sade yaşam

1463331993348-223001001.jpg 1463332045043972856258.jpg

En alt katta domates salatalık biber var 3-4 aydır falan böyle kullanıyorum kışın havuç turp , brokoli veya karnibahar yada onada benzer şeyler koyuyodum

Turuncu kapta kaynanamın yaptığı ev yapımı kabuk tarhana var dışarda kalınca hemen bozulan bişey dolapta saklıyorum

Ikinci sıradaki beyaz kabın içinde maydonoz , dereotu , nane falan oluyo
Altındaki şeffaf kapta sarı kapaklı olanın içinde ev yapımı erişte var

En alt senelik bölümünde solda patates soğan var ben çok çabuk tuketemiyorum hemen cilleniyo buzdolabında bişi olmuyo çok uzun sure, diğer yerleri yanındaki sebzelikte bez torbalarda bizim yöreye ait çabuk bozulacak ürünler var ve meyveler

Cetvelcilerde bu kapaklı şeffaf kaplardan daha çok var meyve falanda koymuşlar ama benim dolabım o kadar büyük diil malesef:) ama öyle çok daha düzenli duruyordu...

146333270639991753791.jpg 1463332754183-1315866506.jpg
Ikeadan aldığım ayakkabilikda bu içi baya ayakkabı aliyo. Mevsimine göre değiş tokuş yapiyorum nerdeyse dört buçuk beş yıldır kullaniyorum çok memnunum ....

Kışın gelen misafir montlarinida boş odamda kapı arkasında askıya asıyorum normalde bomboş kendi montlarimiz falan dolaplarimizda...

Bi kaç tipiyle daha yazdım ama burdada yazım baya zaman tasarrufu olan bişey yapıyorum ben

Buzdolabında kapakta en üstte dört tane Yan yana kavanoz duruyo onların bi tanesinde sarımsak püresi var yarım kilo sarımsak alıp topluca soyuyorum film falan izlerken:) zaten altı ayda bir ancak yapiyorum soydugum sarimsaklari bi çay kaşığı tuzla rondoda püre yapıyorum kavanoza koyuyorum üstünü tamamen kapatacak kadar yağ koyuyorum sıvı yag zeytinyağ hepsi oluyo amaç hava almasını engellemek kullandıkça yağ eksiliyor üstüne arada ekliyorum. Sürekli sürekli sarımsak soy doğra uğraşmıyorum marketten hazır sarımsak soruda almıyorum. Zamandan bulduktan tasarruf:)

Diğer iki kavanozun birinde naneli yağ diğerinde kırmızı biberli yağ var bir şu bardağı sıvı yaga üç yemek kaşığı nane ekliyorum biraz yakıp bu kavanoza koyuyorum corbalara falan her seferinde yağ yapmiyorum...

Diğer kavanozda da salata sosu var iki limon biraz tuz kekik kırmızı biber karıştırıp üstüne zeytinyağ ekliyorum limon altta kalıp siviyag hava almasını engellediği için bozulmuyor ama genelde hafta bir hazırlıyorum her seferinde limon kes tuz Vs uğraşmıyorum kavanozda iki kaşık döküyorum salataya tamam:)

Bana baya zaman tasarrufu sağlıyo...

Bi kaç tipiyle daha yazdım ama burdada yazım baya zaman tasarrufu olan bişey yapıyorum ben

Buzdolabında kapakta en üstte dört tane Yan yana kavanoz duruyo onların bi tanesinde sarımsak püresi var yarım kilo sarımsak alıp topluca soyuyorum film falan izlerken:) zaten altı ayda bir ancak yapiyorum soydugum sarimsaklari bi çay kaşığı tuzla rondoda püre yapıyorum kavanoza koyuyorum üstünü tamamen kapatacak kadar yağ koyuyorum sıvı yag zeytinyağ hepsi oluyo amaç hava almasını engellemek kullandıkça yağ eksiliyor üstüne arada ekliyorum. Sürekli sürekli sarımsak soy doğra uğraşmıyorum marketten hazır sarımsak soruda almıyorum. Zamandan bulduktan tasarruf:)

Diğer iki kavanozun birinde naneli yağ diğerinde kırmızı biberli yağ var bir şu bardağı sıvı yaga üç yemek kaşığı nane ekliyorum biraz yakıp bu kavanoza koyuyorum corbalara falan her seferinde yağ yapmiyorum...

Diğer kavanozda da salata sosu var iki limon biraz tuz kekik kırmızı biber karıştırıp üstüne zeytinyağ ekliyorum limon altta kalıp siviyag hava almasını engellediği için bozulmuyor ama genelde hafta bir hazırlıyorum her seferinde limon kes tuz Vs uğraşmıyorum kavanozda iki kaşık döküyorum salataya tamam:)

canım teşekkür ederim. şu sarımsak fikrini de tuttum ben de uygulayacağım.
salata sosu konusunda da limonu her defasında taze sıkmak gerek diyorlar yarım saatte besin değerini yitiriyormuş. kavanoza koyunca olmuyor mu ki?

canım teşekkür ederim. şu sarımsak fikrini de tuttum ben de uygulayacağım.
salata sosu konusunda da limonu her defasında taze sıkmak gerek diyorlar yarım saatte besin değerini yitiriyormuş. kavanoza koyunca olmuyor mu ki?
Ben haftalık olarak yapıyorum ama hiç aklıma gelmemisti doğrusu ... bi arastircam simdi...

Çok hoşuma gitti bu yöntemler :)

Sade yasamak icin ne kadar caba sarfetsem de olmuyor gibi onu yapacak zamanim bile yok sanki.. hafta ici is, hafta sonu yemek bulasik temizlik derken tum vaktim gidiyor ve zamanimda oluyor :KK43: daha az temizlik yapmam gerek bunun icinde daha az evin kirlenmesi demek aslinda cok esyam yok ama bana cok..

Mesela bir camasir sepetim hic olmadi..
viledam da yok..
4 cesit temizleyici disinda temizleyici de kullanmiyorum.
elde yikamasam da evlenirken aldigim bulasik deterjanimda hala bitmedi..
3 kapakli dolab ve 5 gozlu sifonyere esimin benim kiyafetlerimiz sigiyor ustune nevresimlerde sigiyor ama bana hala coklarmis gibi gorunuyor..
hergun de plan yapiyorum yapacaklarimla ilgili ama zamanim yetmiyor sanki hic..

benim yapilacaklar listem hic bitmiyor... :KK43:

bu arada basirbirsey adli siteyi okuyorum sizlere de tavsiye ederim kizlar..

Sade yasamak icin ne kadar caba sarfetsem de olmuyor gibi onu yapacak zamanim bile yok sanki.. hafta ici is, hafta sonu yemek bulasik temizlik derken tum vaktim gidiyor ve zamanimda oluyor :KK43: daha az temizlik yapmam gerek bunun icinde daha az evin kirlenmesi demek aslinda cok esyam yok ama bana cok..

Mesela bir camasir sepetim hic olmadi..
viledam da yok..
4 cesit temizleyici disinda temizleyici de kullanmiyorum.
elde yikamasam da evlenirken aldigim bulasik deterjanimda hala bitmedi..
3 kapakli dolab ve 5 gozlu sifonyere esimin benim kiyafetlerimiz sigiyor ustune nevresimlerde sigiyor ama bana hala coklarmis gibi gorunuyor..
hergun de plan yapiyorum yapacaklarimla ilgili ama zamanim yetmiyor sanki hic..

benim yapilacaklar listem hic bitmiyor... :KK43:

bu arada basirbirsey adli siteyi okuyorum sizlere de tavsiye ederim kizlar..

Kirli çamaşırları nereye koyuyorsunuz
Yerleri elde mi siliyorsunuz

Kirli camasir sepetim var ama su camasiri yikadiktan sonra sepete alip koyarlar ya o sepetten yok
Yerleri elde siliyorum cok sacim dokuldugunden vileda temizlemiyor bana gore
Benim dizlerim ağrıdığı için vileda ile siliyorum yerleri.Bence sende vileda ile sil yerleri dizlerine yazık.

Kirli camasir sepetim var ama su camasiri yikadiktan sonra sepete alip koyarlar ya o sepetten yok
Yerleri elde siliyorum cok sacim dokuldugunden vileda temizlemiyor bana gore

O zaman bir soru daha
Makineden çamaşırları nasıl çıkarıyorsunuz kucaklıyarak mı

öncesinde süpürüp sonra silerseniz o dediğiniz olmuyor

X