• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saçlarına Kına Yakan Var Mı??

kızlar benim sacımda boyali ve kına yakmak istiyorum tutar mı? kokusunu sevmiyorum esiminde rahatsiz olmasini istemiyorum ne yapsam bilemedim[/QUOTE
tutar mı bilmiyorum ama kınalı saç boya tutmaz :D ben geçen sene yapmıştım yaza girerken. bir yılı geçti ancak saçım eski rengine geldi. hatta biraz koyulaştı rengi. ucundaki kırıkları arttı ama kınalı dönemde saçım ışıl ışıldı. çok güzel olmuştu turuncuydu. isterseniz önce saçınızdan bir tutama kına yakıp rengine bakın. çünkü kimisinin hiç hoşuna gitmeyecek bir renk de çıkabiliyor :( ve kınalı saça boya yapılmıyor. kınaların akması da saçınıza göre birkaç aydan 1 yıla kadar sürebiliyor. evet kokusu kötü ama. gece yapıp saçınızı streçleyip bi de üstüne eski tülbent bağlarsanız yastığa kına parçalarının düşmesini engelleyebilrisiniz biraz. bir de yastıgınızın üstüne de eski birşeyler geçirseniz iyi olur. yastık kınalı olsun istemeyiz di mi :)

kınaları başından temizlemesi çok uzun sürüyor.defalarca yıkamak gerekiyor ki en küçük parça da başından çıksın aksın. evet biraz kokuyor ama 3. 4. yıkamalarda saçından turuncu-kızıl gibi su akıyor yıkarken. sonra kokusu kalmıyor.

Kınayı kimseye tavsiye etmem şahsen.Ben de bir zamanlar saçı besler yalanlarına kanmıştım.Bir kere o kokusu kolay kolay geçmiyor ayrıca saçların kurumasına neden oluyor.Üstelik kınalı saç boya da tutmuyor.Kurtulması çok zor çokkk:sinifsinif:

Kına ne kadar sık uygulanabilir?

Kına eski zamanlardan beri saç bakımı ve renk değiştirme amacıyla kullanılan bir maddedir. Saç telinin üzerini kaplayarak renk değişimi ve parlaklık sağlar. Ancak çok sık uygulanması tavsiye edilmez. 2 aydan daha sık uygulanan kına saçı sertleştirdiği için kolayca kırılmasına neden olabilir.

Ayrıca saçın rengine ve yıpranma, röfle, boya, perma gibi bir işlem geçirmiş olma durumuna göre saçınızda istenmeyen bir renk yaratabilir. Ve kına işleminden sonra saçınızın rengini değiştirmek çok zor ve hasar verici olabilir.

alıntı..

Ben 2-3 kez kına yaktım saçlarıma..Bir daha düşünmem..Çok kurutuyor,dökmediği de yalan.Saçlar ilk başta göze hoş geliyor ama sonrası kötü...
ben de besler die kına yakmıştım. saçlarım açık renk olduğu için baya turuncu oldu saçım hiç hoşuma gitmedi boyadım ama boya tutmadı aktı 1 yıl geçti hala saçlarımın uçları turuncu ayrıca saçlarımı da kuruttu. o yüzden kına yakmadan önce iyice düşünmek lazım dönüşü olmuo özellikle açık renk saçlılar mutlaka gözükmeyen bi yerine yapıp denesin

Ya bende kına yakmak istiyorumm :gitme:
SaçLarım koyu siyah rengini açmak istiyorum tamamı değiLde uçLarına fiLan yaksam nasıL oLur acaBa :uhm:

sakın yapma ben hint kınasıyla boyadım saçımı senelerce....b problem yaşamadımm ama renginden sıkılıp değiştirmeye karar verdiğimde kınanın hiç birşekilde çıkmadığını öğrenince dünyam başıma yıkıldı desem yeridir.upuzun saçlarımı kestirmk zornda kaldımm..bir daha kına mı töbeler töbesii

arkadaşlar kınaya limon suyu yada soğan kabuğu suyu ekleyenler var.bende kına kullanıyorum sürekli.saçlarım normalde açık kestane. kınaya hangsini eklersen rengi daha koyu olur

2 sene önce kına yakmştm ben de.. rengi çok hoş olmştu güneşte ışıkta çok güzel parlıyodu.. aradan gecen bu kadar zmandan sonra saçlarım eski rengi gibi oldu nerdyse. 2 3 defa da kestirmiştim bu süre içinde.. şimdi boya tumaz mı diosunuz:s uçlarına faln da mı:s

kınada boya tutmuyor...
annemin saçlarına kına yapıyorduk sonra aradan zamanlar geçti boyadık hiç alakası yok gene kına durdu.kestire kestire annemin saçını anca eski hale getirdik.şimdi sarı yapacağız.

bu da kına yaktıım ilk zamadaki renk.. saçlarımın doğal rengi koyu kumral qbi b renkti..

Eklentiler

• $......JPG
    $......JPG
    33,8 KB · Görüntüleme: 197
ama şmdi bu renk hc kalmadı nrml renk oldu ve de kestirmiştm zaten 2 3 kere.. tutma şansı hc mi yok:S zorla evet dertcm he ben de :D .D

ilk defa 1 ay önce saçıma kına yaktım. kuzenim yapıyordu dedim banada yap saçlarım saglık kazandı rengide çok kızıl olmadı 1 kaşıkta içine siyah hint kınası atmıştık şimdilik memnunum bi şikayetim yok saçım yumuşak ve parlak saglıklılar yani zemuszemus

bende sarı kına paket almıp yakmıştım..gayette hoş durdu.herkes de beğenmişti.. tekrar yakmayı düşünüyorum ama biliyosunuz ki kına üzeerine boya olmuyo. ona göre yakın

Back