaliklardan kurtulmak;tüm gereksiz ev eşyaları,fazla kıyafetler,belki kullanırım deyip aldiklarimiz,kenarda sakladiklarimiz.hayatımıza bir eşya sokarken çok iyi düşünmek.
2.vakit israfindan kaçınmak,planlı ve programlı yaşamak adına tüm öneriler.
3.yiyecek israfindan kaçınmak,doğal ve sağlıklı beslenmek,vücudumuzdaki fazlaliklardan kurtulmak,ideal kiloda bulunmak.
4.duygusal israftan kaçınmak,altı çok çeşitli şekillerde doldurulabilir.ilk aklıma gelen sosyal medyada ulasamayacagimiz yasamlara özenip duygusal tatminsizlik yaşamak, gereksiz insan ilişkileri vs.
Herkesin fikirlerine açığız...
Çok güzel bir konu olmuş, takipteyim.

Günaydınn

Benim icin en önemli sadelikden bahsedicem ben.

Boş,gereksiz,vasıfsız,kurukalabalık insanlar..

İşi düşünce arayanlar..

Lazım oldugunda olmayanlar..

Dedikodu yapanlar..

Sırf ayni mahalledeyim yada ayni ortamdayız diye selam vermek selam almak konusmak zorunda olduklarim(yada konusmak zorundaymis gibi hissettiklerim).

Aman hatri var diye her terbiyesizligine sustuklarım..

Amman buyukluk bende kalsın dediklerim..

Yada birileinin hatrı icin katlandıklarım.

Okadar güzel kalın kalın cizdim ki üzerlerini kendime yaptigim en büyük iyilik bu.

Mahallemden cikarken bile aman bee simdi buna yakalan isin yoksa selamda vermeden gecilmezki diye hatta agirdan yuruyup yakalanmim diye cabaladigim,yol degistirdiklerimin, yanindan gecerken hiiic gormemezlige gelerek gecip tavrimi koyuyorum artik.

Seviyemi koyuyorum ki hadlerini bilsinler.
Geç oldu ama temiz oldu.

Kendime dünya yarattim kötü,vicdansiz,oynayan,iki yuzlu,dedikoducu,kiskanc,pis kalpli insanlar yok o dünyada.

Sinsirellalar merakdan catlıyolarda eminim.

Herkesin hayati, inis cikislari, dertleri kendine.

Gereksizleri ilgilendiren bi durum degil.

İnanın cok hafifledim.
Cok ferahladım

Keskelerim okadar azaldıki, iyikilerim gittikce cogalıyo...

Eskiden olsa telf acmadan duramazdim yalan soyleyip bahane bulamazdim.

Suan cokda guzel acmiyorum, hatta artik akilli telf saolsun nolarini emgelledim.

Bunlarin hic biri durup dururken olmadi tabiki
Yedigim kaziklar, dedikodular,haksizliklar bir suru sebep var.

Siz duvar örünce cesaretleri kırılıyo zaten
Suan posta koymadiklarim dahil senle konusmuyo benlede konusmaz belki modunda cekiniyolar konusmaya

Ben laf atarsam konusuyolar.

Keske ama keske cook cook önce yapabilseydim.

Sadelesmek adına yaptigim en buyuk iyilikdir kendime bu.

Günaydınn

İşi düşünce arayanlar..

Dedikodu yapanlar..

Sırf ayni mahalledeyim yada ayni ortamdayız diye selam vermek selam almak konusmak zorunda olduklarim(yada konusmak zorundaymis gibi hissettiklerim).

Okadar güzel kalın kalın cizdim ki üzerlerini kendime yaptigim en büyük iyilik bu.

Mahallemden cikarken bile aman bee simdi buna yakalan isin yoksa selamda vermeden gecilmezki diye hatta agirdan yuruyup yakalanmim diye cabaladigim,yol degistirdiklerimin, yanindan gecerken hiiic gormemezlige gelerek gecip tavrimi koyuyorum artik.

Geç oldu ama temiz oldu.

Kendime dünya yarattim kötü,vicdansiz,oynayan,iki yuzlu,dedikoducu,kiskanc,pis kalpli insanlar yok o dünyada.

İnanın cok hafifledim.
Cok ferahladım

Suan cokda guzel acmiyorum, hatta artik akilli telf saolsun nolarini emgelledim.

Suan posta koymadiklarim dahil senle konusmuyo benlede konusmaz belki modunda cekiniyolar konusmaya

İnsanların" elalem ne der" adında bir tanrısı var diyor ismet Özel di sanırım. Mesele o tanrıyı yok etmekte, zaten sonrası kolaydır eminim ama hala zihnimi başkalarının ne düşüneceği meşgul ediyor ne yazıkki. Zaten bundan sıyrılınca insan müthiş bir özgürleşme yaşar diye düşünüyorum.

Günaydınn

İşi düşünce arayanlar..

Dedikodu yapanlar..

Geç oldu ama temiz oldu.

İnanın cok hafifledim.
Cok ferahladım

Çok güzel paylaşım yüreğine sağlık.

İnsanların" elalem ne der" adında bir tanrısı var diyor ismet Özel di sanırım. Mesele o tanrıyı yok etmekte, zaten sonrası kolaydır eminim ama hala zihnimi başkalarının ne düşüneceği meşgul ediyor ne yazıkki. Zaten bundan sıyrılınca insan müthiş bir özgürleşme yaşar diye düşünüyorum.
Elalem ne der düşüncesi maalesef hepimizde olduğu kadar bendede var.Güzel sözmüş sağol paylaşım için.

Konuyu çok beğendim fırsat buldukça okuyup beğeniyorum.Evimdeki makyaj malzemelerimden hiç kullanmadıklarımı bile devamlı veririm.Giyim eşyaları zamanında alınmış ya da hediye gelmiş çok var.Hediyelere önem veririm .değer veririm.Hediye edileni hediye etmem.Ama 2 çanta dolusu hiç giyilmemiş eşyalarımı ihtiyaç sahiplerine dağıttım devamlı da dağıtırım.Ayrıca yine çuval dolusu giyim eşyasını yine hiç giymediğim eşyaları sattım.Sokak hayvanlarına mama aldım.Çok karşı çıkan oldu yaptıklarıma .Ben başkalarını,başka canlıları mutlu edince de mutlu oluyorum...

günaydın kızlar
tr_lelli tr_lelli sana sonuna dek katılıyorum. ben de gereksiz insanları çıkardım hayatımdan. sırf ayıp olmasın, aman ne der, el alem duymasın gibi saçma sebeplerle yürüttüğüm ilişkileri neredeyse bitirdim.
o gereksiz muhabbetler için harcadığım zamanlara inan şimdi çok üzülüyorum. onun yerine artık daha çok ibadet ediyorum, daha çok spor yapıyorum ve kitap okuyorum.
böyle de inanılmaz mutluyum.
yalnızlığın aslında daha güzel bir şey olduğunu öğrendim ben.

Ben icimdekileri doktum sagolun kızlar.

Kesinlikle bende de vardi bu "elalem neder"

Artik ben iyide davransam kotude davransam diyolar ne de olsa diye dusunuyosun.

Artik tuhaf gelmiyo onlarin bu tavirlari.

İnsan gercekten sadeleşince rahatlıyor.
sevmediğimiz insanların yanında boşuna geriliyoruz sabrediyoruz.
hayatımızdan çıkardığımızda kayıp yasamıyoruz daha çok dibe batmaktan kurtuluyoruz aslında

X