• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçmasapan Bir Duygu Hali

pandoraksk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
462
395
303
Hanımlar merhaba, hepinize iyi akşamlar. Ne zaman içinden çıkamadığım bir durum olsa sizlerle paylaştığım gibi, yine içinden çıkamadığım saçmasapan bir durum var, lütfen mantıklı yorumlarınızla beni kendime getirin. Ben evliyim, eşimle ilgili bir problemim yok, iyi giden bir evliliğim var şükür. Ama şöyle anlamsız bir durumum var. Belki hatırlarsınız 2019 Aralık'ta Uludağ a zirve yürüyüşü için giderken kaybolan 2 dağcı arkadaş vardı, Mert Alpaslan ve Efe Sarp. Ben bu olayı onlar kayıpken değil de, malesef vefat etmiş olarak bulunduktan sonra öğrendim. İşte her insan gibi üzüldüm, keşke sağ bulunsalardı gibi duygular, düşünceler derken.. Ben Efe Sarp' ı niyeyse merak etmeye başladım. İşte kimdir, mesleği nedir, nasıl bir insandır, böyle bi merak gelişti. Sonra bu durum sosyal hesaplarını bulup incelemeye dönüştü. Çok saçma biliyorum, ama ben giderek bu kişiyi içimde büyütmeye başladım.. Hayata karşı duruşu, dünya görüşü, dış görünüşüyle çok etkilenmeye başladım, ama bi yandan da vicdan yapıyorum. İşte eşime internette onlar ile ilgili videoları bulup gösteriyorum, sosyal hesaplarını gösteriyorum. O da dedi pandoraksk, Allah rahmet eylesin, takılma artık bu kadar diye..Kızlar ben bu kişiye sanırım aşık oldum, böyle saygıyla karışık hayranlık, şevkat gibi duygular.. Benim bu duruma son vermem için bana mantıklı yorumlarda bulunun lütfen.. Aslında şimdi burda yazarken bile saçma görünüyorum diye düşünüp utandım, ama durum bu, gün içinde vs hep aklımda, hayaller, işte onu o zor durumdan kurtarıyormuşum da aramızda bi şeyler başlıyormuş gibi şeyler.. Uzun oldu farkındayım, şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim..
Not: 12. Sayfada kendimce olan ya da bana öyle gelen nedenlerimi yazdım, okumak isterseniz..

Son düzenleme:
Hergun suraya girince sasirmayacagim diyorum ama yine beni sasirtacak bir konu cikiyor kahretsin.Bugun de sasirdim cok sukur...Vefat etmis birinin sosyal medya hesabini kurcalayarak asik olmakta,hele bir de evliyken ne bileyim degisik.Kendinize farkli mesgaleler bulsaniz?Sadece hayranliktir bence.

Hanımlar merhaba, hepinize iyi akşamlar. Ne zaman içinden çıkamadığım bir durum olsa sizlerle paylaştığım gibi, yine içinden çıkamadığım saçmasapan bir durum var, lütfen mantıklı yorumlarınızla beni kendime getirin. Ben evliyim, eşimle ilgili bir problemim yok, iyi giden bir evliliğim var şükür. Ama şöyle anlamsız bir durumum var. Belki hatırlarsınız 2019 Aralık'ta Uludağ a zirve yürüyüşü için giderken kaybolan 2 dağcı arkadaş vardı, Mert Alpaslan ve Efe Sarp. Ben bu olayı onlar kayıpken değil de, malesef vefat etmiş olarak bulunduktan sonra öğrendim. İşte her insan gibi üzüldüm, keşke sağ bulunsalardı gibi duygular, düşünceler derken.. Ben Efe Sarp' ı niyeyse merak etmeye başladım. İşte kimdir, mesleği nedir, nasıl bir insandır, böyle bi merak gelişti. Sonra bu durum sosyal hesaplarını bulup incelemeye dönüştü. Çok saçma biliyorum, ama ben giderek bu kişiyi içimde büyütmeye başladım.. Hayata karşı duruşu, dünya görüşü, dış görünüşüyle çok etkilenmeye başladım, ama bi yandan da vicdan yapıyorum. İşte eşime internette onlar ile ilgili videoları bulup gösteriyorum, sosyal hesaplarını gösteriyorum. O da dedi pandoraksk, Allah rahmet eylesin, takılma artık bu kadar diye..Kızlar ben bu kişiye sanırım aşık oldum, böyle saygıyla karışık hayranlık, şevkat gibi duygular.. Benim bu duruma son vermem için bana mantıklı yorumlarda bulunun lütfen.. Aslında şimdi burda yazarken bile saçma görünüyorum diye düşünüp utandım, ama durum bu, gün içinde vs hep aklımda, hayaller, işte onu o zor durumdan kurtarıyormuşum da aramızda bi şeyler başlıyormuş gibi şeyler.. Uzun oldu farkındayım, şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim..
Şaka mı bu? Ciddiyseniz bence bir psikiyatrist ile görüşün😳

Hissettiğimiz her yoğun duygunun adı aşk değildir. Eşimle ilgili bir problemim yok derken ne kastediyorsunuz, önce onu sormak istiyorum. Duygusal açıdan sizi tatmin eden bir ilişki yaşamıyor olmalısınız ki, başka bir hikayeye kapılıp gitme ihtiyacı hissediyorsunuz. Allah rahmet eylesin, üzülmüştüm o dağcılara ben de, gencecik insanlar. Her insanı üzer. Ama siz üzüntüyü, hayranlığı kafanızda bir hikaye yazmak için kullanıyorsunuz. Bu aşkın değil, mutsuzluğun işareti bence. İçinizdeki bir boşluğu doldurma ihtiyacı...

Gercek mi bu ,cok garip , ask ile hayranligi ayirabilir olgunlukta siniz sanirim

Burda okuduğum en ilginç konu bu herhalde.Size biz değil psikolog yardımcı olabilir diye düşünüyorum
Bana da cok ilginc geldi bir duraksadim hatta. Vefat eden kisinin resimlerine baktim meraktan cok etkilencek bir sey göremedim o yüzden sasirtici.

Bence bu piskolojik bir rahatsızlık ama bunun ilaçla tedavisinden ziyade bence bilinç altınızda kalan bisey var ya da farkında olmadan eşinizde olmasını istediğiniz bisey var karşı tarafta bence güzel terapileri olan bilinç altına inen psikologlar bulun görüşün. Bence kötü bisey değil bir çeşit travma sizinkisi

Ilk defa böyle bir sey duydum hayatimda:) sadece bir hayranlik olabilir. Bu arada merak edip bende baktim ama hesabi kapali. Nerde gördünüz acaba resimleri
O dönem hesabında bazı fotoları görünüyordu, sanırım vefatından bir süre sonra yakınları facebook ta vefat ettiğini bildirme gibi bi işlem var, öyle bi işlem yaptıysa görünen fotoları görünmüyor, bir de bazı arkadaşlarını buldum, aralarında fotoları herkese açık kişiler var, onlardan gördüm..

Bana da cok ilginc geldi bir duraksadim hatta. Vefat eden kisinin resimlerine baktim meraktan cok etkilencek bir sey göremedim o yüzden sasirtici.
Konu sahibinin hayatından memnun olmadığını düşünüyorum o yüzden hayali bir hayat yaratmış olabilir kendine çünkü onu kurtardığını falan düşündüğünü söylemiş senaryoda oluşturmuş yani

Saygı ile karışık şefkate aşk diyorsanız ergenliğe geri dönmüşsünüz demektir
Ki bu 2 duyguyu karıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur eşinize yazık edersiniz hayatınıza yazık edersiniz

profesyonel yardım alın bence
Ölen bir insana hayranlık ve saygı duyulabilir çok bilindik örnek einstein mesela
Frida kahlo mesela ama kimse eminim bunu aşk olarak nitelendirmiyordur

bence hayatta boşluktasınız ya da eşinize aşık değilsiniz mutlu evliliğin olması farklı diğer durum farklı

Bence o kisinim kisiligine duydugunuz hayranlik bu. Kadinda olsa o sekilde olabilirdi diye düsünüyorum.

Saygı ile karışık şefkate aşk diyorsanız ergenliğe geri dönmüşsünüz demektir
Ki bu 2 duyguyu karıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur eşinize yazık edersiniz hayatınıza yazık edersiniz

profesyonel yardım alın bence
Ölen bir insana hayranlık ve saygı duyulabilir çok bilindik örnek einstein mesela
Frida kahlo mesela ama kimse eminim bunu aşk olarak nitelendirmiyordur
Bu durum Einstein ve Kahlodan çok farkli bide. Onlar taninmis adi olan insanlar. Burada kisi tamamen alakasiz basina gelen talihsiz kazadan dolayi haber olmus bir kisi. Bu hayranlik da değil değişik bir şey.

Back