• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı gürleştirdim .Başardım :) heryerden saç fışkırıyor :))

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Ben de bir dönem yapmıştım. Dökülmeye, kepeğe ve yağlanmaya çok iyi gelmişti.. Ama saçta sertleşme yapıyor arkadaşlar ki benim saçım yağlıdır kuru saçlı arkadaşlara tavsiye etmem

bende isirkan otunu kullanmaya basladim daha yeni ikikez saclarima surdum belki daha cok yeni ama simdilik pek farketmedi yanlizca saclarim parladi bakalim devamli kullanacagim eger bi fark olmaya baslarsa haber ederim

Bende kullanmaya başlayacağım arkadaşlar faydaları olursa haberdar ederim sizleri :34:

Buse hanım merhaba..
Benim saçım kendimi bildim bileli hep seyrekti.. Son birkaç yıldır hayli döküldü..
Bu forumdan edindiğim bazı bilgiler doğrultusunda, sarımsaklı şampuan kullanmaya başladım..
Haftada bir de, sinemaki kürü uyguluyorum..
Bu hafta 3. kürümü uygulayacağım, henüz yeni olmasına rağmen uzamaya başladı saçım..
Şimdi sizin "saç fışkırıyor" tabirinizi okuyunca çok sevindim ve yine heveslendim..
Isırgan suyunu da düzenli olarak kullanayım diyorum..
Siz şu an memnun olduğunuz sonucu ne kadar süre içinde elde ettiniz acaba öğrenebilir miyim..
Uzun süredir mi kullanıyorsunuz..
Mesajımı cevaplarsanız, çok memnun olacağım..:)
Çok sevgiler..

canım ben artık her yıkamam da ısırgan suyunu yapmayı alışkanlık haline getirdim. ama ilk haftada bile saçlarımın dökülmesini durdurmuştu nasıl üzülüyordum bir bilsen. daha önce hiç bu kadar saç çıkmamıştı başımda resmen tutam tutam saçlar büyüyor onları gördükçe çok mutlu oluyorum. zaten gür saçlarım vardı ama daha da gür olması hoşuma gider:) ben ki saçıma her yöntemi denemiş biri olarak saç için en önemli şeyin ısırgan oldugunu biliyorum.
bir insanlar saçlarını çok hızlı uzatmaya çalışıyorlar ama bunu ne kadar doğru olduğu tartışılır. yani örnek vereyim bir arkadaşım sinemaki kürü ile saçlarını hızlı bir şekilde uzattı ama yeni uzayan saçlar daha ince uzadılar yanı saçın uzama süresiyle oynuyorsun. bırakın saçlarınız sağlıklı güçlü olsun illaki uzayacak sonuçta. önceden de dediğim gibi saça en iyi gelen yağlarda badem ve zeytinyağı dır. önününze gelen her şeyi denemeyin saçınıza yok yılanmış jojobaymış falan bildiğiniz şeyden şaşmayın derim. zaten bu iki yağda istediğiniz herseyde var badem saç tellerini kalınlaştırır zeytinyagıda saç diplerini uyarır ve yenı saç çıkmasını sağlar. ikiside saçı ayrı besler. ki bunlar kolay elde edilebilen yağlar. diğer yağların orjinal oldugu konusunda da şahsen hemfikir değilim.

ısırganlı suyun yaklaşık 1 ay da saçlarımı çıkardığını gördüm. hem yapılışıda çok kolay suyu kaynatıp bi tutam kadar atıyorum onu fısfıslı bir şişeye dolduruyorum hem de sürmesi de çok kolay oluyor. ısırgan çayı içen kişilerinde saçlarının çok güzel oldugunu biliyorum. yalnız sadece içine limon sıkarak için şeker ilave etmeyin. birde saçı doğal şampuanlarla yıkayın. saçı sert yapan sampuan saça iyi gelen şampuandır. zaten bir süre sonra saçlarınız alışıyor.

sen saçlarım doğuştan seyrek demişsin sarımsak ta deneyebilirsin ama kokusu için bir fikrim yok birkere yapmıştım ne yaptıysam çıkmamıştı kokusu. sarımsak alırkende öyle dana gibi olanlarından alma tabi:) minik doğal olanlarından al ki bir işe yarasın canım. öpüyorum çok :)

İlk defa bugün yaptım bende 1ay sonra anca fikrimi söyleyebilirim kızlar işe yaradımı yaramadımı
Çünkü hemen bir sonuç beklemek tuaf olur :)

süperrr bir başlık gördüğümde bile heyecanlandım ...

arkadaşlar benim saçlarım banyo yaptığımda dahi dökülmezdi saç tellerim çok kalın değil ama saçlarım fena sayılmazdı ve hiç döküldüğünüde hatırlamam ....
ama yaklasık 6-7 aydır inanılmaz dökülüyor masa başında evde banyoda tutam tutam saç çıkıyor kafamdan bende 1,5 aydır her gece sarımsak yutuyorum farklı bir rahatsızlığım için ama saçlarada iyi gelir demişlerdi ... fakat saç dökülmemi durdurmadı ve nedenini anlamıyorum :(:(:(:(

şimdi ben bu ısırgan suyunu banyo suyumamı katıcam pek fazla anlamadım yardım olurmusunuz.

Ben banyodan sonra son durulama suyu olarak döktüm direk kafama:)
Ayrıca çay olarakta içmeye başladım bugün
Benimde banyo esnasında ve tararken dökülüyor
Bakalım nolucak ;)

kızlar, hamileyken ısırgan suyunu saça uygulasak zararı olur mu? lütfen bilen varsa cevap yazsın. saçlarım çook dökülüyo

kızlar, hamileyken ısırgan suyunu saça uygulasak zararı olur mu? lütfen bilen varsa cevap yazsın. saçlarım çook dökülüyo

canım ben artık her yıkamam da ısırgan suyunu yapmayı alışkanlık haline getirdim. ama ilk haftada bile saçlarımın dökülmesini durdurmuştu nasıl üzülüyordum bir bilsen. daha önce hiç bu kadar saç çıkmamıştı başımda resmen tutam tutam saçlar büyüyor onları gördükçe çok mutlu oluyorum. zaten gür saçlarım vardı ama daha da gür olması hoşuma gider:) ben ki saçıma her yöntemi denemiş biri olarak saç için en önemli şeyin ısırgan oldugunu biliyorum.
bir insanlar saçlarını çok hızlı uzatmaya çalışıyorlar ama bunu ne kadar doğru olduğu tartışılır. yani örnek vereyim bir arkadaşım sinemaki kürü ile saçlarını hızlı bir şekilde uzattı ama yeni uzayan saçlar daha ince uzadılar yanı saçın uzama süresiyle oynuyorsun. bırakın saçlarınız sağlıklı güçlü olsun illaki uzayacak sonuçta. önceden de dediğim gibi saça en iyi gelen yağlarda badem ve zeytinyağı dır. önününze gelen her şeyi denemeyin saçınıza yok yılanmış jojobaymış falan bildiğiniz şeyden şaşmayın derim. zaten bu iki yağda istediğiniz herseyde var badem saç tellerini kalınlaştırır zeytinyagıda saç diplerini uyarır ve yenı saç çıkmasını sağlar. ikiside saçı ayrı besler. ki bunlar kolay elde edilebilen yağlar. diğer yağların orjinal oldugu konusunda da şahsen hemfikir değilim.

ısırganlı suyun yaklaşık 1 ay da saçlarımı çıkardığını gördüm. hem yapılışıda çok kolay suyu kaynatıp bi tutam kadar atıyorum onu fısfıslı bir şişeye dolduruyorum hem de sürmesi de çok kolay oluyor. ısırgan çayı içen kişilerinde saçlarının çok güzel oldugunu biliyorum. yalnız sadece içine limon sıkarak için şeker ilave etmeyin. birde saçı doğal şampuanlarla yıkayın. saçı sert yapan sampuan saça iyi gelen şampuandır. zaten bir süre sonra saçlarınız alışıyor.

sen saçlarım doğuştan seyrek demişsin sarımsak ta deneyebilirsin ama kokusu için bir fikrim yok birkere yapmıştım ne yaptıysam çıkmamıştı kokusu. sarımsak alırkende öyle dana gibi olanlarından alma tabi:) minik doğal olanlarından al ki bir işe yarasın canım. öpüyorum çok :)

:) Öncelikle teşekkür ediyorum samimiyetle verdiğiniz cevap için..
Mesajınızı okuyunca aklıma şey takıldı.. Ne kadar suya ne kadar ısırgan koyacağız? Bir ölçüsü var mı..
Bir de ısırganı sürdükten sonra saçımızı ayrıca durulamamız gerekiyor mu, yoksa saçta kalması mı daha faydalı..
Böyle üst üste sorarak fazla oluyorum, farkındayım ama.. Saç konusunda tavsiyelere ciddi ihtiyacım var, anlayışınıza sığınıyorum..
Tekrar teşekkürler ilginize, sevgiller çok.. =)

:) Öncelikle teşekkür ediyorum samimiyetle verdiğiniz cevap için..
Mesajınızı okuyunca aklıma şey takıldı.. Ne kadar suya ne kadar ısırgan koyacağız? Bir ölçüsü var mı..
Bir de ısırganı sürdükten sonra saçımızı ayrıca durulamamız gerekiyor mu, yoksa saçta kalması mı daha faydalı..
Böyle üst üste sorarak fazla oluyorum, farkındayım ama.. Saç konusunda tavsiyelere ciddi ihtiyacım var, anlayışınıza sığınıyorum..
Tekrar teşekkürler ilginize, sevgiller çok.. =)

Canım ben iki bardak suya şöyle elimeli iki üç tutam kadar atıyorum göz kararı . Ben ilk altı ay kadar durulamadm hic bir zararını da görmedim. Şimdide arada durlayip arada durulamiyorum canım nasil isterse:) zaten etkisini ilk yarım saat icinde gösteriyordur. Ama herseyden önemlisi kan tahlili ve doğru beslenme ile yapılan sac bakımı.öptüm cok;)

DoGüm uzmanınıza kontrole gittiğinizde yine de bir sorun veya bir cildye ye ama bu sonuçta cok doğal birşey ve bir yan etkisinin olacağını düşünmüyorum. Yinede vitaminlerinizi baktirmanizi ve sac dökülmenizin onunla alakası olup olmadıgını öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

Buse hanım tekrar merhaba..
Isırganlı suyu, tarif ettiğiniz şekilde kullanmaya başladım.. İlk yıkamada farkettiğim birşey var ki, saçımı yumuşacık yaptı ve parlaklaştırdı.. :)
Şimdi 2 güne bir yıkıyorum saçımı sarımsaklı şampuanım ile ve durulamasını ısırganlı su ile yapıyorum.. Isırgan çayını da içmeye başladım..
İnşallah güzel bir sonuç alabilirim ben de..:) zira, güzel haberler paylaşmayı çok istiyorum.. :)
Teşekkür ederim ilginize.. sevgiler çok..

Merhabalar. bende bugün başladım. dışrıda 1 ay öncesine kadar doluydu... Eşime söyledim biraz kartlarını bulabilmiş :( hemen kaynattım dallarıyla vs. fısfıslı şişeye koydum bütün başıam boca ettim. Birde masaj yazptım az biraz. yalnız 2 başlık var forumd ve biri durulanıor biri içiorum demiş. Bende ikisini birden yapacağım. Banyo yaptıkça durulayacağım. hergünde sabah akşam içeceğim. inşalah faydası olur..

Back