sade yaşam

Kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.Daha iyiyim bugün çok şükür.Elim ayağım durmadı bu yüzden biraz iş yaptım :KK70:bir boş kutu vardı içine kenarı kırılmış tabakları rengi solmuş bardakları minnak olduğu için kullanılmayan çay bardaklarını doldurdum içine .ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere müsait zaman bekliyor.( tabaklar konusunda emin değilim çöpemi atsaydım ki diye) oğlumun ve eşimin atılacak çoraplarını attım.sonra pilim bitti.:KK48:

Üzerimde acayip yoğunluk var. iştahsızlık baya zorlanıyorum.
bende bazanın altını biraz daha boşaltıcam. 1 hurç dolusu patik var yani ben giymem çocuguma kadar neleri çıkar 10-15 tane ayırsam yeter aynı şekilde baş örtülerinide vericem. birde dantelli pikem var annem doğumda sereriz diyo ben uyku setinde daha çok rahat ediyorum. yani boşuna verildi onlara o paralar.
ayakkabılıgım kırıldı o yüzden ayakkabılar dışarıda kaldı onlara çözüm arıyorum.
kutular almayı düşünüyorum. çorapları kutulara koyucam vs.
çekmecelere bakmadım uzun zamandır bu kış giyilmeyenleri ayırıcam. bebek için yer açıcam bebek dolabı almıcam.

merhaba canlar,geztapom gecmis olsun,iyi olmana sevindim.Ben de uzun suren hastaliktan sonra anca toparlayabildim cok sukur.
Bu hafta evdekileri bitirme ugrasinda oldugum icin hic alisverise cikmadim,cumrtesine Kadar bakalim idare edebilecekmiyim.
sizlere bir soru,yabanci insanlari hayatimizdan cikarmayi basariyoruz ama ya akrabalarimizi?Esimin ailesi tarafindan dislandigimiz icin zaten fazlasiyla yanliz insanlariz.Ailesizlik,kimsesizlik ,sevilmemek dislanmak cok zor.Ben,bizi disladiklari halde,herkesin davetine,dugunune elimden geldigince gittim.sira benim sevinclerimi paylasmaya gelince,kapimi calan,hastalaninca kucuk bebegimin hatrina kapimi aralayip bir Corba getirenim olmadi.En son katildigim dogumgununde evi doldurduklarini gorunce cok uzuldum acikcasi.Ben de ,esimde.Zaten laf sokmalari,pis pis orumalr yapmalarida cabasi.

o gunden sonra,ne kimseyi cocugum icin ya da kendim icin herhangi bir ortama davet etmemeye ,ne de onlarinkisine gitmemeye karar verdim.
Birde soyle birsey varki,hic bir Zaman arayip sorulmaz,gidilip gelinmez ama dogumgunune de cagirilir.dogumgunu olan cocuk yakain zamanda sunnet oldugu icin gidelim dedim esime,o ise istemedi,gorusmeyiz etmeyiz,dogumgunune gitmesekte olur dedi.zaten dislandigimiz icin,kendimizi mutsuz hissedecegimiz icin ikimizde isteksisiz bu konuda.
ne yapsam nasil yapsam bilmiyorum,Hatalari,haksizliklari gormezden geleyim dedikce altinda ezilip daha mutsuz oluyoruz.mesafe koyalim diyoruz iyice kimsesiz kaliyoruz.ne yapsam hic bilmiyorum.

ayni sekilde arkadaslarda oyle,butun bir sene arayip sormaz ama dogumgunune davet eder,nedir bunun amaci,nbana ters geliyor,hic bir paylasimim olmayan insanin beni davet etmesinin ne gibi bir amaci olabilir.hepi topu uc bes arkadasim var onlarida bu sebeplerden dolayi eledim.Hani soyle akli basinda bir Dostum arkadasim olsa belki bu Kadar kafa yormayacagim.

Aile desen uzaktalar....
Ben nerde yanlis yapiyorum hic bilmiyorum.karsima cikan herkes mi ayni olur.kimle tanissam Boyle.hani dedikodu yapsam,kiskansam,laf soksam diye ki ,kotusu o yuzden.kendi halimde bir insancigim.
esimin Ailesini sirf yukarida yazdigim sorunlar yuzunden mesafeli degilim,bana cok hakaretleri haksizliklari oldu.Hasta halimle kapisina gittigim,babasi aileme ve bana demedigini birakmadi.Benim ailemi silmemi onlarla gorusmemi istemiyorlar.kac senedir ,ben hic birsey olmamais gibi davrandikca ,ailemi silmemi,onlarla gorusme demeleri,kufur ve hakeretleri artik illallah dedirtti.
bu bir imtihanmidir,ya da sansizlikmidir hic bilmiyorum.Tek bildigim kendimi cok mutsuz hissediyorum.
Belki de ben birseyleri yanlis yapiyorum.Aksi halde,bu Kadar ,Aile ve aile harici insanin bir kisiye karsi olmasinin baska aciklamasini bulamyiorum.

merhaba canlar,geztapom gecmis olsun,iyi olmana sevindim.Ben de uzun suren hastaliktan sonra anca toparlayabildim cok sukur.
Bu hafta evdekileri bitirme ugrasinda oldugum icin hic alisverise cikmadim,cumrtesine Kadar bakalim idare edebilecekmiyim.
sizlere bir soru,yabanci insanlari hayatimizdan cikarmayi basariyoruz ama ya akrabalarimizi?Esimin ailesi tarafindan dislandigimiz icin zaten fazlasiyla yanliz insanlariz.Ailesizlik,kimsesizlik ,sevilmemek dislanmak cok zor.Ben,bizi disladiklari halde,herkesin davetine,dugunune elimden geldigince gittim.sira benim sevinclerimi paylasmaya gelince,kapimi calan,hastalaninca kucuk bebegimin hatrina kapimi aralayip bir Corba getirenim olmadi.En son katildigim dogumgununde evi doldurduklarini gorunce cok uzuldum acikcasi.Ben de ,esimde.Zaten laf sokmalari,pis pis orumalr yapmalarida cabasi.

o gunden sonra,ne kimseyi cocugum icin ya da kendim icin herhangi bir ortama davet etmemeye ,ne de onlarinkisine gitmemeye karar verdim.
Birde soyle birsey varki,hic bir Zaman arayip sorulmaz,gidilip gelinmez ama dogumgunune de cagirilir.dogumgunu olan cocuk yakain zamanda sunnet oldugu icin gidelim dedim esime,o ise istemedi,gorusmeyiz etmeyiz,dogumgunune gitmesekte olur dedi.zaten dislandigimiz icin,kendimizi mutsuz hissedecegimiz icin ikimizde isteksisiz bu konuda.
ne yapsam nasil yapsam bilmiyorum,Hatalari,haksizliklari gormezden geleyim dedikce altinda ezilip daha mutsuz oluyoruz.mesafe koyalim diyoruz iyice kimsesiz kaliyoruz.ne yapsam hic bilmiyorum.

ayni sekilde arkadaslarda oyle,butun bir sene arayip sormaz ama dogumgunune davet eder,nedir bunun amaci,nbana ters geliyor,hic bir paylasimim olmayan insanin beni davet etmesinin ne gibi bir amaci olabilir.hepi topu uc bes arkadasim var onlarida bu sebeplerden dolayi eledim.Hani soyle akli basinda bir Dostum arkadasim olsa belki bu Kadar kafa yormayacagim.

Aile desen uzaktalar....
Ben nerde yanlis yapiyorum hic bilmiyorum.karsima cikan herkes mi ayni olur.kimle tanissam Boyle.hani dedikodu yapsam,kiskansam,laf soksam diye ki ,kotusu o yuzden.kendi halimde bir insancigim.
esimin Ailesini sirf yukarida yazdigim sorunlar yuzunden mesafeli degilim,bana cok hakaretleri haksizliklari oldu.Hasta halimle kapisina gittigim,babasi aileme ve bana demedigini birakmadi.Benim ailemi silmemi onlarla gorusmemi istemiyorlar.kac senedir ,ben hic birsey olmamais gibi davrandikca ,ailemi silmemi,onlarla gorusme demeleri,kufur ve hakeretleri artik illallah dedirtti.
bu bir imtihanmidir,ya da sansizlikmidir hic bilmiyorum.Tek bildigim kendimi cok mutsuz hissediyorum.
Belki de ben birseyleri yanlis yapiyorum.Aksi halde,bu Kadar ,Aile ve aile harici insanin bir kisiye karsi olmasinin baska aciklamasini bulamyiorum.

Royemcim bu gereksiz arkadaşlar hepimizin hayatında var doğum günü vs cagirmanin amacı bakın ben ne güzel hazırladım gordunuzmu?? Yada hediye amaçlı başka hiçbir açıklaması yok...

Ama aile başka yani atsan atılmaz sarsan satılmaz tek çare direnmek kişiliğimizi karakterimizi bozmamak için direnmek
Alacağımız zararı en azına indirmek ben hayatımda böyle insanlar olacağına olmasın yanlız kalayım daha iyi olur dusuncesindeyim:)

Yaşadıkların çok zor ama hayatta genel olarak verici olursan bunlara maruz kaliyosun malesef...

royem royem hayatta insanlarla öyle çok imtihan edildim ki... Kendi halinde bi insan olmama rağmen insanlar benim dedikodumu yaptı çekemedi kıskandı vs.
Ve ben de aman beni sevsinler siye arar sorardım. Ama olmadı. Tutturamadım.
Ve şunu anladım
Bu hayatta ki en değerli şey benim..
Sonra ailem, ama ben olmazsam ailem de olmaz.
Artık insanlar için kendimi parçalamıyorum.
Ben kendimi çok seviyorum. Ve enerjimi kendime aileme harcıyorum.
Çok sevdiğim dostlarım var. Özellikle 2 tanesi ile benim Can'ım ciğerim...
Geriye kalan herkesi buna eşimin ailesi de dahil şöyle kenara koydum ve ben bana sadece bir kere verilmiş hayatı doyasıya yaşıyorum.
Kalbimden geçerek istemediğim birşeyi ayıp olacak, gelenek görenek vs siye yapmıyorum. İstemiyorsam yapmıyorum....
Bu strateji ile inan çok mutluyum ...
Bence sen de dene... Sana da iyi gelecektir eminim...

royem royem hayatta insanlarla öyle çok imtihan edildim ki... Kendi halinde bi insan olmama rağmen insanlar benim dedikodumu yaptı çekemedi kıskandı vs.
Ve ben de aman beni sevsinler siye arar sorardım. Ama olmadı. Tutturamadım.
Ve şunu anladım
Bu hayatta ki en değerli şey benim..
Sonra ailem, ama ben olmazsam ailem de olmaz.
Artık insanlar için kendimi parçalamıyorum.
Ben kendimi çok seviyorum. Ve enerjimi kendime aileme harcıyorum.
Çok sevdiğim dostlarım var. Özellikle 2 tanesi ile benim Can'ım ciğerim...
Geriye kalan herkesi buna eşimin ailesi de dahil şöyle kenara koydum ve ben bana sadece bir kere verilmiş hayatı doyasıya yaşıyorum.
Kalbimden geçerek istemediğim birşeyi ayıp olacak, gelenek görenek vs siye yapmıyorum. İstemiyorsam yapmıyorum....
Bu strateji ile inan çok mutluyum ...
Bence sen de dene... Sana da iyi gelecektir eminim...
M maviduvar1 , cok guzel anlatmissin canim.Senlerden beri ,beni mutsuz hissettirdikleri icin bu insanlarla gorusmuyorum zaten.kizimin dogmasiyla birdenbire hayatima dahil oldular.Özellikle hamile kaldiktan sonra,kuzenlerim haytima daha bir ilgi duymaya basladilar herseyimi takibe almaya basladilar.Tabi simdi anliyorum yaptiklarini,ay canim cicim diye senden laf alip,kendisine dair hic bir sirri vermeyen.ozellikle kizdigim,benim yanimda olmayip,benden gorduklerini ,kendine uyarlayip bana hava atmalariydi.Benimle gorusmek istemiyorlar ama waaspatan takipteler.Aslinda yeni yil kararlarimda gorusmedigim herkesi engellemek vardi ama henuz yapamadim.Bazen durup dusunuyorum, acaba arizayi cikaran,mennuniyetsiz,herseyi yanlis anlayan birimiyim ki ??

cok sukur kizimla surekli aktiv bir halddeyiz,haftasonu ise elimizden geldigince ailecek yapiyoruz birseyler.zaten kendi kucuk ailem icin yasiyorum.ama Boyle olur olmadik yerlerden hayatima sizdiklarinda, ya da ister istemez onlarla ayni ortamda bulundugumda mutsuzluk hissine kapiliyorum.BIliyorum yarina Kadar gececek ama sorguluyorum kendimi iste....
Ben henuz senin Kadar basarili degilim bu konuda,insallah ben de basaricam canim...

Royemcim bu gereksiz arkadaşlar hepimizin hayatında var doğum günü vs cagirmanin amacı bakın ben ne güzel hazırladım gordunuzmu?? Yada hediye amaçlı başka hiçbir açıklaması yok...

Ama aile başka yani atsan atılmaz sarsan satılmaz tek çare direnmek kişiliğimizi karakterimizi bozmamak için direnmek
Alacağımız zararı en azına indirmek ben hayatımda böyle insanlar olacağına olmasın yanlız kalayım daha iyi olur dusuncesindeyim:)

Yaşadıkların çok zor ama hayatta genel olarak verici olursan bunlara maruz kaliyosun malesef...
evet ,her Zaman gorusmeyen bir insanin amaci hava atmak,hediye toplamakdir Dogru diyorsun.
kizimin ilkleri benim icin onmeliydi,arkadaslardan ziyade ailenin ilklerimi paylasmalarini isterdim.Ama gordum ki,bencil ve kiskanclar.benim sevinlerimi degil,benim onlarinkini paylasmami bekliyorlar.onlar hep iyi ben hep kotuyum bu durumda.

sorun dogumgunu degil aslinda.sorun benim sevincimi ya da acimi paylasmamalari.

...zaten bana zararlari dokundugu icin ve artik uzulmekistemedigim icin yanlizligi tercih ediyorum.Belki ailem yakinimda olsaydi bu Kadar kafaya takmazdim....

royem royem bence kendini sorgulamaktan vazgeç. Kötü müyüm problem bende mi diye düşünme...
Ben bunları düşünmeye başladığımdan ve hayatıma uyguladığımdan beri kendimdeki olumlu değişimleri görebiliyorum.
Kendimi çok seviyorum
Kendimi hiç olmadığım kadar güzel hissediyorum
İnsanların takip ettiklerini Tahmin ediyorum ama sallamıyorum
İşim de en iyi noktadayım
İnsanlara hayır demeyi öğrendim.
Biliyorum ki herşey ben de bitiyor.
Görüşmek istemediğim insanları engelliyorum.
Şurada kaç yıl ömrüm kaldı bilmiyorum. Başkaları için harcayamam.
Sen henüz bana göre küçüksün. Bu yazdıklarım zamanla oluyor. 37 yaşındayım ve aklım başıma bir kaç sene önce geldi.
Şimdi gereksiz insanlar için harcadığım zamana acısam da onun da bi tecrübe olduğunu biliyorum.

royem royem bence kendini sorgulamaktan vazgeç. Kötü müyüm problem bende mi diye düşünme...
Ben bunları düşünmeye başladığımdan ve hayatıma uyguladığımdan beri kendimdeki olumlu değişimleri görebiliyorum.
Kendimi çok seviyorum
Kendimi hiç olmadığım kadar güzel hissediyorum
İnsanların takip ettiklerini Tahmin ediyorum ama sallamıyorum
İşim de en iyi noktadayım
İnsanlara hayır demeyi öğrendim.
Biliyorum ki herşey ben de bitiyor.
Görüşmek istemediğim insanları engelliyorum.
Şurada kaç yıl ömrüm kaldı bilmiyorum. Başkaları için harcayamam.
Sen henüz bana göre küçüksün. Bu yazdıklarım zamanla oluyor. 37 yaşındayım ve aklım başıma bir kaç sene önce geldi.
Şimdi gereksiz insanlar için harcadığım zamana acısam da onun da bi tecrübe olduğunu biliyorum.
M maviduvar1 , evet hersey zamanla ve tecrubeyle oluyor haklisin.Bunu cok guzel basariyorsun,kendini sevdigin icin,kendine guvenen ,omuzlarinda hakli bir gucu ve basariyi tasiyan ozel bir kadinsin.BUnu resimlerinden,dusuncelerinden anlayabiliyorum zaten.Darisi basima insallah :)

M maviduvar1 , evet hersey zamanla ve tecrubeyle oluyor haklisin.Bunu cok guzel basariyorsun,kendini sevdigin icin,kendine guvenen ,omuzlarinda hakli bir gucu ve basariyi tasiyan ozel bir kadinsin.BUnu resimlerinden,dusuncelerinden anlayabiliyorum zaten.Darisi basima insallah :)
Çok teşekkür ederim iltifatların için
Anahtar nokta insanın kendini sevmesi. Bunu başarınca da kendini Mutlu edecek şeylere yöneliyor insan.
Kendindeki eksikliklerin farkına varmak da bunun ilk adımı.
Sen ilk adımı atmışsın. Eminim devamı da gelecektir.

Çok teşekkür ederim iltifatların için
Anahtar nokta insanın kendini sevmesi. Bunu başarınca da kendini Mutlu edecek şeylere yöneliyor insan.
Kendindeki eksikliklerin farkına varmak da bunun ilk adımı.
Sen ilk adımı atmışsın. Eminim devamı da gelecektir.
Rica ederim canim.Hayatima dair yapmak istedigim cok sey var,ugrasiyorumda birseylere ulasmak icin.Amin insallah,insalah devami gelir...Tesekkur ederim guzel fikirlerin ve destegin icin :)

Aile desen uzaktalar....

"Acını al ve onu harika bir şeye dönüştür. Enerjini hayatını iyileştirmeye ve yeni başlangıçlara harca."
çok sevdiğim bir söz :KK66:
kendine dön, insanları unut, inan değmiyor. düşünürkenki beynine, zamanına, moraline, psikolojine yazık :KK19:

Aile desen uzaktalar....
Doğum günü davetleri hariç hepsini bende yaşıyorum sanki beni anlatmışsıniz ztn fazla kimseyle görüşüyorum çıkardım onları hayatımdan böle mutluyum

Merhaba kızlar
Çok istiyorum sade yaşamı
Bütün sayfaları okuduktan sonra önce face de temizlik yaptım
Sonra dolabima baktım ve bir kaç yıl hiç bir şey almaSam bile olur dedim.almak istediğim Tayt vardı ve vazgeçtim
Mutfağımı düzenledim.kullanmadık larım izi bir bekar arkadasa verdik
Yıpranan nevresim takımlarını ayırdım
Şimdi de gereksiz beni üzen insanları eliyorum mesafe koydum.cagirdiklarinda gitmiyorum evime davet etmiyorum.bir ara komşularla gorusuyordum dedikodu bitmiyor kendi özelinde anlatmiyor ama senden her şeyi öğrenmek istiyor.onlara da mesafeyi koydum.bahçeye kızımı cikarttigimda Merhaba Merhaba o kadar
Bu arada Bir ara temizlik ürünlerine takılmıstim.yumuşatıcı tarzı şeyleri almıyorum

Papatyam sana cam balkon sorcaktim memnun musun

Merhaba kızlar
Çok istiyorum sade yaşamı
Bütün sayfaları okuduktan sonra önce face de temizlik yaptım
Sonra dolabima baktım ve bir kaç yıl hiç bir şey almaSam bile olur dedim.almak istediğim Tayt vardı ve vazgeçtim
Mutfağımı düzenledim.kullanmadık larım izi bir bekar arkadasa verdik
Yıpranan nevresim takımlarını ayırdım
Şimdi de gereksiz beni üzen insanları eliyorum mesafe koydum.cagirdiklarinda gitmiyorum evime davet etmiyorum.bir ara komşularla gorusuyordum dedikodu bitmiyor kendi özelinde anlatmiyor ama senden her şeyi öğrenmek istiyor.onlara da mesafeyi koydum.bahçeye kızımı cikarttigimda Merhaba Merhaba o kadar
Bu arada Bir ara temizlik ürünlerine takılmıstim.yumuşatıcı tarzı şeyleri almıyorum

Papatyam sana cam balkon sorcaktim memnun musun

Merhaba
evet canım çok memnunum. benim bir balkonum da pimapenle kapalı. ondan da memnunum.

royem royem canım bende 5yıldır boyleyim
Daha önceside yok öyle demesinler, yok en iyi sekilde agırlim, yok icime atim ,idare edim vs vs diye diye kedi hayatımi kendime zindan etmisim resmen.

Simdi sahsima karsi saygisizlik! Ukalalik! Dedikodu!,ufacik biside gorsem hemen duvar örüyorum.
Ve görmüyorum, yok sayiyorum.
İnan uzerinden bir yük kalkiyo
Ve ben esimin ailesi, kendi ailem, arkadasim diye ayrim yapmiyorum.

Kendi ailemdede yanlis gordugumde gitmiyorum gelmiyorum telf acmıyorum.
Zerrede umrumda degiller
Arkamdan konusanlarin canı cehenneme

Sınanıyoruz canım.
Sen onları harcamazsan harcanıyosun!

İnan kafam cok rahat.
Dedikodu yapanida dinlemiyorum artik.
Ben dinlemek istemiyorum bilmek istemiyorum diyorum.

İnsanlar beni cok yoruyo artik esim emekli olsada gidip domates,maydanoz,kıvircik eksem ve tek derdim curuyen domateslerim
Olsa.
Amin.

royem royem canım bende 5yıldır boyleyim
Daha önceside yok öyle demesinler, yok en iyi sekilde agırlim, yok icime atim ,idare edim vs vs diye diye kedi hayatımi kendime zindan etmisim resmen.

Simdi sahsima karsi saygisizlik! Ukalalik! Dedikodu!,ufacik biside gorsem hemen duvar örüyorum.
Ve görmüyorum, yok sayiyorum.
İnan uzerinden bir yük kalkiyo
Ve ben esimin ailesi, kendi ailem, arkadasim diye ayrim yapmiyorum.

Kendi ailemdede yanlis gordugumde gitmiyorum gelmiyorum telf acmıyorum.
Zerrede umrumda degiller
Arkamdan konusanlarin canı cehenneme

Sınanıyoruz canım.
Sen onları harcamazsan harcanıyosun!

İnan kafam cok rahat.
Dedikodu yapanida dinlemiyorum artik.
Ben dinlemek istemiyorum bilmek istemiyorum diyorum.

İnsanlar beni cok yoruyo artik esim emekli olsada gidip domates,maydanoz,kıvircik eksem ve tek derdim curuyen domateslerim
Olsa.
Amin.
Evet trllellicim tek derdimiz Çürüyen domates olsa
Ben de çok yıprandım
İnsanlar biraz yumuşak yüzlü goruversin kendinde her şeyi deme hakkı buluyor
Hoslanmadigim bir insan var apartmanda hani derler ya kötülüğü yüzüne yansımış
Üst üste aradı acmadim
Sonunda birinde açtım kahveye gelcem dedi.kibarca reddetti
Sonraki gün bahçede gördü
Ogleden sonraya geliyorum dedi
Zorla geldi
Benim kızımın durumunu bazı arkadaşlar bilir sağlık problemi ile doğdu.ama apartmanda kimseye anlatmadım
Neyse hanımefendi kahvesini içti
Kızını gozlemledim sonra internetten arastirdim senin kız ya down sendromlu ya otistik dedi
Şok oldum yine soğukkanlı kaldım ki iyi ki adet dönemime denk gelmedi fena şekilde kovardim evden
Lafını verip gönderdim
İnsanlar o kadar acımasız ve zalim olmuş ki başkalarının acisindan zevk alıyorlar
Bu da iyi ders oldu bana demek ki tam mesafe koyamamisim dedim

X