sade yaşam

selam kizlar nasilsiniz...
ben detayli temizlik yaptim cok ferahladim...
bi büyük cöp poseti eski kiyafet canta cüzdan ayirdim geri dönüsüme, bi büyük poset kiyafet ve 4 cift ayakkabiyi da ihtiyaci olanlara verilmek üzere ayirdim.. ve hayatimda aldigim cok öenmli bi karar var daha bi hafta olmadi kizlar kapandim ama az ve öz kiyafet aldim. bosa cikan kiyafetlerimi arkadaslarima verdim begendiler ve aldilar... baya rahatim artik..

selam kizlar nasilsiniz...
ben detayli temizlik yaptim cok ferahladim...
bi büyük cöp poseti eski kiyafet canta cüzdan ayirdim geri dönüsüme, bi büyük poset kiyafet ve 4 cift ayakkabiyi da ihtiyaci olanlara verilmek üzere ayirdim.. ve hayatimda aldigim cok öenmli bi karar var daha bi hafta olmadi kizlar kapandim ama az ve öz kiyafet aldim. bosa cikan kiyafetlerimi arkadaslarima verdim begendiler ve aldilar... baya rahatim artik..
Maşallah canım Allah daim etsin çok sevindim hayırlı olsun

Günaydın sadeler hayırlı cumalar.Kızlar ilgili topiklerden yanıt gelmiyo bişi sorcam .Kruvaze. perde kullanan varmı aranızda kullanımı zormu?
Bahsettiğiniz perdeden kullanamayacak kadar sade yaşıyorum. Ama kullanması zor değil. Eğer ucu boncuklu olursa onları yıkarken çıkarıp takmak zaman alıyor. Ona da bir çözüm bulmuşlar; cırt cırtlısını gördüm. Ama bir yerde memnun olmayan vardı. Dikim farkı olabilir. İçiniz rahat etsin diye; perdecide hazır dikilmiş modeline iyice bakabilirsiniz. O zaman daha güvenli olur.

Bahsettiğiniz perdeden kullanamayacak kadar sade yaşıyorum. Ama kullanması zor değil. Eğer ucu boncuklu olursa onları yıkarken çıkarıp takmak zaman alıyor. Ona da bir çözüm bulmuşlar; cırt cırtlısını gördüm. Ama bir yerde memnun olmayan vardı. Dikim farkı olabilir. İçiniz rahat etsin diye; perdecide hazır dikilmiş modeline iyice bakabilirsiniz. O zaman daha güvenli olur.
Teşekkür ederim.Zaten ben de herşeyin kolay kullanımlı ,fonksiyonel olanını seçerim.Ama bunlara çok heves ettim bakalım .

Teşekkür ederim.Zaten ben de herşeyin kolay kullanımlı ,fonksiyonel olanını seçerim.Ama bunlara çok heves ettim bakalım .
Güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Bence de çok güzeller. Ben sadelikten çok ev tozu allerjisinden kullanamıyorum. ev tozu allerjisi başlıbaşına bir sadelik sebebi:)

ben mailimin ve telefonumun dolu olmasından nefret ediyorum. rahat her gün yapıyorumdur bu saydıklarını. kullanmadığım banka hesaplarını da 2015'in başında kapatmıştım. şu an sadece 3 hesabım var, üçü de işle ilgili :)

çok güzel yazmışsın. bu yaptığın uzun zamandır aklımda olan ve yapmak istediğim şey. ama henüz yapamıyorum. çünkü ben bunları yapmaya çalıştıkça eşim bana asosyal olduğumu ima ediyor. şu kısmını kabul ediyorum, herkesle anlaşamıyorum. ama gerçekten etrafımda şu an kafama göre kimse yok. ben de gelip burdaki topiklerde yazıyorum :)
yani inan aynı şeyi zamanında eşimde bana söyledi yabani olduğumu insanlardan kaçtığımı hatta dahası küçük gördüğümü kendimi begendiğimi falan filan. anlamasını beklemiyorum ben daha değerliyim benim düşündüklerim daha değerli kendimi eskisinden daha çok önemsiyorum.ve bundan sonrada böyle olacak. yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum başkalarının lafıyla değil inan değmiyor. arkadaşlarının eşlerinden hoşlanmadıklarım var kafa dengim değil diyelim. sürekli planlar yapıp bizi dahil etmeye çalışıyorlardı. bende gitmek istediğimi defalarca söylememe rağmen bu eşimle aramda sıkıntıya neden olurdu.öyle zoruma gidiyordu ki benimle bu sebepten kavga etmesi. onlar önemliydi bense değil. beni önemsemeyen benim mutlu olmayacağım bir ortama sırf ayıp olmasın diye gitmem için zorlayan eşim kendi değerini biçmiş oldu böylece. çok istiyorsan sen git dedim. herkesin eşi var sen yoksun olur mu dedi ama gitti. aylarca bunun için söylendi durdu. o arkadaşlarına ayıp olduğunu düşünüp yakınırken bu işin hangi kısmında benim kırıldığım vardı.kocaman bir yok. benim payıma düşen bu. o zaman benim için ne düşündüğü niye beni ilgilendirsin ki. şimdiyse inatçı olduğumu düşünüyor. itiraf etmeliyim ki bu da benim işime geliyor. biliyor ki istemediğim hiçbirşeyi bana yaptıramaz. Hayır demeyi öğrendiğim günden beri ben olmaya başladım.

Günaydın kızlar
opilos opilos malesef ömrümüz aman ayıp olmasın, aman insanlar ne der diye düşünmekle geçiyor.
Önceleri bunu düşünüyoruz, sonra gerçeği görünce tavrımızı koyuyoruz. Sonra da insanlar arkamızdan ay ne çok değişti diye konuşuyor.
Ben son bir yıldır elimden geldiğince bulunmak istemediğim ortamlardan kaçmaya ye da hiç bulunmamaya. Çalışıyorum.
Ancak etrafım uzaklaşmaya çalıştıkça bana zamk gibi yapışan bir iki insanla dolu. Çok sinir olsam da idare etmeye çalışıyorum.

Geçen düşündüm de benim hiç öyle can ciğer arkadaşım yok galiba. Arkadaşlarım var. Öğlen yemeğe çıkıyoruz, tatile gidiyoruz, dılarıda yemek yıyoruz ama hadi gel alışverişe çıkalım diyip çat kapı yapabileceğim kimse yok. Devirden mi nedir insanlarda bi samimiyetsizlik var malesef.
Kıskançlık, hasetlik almış başını gitmiş.
Sebebsiz yere aramın bozulduğu, görüşmediğim insanlar var
Neden sabah sabah yazdım bunları onu da bilmiyorum.

yani inan aynı şeyi zamanında eşimde bana söyledi yabani olduğumu insanlardan kaçtığımı hatta dahası küçük gördüğümü kendimi begendiğimi falan filan. anlamasını beklemiyorum ben daha değerliyim benim düşündüklerim daha değerli kendimi eskisinden daha çok önemsiyorum.ve bundan sonrada böyle olacak. yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum başkalarının lafıyla değil inan değmiyor. arkadaşlarının eşlerinden hoşlanmadıklarım var kafa dengim değil diyelim. sürekli planlar yapıp bizi dahil etmeye çalışıyorlardı. bende gitmek istediğimi defalarca söylememe rağmen bu eşimle aramda sıkıntıya neden olurdu.öyle zoruma gidiyordu ki benimle bu sebepten kavga etmesi. onlar önemliydi bense değil. beni önemsemeyen benim mutlu olmayacağım bir ortama sırf ayıp olmasın diye gitmem için zorlayan eşim kendi değerini biçmiş oldu böylece. çok istiyorsan sen git dedim. herkesin eşi var sen yoksun olur mu dedi ama gitti. aylarca bunun için söylendi durdu. o arkadaşlarına ayıp olduğunu düşünüp yakınırken bu işin hangi kısmında benim kırıldığım vardı.kocaman bir yok. benim payıma düşen bu. o zaman benim için ne düşündüğü niye beni ilgilendirsin ki. şimdiyse inatçı olduğumu düşünüyor. itiraf etmeliyim ki bu da benim işime geliyor. biliyor ki istemediğim hiçbirşeyi bana yaptıramaz. Hayır demeyi öğrendiğim günden beri ben olmaya başladım.

darısı benim başıma. sevdiğim insanlara (anneme, eşime) hayır diyemiyorum. öğrendiğim gün ben "ben" olacam, farkındayım.

merhaba kızlar.bende son zamanlarda herkesten kaçar oldum.kimse samimi gelmiyor sanki....oysa önceden herşey farklıydı.belkide olgunlaşıyorum bilmiyorum.ofiste sürekli çalıştığım bayanla bile merhaba nasılsınız dışında sohbet etmez olduk.ömceden sıkıntılarımı dertlerimi birkaç yakın arkadaşımla paylaşıp rahatlardım.şimdi anlatmak istemiyorum kendi içimde yaşıyorum.sanki zayıf yönümü öğrenecekler diye korkuyorum.
genelde mesafeli bir yapım var ve çok kafama göre yaşarım.örneğin üst üste aynı arkadaşımla öğle yemeğine gidince sıkılırım.bazen tek başıma yemek yerim bana iyi gelir.böle işte.

bu aralar yine sadeleşme çalışmalarındayım. bu cuma işe başlıycam diye hem evi bahar temizliğine soktum hem de fazlalıklardan kurtulmaya çalıştım.

öncelikle gardrobumu düzenledim ve bu yıl sonuna kadar kıyafet anlamında pek bir şey almamaya karar verdim. sadece çok beğendiğim bir şey olursa ya da düğün olursa duruma göre alabilirim.

aynalı şifonyerin üst çekmecesini düzenledim,bir sürü gereksiz şey attım. resmen boşluklar açıldı çekmecede. bugün de alt çekmecesini düzenleyip eşimin altı erimiş çoraplarını ayıklayacağım.

ortada duran ve göze kalabalık görünen bazı eşyaları bazanın altına koydum.

oturma odam resmen fazlalık odamdı. artık yatılı bakıcımız olacağı için o odayı düzenledim. su bidonlarını, bazı tahtaları, elektrik süpürgemi, ütü masasını ve ütümü, çamaşır askılığımı kilere kaldırdım. tek parçalı eski bir vitrini de evden çıkardık. eşim bu vitrini parçalayacak ve pikniklerde mangal yakacağız o parçalarla :KK53: ayrıca bu odaya tek kişilik bir yatak da aldık. bugün yarın o da gelecek.

bizim evde çok fazla bıçak var. eşim çok sever bıçak almayı. 2. çekmecem hep bıçak doluydu ve karmakarışıktı. oraya bir kaşıklık aldım ve bıçakları takımlarına göre dizdim (3 takım bıçak var evde, bir sürü de büyük bıçak var). bu çekmeceyi açınca içim açılıyor artık.

kilerde 2 büyük kutu eşimin aletleri, matkabı vs. vardı. burda okuyup eşime alet çantası hediye ettim. 2 büyük koliyi dolusu eşyayı ayıkladık, gereksizleri attık, kalanları büyük bir alet çantası aldı. kolileri attık, yer açıldı. ayrıca çok yer kaplayan bir leğenin kırıldığını farkettim, resmen sevinç içinde çöpe attım onu da :)

çok şükür ki şu an her yer temiz, düzenli ve sade :)

Ben yatağın bazası ve koltukların altına hiç bir şey koymuyorum.Oh bomboş temizlemesi çok rahat.

Ben yatağın bazası ve koltukların altına hiç bir şey koymuyorum.Oh bomboş temizlemesi çok rahat.

Peki canım yorganlar nevresimler ceyizlik verilen o ürünleri (hatıra diye sakladiklarim) elden çıkardıklarımda oldu ama nereye koyuyorsun ?

Peki canım yorganlar nevresimler ceyizlik verilen o ürünleri (hatıra diye sakladiklarim) elden çıkardıklarımda oldu ama nereye koyuyorsun ?
Yesa benim gardolabında üstü boş.Yün yatak,yorganlar ve yastıkları sandığın üstüne istifliyorum.Her yaz balkonda güneşlendirip sonra aynı şekilde topluyorum.Böyle daha kolayıma geliyor.

Yesa benim gardolabında üstü boş.Yün yatak,yorganlar ve yastıkları sandığın üstüne istifliyorum.Her yaz balkonda güneşlendirip sonra aynı şekilde topluyorum.Böyle daha kolayıma geliyor.
İlk evlendiğimde benimde yün yoganlarım ve iki tanede yer yatağım vardı.Giderek gücüm tükendi çok ağırdılar.Köye ev yaptirdı bizimkiler verdim gitti .Ama oğlumla eşim yün yastıktan vazgeçemiyolar.Benimde astımım var bakımını yapamıyorum bakalım bu yaz bir çare düşüncem.

Onlar sandığın içinde Can'ım.Benim çeyizim çoktu.Bende çok hediye verdim ama yinede çoğu hala duruyor.

Basi Agriyan Ordek Basi Agriyan Ordek ellerine sağlık.
benim de evde bazı yerleri yeniden gözden geçirmem gerek. ama bu aralar hiç enerjim yok.

ne zamandır benim de enerjim yoktu, bunca iş bu yüzden bekliyordu. ama insanın aklında yapılacaklar biriktiği zaman daha istekle yapıyor. ben uzun zamandır çok bir şey yapmamıştım, aklımda birikmişlerdi. şimdi yaptım ferahladım :)
darısı başına :KK66:

X