Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımın avuç avuç dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Angel wing

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
396
46
Merhaba , yaklaşık
1 ay önce gür olan saçlarımı katlı kestirmek için iyi bir kuaföre gittim. Hafif dalgalı saçlarımın arasından cırt cırt kesim yapıp inceltti. O günden beri saçlarım avuç avuç dökülüyor , her yerde saç . Durmuyor…..
Saçım çok ince kaldı. Kafayı yemek üzereyim. Önceden kesim yapılınca dökülme dururrdu . Ama yok . Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu????😞

Merhaba , yaklaşık
1 ay önce gür olan saçlarımı katlı kestirmek için iyi bir kuaföre gittim. Hafif dalgalı saçlarımın arasından cırt cırt kesim yapıp inceltti. O günden beri saçlarım avuç avuç dökülüyor , her yerde saç . Durmuyor…..
Saçım çok ince kaldı.

Evet oldu. Boşanma dilekçemi okuduktan sonra akşam duşa girdim. Saçlarım avuç avuç elimde kaldı. Banyoda bağıra bağıra ağladım.
1 hafta sonra kaşlarım kopmaya başladı. Kalemle toparlamaya çalıştı ama olmadı. Eve kapandım 1 yıl. Sonra kirpiklerim kopmaya başladı. Hemen doktora git. Kan değerlerine baktır. Ağır depresyon, şok travma kaynaklı demişti doktor (şimdiki eşimin abisi).

Kafayı yemek üzereyim. Önceden kesim yapılınca dökülme dururrdu . Ama yok . Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu????😞

Kafayı yemeyeceksin. Saç bandanası takıyordum ben. Üzülme kuşum. Doktorunla görüş. Saçlarına badem yağı ve zeytinyağını karıştır azıcık sür. Sık tarama. Çok sıcak suyla duş alma. Saç kurutmayla düşük ısıda kurut. Evde kaldığın zamanlarda 1 diş sarımsağı rendele veya ez sonra badem yağı ile karıştır. Sarımsak sürdükten sonra sakın ellerini gözüne değdirme.

Cevaplar için teşekkür ederim . En kısa zamanda değerlerime baktıracağım. Depresyon da olabilir . Çok güvendiğim sevdiğim biri hayali kırıklığına uğrattı. Etkisi olabilir mi bilmiyorum.

Son zamanlarda diyet yaptiniz mi? Ani dokulmeler genelde uzun sure beslenme eksikleriyle ortaya cikiyor. Az kalori yediyseniz, az B vitamini yediyseniz oluyor. Kan degerlerine baktirin demisler %100 katiliyorum.

Merhaba , yaklaşık
Saçım çok ince kaldı. Kafayı yemek üzereyim. Önceden kesim yapılınca dökülme dururrdu . Ama yok . Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu????😞
Saç kestirmek saç dökmez tam tersine dökülmesini önler kırıkları kestirmedikçe gittikçe yukarı çıkar kırıklar ve daha çok kırık ve dökülmeler meydana gelir. Daha önce kuaförlük yaptım o yüzden yazıyorum bence hormonlara ve vitaminlere baktır. Sabit şampuan kullan sürekli değiştirme saç derine masaj uygula biberiye yağı veya başka yağlarla kullanabilirsin argan yağı da olabilir..

Onun dışında tiroid saç döker , pko saç döker
Tiroid hormonlarına baktır

Ve saçların bazı dönemleri vardır dökülür ve yenisi çıkar bu normaldir ama fazlası zarar mutlaka kan sayılarına kadar hepsine baktırmanı öneririm. Sadece geçici bir süreçtir aslında saç dökülmesi

X