ahhh ahhh hasretim kınaya senağlama
evet canım yıllarca kına yaktım saçlarıma öyle mükemmeldiki güneşte ışıl ışıl parlıyordu öyle bakımlı ve güzel görünüyorduki önceleri kına seti alıyordum annem yakıyordu sonraları aktardan almaya başladım hatta şu düğünlerde kına gecelerinde verilen toz kınaları toplamıştım onları bile yaktım ama püf noktası ceviz yaprağı evet içine ceviz yaprağı atıyorduk buda kınanın rengini koyulaştırıyor ceviz yaprağını kaynatıp bu suyla kınayı karıyordu annem...biraz zeytinyağı birde yumurta sarısı işte budur
o zamanlar saçlarım belimdeydi ve öyle akma falan olmuyor kızlar boya değil bu kına...
kesinlikle akmıyor saçtan...
sizin bildiğiniz belki hint kınasıdır ben hint kınasından bahsetmiyorum normal kınadan bahsediyorum...
hint kınası zamanla akıyor tıpkı boya gibi ama normal kına bi başka...
ama kendi saç rengin önemli tabii sarıysa saçların turuncu olur ama koyu renkse hiç korkma kesinlikle kırmızı turuncu falan olmuyor...
inan bana besliyor hele güneşte ışıl ışıl hayran kalırsın kendine...
ahhh keşke yine yakabilsem ama eşim kınadan nefret ediyor senağlama onun için yakamıyorum artık
besliyor canlandırıyor en azından benim öyleydi....
yinede sen bilirsin....
HİNT KINASI KULLANMAYIN KESİNLİKLE çünkü sıkılacaksınınz ve kestrmeden kurtulamazsınız ben bin pişmanım
normla kınanın üstüne boya tutuyor mu bilmiyorum ama onu da tavsiye etmem çünkü kına saçın üstnü kaplayan bişiymiş istediğimiz rengin tutmama olsaılığı yüksek yani.
ben tavsiye etmiyorum şahsen canım.
arkadaşlar benim saçlarımda kızıl boya var boya zararlı olduğu için kına yakmayı düşünüyorum boyalı saçın üstüne kına tutarmı?
Normal kınanın içine rastık taşı denilen maddeyi istediğin kızıllık oranında ekleyip harika bir saç elde edebilirsin.Ben yaptım çokta memnun kaldım.Ama rastık taşı kullanmadan direk kınayı sürersen kırmızı bile değil turuncu olursun yerimseniben
Canım ben bunu yapalı yaklaşık 4 yıl oluyor ve resimde yok malesef
Rastığın dozunu iyi ayarlarsan çok güzel bir kızıl oluyor.
Siyah için birşey diyemeceğim valla :1no2:
peki canım sağola.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?