sade yaşam

Herkese merhaba .@fisfis Geldim canım.Vakit buldukça okuyacağım.
Dediğim gibi okumuş olmak için değil, gerçekten de okuyup anlamak için buradayım .
Şimdiden konuyu açan @philosophy arkadaşımıza da ,buraya yazan arkadaşlarımıza da teşekkürler...

Teşekkürler :) konuyu açtığımda alışveriş yapma gibi bir hastalığım vardı, o günden bu güne gözle görünür bir değişiklik yaşamadım belki ama düşünce dünyamda çok şey değişti, daha az alıyorum evet ama kendimi kısıtlayarak değil,modaya bakışım değişti. Daha işlevsel kıyafetler alıyorum, kozmetik hiç almadım desem yalan olmaz,üstelik makyajı da nerdeyse sıfıra indirdim. Evde yoğurt hatta ekşi mayalı ekmek yapmaya başladım hatta dikiş dikmeyi öğrenmeye çalışıyorum, huzurlu hissettiğim dakikalar arttı,beni ilgilendirmeyrcek hiçbir meseleyi beynimde tutmamaya çalışıyorum,facebook hesabımı kapatmıştım zaten açmadım bidaha, silindi gitti.sade yaşamanın aslında ciddi bir yaşam felsefesi olduğunu,kadim öğretilerde vurgulanan birşey olduğunu konuyu açtıktan sonra farkettim, avm gezmekten bile hoşlanmıyorum artık,işten çıkıp koşa koşa eve gidip ekmek hamuru yapıyorum :))

Konu için de verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler
Arkadaşımız fisfis tavsiye etti iyi ki de gelmişim.Kendisine tekrar teşekkürler.
Çok haklısınız.Sade yaşamadan sade olunmuyor.Sadeliğe alışınca da geçmiş şaşırtıyor.Neler yapmışım diyoruz.Çok şey öğreneceğim bir sayfa .Arar ara okuyacağım vaktim olmamasına rağmen.Zaman ,yaşam vs .her alanda sadelik iyidir.
Kişilikte,karakterde bile sadeliğe inanırım.Kendim için çok sadeyim diyemem.
Hatta çok süslüyüm .Ama benim de kişiliğim ve karakterim çok sade...

BLUEGREENBLUE canım hoş gelmişsin ben de yeni bitirebildim okumayı kaç haftadır..
yeni topikler de keşfettim 'cetvelciler' falan diye ama gözüm kesmiyo hiçbirini okumayı.. boynum fena ekrana bakmaktan kaç gündür yahu

bir de sadeliğe biraz ters olacak ama, giyim olsun özellikle pantolon bluz, ayakkabı çanta olsun marka veya site tavsiyesi istesem.. gerçekten giyinmeyi veya alışverişi bilmiyorum galiba ben arkadaş..
temel ihtiyaçlarımı alsam, eskilerin hepsini atacağım valla..
kaliteyi ucuza alabileceğim marka veya site tavsiyeleri.. baş harfini yazsanız da yeter benim için, anlarım sanırım

Ne tarz giyinmeyi seviyorsun, ben geziyorum alışveriş yapacağım zaman nerde beğenirsem alıyorum, gezdiğim markalar da klasik, avmlerdr olan markalar zara ve mango güzel oluyor,onun dışında stradivarus diye bir markadan aldığım kotları beğenerek giyiyorum, kumaş istiyorsan kotona bakabilirsin. Ben internetten alışveriş yapmıyorum pek o yüzden o konuda tavsiye veremeyeceğim.

philosophy var ya yeri gelmişken söyleyeyim, konunun hepsini okudum, sizin çoğu cümlelerinizde kendimi gördüm..
bu kadar olur yani dedim.. burcunuz yay mı?
ben genelde biraz düsturlu giyinmeyi seviyorum, daha doğrusu bi kaç senedir..
30 um öğretmenim ben de.. rahat, salaş ve uzun şeyler.. bi de etek giyemiyorum :)

Başak burcuyum :) etek bende giyemiyorum pek, ben şimdi dikiş dikmeyi öğrenmeyi kafaya koydum. İstediğim şeyler aslında çok basit ama nerde süslü püslü kıyafet var onlar talep görüyor bu yüzden bulamıyorum. Hele tesettür giyim kendi kıyafetlerimi dikeceğim, azmettim :)

Günaydınn..

Buralara yazcak cok sey birikti heybemde.

1buyukposet oglumun kuculenlerini arkadasimin ogluna verildi.

1buyuk poset dar gelen badylerim,giymedigim gömlegim,hırkam,bolera tarzi 2hirka, 1elbise, tshrt verildi.

Camasir suyu bulasan kaprim
Esimin yipranan 2gömlegi
Yıpranmıs 2sort
Agı artik iyice mafolan pijama
Alti erimis coraplar
Kenarlari dikisleri yipranmis atlet
1tane sapka
Kullanmadigim kemerler atıldı.

Toka kutumu ve makyaj kutumu temizledim.

Kirilmis tokalar
Soyulmus taç
Tutmayan tel tokalar, lastik tokalar atildi

1 lipstick ruj
1pudra
1far
1kalem
2 krem
2 parfum sisesi atıldı.

1 ayakkabim anneme verildi(ben giyerim dedi)

Bos ped poseti,alisveris fisleri,not aldigim kagitlar,taksiti biten dekontlar cekmeceyi iyi bi temizledim.

Bosalan deterjan kablarini attim.
Recel/garnitur kavanozlarini attim.

Dis fircalarini degistirdim.

Buzlugumu bosaltip temizledim

Kisliklari kaldirip yazliklari cikarip yikadim.

Nasil nefes aldı dolabım

Surekli kiyamadigim belki bi yerde giyerim diye hep elimle itip giymediklerimi cikardim evden
İcim ferahladi resmen.

kızlar bu arada çamaşır ve bulaşık makinesinde sirke kullananlar, sirke zarar vermiyor mu konulan kısma, erittiğini iddia edenler olmuş ta..
Canım hoş bulduk.evet baştan görseydik bari.Daha kolay olurdu okumak.Ne yapalım sırayla gideceğiz artık.Size de geçmiş olsun bu arada yormayın kendinizi.
Sirke kullanmadım ama bir arkadaşım çok kullandı makinem bozuldu dedi.Ama tamir ettirdi.Artık neden bozulmuştu Ne derece doğru inan bilemiyorum.

Hoş geldiniz canım .Her zamanki gibi , çok hamaratsınız.Çok iyi olmuş.Evler boşalsın azıcık...

Canım giyim benden sorulur.İsterseniz siz bana özelden detaylı detaylı yazın beraberce bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…