sade yaşam

Bugün yatak odasını temizlicektim
Bazamin altını süpürmek için açtım:)
Yüzümde bi gülümseme oluştu herşey o kadar düzenli ve sadeydiki iyiki dedim iyiki bosalatmisim fazlaliklari aferin bana ve temizlemem çok kısa sürdü zaman ve enerji tasarrufu:)

Evden çıkarmam gereken bi koli yaptım oğlumun küçülen kıyafetlerini burç yaptım bunları ananemin deposuna koycam

Cuma günü teyzeme gidiyorum
Eşime baya ünlü bi markadan aldığım bi kazagini yanlış yıkama sonucu bi beden kuculttum:) teyzemin kocası minnak bi adam ona olur goturcem bakalım begenicekmi??
Evlenirken baya büyük heryeri açılan bi gar takımı almıştım ve far kullanmam düğüne falan gitmedikçe:)
Niye aldım hala bilmiyorum:)
Onu teyzeme veri cem banyo cekmecesini bosaltirken yaptığım bi poset vardi kullanmadigim kozmetik ürünleri solusyonlar kremler vs... Onları teyzeme vercem :). Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
Sadelesmeye hala devam ediyorum ama çok az kaldi şöyle bi etrafima baktığımda bunu kullanmıyorum niye tutuyorum dediğim çok az şey var şu an etrafimda

Yeni aranıza katıldım sayılır ama o kadar çok içime açan konu gördüm ve görüyorum ki :) Bende de gereksiz fazlalıklar mevcut böyle evimde sağda solda.. İlk işim yarın bunlardan kurtulmak olacak, gün ve gün neler yaptığımı da sizinle paylaşıyım :)

ooo süper tam benlik sadelik benim sanatım:))
ev sadeliği bir kere öyle çok fazla süs eşyan olmıycak eşyalarımın üstü hep boştur.(kardeşim bana her geldiğinde sadeliğinden mobilya vitrini gibi evin diyor) silmek toz almak o kadar kolay ki. mobilyalarımın altının hep boşluklu olması artı bir kolaylık. renk tercihim yine sade iki ton krem ve koyu bej. küçük halılar tercih ederim. kalabalık eşya gözü çok yorar ben az eşyayla çok hareket etmeyi seviyorum.her dolabım için özel bölümlendirmeler yaptım. bir çekmecem dikiş iğne iplik bir çekmecem tamir takım aletleri,bir cekmecem ecza dolabı vs. bu şekilde konumlandırmak evi dağınıklıktan kurtarıyor.ayrıca istediğini bulmak büyük kolaylık. yemek takımı başa en çok bela olan şey diye düşünüyorum. benim öyle sadece misafire özel kullandığım bir yemek takımım yok. yemek takımım bir tane ve ben kahvaltıdan tut misafirlerimede onu kullanıyorum. en çok kıyafetlerimden vazgeçmek benim için çok zordu ama artık onuda aştım. bavula giymeyi düşünmediğim ama birgün giyebilme ihtimalim olabilir diye düşünüp o atmaya kıyamadığım giysileri doldurdum. 2 ay odamda durdu o bavul öylece ve bir kere olsun içini açmayınca anladım ki aklıma bile gelmiyorlar ihtiyaç sahiplerine verilebilirler. hiç açıp kontrol etmeden verdim gitti. bazanın altındaki eşya bil ki fazlalıktır ihtiyacın yoktur ona ki o görünmez yerlerdedir.bu mantıkla bazamda sadece gelinliğim ve kına elbisem duruyor o sadece hatıra bana.

Günaydın sadeler.Kendime bir ilaç çekmecesi yapmam lazım.Masallah 40 çesit ilaç var evde lazım olabileceği için duruyolar mecburen.(Allah bugünümüzü aratmasın bikaç tane kronik rahatsızlığım var) O ilaç ve malzemelerim için küçük kutucuklardan oluşan bir çekmece düzenleyici almak istiyorum.Hani şu gardropların içindeki kravat bölmeleri gibi.Birde alet edevat bisürü zımbırtı var eşimde onları attırmıyor dursun lazım olur deyip duruyor.Böyle bir takım çantası gibi bişey alasım var onları yerleştirmek için.Ne zaman ve nerden alabilirim bilmiyorum.Birtek onlar kaldı beni rahatsız eden.

canim benim esiminde cok fazla alet edavati vardi bi alet cantasi aldim büyügünden simdi cok düzenli aldigini hemen geri yerine koyuyor tavsiye ederim ....

benim su son iki haftadir yapabildigim bi sey yok kendime zaman bulamiyorum ... Allah eksik etmesin misafirin biri geliyor biri gidiyor... öyleki bu hafta sporuma bile cok fazla gidemedim.. sadelik namina adim atamadim.. insallah haftaya daha iyi olacak

opilos fazla yorganın falan yokmu misafirin geldiğinde kullanabilecekleri şeyleri nereye koyuyorsun benim o tip şeylerin bazamin altinda ....

opilos fazla yorganın falan yokmu misafirin geldiğinde kullanabilecekleri şeyleri nereye koyuyorsun benim o tip şeylerin bazamin altinda ....

merhabalar....
bu fazla yorgan,yastıklar sizin gözünüze batmıyor mu.
bende 11 adet yastık var...
atsan atılmaz, satsan satılmaz....
ne yapsam acaba....
bir de bir şeyleri attıktan sonra lazım oluyor ya en çok ona sinir oluyorum

Yatılı misafir çok oluyorsa elden çıkaramazsın canım.Ama çeyizde alınmış öylece duruyosa suriyelilere gönderebilirsin muhtarlık aracılığıyla ...

evet benimde aklıma ılk suriyeliler geldi nasıl göndereceğimi bilemiyordum.
bunu duyduğum iyi oldu. tşk ederim
Belediyeler bu konuda acayip yardımcı ben iki battaniye gönderdim suriyelileremi gitti ihtiyacı olan birine mi gitti bilmiyorum ama benden çıktı ve belediyeye verdim

Kızlar bugün çok teknolojik bi temizlik yaptım:) teknolojiyle pek aram yoktur:)

Mail hesabında sanırım 2000 birikmiş posta vardı 10 tanesi hariç hepsini sildim:)

Telefonumun mesaj bölümünü temizledim:)

Watsabimi temizledim:)

Üç ayrı bankada vadesiz hesabım vardı maaş hesapları geçmişten kalan onları telefon bankaciligiyla kapattım üç bankanın müşteri hizmetleriyle konuşmam baglanmam tam bir saatimi aldi ... Bekle ,bekle,bekle.... Soru, soru, soru neyse üç bankayı dolassam orda sıra bekleşen daha fazla zamanım git cekti ve yorulcaktim:)

1 tane kullanmadığım sırf maaş hesabım açıldı diye açılmış olan bi kredi kartın vardi onuda iptal ettirdim madem yaptım onuda yapim diye

Sonra iki yıl önce actirdigim hem oğlum adına hem benim adıma bireysel emekliliklerimiz vardı ödemeleri yapilmiyodu onları düzene soktuk müşteri temsilciyle otomatik ödeme talimatı verdim düzenli ödenecek artık:)

Sonra çok severek aldığım ayakkabı cantam vardı hamilelikten sonra bu ayakkabı bana yine billah olmadı bi kere giydim açılır diye ayaklarım kanayarak eve döndüm teyzemin ayağı benden bi numara küçük ona gostercem beğenirse giysin
Aynı şekilde bide spor ayakkabim var onuda gostercem 3 tane teyzem var biri beğenir diye tahmin ediyorum:)
Ayırdım onlari da cumartesi gidecekler bugünkü sadelesme hareketim bu kadar hanımlar:) şu bankalarla olan mücadelem bayağı zamandır aklimdaydi sonunda hallettim:)

canim benim esiminde cok fazla alet edavati vardi bi alet cantasi aldim büyügünden simdi cok düzenli aldigini hemen geri yerine koyuyor tavsiye ederim ....
Aynen bizimki liderlerde duruyordu çiviler , tornavidalar , matkap uçları beni delirtiyodu... Bime alet çantası gelmişti koşa koşa gittim aldım tekzende migrosda kipada hatta bi milyoncularda bile var boy boy ..... Ben binden aldım şu an herşey gayet düzenli çiviler gıdalar vs... Hepsi ayrı ayrı düzenli:)

Bende en kısa zamanda bir tane edinmek istiyorum.

esime kalsa evde marangoz acacak biktim onun el aletlerinden ama yapacak bi sey yok cözüm buluyorum derli toplu olmasi adina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…